Katinkullan saunamaailma

Saunafani

Huhujen mukaan Saunamaailmasta tehtäisiin taas niin hyvä kuin mitä se oli ennen edellistä remonttia - tai jopa parempi! Edellinen remontti pilasi paikan ja asiakkaat katosivat.

Toivotaan nyt kaikkien puolesta, että sinne saadaan taas iso uimapukuvapaa osasto altaineen, suihkuineen ja saunoineen. On se vaan niin paljon helpompaa pärjätä esim. lasten kanssa, kun saa molemmat vanhemmat olla yhdessä. Ja niin helppoa olla, kun ei tarvitse uikkareita repiä joka välissä.

Tietääkö kukaan milloin pitäisi olla valmista?

15 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Joo olisi kyllä kiva jos tulee takas..

 • Saunamaailma yhdstetään jälleen kylpylän suuren remontin yhteydessä, jota jo suunnitellaan. Tämä toteutuu lähi vuosina. Saunamaailmaan tulee kuitenkin alastomuuskielto kuten Saimaalla.

 • Olen käynyt Katinkullan Saunamaailmassa yhden ainoan kerran, 19 vuotta sitten eli siihen ”vanhaan hyvään aikaan”. Meitä oli kaksi keski-ikäistä pariskuntaa. Noudatimme paikan senhetkistä pukukoodia eli saunoskelimme alasti. Saunamaailmassa oli samaan aikaan monenikäistä väkeä, kumpaakin sukupuolta, kaikki alasti.

  En havainnut mitään häiriökäyttäytymistä. Kaikki saunoivat ihan luontevasti, ikään kuin saunakaverit olisivat olleet sukupuolettomia olentoja.

  Yhteissaunominen on tullut minulle tutuksi viidellä vuosikymmenellä, aina 1970-luvun alkuvuosien opiskeluajoista lähtien. Kokemukseni ovat olleet lähinnä tutuista, samanhenkisten ystävien saunaporukoista. Saunamaailmassa ja parin kylpylän höyryntäytteisissä "sokkosaunoissa" on sitten ollut tuntemattomiakin mukana. Yhteishenki porukoissamme on aina ollut asiallisen rento ja miellyttävä: on tultu nimenomaan saunomaan saunakavereina eikä irstailemaan seksiolentoina.

  Suomessa ei välttämättä ole aina ja joka paikassa näin. Minun ei ole vaikeakaan uskoa, että Katinkullassakin todella esiintyi aikaisemmin toisinaan häiriökäyttäytymistä, mikä on saanut osan asiakkaista toivomaan sukupuolierottelua.

  Ikävää tuollainen suomalainen junttimetsäläisyys! Keski-Euroopan saksankielisillä alueilla ja BeNeLux-maissa yhteissaunakulttuuri on vahva ja elinvoimainen. Häiriköintiä pidetään siellä niin sivistymättömänä ja paheksuttavana, ettei kukaan halua häiriköksi leimautua.

  Pelkään pahoin, ettei sivistynyt yhteissaunominen ventovieraiden kesken ehdi juurtua Suomeen elinaikanani. Katinkulta sitä aikanaan yritti, mutta joutui sillä erää antautumaan.

  Toivon erehtyväni.

  • Itse kävi takavuosina eukon kanssa muutaman kerran ja tein samat havainnot.
   Ei tuolla nakupuolella edes ollut lapsiperheitä ja tuskin tulee vaikka miten sitä muutetaan. Kova kirkuminen ja meteli kuului seinän takaa penskojen puolelta liukumäestä.
   Kylpijät saunamaailmassa olivat 40+ ikäluokkaa mikä tiedoksi peräkamarin pojille . Joten ei ole kovin jänskää.
   Samaa mieltä Saksan ja muun keski-Euroopan saunoista . Lauantai kun oli , kyselimme Saksassa saunasta. Matkapas selitti , että menkää sekasaunaan jos ette ole "poikkeavia". Yksinomaan miesten saunat kun ovat häpeämättömästi gay-saunoja.


 • "Pelkään pahoin, ettei sivistynyt yhteissaunominen ventovieraiden kesken ehdi juurtua Suomeen elinaikanani. Katinkulta sitä aikanaan yritti, mutta joutui sillä erää antautumaan."
  Sekasaunat ovat jo tulossa takaisin moneen kylpylään ilman alastomuutta. Kyllä sekasaunomisen tulevaisuus näyttää taas hyvältä. Kiitos siitä kehittyneille vedenpuhdistuslaitteille.

  • "Sekasaunat ovat jo tulossa takaisin moneen kylpylään ilman alastomuutta."

   Kyllä saunasta kuuluu nauttia ihan "omana ihtenään", vailla vaatteita ja vaateita.


 • Tomiiko yhteissauna aatellen, että on sellaisia maahanmuuttajia, jotka ahdistelevat nykyään jo uimahalleissa, niin mitä siitä tulee jos saunatilat kuten Katinkullassa oli, ovat yhteisiä?

 • Siitä tulee uusimpien tietojen mukaan kaasumaailma, huoneeen häyryssä kuuluu päästellä metaanikaasua

 • Perseet paljaana.

 • Onko kokemusta kyseisestä paikasta kenelläkään?

  • En ymmärrä niitä joilla vanha saunamaailma ahisti, koska katinkullassa normaalit saunat aina olleet myös miehille ja naisille erikseen joten yhteiseen saunaan ei tarvi mennä jos ei siitä pidä. Mutta näiden arvostelijoiden mukaan sinne ei saa mennä nekään jotka ovat sitä pitäneet hyvänä. ?? Liekkö kumminkin kyseessä mustasukkaiset puolisot jotka keksii näitä adistelu ja homo juttuja.


  • Alastomuuskielto on tullut jo Katinkultaan, eikä ilman syytä. Voi lukea tämänkin keskustelupalstan mielipiteitä niin ymmärtää syyn. Siksi minäkin äänestyksessä äänestin alastomuuskiellon puolesta. Saunamaailma yhdistetään pian eikä se ole tarkoitettu nakuilijoille.


  • Alastomuus ei ole enää suomalaisillekkaan niin luonnollista, kuin joskus aiemmin. Onko sitten matkailu tuonut vaikutteita muualta. Kylpylöiden on kuitenkin hyvä noudattaa yleisiä tapoja, eikä siihen kuulu nakusaunat.


  • monestikäynytsiellä kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Voehan veikkonen sentään. Minä ole itse ihan nähnytkin sellaisia juttuja. Ei mitään valeita ollenkaan.


 • EI kyllä kuulu tälläiset pervo saunamaailmat nykypäivään ei sitten millään.!
  Menkää mökeille nakuilemaan jos siitä niin tykkäätte.

Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.