Aihe

Alkoholi ja hengenahdistus

Omainen_123

Juttelelen noin kerran viikossa sukulaiseni kanssa puhelimessa ja nyt olen alkanut huolestua. Olen tietoinen, että hänen alkoholinkäyttönsä on päivittäistä ja erittäin runsasta, mutta aina välillä hieman selvempinä hetkinään hän soittelee minulle ja vaihdamme kuulumisia. Viime kertoina on ollut todella hengästyneen kuuloinen ja puhe tämän takia jopa kohtalaisen vaivalloista. Väittää olevan kevään aiheuttamien astmaoireiden syytä, mutta astmaa hänellä on ollut vuosikausia, eikä tällaisia hengästymisoireita ole ennen ollut. Viime aikoina hän on valitellut myös paljon vatsakipujaan ja huonovointisuuttaan (voi tosin olla tekosyitä, joilla perustelee sitä ettei oikein enää pääse poistumaan kotoaan).
Voiko jokin alkoholiin liittyvä sairaus aiheuttaa tällaista hengästymistä? Vai onko jotain muuta? Pyysin menemään lääkäriin, mutta itse sanoo, ettei ole tarvis. Oli juuri kuulemma käynyt lääkärissä, ja kaikki muuten hyvin pieniä verensokeriongelmia ja verenpaineongelmia lukuunottamatta, jotka hoidossa. Alkon käyttöä ei myönnä ollenkaan, ja jos siitä kysyy niin suuttuu.

6

434

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sairausseon

   Juuri tälläistä olen huomannut myös eräästä joka juo paljon. Suuttuvat jos alkaa kysellä ja syyttävät aina muita kaikesta.
   Olenkin lopettanut kaiken yhteydenpidon ja laittanut eston hänen numeroonsa, eli puhelimeni ei soi vaikka soittas.
   Raittiina ennen juomistaan oli ihan mukava ihminen, itse on päätöksen tehnyt juoda ja apua ei halunnut.
   Hyvää jatkoa kaikesta huolimatta, syyllistämällä juoja pitää läheisiään koukussa, et saisivat lisää viinaa.

  • Random456

   Onko sukulaisellasi ylipainoa? Voisiko johtua siitä?

  • nipsuliinii

   Kyllä alko voi aiheuttaa hengästymistä, etenkkin jos henkilöllä on korkeaa verenpainetta. Ihan jo siis ilman mitään fyysistä suoriutumista. Toki heittelehtivät verensokerit varmaan voi vaikuttaa myös hengästymiseen. Mut korkean verenpaineen ja alkon yhteisvaikutusta pitäisin vahvempana vaihtoehtona

  • Omainen_123

   Ylipainoa hänellä ei juuri ole, tosin selkeästi on viime aikoina pöhöttynyt. Eli nestettä kertynyt lähinnä vatsan seudulle (tai arvaan että nestettä, koska ei juuri syö mitään, vain juo).
   Verensokerit heittelevät kyllä, ja joskus aiemmin ollut verenpaineongelmia. Eli olisikohan joku näiden yhdistelmä sitten... Huonolta kuitenkin vaikuttaa.

   • nipsuliinii

    Tiedä häntä... Kurjaa tieten on, ettei lähimmäistään yleensä saa sinne hoitoon silloin kun taustalla alkon käyttöä ja sairaudentunnottomuutta. Et valitettavasti oikein muuta voi kun seurata vierestä. Niin ikävää kun se on.


  • henkiahistus

   Voi olla myös sydämen vajaatoimintaa alkoholi edesauttaa monia sairauksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   11713
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   2717
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2082