LiothyroniniaTallinnasta?

Kilpparioireilija

Tietääkö kukaan että saako Tallinnasta Liothyronin lääkettä. Jos saa niin oletteko saaneet mistä sieltä ja minkälaiselta lääkäriltä. Pitääkö olla endokrinologi vai jokin muu specialisti lääkäri.

21

1478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hae.Kreikasta

      Kilpirauhaspotilas ry:stä eräs miespotilas yritti. Ei saanut Lioa, melkoiset sättimiset sai.
      Kreikka onkin vakiosuosikki toimivaa lääkettä tarvitsevilla.

      • Kilpparioireilija

        Kiitos paljon vastauksesta. Olisiko sinulla tarkempaa tietoa esim. Kreikasta mistä kaupungista sieltä saisi ajan lääkärille vai minkälaiset reseptit tarvitaan.


    • UniPharma_T3

      http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/05/susanna-joutuu-hakemaan.html on erään kävijän kertomus eli pikkukylän apteekki järjesti ajan paikalliselle lääkärille reseptin kirjoitusta varten. Vajis on siellä yleinen ja lääkärit tuntevat lääkkeet.
      (Apteekki siis ihmetteli. Siellä "UniPharma T3" on reseptivapaa mutta Suomeen tullessa pitää olla resepti siltä varalta että tulli kyselee.)

      • lääke.ulkomailta

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13607212/laaketta-ulkomailta-edullisemmin on täällä ketju ulkomailtaostelusta. Lopussa tieto että esim. Turkista (tai Venäjältä tai ylipäätään EU:n ulkopuolelta) voisi tuoda 3 kuukauden lääkkeet jos on jokin lääkärin allekirjoittama paperi osoittamassa, että tulee omaan käyttöön.

        http://www.terveysjarjesto.fi/stj-blogikirjoitukset/78-riikka-joutuu-hakemaan-kilpirauhaslaakkeensa-kreikasta on suomalaisen lääketuristin tarina.

        https://drive.google.com/open?id=0B94Wq-KMIhMVWGpqY3dTaEFHejg lisävinkkejä


      • resepti.helpommin

        Lähimenneinä vuosina suomalainen lehtimies keräsi Tallinnassa nipun reseptejä.
        Tämän jälkeen väitetään asiaan puututun?

        Tyypillisesti yhden miehen lääkäriasemilta irtosi reseptejä pikkurahalla. Toimisikohan noilla asemilla se, että veisi mukaansa nipun verikoetuloksia ja vetoaisi niihin. Lääkäri silloin voisi puolustautua mahdollisessa viranomaistutkinnassa.


      • papereita.Tallinaan

        > ... veisi mukaansa nipun verikoetuloksia ja vetoaisi niihin.

        Kirjastossa otttaisi valokopiot, jotka voisi jättää lääkärille. Kuullostaa hyvältä.


    • Mlmlmlmlmlml

      Tallinnasta ei saa edes hydrokortisonia ilman reseptiä, neuvostoaikoina sai kaikkea tarpeellista ilman sitä.

    • Suomessa.ajojahti

      Tallinnasta ei saa kilpirauhashoitoa, mutta muualta Euroopasta saa. T3 lääkettä saa Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Hollannista, Belgiasta, Italiasta ja Kreikasta, ainakin näistä, näissä potilaat käyneet ja hakeneet. Vuoden annoksen saa tuoda mukanaan, resepti tullia varten.

      Turkista saa T3 lääkettä Tiromel, saa tuoda mukanaan 3 kuukauden annoksen. Thaimaasta saa montaa eri merkkiä eläinperäistä, saa tuoda mukanaan 3 kuukauden annoksen. Resepti tarvitaan tullia varten. USA:sta saa synteettistä T3 lääkettä Cytomel ja eläinperäistä useita merkkejä amerikkalaisten lääketehtaiden, isoin merkki Armour Thyroid. Meksikosta saa synteettistä T3 lääkettä heidän omaa nimeltään Cynomel. Canadasta saa heidän omaa eläinperäistä merkkiä Thyroid.

      Kyllä ulkomaalaisilla kelpaa. Erilaisia lääkkeitä on kenelle sitä tarvitsevat. Vain me Suomessa olemme ilman.

      • Kilpparioireilija

        Kiitos paljon vastauksesta. Tämä oli kattava vastaus.


      • briteilläkin-helppoa

        > Kyllä ulkomaalaisilla kelpaa. Erilaisia lääkkeitä on kenelle sitä tarvitsevat.

        Englantilaisiakin voi kadehtia kun Turkista ja Kreikasta toimii postitse tilaaminen.
        Maksuliikenne vähän tarkkuutta vaativaa. Pankin palvelut törkeän kalliita ja PayPal kieltäytyy reseptilääketilauksista. Moneygram ja jokin toinen ovat ok.


      • Kilpparioireilija

        Vielä kysymystä. Osaatko sanoa vai osaiskohan kukaan muu sanoa, onko esim. Ruotsissa Tukholmassa keitä lääkäreitä jotka määräävät T3 lääkettä. Jos ei lääkärin nimeä voi antaa, niin jos saisi hoitopaikan nimen esim.


      • tietokatkosta

        > ...onko esim. Ruotsissa Tukholmassa keitä lääkäreitä jotka määräävät T3 lääkettä.

        Eipä ole kantautunut tietoa. Suosittelen Kilpirauhaspotilaat ry:n jäsenyyttä, silloin saa tuoreimmat vinkit. Toisenkäden tieto on että Saksaa ja Kreikkaa neuvovat tällä hetkellä. Tietävät Suomessakin muutaman mutta jonot hurjat ja nimiä on piiloteltava.

        https://thyroidhormones.wordpress.com/2016/04/10/nu-kan-riksdagsbeslut-ge-behandlingsalternativ-till-levaxin/ on hyvän blogin juttu miten Ruotsin demarikansanedustajat esittävät hulluun tilanteeseen puuttumista.

        Ylempänä linkitetyssä nettitekstissä on erään suomalaisen Oslon-reissun selostusta.


      • eu.direktiivi

        Jos ostaa Ruotsista Liothyroninia, niin ei tarvitse olla ruotsalaisen lääkärin resepti. Mikä tahansa EU-maan resepti kelpaa.

        Tämä on yleiseurooppalainen sääntö, direktiivin mukainen. Säännön mukaan missä tahansa EU-maassa kirjoitettu resepti kelpaa missä tahansa muussa EU-maassa, kunhan reseptin tiedoista saa selvän. Englanninkielinen resepti on paras, ja lääkkeen nimi ei kauppanimi vaan geneerinen nimi.

        Ruotsissa Liothyronin on tavallinen reseptilääke, joten tällainen eurooppalainen resepti käy siellä. Suomessa ei käy, koska Suomessa, muista maista poiketen, Liothyronin on erityisluvallinen lääke.

        Eläinperäinen kilpirauhaslääke on erityisluvallinen Euroopassa, ja sitä valmistetaan Euroopan ulkopuolella USA:ssa, Kanadassa ja Thaimaassa. Siihen ei siis riitä tavallinen resepti Euroopassa.

        Keski-Euroopassa on paljon myynnissä saksalaisen Sanofi-Henning lääketehtaan synteettistä T3 lääkettä nimeltään Thybon. Ainakin Hollannissa on ollut myös USA:n Cytomelia. Tämänkin takia on tärkeä että reseptissä on geneerinen nimi, koska kauppanimet vaihtelevat.

        Hyvä että ap otat selvää asioista. Muissa maissa ei ole oikeudenkäyntejä kuten Suomessa, joten tilanne on ihan eri. Endot tosin ovat yhtä osaamattomia joka massa. Kaikkialla löytyy myös osaavia endokrinologeja, eniten Saksassa, koska Saksassa tehdään paljon kilpirauhastutkimusta.


      • T3_Ruotsistako

        Kiitos hyvistä neuvoista.
        Saisikohan suomalaiselta lääkäriltä reseptin helpommin kun lupaisi hakea Ruotsista?
        Olli Sovijärvi kertoi että valviran vainoon on valjastettu apteekitkin.
        Siis ilmiantamaan (kuten tullikin) toimivaa lääkettä määränneitä lääkäreitä.

        Tuo geneerisen lääkenimen käyttö on hyvä vinkki. Samoin kansainvälinen resepti.
        Ruotsissa taitaa olla myynnissä norjalainen Takedan Liothyronin kuten Suomessakin.
        Thybon taitaa olla harvoja laktoosittomia T3-valmisteita.


      • lääkkeet.euroopasta

        Valvira on valjastanut tosiaan apteekit ja tullin ja myös Kelan vainoonsa. Valvira johdonmukaisesti jahtaa T3 lääkäreitä. Kyseessä ei ole mikään tavallinen valvonta, vaan ajojahti.

        Ruotsissa tosiaan myynnissä sama norjalainen Takedan Liothyronin kuin Suomessakin, samoin tietysti myös Norjassa on heidän oma lääkkeensä Liothyronin, sielläkin tavallinen reseptilääke.

        Thybon on laktoositon. Thybonia saa myös Suomessa erityisluvalla, jos tarvitsee laktoosittoman T3 lääkkeen.

        Suomessa voi lääkäri tulostaa EU-reseptin, joka on tarkoitettu juuri muusta EU-maasta ostettavaan lääkkeeseen. EU-resepti on hyvä kun siinä on kaikki tarvittava, joten mikään ei unohdu. Kaikissa maissa ei ole tällaista erillistä EU-reseptiä. Sitä ei direktiivin mukaan tarvita vaan mikä vaan resepti käy, kunhan ostomaan apteekki saa siitä tarvittavat tiedot ja pystyy lukemaan sitä, joten kieli mielellään englanti.

        Lääkkeen nimen kohdalle voi kirjoittaa kauppanimen, jos on varma että haluaa juuri sitä tiettyä merkkiä, jos vaikka haluaa laktoositonta Thybonia eikä mitään muuta, niin voi kirjoittaa reseptiin Thybon. Jos tärkeintä on vaikuttava aine T3 hormoni eikä kauppanimellä ole väliä, niin silloin pitää kirjoittaa geneerinen nimi.

        T3 lääkkeen geneerinen nimi on liothyronin tai triiodothyronine.

        Jos hakee lääkkeet itse EU- tai ETA-maasta (siis Norjakin sopii, Norja ei ole EU-maa mutta on ETA-maa) niin saa tuoda mukanaan vuoden lääkeannoksen omaan käyttöön. Jos tilaa lääkkeet postitse vaikkapa jostakin tietystä apteekista tai kansainvälisestä Internetapteekista, niin saa tilata 3 kuukauden annos per paketti omaan käyttöön; paketteja saa tilata niin kauan kun reseptissä on lääkettä, mutta kerralla saa olla paketissa vain 3 kk määrä. Resepti pitää olla. Internetapteekin pitää olla ETA-alueen apteekki.

        Tämä on kaikki täysin laillista ja EU-direktiivin mukaista. Tähän ei ole mitään sanomista, päinvastoin, vapaa kilpailu myös lääkkeissä on direktiivin mukaista. Hinnoilla kilpaillaan, ja palvelulla, ja laadulla. Tätä ei voi voi eikä saa EU:n sisällä yrittäkään estää, sillä tämä on direktiivin mukainen oikeus, ja EU valvoo että tätä oikeutta voi käyttää.


      • Illimanni

        Kirjoittavatko lääkärit T3 EU-reseptejä kaikesta "vainoamisesta" huolimatta? Olen uusi "alalla", pitää tankata tietoa niin paljon, ettei tahdo pysyä päässä.


      • Valvira_kyttää_linjoilla

        Illimanni, Suomesta on vaikea saada mitään reseptiä, johtuen Valviran ajojahdista. Mutta muualla Euroopassa kyllä, sekä tavallisia reseptejä että EU-reseptejä.

        Täällä ai voi sanoa julkisesti mitään nimiä, koska silloin Valvira hyökkää. Muka "valvoo", mutta eihän se ole valvontaa, kun lääke on laillinen ja Suomessa saatavilla, ja kukaan potilas ei ole saanut haittoja. Kaiken kukkuraksi Valvira "valvoo" niin, että Valvira kerää nimiä mm täältä netistä ja sitten menee oikeudet. Ilman mitään syytä. Oikeusmurhia kaikki, mutta ketään ei kiinnosta, ei ainakaan Lääkäriliittoa.


      • lisää.potilaita

        Eräs sairaanhoidon opettaja (kilpirauhaspotilas) kertoi vuosia sitten tietyllä endolla olleen aikoja joka päivä. Siis puutetta potilaista. Nyt tuolle samalle on kuukausien jono tämän ajojahdin ansiosta. Endoille tulvii rahaa ovista ja ikkunoista.


    • Kilpparioireilija

      Kiitokset myös kaikille tässä ketjussa kysymykseeni vastanneille.

      • by.mail.order

        Kyselit Ruotsista. Ei satu siellä asumaan tuttuja?
        Mm. Englantiin ja Ruotsiin saa tilata netistä.


      • loma.kaupanpäälle

        Tuosta Kreikasta: rantapallo.fi sivuille voi pistää vahdin. Alle 300e halvimmat nyt


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1898
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      245
      1834
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1582
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1393
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1141
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1100
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      938
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      101
      886
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe