Vatsa sekaisin.

Nainen20vuotta

Olen yli 8 vuotta kärsinyt vatsa ongelmista. 2008 todettiin keliakia ja laktoosi-intoleranssi mutta se ei jäänyt ainoaksi. Vuosien mittaan on tullut lisää allergioita. En pysty syömään maissia, tattaria, riisiä, en mitään laktoosittomia/maidottomia tuotteita. Tiettyjä vihanneksi/kasviksia/marjoja en myöskään voi syödä. Tällä hetkellä ainoa vilja jota voin syödä on peruna mutta vatsa on jatkuvasti sekaisin ja rajoittaa elämääni todella paljon. Paino laskee kokoajan ja koen itseni nii avuttomaksi. Olen syönyt n. Kuukauden ajan maitohappobakteereja. Ne auttoi hetkellisesti muttei enää. 2015 lääkäri totesi normaalia aktiivisemman suolen toiminnan mutta miten voisin elää normaalia elämää? Tää rajoittaa nii pahasti menoja ja koulua en ole kyennyt käymään. Onko mitään muita tai joitain jotka pystyvät samaistumaan tai kertomaan mikä on vieläkin vialla? Olen tänään menossa käymään lääkärillä. Ja tämä vatsan sekaisuus on aamuisin/aamupäivisin. Vasta iltapäivällä pystyn syömään ja menemään jos vatsa on tyhjentynyt täysin.

13

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miss.D

      Onhan Crohnin tauti tai ärtyvän suolen oireyhtymä poissuljettu? Voisit ehkä kokeilla toimiiko näiden tautien kanssa suositeltava ruokavalio. Jos ei se auta niin lääkäriin ja vaatia lisätutkimuksi..

      Sit kannataa selvittää voiko olla jotain henkistä?Toisilla reagoi herkemmin esim.stressiin..Ystävälläni oli yhtenään ripulia n.3vuoden ajan. Ei selvinnyt testeissä mitään poikeavaa. Oli jo ihan imodium koukussa suorastaan, ja elämänlaatu ja opiskelu kärsi tästöä kiusallisesta vaivasta. Olikin lopulta henkistä stressi ja sosiaalisten tilanteiden pelko aiheutti vatsaoireita. Sai lääkityksen ja vatsakin normalisoitui. Lopulta sai heittää lääkkeet kokonaan pois..

      Tsemppiä!

    • ainaskiimullaok

      Kokeilisin tätäkin. Aamuin illoin ruokalusikallinen joko Rapsi tai Rypsiöljyä runsaan veden kera.
      Kertoisitko palstalla , oliko apua.

    • Aloittajanainen20vuotias

      Crohnin tautia tai ärtyvän suolen oireyhtymää ei ole poissuljettu. Huhtikuulle saan vasta lääkärin ajan kun on ruuhka aika. Stressi vatsa on mutta mitään stressattavaa ei tällä hetkellä ole. Elämä on tasaista niin en usko. Sosiaalisten tilanteiden pelko on diagnosoitu mutta se ei aiheuta minulle vatsaoireita. Imodium ei toimi enää minulla, koska sitä olen käyttänyt aikanaan liikaa.

      Minulla ei tällä hetkellä ole rypsi/rapsiöljyä. Pitää käydä sitä ostamassa ja ehkä kokeilla. Miten sen pitäisi auttaa?

    • allergikko

      Kyllä jotenkin viittaa allergiaan/ yliherkkyyteen vatsasi oireet. Onko sinulle tehty allergiatestit? Ilmeisesti ku tiedät ainakin osan rajotteista: laktoosi ja viljat?

      Itse olen laktoositon ja pitää olla todella tarkkana ettei sitä saa vahingossa, samaten muitakin ruokarajoituksia kuten sinullakin.

      Tsemppiä sinulle ja toivottavastai sinut tutkitaan hyvin ja poissuljetaan suolsitotulehdukset yms myös.

      • Aloittajanainen20vuotias

        Allergiatestit on tehtt vuonna 2015. Olen itse äärimmäisen tarkka mitä syön ja tarkistan kaiken. Kiitoksia kommenteistanne kaikille. Toivotaa ettei mitää vakavaa ole kyseessä.


    • hyväävointiatoivonsulle

      Hei ! Miten meni lääkärikäynnillä ? Pääsetkö johonkin tutkimuksiin ?
      Selvisikö jo tänään mitään ? Saitko mitään pika-apuja ?

      Mulla samantapaista. Ruokavalioni on tosi suppea. Olen laihtunut 15 kg reilussa vuodessa tahattomasti. Mahalaukun tähystys tehty: pientä tulehduksellisuutta, voi johtua helico-bakteerista, joka häädettiin pois 10 vuotta sitten. Helico teki elämäni helvetiksi, oli kauheita vatsaongelmia. Vaikka olisi syönyt yhden mustikan, tuntui kuin olisi syönyt kilon pikkukiviä. Somac'ia syön nyt joka päivä.

      Paksusuoli tähystetty: ei ärtyneen suolen oireita eikä muutakaan.
      Laktoosi-intoleranssi on vanhastaan, ennen voin juoda laktoositonta maitoa hyvin, nyt en sitäkään kuin harvoin.

      Pääruokani on peruna tai muusista vedellä ohennettu velli, johon lorautan rypsiöljyä pari rkl, elimistö ja aivot tarvitsee rasvaa. Kaupan kasvissosemikrokeittoja voin aika hyvin syödä myös parin desin annoksina, onneksi, ja Fazerin kaurapuikula-paahtoleipää paahdettunakin, se on hvyää, tää ei ole mainos. On nyt kyse siitä, miten pitää itsensä hengissä, kun juuri mitään ei voi syödä ja ruoka on aivan liian yksipuolista ja ravintoköyhää. Putoo kohta hampaatkin suusta ja iho on ihan koppuraa,
      nivelet on kipeät.
      T s e m p p i ä valtavasti aloittajalle ! Koita jaksaa ! Toivon ,että saat pian tietoa, joka auttaa sinua !!!

    • tärkkelys

      Perunassa on paljon tärkkelysta, sekin voi aiheuttaa ripulia ja vatsakipua. Itse olen vähentänyt niin heti huomaa eron.

    • vhhPerunaton

      Yleensä peruna tärkkelyksineen ummettaa eikä päinvastoin

    • Aloittajanainen20vuotias

      Hei. Ei ollut päivystäväll lääkäril aikoja, joudun oottaa huhtikuun loppuun ja kiitoksia tsempeistä. Itselläni on tietyt päivälliset joita pyöritän ja välipalana vaa viinirypäleit/rusinoita. Mitää ei uskalla kokeilla ku vatsa nii herkkänä. Tulen ilmoitteleaan kun on lääkärin aika. Kuukausi pitää viel kestää.

    • Josapuatarvitset

      Jos haluat yksityiskohtaista apua kannattaa tehdä anonyymi sähköpostiosoite. Pystyn antamaan melko yksityiskohtaista tietoa vastaavanlaisesta tilanteesta. Siis jos haluat tälläistä tukea.

    • Aloittajanainen20vuotias

      Pääsin eilen käymää lääkärillä. Uskoo ettei oo mistää vakavasta kyse ja nyt varataa aika ultraan ja verikokeisiin. Vatsa on hieman rauhallisempi ku olen jättänyt kaikki hiemankin oireita aiheuttavat ruuat pois mutta ruokavalio on nyt todella vähäinen ja vähävarainen. Joka päivä sama ruoka mist ei tuu oireita ja välipala sipsiä. Olen huolissani jos tämä jättää pysyviä seurauksia kehoon. Sillä olen ollut jo pidempää sairaalloisen alipainoinen.

      • kokeilenäitä

        Ei kannata tehdä ruokavaliosta liian yksipuolista koska se on pidemmän päälle haitaksi ja aiheuttaa muita ongelmia. Elimistön allergisoituminen voi myös osittain johtua tästä, samoin stressistä.

        Pyri testailemaan esim. vitaminoituja mehuja. Samoin kokeile lisätä sopivia ruoka-aineita ruokavalioon ja selvitä mitä vitamiineja ja muita aineita ne sisältävät. Samoin kannattaa ottaa selvitys ihmisen perusravinnon tasosta eli minkä verran mitäkin vitamiineja ja muita aineita on suositeltavaa syödä päivää varten.

        Kokeile ostaa apteekista Ratiopharm bcd maitohappobakteereita (19,80€/100kpl bvitaminoit ja 22€/100kpl bcd). Kokeile ottaa jokaisella aterialla 1kpl tai 2kpl pillereitä. Kokeile kuuria n. kuukauden ajan. Voit ottaa myös kalanmaksaöljyä joka päivä yhden ruokalusikallisen (ei maistu miltään, mutta sisältää mm. d-vitamiinia ja omegoita). B-vitamiinilisiä kannattaa myös kokeilla.

        Monissa kaupoissa myydään gluteenittomia makarooneja. Niitä on vaaleampaa ja tummempaa lajiketta. Kannattaa kokeilla tummempaa. Voit kokeilla myös syödä esim. kalaa (lohta), tarvittaessa muitakin kalalajeja siikaa, ahventa, haukea, kuhaa jne. Samoin erilaiset kanatuotteet voivat sopia. Usein pyri syömään maustamattomia ruokia ja mausta niitä itse.

        On vaikeaa täysin sanoa mistä elimistön allergisoitumistila johtuu, mutta luultavasti kyseessä on bakteeritasapainon merkittävä heikkeneminen mm. lapsuudessa olleet antibioottikuurit voivat aiheuttaa tälläistä ja yllättävät elämäntilanteet tai todella paha stressi jne. Maitohappobakteerit on ainoa keino saada siihen apua, vaikka niistä ei tuntuisikaan olevan mitään apua. Tärkeintä on löytää oikea lajike.

        Mitä maitohappobakteerituotteita käytit aiemmin ja mistä oli apua?

        Pyri välttämään kaikenlaista stressiä ja etsi keinoja joilla saisit rauhoitettua mieltäsi ja mahdollisesti mielialaasi. Mitä enemmän stressaat joko tietoisesti tai tiedottomasti niin sitä pahempia ongelmasi voivat olla.

        Todettakoon että lääkärin neuvo "ei ole mitään vakavaa" niin on suunnilleen sama kuin lääkäri ei usko mihinkään vatsaongelmiisi. Toisin sanoen jos sinulla ei todeta minkäänlaista lääketieteellistä syytä ongelmien aiheuttajaksi, niin ongelmiasi ei lääketieteen näkökulmasta ole olemassakaan. Lääkäri voi tämän takia antaa sinulle lähetteen psykiatrin vastaanotolle, joka antaa pahimmillaan mielenterveysdiagnoosin. Ensin suoritetaan tietysti normaalit tähystykset yms. Usein niistä ei löydy vastaavissa tapauksissa mitään, mutta niillä kartoitetaan muiden ns. pahempien ongelmien poissulkeminen.

        Olen kärsinyt itse hyvin samantyyppisistä vaivoista joten tiedän suunnilleen mistä on kysymys. Lääkärissä ongelmiani ei uskottu, vaan niitä pidettiin ainoastaan psyykkisinä. Samaan aikaan vatsaongelmat olivat erittäin pahoja päivittäisiä ongelmia.

        Usein ykkössyynä on vatsan heikentynyt bakteeritasapaino. Ikävä kyllä nykyinen lääketiede ei pysty tälläisiä asioita tutkimaan. Sen takia ihmiset popsivat mm. maitohappobakteereita. Joillekin se auttaa oikeasti, joillekin kyse on psykologisesta tekijästä. Itselleni ne ovat auttaneet oikeasti vaikka kärsin samasta ilmiöstä kuin sinäkin että oli aluksi apua ja myöhemmin ei, mutta totesin niiden auttavan uudemman kerran kun pidin kuuria yllä. Siihen päälle todella iso stressi. Stressi heikentää olon todella pahaksi.

        Yksipuolinen ruokavalio voi tuntua aluksi auttavan mutta pidemmän päälle siitä on haittaa. Kyse on elimistön bakteeritasapainosta, mutta myös muista solu tms. aineista ja elimistön aineenvaihdunnasta.

        Ruokavalion kohdalla pyri luomaan ruokavaliosta mahdollisimman monipuolinen. Kokeile kaikkia mahdollisia tuotteita ja syö niitä vähäisessä määrin. Etsi uusia ruoka-aineita joita ostaa ja käyttää. Käytä ruoka-aineita päivittäin pienessä määrin ja lisäile uusia. B-vitamiineillä on myös merkitys bakteeritasapainoon ja aineenvaihduntaan.


        Tässä suositeltavia tuotteita päivittäiskäyttöön:

        http://ratiopharm.fi/itsehoitotuotteet/vitamiinit-ja-ravintolisat/maitohappobakteeri-b-ratiopharm

        https://www.apteekkituotteet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Eura/Products/6417927101606

        Samoin muutkin vitamiinimehut.
        http://www.eckes-granini.fi/tuotteet/marli/vital/10vitamiinia/
        http://www.eckes-granini.fi/tuotteet/marli/vital/multivitamiinibc/

        http://www.terve.fi/ravintolisat/foolihappo
        https://www.yliopistonapteekki.fi/ya-b12-vitamiini-foolihappo-imeskelytabl-100-kpl-49348.html

        Vitamiineista tarkemmin tietoa.
        http://www.terve.fi/vitamiinit
        http://www.terve.fi/vitamiinit/b6-vitamiini-pyridoksiini


    • Annostanostaen

      Neuroleptit auttaa tähänkin varmasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      6314
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      69
      4422
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      2772
    4. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      54
      1500
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1203
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1144
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      13
      1008
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      863
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      841
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      823
    Aihe