Thaimaalaista elämää

HolloPellervo

Hei kaikille ihanille ystävilleni!
Lämmintä oli taas viime yönä. Meillä kun ei ole kaksikerroksisessa talossa ilmastointilaitetta. Kaikenlaisia hyrriä vai mitä lie tuulettimia sen sijaan pyörii ihan jopa jaloissa asti. Asustelemme Mayn kanssa hänen ottovanhempiensa luona täällä Nong Hanin läheisessä pienessä 150 asukkaan kylässä Udon Thanin provinssissa. Matkaa Sakon Nakhoniin on vain kiveksenheiton verran. Sakon Nakhonhan on kuuluisa muun muassa siitä että siellä koiran liha on suurta herkkua. Tämä talo jossa asumme on tällainen paskanruskeasta puusta väsätty rakennus jonka yläkerran seinät ovat ruosteista aaltopeltiä. Tuota aaltopeltiäkään ei ole ollut ihan riittävästi niin siksipä yläkerrassa ammottaa suuria aukkoja joista aamuaurinko mukavasti paistaa kasvoille. Onhan tuossa alhaalla vähän betonistakin muurattua seinää. Ainoatakaan ikkunaa ei ole. Saniteettitiloihin tulee letkusta kylmää juoksevaa vettä. Suihkua ei ole mutta on betonista valettu allas johon valutamme vettä lämpiämään. Siitä on mukava äyskäröidä vettä pesutarpeisiin, alapään huuhteluun sekä hampaiden pesua varten.
Viime yö meni valvoessa kun en vaan saanut nukuttua. Koirat alkoivat jokaöisen ulvonnan ja keskellä yötä kukkokin aloitti kiekumisensa. Nämä koirathan ovat varsinaisia riesoja täälläkin. Illalla kun alkaa hämärtää niin haukkuvat ja yrittävät tarrautua pohkeeseen kiinni kävelijöihin, polkupyöräilijöihin mopoilijoihin jne. Minä annan surutta monoa noille reviiriensä vartijoille. Meilläkin on koira jonka joku päivä vielä aion syödä kunhan ensin saisi hieman lihaa kylkiluittensa päälle. Kiekuvan kukon aion myös grillata. Ritsa tai sapeli on hyvä olla aina mukana kun iltaisella johonkin on mentävä. Toisaalta täällä ei ole mitään huvituksia. Kaksi sekatavarakauppaa joissa ei ole juuri lainkaan valikoimaa sekä bensa-asema ja lisäksi vielä tietenkin Temppeli johon koko kylän väki kokoontuu uskonnollisina päivinä. Nong Haniin on matkaa autolla noin 30 minuuttia. Sieltä löytyykin sitten tori josta löytyy runsaasti erilaisia ruokatuotteita.
Yllättäen riisin viljely on täällä pääelinkeino. Päivisin ei ole mitään tekemistä. Ilta kun alkaa hämärtyä niin tapana on vierailla naapureilla. Pelailemme myös päätielle vedetyn verkon yli sepak takrawia ja myös muay thai on mukavaa ajanvietettä. Illat menevätkin siemensatsien uudelleensijoitteluun.
Terveisin Pellervo, May ja B-patsas

13

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Thaimaanystävää

      Jotenkin tuntuu tutulta sinun kertomuksesi. Asustelen 148 km sinusta koilliseen Mekong joen varrella pienessä kaupungissa. Matkan katsoin kävellen Google mapsista mikäli ilmoittamasi asuinpaikka on oikea.
      Tässä talossa on vastaavat mukavuudet. Toissa yönä Laosin puolelta tuli kunnon sadekuuro ja sitä kuunnellessa meni kyllä yöunet. Makuuhuoneessa ei ole nääs välikattoa joten sateen hakkaama rumputuli oli melkoista rytinää.
      Taloon kuuluu kunnon vahtikoira, joka pitää toiset koirat kyllä kiitettävästi loitolla.
      Tänään on joku Buddhan päivä ja emäntä kyseli mukaansa temppeliin. Lupasin laittaa harkintaan.

    • Phangngukakku

      Jos kyläsi nimessä esiintyy käärme, puolituntia Nong Hanista etelään. Olen sinne nurkille menossa kohtapuolin. Tosin luulen että ko kylässä asuu vähän enemmän porukkaa.

      Käynyt Nong hanissa kerran aikaisemminkin. Silloin asuin melko kuppasessa resortissa, lähellä paikkaa josta linja-autot lähtevät. päärakennus oli kivan näköinen tolppien päälle rakennettu puinen rakennus. Huoneet olivat sitten matalammissa rakennuksissa. Aamiainen piti tehdä itse pihalla katoksessa. liekö mikro ja kahvinkeitin. Jotain sellaista.


      Nong hanin torillakin on käyty. Ostettiin kolme muovikassillista rambutaaneja. ngo. itse söin ehkä yhden :)

      Jos koti-elämä ei natsaa, niin onko nong hanissa kunnollista hotellia? Etsiä ei tarvi mut jos tiedät.

      Tai muuta mitä siellä voisi tehdä.

    • 09iuykhgfcddxc

      ahhhhahhhhhaaaaaaaaaa..... pysy nainen ahhhhaaahhhhaaaaa,,, kotona.....iiiihhhhihhhhiiii

    • Thaimaanystävää

      Eilen illalla täällä oli temppelialueella puutarhajuhlat. Paikalla oli ihmisiä vauvasta vaariin. Oli hauska katsoa kun ihmiset pitävät hauskaa ilman viinaa.
      Yöllä geggo huuteli hävyttömyyksiä talossa. Heräsin pari kertaa tähän huuteluun. Aamulla taas kukko alkoi kiekumaan kokonlaulum aikaan, siis helkatin varhain.
      Taidan olla ainoa länkkäri koko kaupungissa.
      Tämä on sitä Thaimaalaisten elämää.

    • Pattiksenystävää

      Thaimaassa ei ole muuta järkevää paikkaa viettää aikaansa kuin Pattaya. Thaimaan lande on miltei yhtä tylsä kuin Suomenkin maaseutu.

      • santtu.1975

        Muuta järkevää paikkaa ei muka ole? Bangkok on esimerkiksi erinomainen matkakohde, mistä löytyy uusia puolia aina jokaisella matkakerralla. Phuketista löytyy kaikki sama mitä Pattayaltakin paremmat rannat, mutta kovemmalla hintatasolla.

        Itse olen löytänyt Thaimaan reissuillani useita paikkoja mihin haluaa uudestaan (ja paikkoja jotka ovat yhdellä kerralla "nähty"), Pattayalla tulee käytyä keskimäärin varmaan joka kolmannella reissulla.


    • Thaimaanystävää

      Viime yönä heräsin taas keggon huutelun. Pienen etsimisen jälkeen huutelija löytyikin kaapin takaa emäntänsä kanssa kuhertelemasta. Ne olivat tehneet seinään jonkinlaisen pesän, koska seinään oli kiinnitetty keggon munia. Otin pienen videon tästä pariskunnasta. Vaaraton otus mutta ensi alkuun tottumattomalle kova äänininen.


      Avoin kysymys kaiken kokeneelle Hua Hiniin ruplamatkaajalle, oletko koskaan kuunnellut keggon ääntelyä?

    • farangkhiinok

      Heh keggo ei rakenna pesää seinään eikä sen ääntely häiritse. "keggo" ei ole ihan oikea kirjoitusasu mutta kai sitä näinkin voi kutsua joten tehdään näin. Tämä keggo pitää pientä ääntä tsäk tsäk tsäk ja munii munansa jokaiseen pieneen reikään mitä se löytää. Ne on valkoisia kuin kananmunat mutta korkeintaan pikkurillin kynnen kokoisia. Tämä äänekäs on tuk jää/ vanha maksa. Isompi ja tekee munapesän seinään kiinni. Enkä ole huahinin matkaaja vaan asunut Thaimaassa vuosia jo useissa paikoissa.

    • farangkhiinok

      Korjaan aikaisempaa eli tuk kää. Ennakoiva teki tepposet. Tämäkään ei ole oikea kirjoitusasu mutta länsimaalaiselle ehkä helpoimmin selviää miten se sanotaan.

      • Thaimaanystävää

        En tiedä puhutaanko samasta otuksesta, mutta tämän keggon ääntely oli hyvin häiritsevää. Paikallinen kaveri kutsui sitä keggoksi. En tosiaan tiedä sen kirjoitusasua.
        Keveri kertoi sen asustavan luonnossa, mutta joskus se pesii taloon sisälle.
        Seinään oli liimattu noin variksen munan kokoisia pyöreitä valkoisia munia, joista oli kuoriutunut pieniä keggoja.
        Paikallinen kaveri yritti ottaa otusta kiinni, mutta huonoin tuloksin. Saatiin pyydystetty ainoastaan pieni poikanen.
        Kaveri näytti kuvia kun eräs pyydystäjä kuivattaa näitä keggoja ja myy niitä kiinalaisille. Parantaa kuulema potenssia.
        Kerro ihmeessä jos tiedät enemmän näistä keggoista ja miten sen nimi oikein kirjoitetaan


      • Thaimaanystävää

        Unohdin kertoa, että keggon ääntä voin verrata kukon kiekuntaan. Ääni oli yhtä voimakas kun sitä yöllä kuuntelin. Otuksella oli pitkä poikkiraitainen liskon häntä väritykseltään vaaleaa ja vaalean ruskeaa. Otuksen pituus häntineen oli noin 25 senttiä.
        Pesä oli noin viiden sentin raossa kaapin ja seinän välissä. Kun kaappi siirrettiin niin osa munista jäi kaapin taseinään kiinni.


    • suomenserkku

      Suomessakin ainakin on ollut heidän sukulaisiaan. Äänekkäin äänteli etenkin tiettyyn aikaan vuodesta: Hyvät kansalaiset, medborgare.

      Sitä kutsuttiin nimellä Gekkonen.

      Thaimaan gekkot ovat olleet melko hiljaisia, joihin olen törmännyt..

      • Thaimmaanystävää

        Iltaisin kuuluu puutarhasta välillä kovaa huutoa, keggo, keggo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2107
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1246
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1157
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1155
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe