Tuomas Enbuske IL-blogissaan:

qmxzzzsq

Miksi maalaiset ovat tyhmempiä kuin kaupunkilaiset?

Haja-asutusalueilla kasvaminen leikkaa lapsen menestystä yhtä paljon kuin jos äiti joisi pullon punaviiniä jokaisena raskauspäivänään.

Maalaisliiton puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä on pitänyt patologisesti kiinni puolueensa sakramentista: "Koko Suomi on pidettävä asuttuna". Kaupunkilaisjärjelle käännettynä se tarkoittaa, että koko maassa pidetään edelleen karjavaunun käsijarru päällä.

Kepun vastustuksesta huolimatta kaupungistuminen on kuitenkin onneksi kiihtynyt Sipilän pääministerikaudella. Ihmisen vapaa tahto on kuin vesi, joka kiertää idioottien eteen tekemät padot.

Kaupungistuminen on ratkaisu maailman ongelmiin. Absoluuttinen köyhyys on vähentynyt maailmassa parin vuosikymmenen aikana enemmän kuin harhaisin optimistikaan olisi uskaltanut veikata. Siihen on auttanut tasan kaksi asiaa: kaupungistuminen ja eurooppalaisen vasemmiston ja Donald Trumpin vastustama globaali vapaakauppa ja markkinatalouden leviäminen Aasiaan ja Afrikkaan. Vielä kun ne saataisiin suomalaiselle maaseudulle.

Maalla luullaan, että kaupungeissa kukkii korkeintaan kannabis ja koodareiden finnit, mutta myös luovuus kukkii paikoissa, joissa on tarpeeksi ihmisiä samassa paikassa. Ja maalaisille selvennys: koodari on siis sellainen ATK:n kanssa työskentelevä immeinen.

Kaikesta huolimatta keskusta uskoo edelleen hajauttamiseen. Siis tähän aluepolitikkaan, joka tarkoittaa, että joka aamu pääkaupunkiseudulta lähtee kuorma-autolasteittain helsinkiläisten rahoja kalliin Kepu-Suomen pyörittämiseen. Suomalainen aluepolitiikka on paljon kalliimpaa kuin muualla Euroopassa - siksi, että meillä asutaan edelleen paljon enemmän maalla kuin sivistys-Euroopassa. Siihen syynä on se, että kepu on Suomen suurin puolue. Ja sellaisena se pysyy niin kauan, kuin se jatkaa tätä pahuuden akselia. Kepu on huono renki ja huono isäntä.

Maalaiset leuhkivat, kuinka heillä on isot kartanot, kun helsinkiläiset joutuvat asumaan pienissä yksiöissä. Se on ylimielistä, sillä juuri kaupunkilaiset maksavat maalaisten elintason ja mauttomat puolipaneeliseinäiset kerskaneliöt.

Asuntojen hinnat ovat kalliimpia kaupungeissa, koska kaiken maailman mikkokärnien harhoista huolimatta yhä useammat haluavat asua kaupungissa. Jokaisellahan olisi vapaus muuttaa sinne kartanoon Merikarvialle, mutta yhä suurempi osa valitsee vapaaehtoisesti saman hintaisen yksiön Helsingistä.

Jokainen saa asua vaikka Merijärvellä, jos vain maksaa oman luksusharrastuksensa itse. Pääministerillämme, joka on kieltänyt itseltään viinan, vieraat naiset ja kaiken muun kivan, on toki varaa asua vaikka viidessä maalaispitäjässä. Sen sijaan suuri osa maaseudun kansanedustajista elää kaksoiselämää kaupungissa, nauttien juuri niistä kaupungin synneistä, joita virallisesti vastustaa, ja esittää viikonloppuisin uskovaista perheenisää maaseudulla.

Maaseudun surkeutta lisää tulevaisuudessa se, että kaikkein älykkäimmät tyypit muuttavat kaupunkeihin ja kaikkein tyhmimmät jäävät maalle. Psykologian apulaisprofessori Markus Jokela Helsingin yliopistosta tutki asiaa ja huomasi, että älykkäimmät muuttavat maalta kaupunkiin. Jokela tutki 11 500 yhdysvaltalaista muuttajaa vuosina 1979-1996. Fiksut ihmiset eivät vain pysy paikoillaan maalla, vaan lähtevät sinne missä on työpaikkoja, opiskelupaikkoja ja ennen kaikkea myös muita fiksuja ihmisiä.

Maaseudulla on niin vähän ihmisiä, että älykkään on hankala löytää sieltä vertaistaan seuraa. Kaupungissa kaveripiirinsä voi valita. Kaikkein älykkäimpiä olivat maaseudulla syntyneet mutta kaupunkien keskustoihin muuttaneet. Eli helsinkiläisten mussutus siitä, kuka on "aito helsinkiläinen", on samaa kuin maalainen nurkkapatriotismi tai Suomi ensin -idiotismi.

Kaupunkiin muuttajahan on juuri itse tehnyt aktiivisen valinnan kiivetä puusta alas ja pukea vaatteet päälle. Kaupungin idea on juuri se, että sinne tullaan pakoon suvaitsematonta maaseutua. Niin ovat historiallisesti toimineet New York, Amsterdam ja Suomessa myös Helsinki, joka on täynnä kepu-Suomesta paenneita seksuaali- ja älykköpakolaisia. Mukana on tietenkin iso liuta myös puhtaasti elintasopakolaisia, jotka muuttavat korkeampien palkkojen perässä, mutta se vasta onkin merkki älystä.

Kaupunkilaiset ovat siis fiksumpia kuin maalaiset. Siksi kaupungeissa ollaan rikkaampia ja tullaan toimeen omilla. Sana "maalaisjärki" on oksymoroni. Se pitää kieltää harhaanjohtavana, ja on siirryttävä puhumaan kaupunkilaisjärjestä.

Kaupungeissa syntyy enemmän innovaatioita, ne ovat ympäristöystävällisempiä, koska pienempi alue tarvitsee vähemmän infrastruktuuria eli teitä, viemäreitä, putkia, erilaisuuden pelkoa ja muuta saastuttavaa. Taloustieteessä on havaittu, että samat ihmiset muuttuvat tuottavammiksi, kun he ovat lähellä toisiaan. Siksi kaupungistuminen lisää vaurautta ja hyvinvointia. Menestyvissä kaupungeissa on korkeampi työllisyysaste kuin muualla sen takia, että elinkeinorakenne on monipuolinen. JATKUU!!!

12

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qmxz

      JATKUU!!!!!!!!!!!!!!

      Kaupungeissa syntyy enemmän innovaatioita, ne ovat ympäristöystävällisempiä, koska pienempi alue tarvitsee vähemmän infrastruktuuria eli teitä, viemäreitä, putkia, erilaisuuden pelkoa ja muuta saastuttavaa. Taloustieteessä on havaittu, että samat ihmiset muuttuvat tuottavammiksi, kun he ovat lähellä toisiaan. Siksi kaupungistuminen lisää vaurautta ja hyvinvointia. Menestyvissä kaupungeissa on korkeampi työllisyysaste kuin muualla sen takia, että elinkeinorakenne on monipuolinen. Ja nuoret naiset elävät mieluummin vaikka yksin kaupungeissa kuin maalla parisuhteessa peräkammarin poikien kanssa.

      Itse asiassa en usko, että Sipilällä menestyneenä liikemiehenä on kovinkaan harhainen kuva maailmasta. Hänhän on pitkälti kaappikokoomuslainen, eli hän edustaa kaupunkilaista ajattelua. Mutta kepun puheenjohtajana hänen on vaan pakko jankuttaa tätä "koko maa asuttuna" -hölynpölyä. Maakuntien Suomi on 60-lukulainen, kekkosromanttinen fantasia, joka pitää meidät pysyvästi Länsi-Eurooppaa köyhempänä.

      • assssssss

        Suomihan putoaa koko ajan Europan listoilla. Suomessa on erittäin huono ostovoima palkkatuloilla.
        Muutaman viime vuoden on ryssitty oikein kunnolla. Työttömiä on paljon enemmän kuin viralliset tilastot näyttävät.


      • gklopö

        Someroa ei ikinä voi hyväksyä vakavasti kaupungiksi. Se on maalaskylä ei muuta, jossa suurin osa elää kansallisilla tukirahoilla, Varsinais-Suomen häpeä kaupunki.

        Maakuntien Suomi on 60-lukulainen, kekkosromanttinen fantasia, joka pitää meidät pysyvästi Länsi-Eurooppaa köyhempänä.


    • guoopl

      Jatkuu !!!!!!!

    • ccsssi

      Erittäin rohkeasti kirjoitettu. Tuomas Enbuske

      Maalaiset leuhkivat, kuinka heillä on isot kartanot, kun helsinkiläiset joutuvat asumaan pienissä yksiöissä. Se on ylimielistä, sillä juuri kaupunkilaiset maksavat maalaisten elintason ja mauttomat puolipaneeliseinäiset kerskaneliöt.

      BÖNDET tulee todella kalliiksi SUOMALAISILLE!!!!!!!!!!!!!

      • K.Atti

        Maailman älykkäin paikka on nykyään Tokio. Jos tarvitsette neuvoa kysykää sieltä. Helsinki on sijalla 500 ja jotain. Älykkyyden määrä Helsingissä on vain noin 5 prosenttia Tokion määrästä.


    • M.Ensa

      Vahinko, kun Kaustinen päätti jäädä maalaiskunnaksi. Tarjolla oli ilmainen älykkyyden nosto.

    • TuomasKepuun

      Kyllä porvarit tietää miten rahaa tehdään - itselle. Kepu puolustaa tukijusseja ja -yrittäjiä, jopa miljonäärit tarvitsevat tukea. Voi heitä raukkoja. Sitten OP toteaa, että ihmisillä ei ole varaa vakuutuksiin ja pankkien palveluihin, miksiköhän? Siksi tarvitaan sote, jotta saadaan mummot ryöstettyä. Tuet niille jotka niitä oikeasti tarvitsee. Miksi maanviljelyä tuetaan Suomessa kolme kertaa enenmän kuin muualla? Kaupungeissa minimituet menee suoraan kulutukseen.
      Enbuske oikeassa siinä, että maalaiset ovat fiksumpia - yhdessä suhteessa: hoitamaan tukirahat itselleen. Ei kulu rahat myöskään latte-baareissa. Käykö Enbuske itse vain ABC-huoltiksella rekkakuskien seurassa? Kukahan nyt on populisti? On tietysti ikävää, jos punavihreät piirit vieroksuvat, mutta eiköhän Kokoomus ta Kepu ota ehdokkaaksi heittämällä!

    • mummoperkelemaalta

      Meilläpäin tollaaset hintti Höynäa EsinahkaBerkeleet ensin tapetahan ja sen jälkehen sotketaan toisen tappamisen jälkehen suohon muhimaan josta nostetaan variksenpelätiksi seuraavana keväänä työntämällä seipään persläpeen, läpeen jonne ennen hesassa mulkkuu työnnettiin.

      • Stuoå

        Menepä sinä poju käytöstapakurssille!


    • sitenvuan

      Perusero on siinä, että yliopistot ovat kaupungeissa. Ja moni menee näihin opiskelemaan, ja koulutetut jäävät näistä kaupunkiin sitten asumaankin, kun taas kouluihin lähtemättömät pysyvät kotiseuduillaan. Kouluja käyneet tuottavat innovaatioita, kulttuuria ja monia muita asioita. Suunta kääntyisi, jos yliopistot olisivat maaseudulla. Näinhän ei tehdä. Aikoinaan näin oli monessa Euroopan maassa, mutta sellaisista maaseuduista muodostui pikku hiljaa kaupunkeja, koska yliopistot vetivät väkeä. Kaupungeiksihan kutsutaan tiheään asuttua entistä maaseutua. Niin Helsinki, Vantaa kuin Espookin ovat olleet lähimenneisyydessä pelto- ja metsätalousmaata.

    • tyhmyys.tiivistyy

      Tottakai maalaiset ovat tyhmempiä kuin me kaupunkilaiset, koska maalaisia on niin paljon vähemmän kuin meitä kaupunkilaisia, tyhmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe