Kimmo Ojala

vieläkinkateissa

Ei tuollakaan ole mitään luonnollista katoamissyytä, ei käyttänyt paljoa alkoholia, hyvä terveys, firmalla meni heikosti, mutta ei paljon velkoja. Juuri ostanut uuden auton ja maksanut edellisen erän pari päivää ennen katoamista, auto parkkipaikalla ikkunat raollaan kuin aikoisi palata pian. Avovaimo ei tehnyt katoamisilmoitusta vaikka jo puoli vuotta ollut kateissa.

Todennäköisin syyllinen avokki jonka kanssa ollut kova riitä, poliisitkin käyneet, lähti jonnekin muuanne taksilla, todennäköisesti yllytti jonkun kostamaan. Jos ne virolaiset joiden kanssa suunnitellut liiketoimia, olivat avokin tuttuja, voivat hyvinkin olla katoamisen takana. Omasta firmasta voinut olla käteistä rahaa kun aikonut käydä virolaisten kanssa autokauppaa, tappoivat ja veivät rahat. Tai jos menikin käymään appivanhempien mökillä kuten oli suunniteltu ja siellä tapahtui jotakin.

Avokkia ei ole ilmeisesti koko aikana kiinnostanut missä mies on, aikä tehdä yhteistyötä poliisien kanssa. Jos osat olisi toisinpäin, miestä kuulusteltaisiin epäiltynä katoamiseen. Ei tainnut poliisit tutkia edes mökin ympäristöä, oliko sitten ensimmäisen vaimon vai avokin appivanhempien.

Joku oli soittanut ettei tule töihin 2 viikkoon kun jäänyt ryyppy päälle, tutkivatkohan sitäkään mistä puhelu tuli. Äiti ei usko ollenkaan ryyppyputkeen eikä itsemurhaan, onnettomuttakaan ei pidetä todennäköisenä. Virolaisten olisi luullut varastavan autonkin, avokille riitti pelkkä kosto.

81

4464

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • unohtuimainita

   Yle Areenassa on tuostakin jakso Kadonneet -sarjasta.

  • Hokus777

   Kumma juttu kun jotkut katoamiset aiheuttaa huomattavasti enemmän kiinnostusta kuin toiset. Tämä Ojalan tapaus olisi myös ansainnut enemmän huomiota, sillä kyllähän siinä varsin mystisiä piirteitä oli. Toisaalta ongelma on se, että jo katoamisilmoitukseen meni niin pitkä aika, mm.siitä johtuen aukkoja on monia.
   Se löytynyt auto tuntuu, että sen on joku muukin voinut jättää sinne kuin Ojala. Jolloin kyseessä olisi siis ilman muuta henkirikos. Outoa on, että ei ole selvitetty Ojalan kontakteja sinne alueelle, missä auto löytyi, se voi myöskin kertoa siitä että hänellä ei sinne kontakteja ollut eli se auto on jätetty sinne hämäyksen tm.vuoksi.
   Tosi on kuten ketjun aloittaja totesi, että tässä on tutkinnallisesti "sukupuolirasismin" tunnusmerkkejä (kun vaimoa ei ole ollenkaan epäilty). Koska henkilön liikkeistä ei ole tietyn pisteen jälkeen havaintoa, niin ne viimeiset havainnot on sitten tavalla tai toisella ratkaisevia, jostainhan pitää liikkeelle tutkinnassakin lähteä.
   Tämä on vaikea tapaus, ja vaatisi kyllä jotain ihan uutta tietoa, että alkaisi selvitä. Näillä eväillä ei tapaus voi mitenkään ratketa. Mutta toivossa voi aina elää !

   • sitäkinihmettelen

    Eikö muka sormenjäljet säily puolta vuotta, eikö ne ainakin lasissa säily vaikka loputtomiin. DNA-tutkimuksia ei kai tuohon aikaan vielä tehty ja auto varmaan myyty eteenpäin. En muista tätä tapausta mainitun kertaakaan että tutkittaisiin uudestaan tai etsittäisiin ruumista, olisi äidillekin tärkeää saada tietää totuus. Täytyy lukea minfon ketju.


  • ggdgfgdgg

   Uskon, että siellä mökillä tapahtui jotain. Joidenkin sukulaiset ovat liiankin suojelevaisia joskus... Tiedä sitten onko tässä näin käynyt, mutta jotenkin olen päätynyt tuohon teoriaan.

   • paljonmahdollista

    Yleensä totuus on se todennäköisin ja mihin vihjeet viittaa. En ole ehtinyt lukea vielä minfon ketjua kokonaan, mutta tuskinpa sielläkään mitään uutta tietoa ellei joku heidät tunteva olisi jotain kertonut. Suomessa ei ainakaan miesten katoamisia poliisi paljoa tutki. Naisystävä ei ole vaivautunut edes esittämään että katoaminen kiinnostaisi yhtään.


   • dssfdfsff

    Kyllä poliisi on sitä varmasti tutkinut... Huomionarvoista tuossa Ylen Kadonneet-ohjelmassa on haastatellun poliisin sanavalinta RIKOS tapauksessa puhuttaessa ikäänkuin tahallisena lipsauksena. Todennäköisesti tässäkin tapauksessa poliisi tietää tekijän, mutta ei ole ruumista, ei todisteita. Samalla tavalla, kuten esim. Kai Salomaan, Pekka Tuukkasen ja Hilkka Laitisen tapauksissa syyllinen/syylliset on poliisin tiedossa, mutta ilman ruumista ei näyttö riitä.


  • mietisitänyt

   Jos vähän mietitte niin huomaatte, että tällä ei ole mitään merkitystä: "Äiti ei usko ollenkaan ryyppyputkeen eikä itsemurhaan, onnettomuttakaan ei pidetä todennäköisenä."

   Mistään uskonasioista ei ole kysymys. Onnettomuus voi aina sattua ihan todennäköisyysprosenteista riippumatta ja jokainen uskoo mihin haluaa.

   • onmerkitystä

    Kun ei ole ennenkään pitänyt ryyppyputkia tai käyttänyt paljoa alkoholia, vaan hoitanut työnsä hyvin. Toisaalta naisystävää ei kiinnosta vähääkään mitä tapahtunut eli melkoisen varmasti tietää. Harrastukset vaikuttaa myös todennäköisyyteen onko niissä sattunut onnettomuutta.


   • Anonyymi

    Onnettomuudessa ihmiset ei katoa jäljettömiin vuosikymmeniksi ... Jollei ole tehtaan piippuun jumiin jäänyt niinku saksassa vai jenkkilässä muumioitumaan ja autot ei ajele itsestään .... Jää ikkunat auki parkkipaikoille selittämättä ...


  • Hokus777

   Tämä Ojalan katoaminen "linkittyy" muuten yhdestä kohdasta Antti Hanhivaarankin tapaukseen: Siten, että molemmissa löytyi miehien hylätty auto aika yllättävästä paikasta. Ja autojen tutkiminen on Ojalankin kohdalla saattanut jäädä aika puolitiehen (tosin ei tästä varma voi olla)... Ei siis sikäli, että tapauksilla varmaa muuta yhteistä olisi, mutta kun hylätty auto on molemmissa suunnilleen kaikki mikä miehistä jäi ...

   • fgdgggdgdg

    Entäs jos kummassakin tapauksessa löytyi vain sellaisten henkilöiden sormenjälkiä, jotka ovat olleet autoissa aiemminkin....


  • ggggggg777776767

   Löytyi tai oli löytymättä. Mutta jos niitä ei ole voitu yhdistää suoraan rikokseen (ja vaikeatahan se on kun ruumistakaan ei ole löytynyt) niin miksi niistä tiedottamaan. Eli sikäli sormenjäljet ovat vain arvailua, Kimmon tuttujen tai sitten vähemmän tuttujen ...

  • ggggggg777776767

   Jos kuitenkin oletetaan näin, että mitään "ylimääräisiä" sormenjälkiä ei Kimmo Ojalan autossa ollut, niin sehän todennäköisyydellä X tarkoittaa käytännössä, että Ojala joko on tehnyt jotakin itselleen ja löytyy auton löytymispaikan läheltä pusikoista tai mahd.vesistöistä TAI että hän on mennyt käymään jonkun luona kys.alueella ja joutunut siellä henkirikoksen uhriksi. ELI onkohan nyt varmasti tarkistettu entiset ystävät ja työtoverit tarkasti, jos joku kuitenkin asuisi kys.alueella?!?
   Joka tapauksessa ainakin ne lähiön ympäristön pusikot olisi helppoa haravoida, verrattuna esim.tuohon A.Hanhivaaran auton löytöpaikan ympäristöön Angelin erämaassa ....

   • Hämäystä

    Jos joku henkilö on pistetty pois päiviltä paikassa X ja hänen ruumiinsa piilottamiseen on nähty niin paljon vaivaa, että merkkiäkään siitä ei ole koskaan löytynyt, niin tuskinpa uhrin autoakaan silloin jätetään kuukausiksi surmapaikan pihaan poliisimagneetiksi, vaan eiköhän se silloin joko hävitetä kokonaan tai ajella jonnekin muualle hämäyksen vuoksi.


   • eilogiikkaa
    Hämäystä kirjoitti:

    Jos joku henkilö on pistetty pois päiviltä paikassa X ja hänen ruumiinsa piilottamiseen on nähty niin paljon vaivaa, että merkkiäkään siitä ei ole koskaan löytynyt, niin tuskinpa uhrin autoakaan silloin jätetään kuukausiksi surmapaikan pihaan poliisimagneetiksi, vaan eiköhän se silloin joko hävitetä kokonaan tai ajella jonnekin muualle hämäyksen vuoksi.

    Paljon todennäköisemmin jäisivät kiinni jos alkaisivat uutta suht harvinaista autoa hävittämään tai edes ajaisivat sillä. Luultavasti Kimmo jättänyt auton tuonne tai ajaneet sinne hämärissä ja toivoneet vaikka että joku varastaisi kun lasit jätetty raolleen.


   • Anonyymi
    Hämäystä kirjoitti:

    Jos joku henkilö on pistetty pois päiviltä paikassa X ja hänen ruumiinsa piilottamiseen on nähty niin paljon vaivaa, että merkkiäkään siitä ei ole koskaan löytynyt, niin tuskinpa uhrin autoakaan silloin jätetään kuukausiksi surmapaikan pihaan poliisimagneetiksi, vaan eiköhän se silloin joko hävitetä kokonaan tai ajella jonnekin muualle hämäyksen vuoksi.

    Voinut jatkaa jonkun kyydissä ennen tai jälkeen viimeisen ajonsa .. tai auto on voitu viedä harhautuksen vuoksi jonnekin missä kuskia ei tunneta tai valoja pimeällä ole ..


  • Hokus777

   Auton hävittäminen on kieltämättä paljon epäilyttävämpää, kuin se että auto vaan "jää" jonnekin ns.hylättynä. Jos kuitenkin oletetaan, että ei tiedetä Ojalan kontakteja kys.lähiöön, niin se auto on joko sinne tuotu tai sitten Ojala löytyy jostakin läheltä. Mistä sitten tietää jokaisen kaikkia kontakteja?!
   Aika paljon tässä on auki. Enkä sitäkään yhteyttä A.Hanhivaaraan epäile etteikö sormenjälkiä olisi tutkittu. Ainakin ne olisi pitänyt tutkia. Mutta jos on tapahtunut suunniteltu henkirikos, niin eihän niitä jälkiä jää, eli on osattu peittää ne.
   Öh ... sellainen seikka tulee mieleen, että vanhassa DDR:ssä ns.epäilyttäviltä henkilöiltä (siis DDR:ssä) otettiin myöskin hajunäytteitä. Ne otettiin nimenomaan siten että Stasi murtautui tälläisen henkilön autoon ja ne otettiin auton istuimista ja niitä näytteitä on edelleenkin hyllytolkulla niissä Stasin arkistoissa ... Ajattelen nyt vaan sitä, että voisikohan vastaavalla tavalla erotella sen kuka etupenkillä on autossa istunut, jos ei esim.sormenjälkiä löydy!?!? Miksi siis ei voisi??!?
   (Nämä tiedot löytyvät siis Stasi - aiheesta 2000luvulla tehdyistä tv-ohjelmista/dokumenteista, en ole ollut henk.koht.järjestöön yhteydessä, sitä ei kannata alkaa epäilemään , heh !)

   • Anonyymi

    Nettisenssien maailmassa harva tapaava tietää ees tavattavan taustoja ... Mutta tässä tapauksessa voitu vaikka huijata paikalle. Lasten isät ei vaan katoa ja unohdu, lapset kyselee isiensä perään ... Aivan outo seikka että ilmoitetaan kadonneeksi puoli vuotta perästä, todella outoa etenkin jos yksinhuollosta ei sopimusta ole - se on melko mahdoton hakea ilman perusteita .. Tekijä tai teon tilaaja on lähipiiristä melko varmasti, vaikka omaiset ei kaipaisi, lapset muistuttaa varmasti tuon tuosta olemassaolosta jos ei oo ankarasti kielletty puhumasta. Kyllä mä hakisin eksän kolmannen asteen kuulusteluun ja profiloisin .. Kaikki tavat lapsuudesta aikuisuuteen, joku spesifi paikka mökin kupeessa tai muuta hyväksi kätköksi koettua ... Täytyy olla muuten aika syvällä ja hyvässä kompostoinnissa jos ei koirat löydä ... Mutta siis netti saa asioille ulottuvuuksia yli tunnettujen piirien ... Nettivalvontaa ei ollut paljonkaa ennen koulusurmien vuosituhannen alun ...


  • nimierkki3

   Yksi seikka, joka on määrittänyt Kimmo Ojalan tapausta on se, että hän oli "muka" normaalitilassa, kun tapasi vanhan koulukaverinsa, joka oli tiedetysti viimeinen, joka Ojalan tapasi.
   Nyt pitäisi muistaa myöskin se, että miten hyviä tuttavia itse kukin koulukaverinsa jälkeen on, etenkin vuosien tai vuosikymmentenkin jälkeen?! Kyllähän koulukavereille morjestellaan ja jutellaan ja kyllässäkin ehkä käydään, mutta kerrotaanko ne pohjimmaiset tunteen, kun kyse ei kuitenkaan ole luultavasti kaverista, johon edes ollaan säännöllisesti yhteydessä, pikemminkin kyse siis on lapsuus- ja nuoruusajoista, ja niitten muisteluista.
   Siis tarkoita, että Ojalan mielentila ei luultavasti kuitenkaan näkynyt päällepäin tämän koulukaverin kanssa. Kun edellisenä iltana oli tapahtunut riita, johon tarvittu jopa poliiseja, tarkoittaa, että Kimmolle se on voinut olla ratkaiseva isku. Uskon, että Kimmo on ollut kiihtyneemmässä mielentilassa kuin on näkynyt päällepäin. Se on voinut johtaa ns.satunnaiseen kontaktiin, mutta kuitenkin myös itsetuhoisuuteen, johan autokoulussakin varoitetaan autolla ajamista kiihtyneessä tilassa, ja Ojala käytännössä asuikin autossa !!
   Kyseenalainen on tietysti puhelu, joka tuli työnantajalle. Olen myös sitä mieltä, että autoa olisi voinut tutkia tarkemmin, tiedossa ei tietenkään ole, miten tarkasti tutkittiin sen Lehtomäestä löytymisen jälkeen. Mutta auto lopulta ratkaisee sen mikä oli Ojalan lopullinen kohtalo, siis se oliko joku muu ajanut autoa. Sen pitäisi olla selvä asia, ennen kuin muuta aletaan pohtia !!

  • Anonyymi

   Tuli mieleeni, että edellisenä iltana riidelty ja mökille lähdetty hieromaan sovintoa. Kokemuksesta voin kertoa, että joko soittamalla tai vain ilmestymällä tullaan anelemaan anteeksi antoa. Eli tässä tuo kuvio näyttäis juurikin todennäköiseltä.

  • Anonyymi

   "Tuli mieleeni, että edellisenä iltana riidelty ja mökille lähdetty hieromaan sovintoa. Kokemuksesta voin kertoa, että joko soittamalla tai vain ilmestymällä tullaan anelemaan anteeksi antoa. Eli tässä tuo kuvio näyttäis juurikin todennäköiseltä."

   Tämä on kyllä aika arvoituksellinen keissi ollut. Jos Kimmo olisi "nöyrin mielin" saapunut aikanaan mökille anteeksi antavaisena, niin miksi hänet olisi siellä surmattu?! Ei tule sellaisia ennakkotapauksia juurikaan mieleen. Kyllä hänen itsensä olisi pitänyt olla agressiivinen, tai sitten oli jo ilmassa paljon uhkailua, jota nk."virallinen tieto" ei tunne.

   Miten usein omaisten tekemät henkirikokset on muuten niin suunnitelmallisia, että autokin osattaisiin viedä ihan toiseen paikkaan?! Aika monesti perheen sisällä kuohuu jo sitten niin kovaa, että suunnitelmallisuus on aika toisarvoista.

   Tässä on mielestäni monta vaihtoehtoa. En tiedä tarkalleen missä päin se mökki oli, mutta mm.Saimaallahan on tilaa ja vettä dumpata se kroppa johonkin vesihautaa, taikka päätyä sinne itse.
   Mutta etupäässä se, että auto löytyi ihan muualta, ja pitkän ajan päästä viittaisi siihen, että on osattu miettiä asioita, ja mahdollisesti piilotella sitä autoa jossakin muualla kovin pitkään. Tuntuisi kuitenkin, että auto oltaisiin nopeammin huomattu, jos Kimmo katoamispäivänään olisi sinne ajanut.
   Yleensä tuo auton löytöpaikka on tässä se lähinnä ratkaiseva, eli oliko Kimmolla tai lähipiirilla jotain kontakteja sinne Lehtomäkeen?! Harvoin osataan mitään viedä paikkaan, jonne ei viejällä/viejillä ole jo ennestäänkin jotain kontekteja.

   Kimmon tilanne kyllä on kuulostanu niin sekavalta, että mikään ei ole mahdotonta. Mutta kovasti tämä sen auton sijainnin kannalta haiskahtanut henkirikokselta aina. Ehkä mökilläkin voinut jotain tapahtua, taikka sitten törmännyt vaan syystä taikka toisesta ihan väärään seuraan, jota "sekavassa" elämäntilanteessa tapahtuu monesti useammin kuin nk."selkeässä tilassa".

  • Anonyymi

   Ja toki Kimmon elämäntilanne oli niin epäselvä, että itsetuhoisuus on myös suurin mahdollisuus. Mitenhän ne Lehtomäen metsiköt ja lähivesistöt on todella tutkittu??

   Se että koulukaverille puhui "myönteisiä" ja menevänsä mökille, ei kyllä kaikkea kertone, vain lähimmille ystäville ne suuret huolet yleensäkin puretaan.

   Ehkä voisi kuvitella myöskin siten, että Kimmo oli mökille suunnitellut menevänsä, mutta sitten pelkäsi että hänet "anteeksipyyntö" vielä torjuttaisiin, ja tämä kaiken muun sekavan elämäntilantee kanssa olisi johtanut itsetuhoisuuteen.
   Toisaalta sekin, että taloustilanne oli kehnonlainen, olisi voinut johtaa vippiin tai vastaavaan, jota ei ole lähiomaiset tienneet (kun ei säännöllisesti yhteyksiä juuri pitänytkään), ja maksamattomuus taas sitten hengenriistoon. Lehtomäestä talvella löytyneessä autossa oli kuitenkin KESÄrenkaat alla.

  • Anonyymi

   Voin kysyä nyt nk.tyhmiä, mutta hävittääkö esim.pakkanen, taikka aika sormenjäljet`!
   Tässä Kimmo Ojalan tapauksessa "Kadonneet" ohjelmassa mainitaan, että sormenjälkiä ei enää helmikuussa saatu, Kimmo kun katosi jo edellisenä kesänä.
   Vai liittyykö siihen jotenkin esim.se, että Kimmon auto olisi ollut ikkunat auki?! Kuten siis myös on kerrottu!?

   Niin ja nyt kysyn ehkä vieläkin "tyhmempiä", eli: mitenhän tarkkaan nuo Kouvolan Lehtomäen lähimetsät, ja lähimmät vesistöt on todella tuolloin tutkittu?!?
   En siis arvele suoraan, että Kimmo katosi aikoinaan tahallaan, mutta näissä kun lopulta vaan kuulee jos jonkinlaisia alkutöitä, eli Kouvolan seutu onko huomiota!?!

   • Anonyymi

    Kosteus ainakin varmaan vaikuttaa ja kaipa se sormista erittyvä rasvakin hajoaa. Jos vaikka pölyinentai muu tahra jälki niin ne kai säilyy pitempään. En ihmettelisi jos joku pyyhkinyt sormenjäljet ajettuaan.


  • Anonyymi

   Onkohan koskaan mainittu missään, että Kimmo Ojalan tapausta tutkittaisiin henkirikoksena?! Jos, niin varmaankin tappona, jolloin vanhenee piakkoin.

   Tämä ei ole ihan pelkkä arvaus, Kadonneet jaksossa kerrotaan, että "puhelutietoja haettiin, mutta niistä ei ollut apua", eli ne siis oli saatu?!
   Voiko teletiedot saada, jos ei epäillä henkirikosta, ja tiedetään, että henkilön tarve esim.saada apua ei ole akuutti?! Joitain tapauksia tulee mieleen, joissa teletietoja siis ei saatu, kun ei ole ollut sitä henkirikosepäilyä ...

   • Anonyymi

    Onkohan tuo jaksossa mainittu Sinikka vieläkään puhunut siitä riidasta katoamista tutkivalle poliisille? Jaksossa ainakin ihmeteltiin, miksi Sinikka on ollut vaiti kaikki nämä vuodet, ja kyseisen jakson ensimmäisestä esittämisestäkin on jo 9 vuotta aikaa. Epäilyttävää. Vai luottikohan tuo Sinikka siihen, että riitaa selvittämässä olleet poliisit olisivat asiasta kertoneet tarpeeksi asiaa tutkiville kollegoille? Kimmolle kuitenkin jäi avain Sinikan hallinnoimaan asuntoon. Olisi edes sen puoleen kuvitellut olevan kiinnostunut asiasta. Jos/Kun Kimmo on joutunut henkirikoksen uhriksi, tiedä mikä huligaani olisi voinut pyrkiä tuohon asuntoon. Entistäkin epäilyttävämpää...


   • Anonyymi

    Kimmo Ojalan tapausta tutkitaan nyt murhana!


  • Anonyymi

   Kieltämättä tuo naisystävän avaimen jääminen Kimmolle suhteessa siihen, että naisystävä ei mm.ilmoitustakaan tehnyt on aika epäilyttävä homma. Hyvä pointti !
   Voisikohan vielä tarkistaa vaikkapa, että monetko avaimet tällä naisystävällä silloiseen asuntoonsa oli?!

  • Anonyymi

   Tässä tulee nämä naisystävän ja hänen perheen epäilyt aina vastaan. Mikä sitten olisi ollut se lopullinen syy, että he varattoman miehen olisi saattaneet hengiltä?! Kuitenkin lähestymiskielto voi hakea, ja muitakin keinoja on olemassa ensiksi ...

   Ojala oli koditon ja lähes varaton, yritys oli lähes konkurssissa. Joko velkojat (=tuntemattomat) ottivat hengiltä, tai jätti Lehtomäkeen itse sen auton, ja teki omat ratkaisunsa. Paljonko on pusikoita ja metsää katsomatta, ja mahdollisia vesistöjä naaraamatta edelleen Lehtomäen lähialueilla!?

   • Anonyymi

    Ennemin se eukko tainnut olla väkivaltainen. Kyllä akoilla syitä riittää, huoltajuus (näillä tosin ei tainnut olla lapsia), mustasukkaisuus, raha-asiat, henkivakuutus, kosto mistä tahansa.... usein laittavat jonkun muun tappamaan syyttämäällä pahoinpitelijäksi tms. Miestä epäillään aina kun kumppani katoaa, miksi naisten osuutta ei tutkia kunnolla koskaan.


   • Anonyymi

    Mikäpäs kuule eroperheissä enemmän hiertää kuin elatus ja huoltajuusasetelma, niistä ei pääse eroon edes presidentin armahduksella .. Kiristäminen niillä on vielä hyvin yleistä ... Ex-vaimo tietää taatusti jotain, meinaa puoleen vuoteen ilmoitettu kadonneeksi ja lapset kyselee varmasti isästä tuon tuosta vaikka näkyisikään .. Ei istu mitenkää selityksiin ettei olis katoamista huomannut pakostikin ..


  • Anonyymi

   Oma näkemykseni on, että Ojala meni sinne naisystävänsä mökille, kuten hän koulukaverilleensakin sanoi, nähdessään hänet huoltoasemalla. Miksi hän olisi valehdellut tästä asiasta vanhalle tutulleen? Mökillä sitten tapahtui jotain, minkä takia naisystävä kiistää hänen olleen siellä. Edellisiltana oli riidelty niin rajusti, että poliisit olivat käyneet paikalla. Omasta mielestäni tämä on harvinaisen selvä tapaus. Auto luonnollisesti ajetaan pois mökin pihasta huomiota herättämästä, ja jos sen tekee esim. puoliso, niin se ei herätä minkäänlaista erityistä epäilyä. Sormenjäljet ja esim. dna-jäljet olisivat täysin loogisesti selitettävissä.

   Tämä on yksi niistä tapauksista, joissa suurimmalla osalla on täysin selkeä näkemys tekijästä, mutta todisteet vain puuttuvat. Motiivi ja tapahtumien kulku on se kaikkein yksinkertaisin.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ei tainnut mitään uutta olla, avokki todennäköisesti murhan takana, toivottavasti selviää. Harvinaisen komea mies ollut, olisi pärjännyt vaikka mallina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tainnut mitään uutta olla, avokki todennäköisesti murhan takana, toivottavasti selviää. Harvinaisen komea mies ollut, olisi pärjännyt vaikka mallina.

    Aikamoinen yllätys suorastaan, että aletaan murhana tutkia, eihän tästä ole Kouvolan suunnasta paljon koskaan, mitään uutta tietoa esille livetty.

    "Kun esimerkiksi ikää tulee lisää ja ihminen kypsyy, niin ajattelumaailma muuttuu, ja saattaa tulla mieleen, että tällainenkin asia pitäisi ilmoittaa. Nuorempana on saattanut ajatella, ettei havainnolla ole merkitystä, sanoo Salminen."

    Ja jos nuori henkilö jotain ilmoittaa, niin eipä useinkaan todesta muuten oteta. Eikä oteta aina vanhankaan henkilön, jos ei tuoe muita, yleensäkin yleisiä tutkimussuuntia.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1aa4bc0b-cc13-4bb8-8e70-845bd90887f4

    "ruumiin etsintöjä voi olla lähitulevaisuudessa tulossa"

    Toivotaan, että havaittu linja on hyvä. Ilmeisesti on ollut kuitekin jo pitkään olemassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aikamoinen yllätys suorastaan, että aletaan murhana tutkia, eihän tästä ole Kouvolan suunnasta paljon koskaan, mitään uutta tietoa esille livetty.

    "Kun esimerkiksi ikää tulee lisää ja ihminen kypsyy, niin ajattelumaailma muuttuu, ja saattaa tulla mieleen, että tällainenkin asia pitäisi ilmoittaa. Nuorempana on saattanut ajatella, ettei havainnolla ole merkitystä, sanoo Salminen."

    Ja jos nuori henkilö jotain ilmoittaa, niin eipä useinkaan todesta muuten oteta. Eikä oteta aina vanhankaan henkilön, jos ei tuoe muita, yleensäkin yleisiä tutkimussuuntia.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1aa4bc0b-cc13-4bb8-8e70-845bd90887f4

    "ruumiin etsintöjä voi olla lähitulevaisuudessa tulossa"

    Toivotaan, että havaittu linja on hyvä. Ilmeisesti on ollut kuitekin jo pitkään olemassa.

    Pitäiis vaan järjestää avokille kuulustelut vähintään kerran vuodessa, naiset ei vähällä tunnusta. Jos Suomessakin tuomittaisiin kaikki jotka asiaan millään tavalla osallisia niin moni kertoisi että pääsisi pienemmällä' tuomiolla.


  • Anonyymi

   Surullista että puoli vuotta meni, ennen kuin kukaan teki katoamisilmoitusta

  • Anonyymi

   "Mikäli Ojala on murhattu, yksi motiivi olisi saattanut olla Salmisen mukaan raha."

   Ja tämä nostetaan "Motiivina" heti ilmoille, vuosikymmenten perään. Mies jolla ei ollut kattonakaan oikeaa kattoa, ja ja tilillä ei katetta, mutta motiivina raha?!
   No, ainakin saadaan sormella jotain tahoa osoittaa, jos raha menee ennen mm.mustasukkaisuutta, kateutta tai rakkautta tai äkkipikaisuutta tai ...

  • Anonyymi

   Tai olisiko Ojala nostanut pankista paljon rahaa (=tilin tyhjäksi) siksi, että arveli, ettei velkoja niitä sitten saisi. Ja sitten menny jollekin rahojaan esittelemään (=vain arvelua)??!

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000356930.html

   Ei liity sinänsä Ojanlan katoamiseen tuo linkki. Paitsi, että v.2010 kadonnut Toni Mattila (kadotessaan 43v.) katosi oman autonsa kanssa Valkealasta, kuten Ojalakin.

   Varsin unohdettu tuo Mattilan katoaminen, kuten jotkut tuntuvat olevan. Eikä miestä ole kaiketi löydetty. Olisiko mitään muuta yhteyttä Ojalan kanssa, paitsi auto ja paikkakunta, ehkä ei ...

   • Anonyymi

    Paljon tyypillisempi kun autokin taitaa olla kateissa. Monet katoamiset näyttää umohtuvan kansalta eikä poliisikaan taatusti tee mitään, eläviä kun voi rahastaa.


  • Anonyymi

   Outoa porukkaa. Poika oli soitellut melkein päivittäin äidilleen, mutta äiti teki katoamisilmoituksen vasta puolen vuoden päästä. Äiti ei edes tiennyt missä poika asui ja kyseli omilta lapsiltaankin vasta puolen vuoden päästä onko Kimmosta kuulunut mitään.

  • Anonyymi

   Taitaa tämäkin tapaus ärsyttää annulisteja kun nainen syyllinen katoamiseen.

   • Anonyymi

    Miesten katoamisia selvitetään hyvin harvoin kun ei haluta laittaa naisia syytteeseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miesten katoamisia selvitetään hyvin harvoin kun ei haluta laittaa naisia syytteeseen.

    Pitäisi ottaa eukko samanlaisen kuulusteluun kuin USA:ssa niin johan totuus irtoaisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitäisi ottaa eukko samanlaisen kuulusteluun kuin USA:ssa niin johan totuus irtoaisi.

    Miltäköhän tuntuu elää kymmeniä vuosia toisen murha tunnollaan. Mikä edes oli motiivi, mustasukkaisuusko?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miltäköhän tuntuu elää kymmeniä vuosia toisen murha tunnollaan. Mikä edes oli motiivi, mustasukkaisuusko?

    Onko kukaan miettinyt semmoista, että ojala olisi tehnyt kauppoja venäläistenkanssa ja yrittänyt vetää välistä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kukaan miettinyt semmoista, että ojala olisi tehnyt kauppoja venäläistenkanssa ja yrittänyt vetää välistä!

    Onko avokki venakko, venakoihin ei voi koskaan luottaa.


  • Anonyymi

   Ehkä joku lapsista puhuu vähän kuin erään isokokoisen rouvankin tapauksessa.

   • Anonyymi

    Olin aikoinaan samassa työssä tämän Kimmon kanssa Peltomiehentien postissa. Opin tuntemaan hänet erittäin asiallinen ja halusi aina auttaa muita. Meillä oli mestassa sellainen lääkkeitten ja viinan sekakäyttäjä jolla oli harrastuksena ajella jenkkiraudalla boltsi himmeänä. Kimmo pelasti kerran tämän kaverin. Tuntuu uskomattomalta että tämä Kimmo katosi noin vaan kuin savuna ilmaan. Miksi muuten Lehtomäen metsiä ei haravoitu koirien kanssa tai edes Käyskiä sukellettu teholla silloin välittömästi. Terveisin Esa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olin aikoinaan samassa työssä tämän Kimmon kanssa Peltomiehentien postissa. Opin tuntemaan hänet erittäin asiallinen ja halusi aina auttaa muita. Meillä oli mestassa sellainen lääkkeitten ja viinan sekakäyttäjä jolla oli harrastuksena ajella jenkkiraudalla boltsi himmeänä. Kimmo pelasti kerran tämän kaverin. Tuntuu uskomattomalta että tämä Kimmo katosi noin vaan kuin savuna ilmaan. Miksi muuten Lehtomäen metsiä ei haravoitu koirien kanssa tai edes Käyskiä sukellettu teholla silloin välittömästi. Terveisin Esa.

    Helppo uskoa ulkonäöstäkin, taisi luottaa vääriin ihmisiin. Onkohan avokin taustalla enemmänkin selviteltävää.


  • Anonyymi

   Olisi ollut hyvä talvi etsiä tätäkin, mutta ei poliisi ehdi vaikka kuinka lisäisivät niiden määrää ja määrärahoja, turhanpäiväiseen liikenteen kyttäämiseen kyllä on aikaa, mutta kun siitä saa valtiolle rahaa ja tulospalkkioita itselleen. Kaikki muutkin rikokset jää yhä useammin selvittämättä, mihin niiden aika oikein kuluu, ABC:llä istuskeluun ja ajeluun seuraavalle vai. Tarvittaisiin enemmän Markku Tuomisia joutenlahtien sijaan.

  • Anonyymi

   Juuso Sirviö, katosi autoineen, samalla tavalla kuin Kimmo....

   • Anonyymi

    Kimmon auto oli ollut pitkään taloyhtiön parkkipaikalla, mutta Jussi Peltola katosi kaverin isän auton kanssa. Kaikissa yhdistävä tekijä nykyinen tai ex-naisystävä jonka kanssa ollut ilmeisesti viimeksi tekemisissä.


  • Anonyymi

   No olisiko mahdollista, että jos Kimmolla oli velkoja niin hän olisi siirtänyt ne rahat turvaan jollekin "osapuolelle", joka sitten ei olisi antanutkaan niitä rahoja takaisin.

   • Anonyymi

    N.K on ainakin kuulusteltu, eli lehtomäen pojat asialla.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kiintoisaa, ja hienoa on jos juttu tulisi ratkeamaan.

   Tämä kohta aiheutti värinää :

   "– Tärkeimmät informaationlähteet ovat nyt kuitenkin ihmiset, jotka ovat vuosien jälkeen halunneet avautua kuulustelujen yhteydessä. Näitä kuulusteluja tullaan jatkamaan, ja niissä kuultavien ihmisten piiriä laajennetaan lähitulevaisuudessa, poliisi kertoo."

   Eli useita henkilöitä on avautunut kuulusteluissa (vuosien varrella). Jos tapauksen tietänyt kovinkin moni, niin ihmetyttää, miten onnistuttu kuitenkin ratkaisua pitämään pimennossa.

   • Anonyymi

    Taitavat ola avautuneet äskettäin, vuosien jälkeen", ei vuosien varrella. Toivottavasti omatunto painaa niillä jotka tietää tapauksesta.


   • Anonyymi

    Olettaisin, että puhujina on avopuolison lapset, jotka ovat silloin olleet pieniä ja nyt vartuttuaan alkanut tajuumaan mitä mökillä tapahtui


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olettaisin, että puhujina on avopuolison lapset, jotka ovat silloin olleet pieniä ja nyt vartuttuaan alkanut tajuumaan mitä mökillä tapahtui

    Toivottavasti. Joskus sisaruksetkin puhuu. Eilen tuli TV:ssä dokumentti missä kaksi vanhinta siskoa aikoi murhauttaa toisen miehen henkivakuutuksen ja eläkesäästöjen takia, mutta onneksi kertoivat veljelle, joka sitten soitti poliisille. Näkemisen arvoiset ilmeet rahan ahneilla kusipäillä kun jäivät kiinni. Täytyy vaan ihmetellä miten helppo joilekin on murhata tai murhauttaa ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja etenkin naisten on helppo valehdella päin naamaa mistä tahansa.


  • Anonyymi

   Eikö ole Kimmon katoaminen nytkähtänytkään eteenpäin?!! Tuntui vaan tuossa joitakin kuukausia sitten, että ratkaisu voisi olla mahdollinen?!!

   Entä voisiko aiemmin ketjuun kirjoittanut valaista keitä on "Lehtomäen pojat", ja miten
   he Kimmon tunsivat tai tapaukseen voisivat liittyä??!! ...

  • Anonyymi

   Ojalan ruumista etsitään tosissaan keväällä, kun lumet on lähteneet. Tarkoitus poliisilla oli jo viime kesänä tosiaan tehdä tämä, mutta korona sotki jollain tavalla silloin suunnitelmat. Tietty paikka on siis tiedossa.
   Uusien tietojen perusteella tapaus Ojalan tutkinta on kaiketi muuttumassa murhan tutkinnaksi lisäksi ...

   • Anonyymi

    Ovatkohan kaivaneet jo ruumiin ylös ja hävittäneet paremmin kun varoittavat etukäteen.


  • Anonyymi

   Ehkä jäljet näkyisi kuitenkin sitä paremmin. Ja vähintään silloin olisi syitä mitä epäillä ...

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   "Tapauksessa oli määrä käynnistää maastoetsinnnät tänä kesänä. Tutkinnanjohtaja Roope Lehto kertoo STT:lle, että ajatuksesta kuitenkin luovuttiin, koska maasto on muuttunut liikaa vuosien saatossa.

   –  Alueella tehtiin alustavia tutkintoja, mutta todettiin, että tämä ei tule johtamaan mihinkään, hän sanoi."
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008128760.html

   Mitähän tuokin tarkoittaa, puut kasvaa, mutta ei se estä etsintöjä. Onko siellä tehty maansiirtotöitä, rakennettu vai mitä? Luulisi että etsivät mökin läheisyydestä ellei ole tietoa muusta paikasta. Taitaa vaan laiskuus vaivata, helteellä mukavampi olla ilmastoidussa autossa.

  • Anonyymi

   Ei tuohon mitään muuta järkiselitystä voi olla, kuin että paikassa on tehty suuria maansiirtotöitä. Eihän rakennuksetkaan tutkimusta voisi estää, ja jos kaivuu on ollut jonkun yksittäisen rakennuksen pohjatyöt, niin silloin varmaan mahdolliset kropan jäänteet olisi huomattukin.

   Pettymys kyllä, ja toivottavasti selvitetty että maansiirtoa tm.tehty jo aiemmin kuin viimeisen vuoden sisällä. Koska aikoinaan tiedotettiin, että viime kesänä etsinnät oltaisin tehty, mutta korona siirsi ja nyt sitten näin ... Tällä pelillä ei ratkaisuja vaan saada ...

   • Anonyymi

    Mitä niin isot maansiirtotyöt olisi, eikö mökkiäkään enää ole, ei tunnu uskottavalle. Tiekään ei veisi kuin osan lähimetsistä, tuskin sinne isoa asumalähiötä tai tekojärveä rakennettu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä niin isot maansiirtotyöt olisi, eikö mökkiäkään enää ole, ei tunnu uskottavalle. Tiekään ei veisi kuin osan lähimetsistä, tuskin sinne isoa asumalähiötä tai tekojärveä rakennettu.

    Veikkaan että tarkoittavat ettei kaivamisjälkiä enää näy jos kaivettu maahan, ei taida koiratkaan kovin syvältä haistaa. Löytyisiköhän kaivetut kohdat samanlaisella kameralla mitä käyttävät viidakossa etsiessään ikivanhoja asumusten pohjia, lennokeilla voisi kartoittaa isotkin alueet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Veikkaan että tarkoittavat ettei kaivamisjälkiä enää näy jos kaivettu maahan, ei taida koiratkaan kovin syvältä haistaa. Löytyisiköhän kaivetut kohdat samanlaisella kameralla mitä käyttävät viidakossa etsiessään ikivanhoja asumusten pohjia, lennokeilla voisi kartoittaa isotkin alueet.

    Kaivamisjälkiä nyt ei varmasti enää 22vuoden jälkeen näy. Sen kai pitäisi olla itsestään selvää jo lähtökohtaisesti.

    Voi tietty olla vaan, että tiedetty alue on liian iso sattumanvaraisesti kaivaa. Eikö sitten ole saatavissa mistään tekniikkaa, jolla maan alta saisi tällästä tietoa, että mitä maa pitää sisällään?! ...


  • Anonyymi

   Puhuuko luokkakaveri totta. Onko nöhnyy ja jos on, mitä tapahtui.

   • Anonyymi

    Uutta tietoahan tuli ennen kesää 2020, jolloin se paikka (millä piti kaivaa, mutta ei nyt sittenkään kaivettu) tarkentui. Jostain syystä sitten mahdollisuus lässähti kokoon ...

    Kun/jos luokkakaverin tapaaminen kuitenkin oli satunnainen, niin tuskin asiaan millään tavoin liittyy. Jos liittyisi, niin tuskin olisi tapaamisesta kertonutkaan, ellei asunut, taikka ollut yhteyksiä sinne Lehtomäkeen, milloin voisi liittyäkin ...


   • Anonyymi

    Luokkakaveri oli varmaankin nk.satunnainen tapaaminen. Vai olisiko ollut juuri se henkilö, joka kertoi asioista viimein "vapautuneesti", no ehkä ei ...

    Mutta on kai se niinkin, että reilut 20 vuotta vanhaa metsätaimikkoa (jos tiheänä, eli hoitamatta kasvaa) on paha mennä siirtämään pois. Tai tiedä sitten näistä vaihtoehdoista, mutta lahoaahan se ruumis sinne (kasvavan) metsänkin alle ...


  • Anonyymi

   No joo, onhan tässä Ojalan tapauksessa montakin kohtaa (toivon todella, että tutkinta vielä pääsisi jatkamaan ... ). Mm. miten (ilmeisesti) juuri koulukaveri muisti (puolen vuoden perään, että katoamispäivä olisi ollut nimenomaan 6.6.-99??!! (Toki voi pitää vaikkapa päiväkirjaa vastaavista, eihän sikäli ... )

   Sitten outoa oli (mm.tv-ohjelma), että kun poliisi totesi "velkojen pankelle olevan vaaraton" tai jotain siihen tapaan. Niinhän se ei ole, koska useimmiten kuitenkin ollaan velkaa nimenomaan pankeille, ja onhan pankkikriisit osoittaneet, että ei ne velat pankeille ole vaarattomia, ihmiset voivat surmata itsensä, jotta eivät jää loppuiäkseen pankille velkaa muun muassa. TAIKKA ottaa joltakin "epämääräisemmältä" taholta velkaa, jotta saisivat pankeille maksettua ...

   • Anonyymi

    Voihan sen päiväyksen tarkastaa vaikka polttoaineen osto kuitista.


  • Anonyymi

   Jos mies on yli 180cm kyseisen naiset ole voinut tehdä mitään. Entä jos tuo kyseinen kadonnut mies on itse surmannut naisen jonka kanssa riitaa oli ja näin ollen mies on ottanut ja lähtenyt Suomesta, että ei joudu lukkojen taakse eli ulkomailla vaihtanut nimensä kokonaan

   • Anonyymi

    Minkä naisen :)
    Kuka tahansa on helppo tappaa yllättäen, takaapäin, nukkuessa, lääkkeillä, myrkyillä, aseella..., tapoja on loputtomiin ja yhtä hyvin olisi voinut olla mies/miehiä apuna kuten naisilla usein on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minkä naisen :)
    Kuka tahansa on helppo tappaa yllättäen, takaapäin, nukkuessa, lääkkeillä, myrkyillä, aseella..., tapoja on loputtomiin ja yhtä hyvin olisi voinut olla mies/miehiä apuna kuten naisilla usein on.

    Kyllähän se miehen tappaminen onnistui Ulvilassakin.


   • Anonyymi

    Ja kyllähän siitä ainakin näiltä virkailijoilta todisteita löytyisi, jotka ovat jeesanneet nimeä vaihtaessa! :)


   • Anonyymi

    Naisissa on aivan hulluja, tässäkin tapauksessa ex-vaimo hommasi toisen naisen ja miehen avuksi murhaamaan ex-miehensä puukon ja pesäpalomailan kanssa, mutta eivät onnistuneet.
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6d7b299c-906f-44fd-898e-4441692bca00

    On elävältä polttamisia, myrkyttämisiä, mitä tahansa ja usein naista ei edes tuomita vaikka ollut ainoa tekijä tai osallinen.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   185
   2202
  2. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2106
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   51
   1081
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   829
  5. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   750
  6. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   255
   734
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   699
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   685
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   676
  Aihe