Muistiinpanot tenttiin

LawS

Ihan mielenkiinnosta kyselen että minkälaisia muistiinpanoja porukka tekee tenttiin valmistautuessa? Näin fuksin näkökulmasta tämä on tuottanut hieman haastetta. Pitäisi löytää mahdollisimman tehokas ja ajankäyttöä ajatellen järkevä tekniikka. Vinkkejä?

6

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juridicus123

      Olen itse paininut saman kysymyksen kanssa enkä oikein aina tiedä mikä itselle olisi se paras tapa tai tyyli oppia laajaa aluetta..Tähän asti parhaiten minulle on toiminut muistiinpanojen tekeminen läppärillä wordiin, eli kirjoitan sinne kirjojen olennaisimmat kohdat tiivistetymmin ranskalaisin viivoin. Tällöin muistiinpanoja on helppo myös muokata ja myöhemmin voi tekstiä halutessaan lisätä tai poistaa.. Koen käsin muistiinpanojen kirjoittamisen suht työlääksi ja hitaaksi. Läppärillä muistiinpanojen tekeminen on taas nopeampaa ja jotenkin mukavempaa. Koe-alueet ovat välillä aika laajoja, jolloin aika ei yksinkertaisesti riitä täydellisten muistiinpanojen tekemiseen. Tällöin luen koko koe-aluetta tarkasti läpi ja koitan poimia kaikista tärkeimmiltä tuntuvat kohdat ja teen niistä muistiinpanot wordiin. Muistiinpanoihin on helppo palata ja niistä voi hyvin kerrata aiemmin luettuja kohtia. Koen että jonkin sortin muistiinpanot minun on pakko tehdä..pelkällä kannesta kanteen lukemisella en varmaankaan pärjäisi. Minuakin kiinnostaisi mitä tyylejä muilla on? :)

    • uskottu_mies

      Itse painin tuon kysymyksen parissa fuksivuotena. Teinkin alussa aika kattavia muistiinpanoja wordiin. Se on mielettömän tehokasta oppimista, mutta siinä on vaan se ongelma, että tenttiin lukiessa pitää lukea massiivinen määrä tekstiä ja usein ehtiä katsoa samalla lakikirjaa. Jos vielä pitäisi ehtiä tekemään muistiinpanoja, niin kyllä menee tiukillle... Taisin sopimus- ja velvoteoikeuden tenttien kohdalla tehdä näin, mutta luovuin käytännössä muistiinpanojen tekemisestä, kun kuvioon tulivat ekat lakikirjatentit, koska muistiinpanojen tekeminen vie niin tuhottomasti aikaa.

      Loput tentit suoritin vaan lukemalla kirjoja ja katsomalla pykälät huolellisesti aina lakikirjasta / finlexistä, niin ne jäivät mieleen... Lakikirjoihin ei saa tehdä paljon merkintöjä, mutta alleviivata ja korostaa niitä kyllä saa sielunsa kyllyydestä, joten kannattaa etsiä ja alleviivata tenttipykälät lakikirjasta.

      Kannattaa tenttiin lukiessa myös hyödyntää luentosarjojen prujuja, harjoitustehtäviä ja muuta tiedekunnan tuottamaa oppimateriaalia. Niihin on usein koottu kaikkkein keskeisimmät asiat ns. helposti omaksuttavassa muodossa. Vaikka ei kävisikään luentosarjaa, niin luentosarjojen kalvoja voi käyttää opiskelun tukena ja niitä on helppo täydentää omilla kommenteilla. Niiden avulla on myös kätevä kerrata.

    • muistiipanot-hidastavat

      En tee koskaan muistiinpanoja. Uskon, että useimmat oikkarit eivät tarvitsisi ihmeempiä muistiinpanoja muistinsa tueksi, vaan muistaisivat sekä ymmärtäisivät koukeroisenkin tekstin kertalukemalla. mikäli he vain oppisivat lukemaan "holistisemmin".

      P.S. Luen päivässä 60-100 sivua tarvitsematta ikinä palata lukemaani tekstiin. Keskiarvoni on kiitettävä. Uskon valmistuvani selvästi alle tavoiteajan, vaikka työskentelen kokopäiväisesti.

      • Kerroholistisestalukemis

        Hei. Mitä tarkoitat tällä holistisella lukemisella? Olisin hyvin kiinnostunut. Terveisin: luen kirjat kolme kertaa omasta mielestäni ajatuksen kanssa, mutta silti en muista kaikkea.


      • Law5
        Kerroholistisestalukemis kirjoitti:

        Hei. Mitä tarkoitat tällä holistisella lukemisella? Olisin hyvin kiinnostunut. Terveisin: luen kirjat kolme kertaa omasta mielestäni ajatuksen kanssa, mutta silti en muista kaikkea.

        Mulla on sama juttu.. Pitää useamman kerran lukea ja vielä tehdä muistiinpanoja jonkun verran että asiat jäävät kunnolla mieleen. Oispa noin helppoa että yhden kerran vaan lukee kaiken läpi ja silti muistais kaiken :D


    • Asiat pitää ymmärtää laajoina kokonaisuuksina ja muistiinpanot helpottavat asiakokonaisuuksien hahmottamista. Joillekin kokonaisuudet saattavat olla hahmotettavissa yksityiskohtien ja jopa hyvinkin pienten knoppien kautta. Itselleni kuitenkin sopi ja sopii edelleen tyyli, jossa luen ensin kirjasta tietyn kokonaisuuden, ja sisällysluettelosta katsomalla kertaan, ymmärränkö asian kokonaisuutena. Toisin sanoen katson, ymmärränkö asian kokonaisuutena samalla tavalla kuin kirjoittaja. Testaan luonnollisesti myös, muistanko lukemastani mitään. Jos sisällysluettelossa on otsikko, jonka sisältöä en kykenisi jollekin toiselle selittämään, luen sen uudelleen ja ajatuksella.

      Oikeustieteelliset tekstit ovat verrattain hyvin jaoteltuja, kirjoittajat ovat siinä mielessä hyvin taitavia. He ovat jo tehneet suuren osan ymmärtämiseen vaadittavasta työstä, eli asian jakamisen helposti miellettäviksi kokonaisuuksiksi.

      Omaa hahmottamista tukevat oikeastaan minkälaiset muistiinpanot tahansa, kunhan tekstin läpikäytyään ymmärtää, mistä siinä oli kyse.

      Muistiinpanot helpottavat, kun aiheessa on paljon muistettavia detaljeja. Niitä voi tekstistä ottaa esiin ja tehdä niistä luetteloita, jotka ovat helposti mieleen painettavia, ainakin tentin ajaksi.

      Detaljien muistaminen on lisämauste tentivastaukseen, mutta tärkeä osa kuitenkin. Tenttivastauksissa kannattaa ja tulee käyttää kieliasultaan oikeita ilmaisuja, joita voi muistiinpanoilla hioa. Poimi siis tekstistä termejä, ilmaisuja ja fraaseja, mutta käytä niitä tenttivastauksessa vain kakun koristeena, älä nojaa niihin.

      Kyllä se siitä vähitellen liikkeelle lähtee. Jokaisen vain pitää löytää itselleen sopivin tapa oppia ja omaksua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe