Aihealueet

Listaukset

  Cardace 10mg sivuvaikutuksia

  männynkäpyjä

  Hei.

  Mitä sanotte, onko teillä kokemuksia vastaavasta;

  Puolisolleni määrätty 25 vuotiaana verenpainelääkkeitä, Atacand ja joku Pisoprolol.
  Hänellä oli silloin työstä stressiä, mikä vaikutti tietenkin verenpaineeseen.
  Meni n.20v. lääkkeitä napsien, lääkkeet vaihdettiin matkan varrella, ja sittemmin todettiin uniapnea.
  Lopulta mieheni kohtasi hyvän lääkärin(mies, 54v. Diacor) ja Beetasalpaaja-lääke jätettiin pois.
  Lääkäri oli kysynyt, että mitenkä sinulle on ylipäätään määrätty tätä Beetasalpaajaa.

  Mieheni jaksoi pyytää minua treffeille, koska se halvatun beetasalpaaja oli jätetty pois.
  Oli piristynyt ja iloinen.
  Kasviruokavalio astui kuvioihin.

  Miheni verenpaineet ovat noin 135/89, ja pulssi normaali.

  Hänellä on ilmeisesti tästä lääkkeestä johtuvia sivuvaikutuksia; Pohje kipeänä, lihaskipua, päänsärkyä, järki pätkii, ihon kosketusherkkyyttä, väsymystä ja vetämätön olo, ?masennus-tyyppisiä oireita? kutinaa, ja muuta sellaista.
  Hän ei vain uskalla ilman lääkärin lupaa lopettaa lääkitystään taikka edes vähentää sitä.
  Kävi siis lääkärissä, ja siellä oli huono lääkäri(nainen, n.25v.Diacor) eikä suostunut lääkkeen lopettamiseen/vähentämiseen.

  Onko muilla vastaavia oireita cardagesta?? Taikka hyviä neuvoja tähän tilanteeseen? siis kaikki asialliset kommentit ja vinkit ovat tervetulleita, ja ylipäätään keskustelu edellämainituista asioista.

  17

  851

   Vastaukset

   • Hei!
    Minulla oli joskus vähän aikaa Cardade käytössä, teki niin kuivan yskän öisin, että pakko oli lopettaa, Nyt on Losartan 12,5mg. Se on ollut ihan ok, mutta jouduin sydärin vuoksi ottamaan monta muuta lääkitystä, niin enpä tietäisi mistä sivuvaikutukset tulevat, onneksi niitä ei nyt juuri ole paljon mitään.
    Diabetes on myös riesana, sekin tekee noita "kotkotuksia".
    Täytyy vaihtaa lääkäriä, joka vaihtaa sopivaan lääkkeeseen ja katsoo onko edes tarpeellista syödä mitään lääkettä.
    Esim. verenpainelääkettä joutuu vaihtamaan ja kokeilemaan useamman kerran, ennen kuin oikea löytyy.
    Puolisoni joutui ottamaan myös verenpainelääkkeet (ei muuta lääkitystä), Losartanilla (25mg) verenpaineet vain nousivat, hän lopetti ne. Nyt parin kuukauden tauon jälkeen hän sai Telmisartania, 1½ viikon käytön jälkeen jo paineet laskeneet kohtuulliselle tasolle.
    Telmisartanilla on todettu vähiten sivuvaikutuksia, luin jostain.

    • ...Siis Cardage :)


    • Tuliko diapetes verenpainelääkkeen käytön myötä,vai oliko jo ennen vp.lääkitystä?


   • Itse jouduin lopettamaan Cardagen kun tuli niin paljon oireita...yskä oli pahin...ja sitten tuli ihottumaa...kutinaa yms. Siirryin Bisoprolol eli beetasalpaajaan ja nyt kaikki ok.

    • Hei!
     kiitos kommenteista. Nyt ollaan vaan tehty niin että mieheni vähensi sen lääkityksensä cardage 5mg,hen. On pärjänny hyvin, ja on omien sanojensa mukaan virkeämpi herätessään, ja minusta muutenkin.
     Menee vielä tietysti lääkärille, ja keskustelevat tästä, luulisin että hyväksyy lääkkeen vähennys-idean.
     (muuten voi vaihtaa lääkäriä..)
     Mikä se muuten on, että lääkärin määräykselle ollaan aina uskollisia- vaikka hautaan asti- vaikka se lääke tekisi huomattavia sivuvaikutuksia??
     Jos ajatellaan sitä, että ihmisellä nyt on verenpainetta siksi että veri kulkiessaan kuljettaa happea elimistölle. Ja jos verenpainetta ei ole hirmupaljonliikaa, niin silloin ajoittaiset verenpaineen nousut on ihan ok. esim.lenkillä. Ajatella, että voi vaan syödä lääkkeitä, ja kaikki voima elämästä menee, kun niitä paineita ei ole nimeksikään!


   • Cardacea, - minulle tuo ei sopinut yhtään -- verenpaine nousi huippu lukemiin, kasvojen punotusta, kuivaa yskää -- kiitos Ei mulle

   • Candesartan ei käynyt, mutta Ace-estäjä Enalapril kyllä. Kokeilla kannattaa ja vaihtaa, kunnes löytyy hyvä lääke itselle.

    • Siirryttiin Candesartaaniin, kun Cardace aiheutti sen tolkuttoman yskän. Nyt ei oikein tiedä vaikutuksista, ei oikein tunnu laskevan yläpaineita kunnolla, tuolla 160 ja vähän alle paikeilla pyörii. Väliin nousee melko lailla korkeammaksikin.


   • Onko kukaan pannut merkille onko verenpainelääkkeen aloittamisen jälkeen jonkun ajan kuluttua alkanut verensokerit nouseen,elikkä 2 tyypin diapetestä? Epäilen itselläni tällaista oiretta. Telmisartan 40 mg / hydrex semi 1/2 tabl päivä, olen ottanut 2kk.

   • Sain juuri tuota Cardacea, ja saman tien alkoi kuiva yskä, nousi lämpö (norm 36, nyt 37,5 ja olo on kuin jyrän alle jäänyt). Myös alaselkä (munuaiset?) särkee. Tiistaina otin ensimmäisen napin, ja torstaina aloin yskimään, lämpö nousi perjantaina. Onko tosiaan mahdollista että sivuvaikutukset pamahtaa päälle saman tien, vai sainko terkkarista jonkun superpöpön? Miten nopeasti olette huomanneet oireita?

    • Cardaceassa riippuen annoksesta pn paljon pahoja sivuvaikutuksia. Selkäsärky kiusallinen kuitenkin pienin. Pahoinvointi, aggersiivinen, Hb laskeminen, limainen yskä, huimaus, verensokerin lasku . Pitkässä ja isoissa annoksissa kuolema lähellä. Vaihda lääkitys.


    • losartan50 kirjoitti:

     Cardaceassa riippuen annoksesta pn paljon pahoja sivuvaikutuksia. Selkäsärky kiusallinen kuitenkin pienin. Pahoinvointi, aggersiivinen, Hb laskeminen, limainen yskä, huimaus, verensokerin lasku . Pitkässä ja isoissa annoksissa kuolema lähellä. Vaihda lääkitys.

     Nyt tuli väärin lääkkeen nimi tarkoitin CANDESARTAN, EI CARDASEA PAHOITTELEN


   • Kyllä mulla jonkun aikaa meni, en muista kuinka kauan. vaikuttaa siltä, että sulla nyt kyllä joku flunssapoikanen.

   • Onko jollekin tullut ripulia Cardasesta ??

   • Cardace on yksi parhaimpia verenpainelääkkeitä. Se vaikuttaa sydänterveyteen pitkällä tähtäimellä. Näin on useampi lääkäri minulle todennut.

    Itse en ole sitä siten vaihtanut pienen yskähtelyn takia, vaan pitänyt sen vp-lääkitykseni peruspilarina. Muita täydentäviä lisälääkkeitä (beetasalpaajia, Amlodipinia) olen kyllä justeeraillut.

    Sivuvaikutuksena voi olla tuo kuiva yskä. Itse olen katsonut, että verenpaineen pitäminen ohjearvoissa on kuitenkin suurempi etu kuin vähäinen rykiminen silloin tällöin. Muita sivuvaikutuksia en ole omalla kohdallani havainnut Cardacella.

    • Toimii, toistakymmentä vuotta sitten määrättiin suojelemaan valtimosuonten kovettumista vastaan! Toimii! Mikä parasta pudotti verenpaineet sivutuotteena kuntoon. Kahden (2)viikon päästä kaikki sivuvaikutukset poissa. Peruspilari!


    • Anonyymi kirjoitti:

     Toimii, toistakymmentä vuotta sitten määrättiin suojelemaan valtimosuonten kovettumista vastaan! Toimii! Mikä parasta pudotti verenpaineet sivutuotteena kuntoon. Kahden (2)viikon päästä kaikki sivuvaikutukset poissa. Peruspilari!

     Puoli vuotta kokeilin ja tuli oireita monenlaista, pahin oli yskä. vaihdettiin toiseen lääkitykseen ja kuiva yskä loppui heti!


   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    258
    11869
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    328
    7533
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    85
    2127
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1495
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1368