Avomies peliriippuvainen

Toivotontapaus

Olen tiennyt mieheni pelaamisesta jo parisuhteen alusta lähtien, ja hän on saanut minut itsekin pelaamaan muutamaa peliä hänen kanssaan yhdessä. Itse jaksan pelata päivässä maksimissaan 2 tuntia, kun taas mieheni pelaa töiden jälkeen iltaan asti ja vapaapäivinä hän aloittaa heti herättyään ja pelaa yöhön asti. Meillä ei ole yhteistä aikaa lainkaan, sillä joka kerta kun ehdotan miehelleni jotain muuta tekemistä kuin pelaamista, mies sanoo että ei kiinnosta ja että hänellä on tärkeä peli käynnissä muiden pelaajien kanssa. Hän ei kuule kun puhun, sillä hän pelaa onlinessa muiden suomalaisten pelaajien kanssa ja puhuu näiden kanssa myös. Hän alkaa myöskin ilkeäksi ja töykeäksi jos häiritsen hänen peliään, ja kodissamme siivous, ruuanlaitto, pyykit yms jäävät minun vastuulleni. Miehelle olen useasti puhunut tästä ja myös useasti suuttunut, ja mies sanoo vähentävänsä pelaamista ja viettävänsä enemmän aikaa kanssani, mutta näin ei kuitenkaan käy. En aio jättää miestäni, sillä rakastan häntä todella paljon, mutta haluaisin silti tilanteeseen muutosta :/. Onko jollain muulla samanlainen tilanne tai ehdotuksia siitä, mitä minun kannattaisi tehdä mieheni suhteen? Vaihtoehtoni alkavat olla vähissä, sillä haluaisin perustaa perheen mieheni kanssa, mutta en todellakaan halua tällaista isää tuleville lapsilleni.

6

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelaan

      Itse olen miespuolinen ja harrastanut tuota rahapelaamista kauan. Oma kokemukseni on, että muutosta ei ole tullut, vaikka vuosia sitä olen yrittänyt. Ehkäpä pelit vie voiton kaikesta muusta, myös parisuhteesta, ainakin mulla on vienyt. Olisin toivonut, että olisi tyttöystävä älynnyt lähteä ajat sitten lätkimään, sillä pelit vei voiton.

    • Hei nimimerkki, Toivotontapaus

      Onpa ikävä tilanne, johon miehesi ja te molemmat olette joutuneet. Mutta ei ihan toivoton tapaus kuitenkaan. Olet puhunut hänelle ja hän suuttuu, se on peliongelmaiselle tyypillistä. Sanot, ettet aio jättää häntä, koska rakastat häntä, mutta et voi perustaa perhettä tällaisessa vaiheessa - se on viisautta. Mietit mitä tehdä. No, miehesi pitäisi aluksi huomata kuinka paljon häneltä menee aikaa (entä rahaa?) ja energiaa pelaamiseen. Siis hänen pitäisi ihan tunnustaa se ja myöntää ensin itselleen, että pelaaminen vie liikaa hänen elämästä. Voisit soittaa Peluuriin, arkisin klo 12 - 18, kerro sinne millaista arkenne on ja miltä se sinusta tuntuu, kysele ja sano kuinka voit. Läheiset ovat tiukoilla peliongelmaisen rinnalla. On olemassa tahoja mistä saa apua, on olemassa keinoja mitä voi yrittää, suosittelen tarttumaan tuumasta toimeen.

      Tsemppiä sinulle,
      Pirkko-pappi

    • Keke1000

      Laita miehelle rajat. Jos ei käy niin hanki eri mies. Olen itsekin paennut arkea pelaamiseen ja siitä tuli ongelmia. Kyllä molempien täytyy antaa panoksensa parisuhteeseen.

    • Pelaajaäijä

      Omasta kokemuksesta voin sanoa, että touhu pitää saada loppumaan vaikka väkisin tai suhteenne tulee vielä loppumaan katkerasti.

      Itse pelasin 3 vuotta. Pienestä se lähti liikkeelle ja lopuksi jättivelat niskaan. Emäntä antoi tämän jälkeen viimeisen mahdollisuuden ja tyrin sen heti kun vain oli mahdollista.

      Emäntä lähti ja elämäni romahti. Vasta siinä vaiheessa tajusin mitä olin saanut aikaiseksi.

      MIEHEN PELAAMINEN PITÄÄ SAADA LOPPUMAAN HETI KUN MAHDOLLISTA !
      PELIONGELMA ON RIIPPUVUUS-SAIRAUS, JOSTA EI TOIVU ILMAN KOVIA KEINOJA!

      -Pankkitunnukset pois
      -Oma ehtoiset luottokiellot bisnode ja asiakastietoon
      -Kunnan sosiaalihuoltoon keskustelemaan
      -Vertaistuki

      Jollei miestä saada lopettamaan niin se on sitten siinä, koska luettuani kirjoituksesi tajusin heti mistä on kyse.

      Kokemuksella.

    • Dr.Doom

      Ei se aloittajan mies taida rahapelejä pelata, vaan ihan netissä mitä nyt ikinä löytyy, artikkeleit on lukematon määrä. Ongelma on siinä että pelit ovat hyvää todellisuuspakoa (rentoutumista), mutta ajankulua ei huomaa... pelatessa 6 tuntia tuntuu kuin olisi pelannut vasta 60 minuuttia, mikä on aikavääristymän vuoksi pelaajan mielestä tosi lyhyt aika ja siksi ärsyyntyy kun joku hönkii niskaan. Toinen seikka on että aloitettu peli voi kestää vaikka pitkälti toista tuntia ja keskeyttämisestä rangaistaan määräaikaisella "bannilla" jonka jälkeen ko. Pelin pelaamimen ei onnistu esim. Tuntrihin, Päiviin tai jopa viikkoon... mikä onkin sitten peliriippuvaiselle ihan mahdoton ajatus. Tästä syystä keskeneräiseen peliin ei saa sorkkia... en näe hirveästi valoa tunnelin päässä koska addiktio on vahva ja koska kyseessä ei ole viina, huumeet, rahapelaamimen jotka voisi määritellä eri tavoin haitallisiksi muutenkin kuin pelkän sivustaseuraajan ajanhukan tai yksinäisyyden vuoksi.

    • loppui-typeryys

      jos pelaa samaa peliä enimmäkseen niin pian huomaa että ei kannata pelata, peliyhtiöt säätävät pelejä. Jopa kesken pelin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe