Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kasvohalvaus, paranemisen merkit?

Vinonaamanykyään

Olen 22v perusterve nainen. Sain kasvohalvauksen hieman yli kuukausi sitten toiselle puolelle kasvoja. Oikea puoli ei liiku yhtään, ainoastaan silmä menee sen verran kiinni, että pystyn nykyään olemaan normaalisti sisätiloissa ja nukkumaan ilman teippejä. En tiedä johtuuko tottumisesta, koska mitään muuta paranemisen merkkiä ei näy. Alussa laitoin tippoja useita kertoja päivässä ja nukuin lappu silmällä.
Huolestuttaa kamalasti, et tämä jää. Netissä lukee et jos ei kolmessa viikossa ala paraneminen niin ennuste on huonompi.. ja myös jos halvaus on 100%, en tiedä onko tämä.
Sain lääkäriajan sillon kolmen viikon päähän, kävin siellä ja lekuri totesi vaan että huono huono.. uusi aika vasta 3kk päähän "jos sillon ei ole alkanut paranee niin katsotaan mitä tehdään".. miksi ei tehdä nyt jo, olisi paremmat mahdollisuudet varmaan jos aikasemmin aloittas??
Tätä puolta särki jonkin verran pitkään mutta nyt on lakannut. Korva on tosi herkkä koville äänille.. Terve puoli on nykinyt elohiirenä kuten sairastunut puoli teki päivää ennen halvausta. Mainitsin lääkärille mutta kuulemma vaan magnesiumvajausta? Pelottaa että halvaannun kokonaan. Kammottavaa, kun ennen olin nätti ja nykyään vinonaama friikki. Ahdistaa... onko muita halvaantuneita?
Lähinnä halusin kuulla ensimmäiset paranemisen merkit että mitä ne on. Voiko olla tuo silmän helpottuminen tai se, että kun yritän liikuttaa oikeaa puolta, korva vähän kuin humisee?
Rakas koirakin kuoli muutama päivä sitten, mitähän seuraavaksi :(

7

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vislaaparemmaksi

      Mene uudelleen lääkäriin. Pyydä päästä fysioterapeutille, jotta saat kasvojen jumppa ohjeet. Tai nykyään ehkä pääsee ilman lääkärin lähetettäkin.
      Muistaakseni ainakin viheltelyn pitäisi auttaa. Yritykseksi ne alussa jäävät, mutta siinä on selvä tavoite, mitä tehdä.

    • Arvauskeskusko

      Hakeudu heti kunnon lääkärille, jos kaikkia tunnettuja syitä ei selvitetty ja tunnettuja lääkehoitoja harkittu. Tsemppiä!

    • vasial-barreesi-20v

      koska tämä on hermostollinen sairaus..!!
      niin kyseessä pitkä prosessi.. parantua...?
      mutta mahdollista.. kun ei ajattele että "vuodessa paranee"??? ja muistaa irvistellä naamaa vaikka tuntuisikin ettei mitään tapahdu..?? ja toi laiska silmä! kaikkein vaikein treenata?? mulla ihan sähkö (hammas harja) auttanut stimuloimaan hermoratoja..!!

    • Vinonaamanykyään

      Seuraavaksi kehiin tuli huimaukset. Nyt pari viikkoa ollut, tosi pelottavia kohtauksia ja tuntuu melkein jka päivä kuin olisin laivan kannella. Lääkärissä kävin ja lääkäri olisi laittanut mut pään kuvauksiin, mutta konsultin mielestä ei vielä tarvitse. Korvia tutkitaan vielä tarkemmin ensi viikolla.. mukava tässä nyt miettiä, että onkohan siellä kasvain vai ei. Outoa myös jatkuva mahakipu ja että olen nukkunut aivan älyttömän sikeästi ja paljon siitä asti kun kasvot halvaantuivat.

    • Vinonaamanykyään

      Niin ja yksi positiivinen juttu. Kulmakarva nousee ja laskee millin ilmeiden mukaan! Eli pientä paranemista tullut.

    • frettiina

      Mulla magneettikuvauksissa ei onneksi löydöksiä. Ajattelin, että varmaan MS...huimausta on edelleen, eikä halvaantunen puolen silmäluomi pelaa. Suu taipuu onneksi hymyyn tasaisesti jo. Poskeen tulee välillä nykimistä ja hieron kasvoja niin menee ohi. Silmä vuotaa helposti ja sumentaa näköä.

    • Frettiina

      Mulla nyt yli 2kk halvauksesta. Silmä ei toimi hyvin. Ryppyjä hävisi vähän halvauksen jälkeen. Kielen tuntemukset ihan normaalit, humina loppui korvasta. Hermo on arka.
      Söin monipuolisesti liha, maitotuotteet, c ja b vitamiinit, hunaja ....
      Kasvojen hieronta ja rasvaus. Akupunktio ja osteopatia.
      Kortisoni lääkitys 10 vrk. Viruslääkkeen lopetin, tuli heikko olo. Vältin stressiä ja nukuin paljon. Stressi vaikutti heti negatiivisesti kuntoon. Esim. Kuuma suihku stressasi ja kovat äänet ja möly.
      Rauhallinen toiminta ja ulkoilu oli hyväksi.
      Olen Uudenmaan läänistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe