ubuntu cd/dvd asennus boottaamattomaan koneeseen

asennus_guru

Jos koneesta löytyy floppy-asema, kurkista install ja casper-hakemistoihin asennuslevyllä ja kirjoita bootti-floppy ohjeiden mukaisesti.
Jos et saa ubuntu-dvd:tä asennettua vanhaan koneeseen jossa ei ole enää edes floppy-asemaa, voit yrittää seuraavaa. Ohje vaatii, että toiselta osiolta löytyy jokin linux-versio ja on osio jossa vähintään n. 5.5G(btrfs)/10G(ext3/4) tilaa.
1. Varmista ensin, että squashfs-tools on asennettuna.
2. avaa esim. 16.04.2 asennus-cd: mount /dev/cdrom /media/cdrom
3. mkdir /media/source
4. mount /media/cdrom/casper/filesystem.squashfs /media/source
5. mount /dev/sdaX /media/target
5. cp -a /media/source /media/target
6. cd /media/target
7. mount --bind /media/sys sys
mount --bind /media/proc proc
mount --bind /media/sys sys
mount --bind /media/dev dev
8. chroot /media/target
9. apt install --reinstall kernel-image-XXX
10. grub-install /dev/sda
11. update-grub

-Nyt järjestelmä on konfiguroimattomassa tilassa, eli joudut luomaan locale-asetukset, fstab:n, hosts-tiedoston yms. pikkukivaa. Voi olla, että homma vaatii vielä lisääkin kikkailua, mutta tämä ainakin todistettavasti toimii! :)
-Ja jos homma boottaa shelliin, niin se johtuu kirjoitusoikeuksien puutteesta root-levyllä:
mount -o remount,rw /dev/sdaX
Tämän jälkeen voi luoda fstab:n.

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihateubuntu

      Helpommlla pääsee kun asentaa naapurikoneessa jonkun toisen distron kovalevylle ja pistää sen sitten siihen koneeseen.
      Nyky Ubuntut asentuvat huonosti vanhpoihin laitteisiin.

      • vedäitsesjojoon

        Sinulle helpointa olisi vain lopettaa tuo paskanjauhaminen.


      • ihateubuntu
        vedäitsesjojoon kirjoitti:

        Sinulle helpointa olisi vain lopettaa tuo paskanjauhaminen.

        Et sinä kovin viisaalta vaikuta.


      • vanhan_säätäjä

        Jos on asennusongelmia, niin yleensä syynä on viallinen laitteisto tai cd/dvd-media. Myös buginen bios voi haitata asennusta. Eli jos biosissa on bug-fix johonkin asiaan ja antaa linux-kernelin tehdä asetukset laitteistolle - ei tule onnistumaan välttämättä.. plug-and-play-os=no ja reset-bios-settings=y voi tulla tarpeeseen. Samoin muut laitteiston yhteensopivuusongelmat joista näytönohjain on varmasti yleisin.
        Tarkista cd/dvd levyn virheettömyys - jos ei onnistu edes tämä, niin laitteisto on rikki ja sitä pitää korjata ensin! Muistin toimintakyky - jos löytyy vikaa, niin tee muistiasetukset uudestaan ja löysemmiksi. Jos ei vieläkään onnistu, tutustu /etc/default/grub:ssa olevaan bad-ram parametriin(=varataan rikkinäiset muistialueet ennen boottia jolloinka ne ei häiritse). Tämä tietysti on hankalaa jos järjestelmää ei vielä edes ole asennettu.. viallisen muistipiirin voi tässä vaiheessa vaikka poistaa vähäksi aikaa arvaamalla/testaamalla uudelleen. Usein gigan muistikammassa on vain muutaman solun vika, joka vielä osuu lähes aina samaan muisti-blokiin. Riittää siis sulkea pois vaikka 4k alue. Seuraavaksi tarkista prosessorin lämmöt asentamalla lm-sensors ja ajamalla sensors-detect. Käynnistele kuormitusta aiheuttavia ohjelmia ja tarkkaile jännitteitä - virtalähde voi myös olla sökö ja syy kaatuiluun! Jos jännitteet heiluvat enemmän kuin 0.2V tai jännitteet on pudonneet selvästi oletusarvosta on mahdollisesti ongelmia. Tällöin kannattaa katsoa vielä yleismittarilla josko emon mittausjärjestelmä olisi vain väärin konfiguroitu - mikä on aika yleistä.
        Seuraavaksi tee torture-test prosessorille ajamalla pari tuntia esim. mprime:a.
        Lopuksi väännä smart-asetus kiintolevyltä päälle ja ala käyttämään konetta normaalisti. Tarkkaile aina välillä muodostuuko bad-sectoreita smartmontools:in avulla(esim. 1kerta/kk).
        Sellainen kokemus asiasta, että jos lämmöt ovat koholla, ei kone ole välttämättä pitkäikäinen. Sen sijaan vanhakin kone voi olla täydellisessä kunnossa jos lämmöt ovat pysyneet kurissa: Lippulaiva malli korkeine kellotaajuuksineen hajoaa ennemmin tai myöhemmin, mutta sen pikkuserkku matalalla kellotaajuudella(ja lämmöillä) voi pyöriä vuosikymmeniä. Myöskään vanhaan koneeseen ei ehkä kannata asentaa pakkaavaa levyjärjestelmää - yllättävän helposti saa aikaan virheitä jos torture-testit ajamatta ja ei niissä kyllä ole ruutia levyn pakkaamiseenkaan välttämättä jos konetta meinaa siinä samalla vielä käyttääkin.


    • debootsrap on myös keksitty. Riittää kun koneessa on toimiva Linux ja pääsee nettiin. Hyvää debootsrap ohjetta Ubuntun asentamiseen ei taida olla. Debian asentuu tuolla helposti. Samoin Genttoo ja Arch Linux asentuvat ilman asennusmediaa. Varmaan muitakin on. J a aina voi asentaa toisessa koneessa ja kopioida asennus vaikka verkon yli rsync-ohjelmalla.

      • dqwdqwdqdqwdqdwqwd

        "Hyvää debootsrap ohjetta Ubuntun asentamiseen ei taida olla"
        Deibian org sivulla on tuon ohjelman ohje. Samalla ohjeella asentuu ubuntu kun muokkaat muutaman rivin. Samasta ohjeesta alta löytyy koodi.

        Ubuntuun on Network installer jolla voit asentaa ubuntun verkon kautta jokaiseen tietokoneeseen mitä verkosta löytyy ;). https://www.ubuntu.com/download/alternative-downloads


      • "Ubuntuun on Network installer jolla voit asentaa ubuntun verkon kautta jokaiseen tietokoneeseen mitä verkosta löytyy ;). https://www.ubuntu.com/download/alternative-downloads"

        Network installer tyyppinen pieni asennusmedia löytyy moneen jakeluun. Sitä en tiedä toimiiko tuo etänä. Etänä olen asentanut vain Gentoon ja Arch Linuxin. Onnistuu hyvin jos kone käynnistetty Linuxilla jossa ssh käynnistetty.

        Debian on hieman erilainen kuin Ubuntu. debootsrap ohjelman voi asentaa moneen jakeluun. Jos palvelimen vaihtaa Debianin sijaan Ubuntun tai vaikkapa Mintin pakettilähteet asennus onnistunee. En ole kokeillut. debootsrap-ohjelman voi käynnistää etänä, mutta en ole varma saako asennuksen loppuun asti tehtyä etänä. Koneen hallintaa etänä kannattaa harjoitella, Ei koneessa aina tarvitse olla näyttöä ja näppäimistöä kiinni.

        Asennustapoja löytyy kuitenkin monia. DVD:tä en ole polttanut vuosiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1593
    2. 44
      963
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      55
      820
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      50
      701
    Aihe