Lukuaika oikikseen 6 viikkoa??

rgjrjgkrjg

Ymmärsinkö oikein, että ne on nyt pakko tilata postin kautta tänä vuonna? Eli jos ne postitetaan tuolloin 28.3, niin saattavat olla perillä VASTA 4.4 jolloin lukuaikaa jää 6 viikkoa? Joillain muutama päivä enemmän, joillain vähemmän.

https://www.utu.fi/fi/yksikot/law/opiskelu/valinta/Sivut/Pääsykoekirjat.aspx

11

878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitttaja

      Ja nyt puhun siis Turun, Joensuun ja Lapin oikiksesta.

    • aamuna

      Ymmärsit aivan oikein. 6 viikon lukuaika on kaikille sama.

    • oigis

      Se on suhteellisen yhdentekevää onko lukuaika 6 tuntia vai 6 viikkoa, kunhan se on kaikille sama.

    • download

      se on se intensiivinen lukeminen,muistiinlataaminen (upload) ja ennen kaikkea muistista ulos saaminen(download) tenttipäivänä. Jokaisen vaiheen on natsattava. Download vaihe on kaikista tärkein. Mikään ei satuta sielua enempää kuin se, että lukee ja valmistautuu vimmatusti ja sitten tenttipäivänä ajattelutoiminta ei pelitä ollenkaan. Käsijarru on ryytynyt jumiin väärään aikaan. Menestystä tentteihin.

    • lyhyempiparempi

      Minä hyödyn valtavasti lyhyestä lukuajasta avoimessa oikiksessa pian jo 100 op oikeustiedettä opiskelleena. =D Esimerkiksi 9 viikon lukuaika olisi suhteellisesti kannaltani aivan helkkaristi huonompi, sillä se riittäisi kilpailijoilleni oppikirjojen ulkomuistamiseen/syväymmärtämiseen. =P

    • Kauhistunuthakija

      Onkohan sivumäärä silti pysynyt samana vaikka aika on lyhentynyt? Isoin shokki tää on varmaan Lappiin hakeneiden ku yhtäkkiä onkin 4 kk luku aika 6 viikkoa :D

      • järkelä

        Ei kai kukaan perusta mitään sille, miten pitkä lukuaika on joskus ennen ollut. Nyt on nyt, ja useimmilla ei liene kokemusta 4 kuukauden lukuajasta.

        Kuten jossain aikaisemmassa kommentissa on todettu, ratkaisevaa on se, että osaat hiukan paremmin kuin useimmat muut, täydellisyyttä ei vaadita. Lukuaika on kaikille sama. Kaikki ovat siis samalla lähtöviivalla, vaikka lukuaikaa olisi vain yksi viikko. Kyse on siitä, kuka annetussa ajassa oppii eniten ja pusertaa osaamisensa järkevästi paperille. Ei pääsykokeeseen lukemisella muuta tarkoitusta ole, kuin olla pikkasen parempi muita.

        Eikö ole parempi, ettei mene koko kevät lukemiseen?


    • mattlock

      Kyllähän tuossa pärjäävät tilastollisesti parhaiten ne, joilla on jo kokemusta juridisen tekstin lukemisesta, kuten avoimessa opiskelleet ja aikasemmin oikikseen hakeneet. Mikähän siis on ollut tiedekunnan ajatuksena. Abeja tuo ei ainakaan hyödytä, sillä raskaiden kirjotuksien jälkeen pitäisi painaa vielä intensiivisemmin...

      Se on ainakin selvää, että täsmällisen valmennuksen etukin korostuu, kun aikaa ei ole hapuiluun. Toisaalta, kun aikaa on tosi vähän, niin kursseilla istuminen voi syödä lukuaikaa turhan paljonkin. Kummassakin on varmaan puolensa.

      Mutta lisäksihän tulee korostumaan silkka moukan tuuri. Kenelläkään ei ole aikaa entiseen malliin valmistautua ja jos sivumäärät pysyvät ennallaan niin tuuripeliähän se tulee enemmän olemaan, että muistaako juuri sen yhden kohdan mitä kysytäään.

      Ei käy kyllä kateeksi. Jos urakka oli aikasemmin intensiviinen, niin nyt aikaa ole yhtään hukattavaksi. 6 viikkoa täytyy lukea käytännössä tauotta, jos mielii sisälle... huhuh tsemppiä vaan tuleville oikkareille.

      • Niukinnaukin

        Kerrataanpas hiukan:

        Tiedekunta on aina arvostanut laadukkaita opiskelijoita. Sellaisia, jotka suoriutuvat opinnoistaan tavoiteajassa, takoen sen 60 op vuodessa ja jotka tuottavat hyvää materiaalia työelämään (maine), julkaisukelpoista tutkimusta sekä toki henkilöstöä yliopistolle itselleen (tutkijat, opetushenkilöstö).

        Tiedekunnan tavoite saavutetaan asettamalla sellainen pääsykoe, joka karsii taidoiltaan ja tehokkuudeltaan riittämättömät hakijat pois (se, että onko tässä onnistuttu, on toinen keskustelu).

        OKM (Opetus- ja kulttuuriministeriö) puolestaan haluaa ylioppilaat heti korkeakouluun ja sieltä viimeistään viidessä vuodessa ulos. Välivuosia ei saa tulla, eikä korkeakoulussa pidä jäädä ylimääräisiä opiskelemaan tai opintojen aikana tekemään töitä.

        OKM:n tavoite saavutetaan paremmin helpottamalla abien pääsemistä yliopistoihin, eli lisäämällä ensikertalaiskiintiöitä, painottamalla yo-todistusta valintakokeen sijaan ja vaatimalla pääsykokeita muutettaviksi vähemmän ennakkovalmistautumista vaativiksi.

        **

        Kuten todettu, lyhyt valmistautumisaika palvelee parhaiten jo aiemmin hakeneita ja/tai oikeustiedettä opiskelleita. Sellaisia, jotka ovat jo kärryillä oikeustieteestä alana ja tietävät jo jotain sen opiskelemisesta ja substanssista. Eli sellaisia, joista hieman suurempi osa saattaa olla ns. laadukkaita opiskelijoita.

        Mitäpä siis luulet, mitä tiedekunta tavoittelee lyhentämällä lukuaikaa?


      • mattlock

        Niinno joo...

        Minusta vaan tuollainen 6 viikon lukuaika johtaa siihen, että silkan tuurin merkitys korostuu. Itse en jaksa istua päivässä kirjan ääressä kuin semmoisen 4 - 5h maksimissaan.

        En siis tiedä olisiko minusta ollut tuollaiseen 6 viikon lukumyllyyn. Sinä aikana ei oikein ehdi sisäistää asioita ja osaaminen jää aika pintapuoliseksi. Ja käytännössä on pakko lukea joka päivä hulluja määriä, kun kaikki kuitenkin tekevät niin... Aikasemmin laajemman lukuajan puitteissa jokainen sai enemmän suunnitella pääsykoeluvut oman elämänrytminsä ja lukutapansa perusteella. Nyt kaikkien pitää todella paahtaa pakolla se 6 viikkoa.

        Itse luin oikikseen oikeastaan aika rennolla asenteella ja pidin paljon välipäiviä ja tein muutakin kuin luin. Nyt sellaiseen ei olisi aikaa. Aika natsimeininkiä minusta.

        Toki sitten tentteihin olen joutunut lukemaan paljon lyhyemmässä ajassa ja paljon laajempia kokonaisuuksia, mutta se on aivan eri asia. Pääsykoevaiheessa, kun ei ole paljon pohjatietoa ja rutiinia niin en tiedä olisiko 6 viikkoa riittänyt itselleni.

        Just my 2 cents.


    • 3797932

      Kai se on kevään ylioppilaiden kannalta reilua, että lukea voi alkaa vasta sen jälkeen, kun ylioppilaskirjoitukset ovat ohi.

      Oikiksilla ei ole pulaa opiskelijoista, joilla motivaatio ja äly riittää opintojen suorittamiseen, vaikka oikeustieteen opinnot nykyajan akateemisten alojen vaativimmasta päästä ovatkin. Näin ollen nämä tiedekunnat voivat aika vapaasti painottaa haluamiaan seikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe