Onni Happosen murha

Lapuan.laki

1930 kunnanhallituksen puheenjohtaja Onni Happonen sai suojeluskuntalaisilta kyydityksen jonka päätteeksi hänet murhattiin. Tappaja sai 6 kuukauden linnatuomion, oli palkkamurhaaja. Koskaan ei "selvinnyt" kuka maksoi murhan. Siihen aikaan viranomaiset ei tutkineet tällaista juttua kuin nimellisesti ja oikeus oli samaa sakkia. Varmasti kymmenet ihmiset tiesivät kuka murhan teettäjä oli mutta kukaan ei uskaltanut kertoa koston uhan takia.

35

989

  Vastaukset

  • Varmasti tietäävät nykyihmisetkin suojelevat teurastajia. Voidaan sanoa että verenperintönä jälkeläiset voidaan laitaa vastuusen esi isien tekemistä teoista. Ne jotka ovat vaiennet ja vaikenevat yhä ovat yhtä vastuullisia kun ne jotka surmatyöntekivät. Laittakaa syylliset vastuuseen

   • Yhtä syyllisiä...no on mielipuoliset käsitykset! Mikähän stalinisti-komukka siinä hörhöilee.
    Koska punikkien veriteot selvitetään?


   • viimeinen_piirto kirjoitti:

    Yhtä syyllisiä...no on mielipuoliset käsitykset! Mikähän stalinisti-komukka siinä hörhöilee.
    Koska punikkien veriteot selvitetään?

    Murha on rikos puoluekannasta riippumatta,


  • Luulisi tuollaisen perinnön olevan raskas taakka koko suvulle. Olisko aika puhdistaa pöytä ja syyllisten tulla esiin. Kuitenkin lähes koko kirkonkylä tietää tekijät.

  • Onkohan Koposen mahdollinen osuus Pakarisen tappoon tutkittu, Tulilahden
   murhista puhumattakaan ?

   • Vaikea sanoa, tutkittiinko sitä Pakarisen kuolemaa mitenkään? Ei vanhene koskaan -dokumentissa vain epämääräisesti sanottiin Pakarisen saaneen tuntemattomaksi jääneen vieraan, ja sitten kuolleen kallonmurtumaan. Kai se teoriassa olisi voinut olla vaikka Koponen, mutta mikä saa sinut ajattelemaan, että juuri hän olisi ollut asialla? Koponenhan oli toki tuossa sisäpiirissä, ja satavarmasti itse tiesi murhaajan, ja miten se hommi hoidettiin loppuun.

    Koponenhan se Happosen kiinnikin otti, vaikka väitti sitten toimineensa itsepuolustuksena. Naurettava väite. Koponenhan oli riski kaveri, ja osasi myös painia. Eli onhan hän voinut olla ns. hitman tuossa sisäpiirissä, ja käynyt sitten vaikka Pakarisenkin hoitelemassa. Mutta, kerro ihmeessä, oliko sinulla enemmän tietoa Koposesta?


   • Andy R; piipahdappa Kunnantalolla, siellä voisi olla tästäkin tietoa tai tietäisivät neuvoa sen aikakauden ihmisiä tai jopa tarinankertojia?


  • Paikkakunnalla asuneena voin sanoa, että vielä tänä päivänäkin siellä on sellainen salaamisen ja hyväveli systeemi. Jos muutat toiselta paikkakunalta sinun on vaikea päästä toivotuksi ihmiseksi. Pian huomaat, että sinusta yritetään löytää jotain sellaista, että sinut saadaan ymmärtämään jotta sinun on parasta lähteä tai sinut lähetetään. Varsinkin vanhat Keskustalaiset levittelevät perättömiä huhuja ja siinä on mukana paikalliset pankit, valtion virkamiehet kaikki yhteisessä kaartissa. ja kukaan ei tutki tekosia kokemusta on.

   • Kyllä siellä "puukotetaan" selkään ihan omiakin, jopa mitään merkkiä häpeästäkään. Olen paljasjalkainen heinävetinen, ja olen ollut aika pettynyt paikkakuntalaisiin. Suoraselkäisyys on kaukana.


  • Aivan, juurikin Heinäveeltä löydät ne täysin, läpeensä kieroimmat piällysmiehet
   ja naiset

  • Keskustalaiset ei ainoastaan levittele perättömiä huhuja! ne yrittävät tehdä myös semmosia asioita mitkä ei niille kuulu mitenkään! Toisten manipulointi,valehtelu,kyttääminen, jne,jne! Todisteita löytyy nr 12 joka on läpeensä kiero! Pakko olla joku skitso! Ei normaali ihminen touhua noin sairaita touhuja toisten ja omien selän takana muuten! Kielloista huolimatta!! Sitten omista touhuista syytetään vielä muita kun ei uskalleta ja haluta otaa vastuuta!! tämä pelle meinas saada paljon pahaa aikaan eräille kuntalaisille sairailla touhuillaan! Mutta onneksi vastassa oli loppupelissä paljon kovempi ja viisaampi kaveri! ja hänen pelleilynsä loppui siihen!! Uskokaa ken haluaa! mut tää on totuus!!

   • Lopeta jo.


  • Nyt kun tallustetaan äänestämään, kysytään, mikä puolue on rehellinen ja kertoo totuuden, saa äänen!
   Kepuilta ei saa vastausta, oikeeta, mut heitä ei huomoida miissään.

   • Keput ne vasta kieroja ovat liiketoiminnassakin, pimeitä suorituksia kuitittomasti ja huomattaviasummia.


  • Jäljellä vaan loiset tälläkin paikkakunnalla.

   Oikein sanottu, että sinulle tehdään selväksi että lähdet tai sinut lähetetään.

   Ei ihme että porukka häipyy.

   • Ei täältä tartte kenenkään lähtee joittenkin typerysten takia.ne pellet pitää laittaa kyykkyyn niin että ne tuntee sen.toisilla näkyy vaan olevan pakkomielle toisten asioihin ja tekemisiin.


  • Kyyditsijät varmasti kaikki tiesivät tekjijän ja syylliset.
   Kyllä ihmetyttää että Suomen lähihistoriassa on tuollaisia tapahtumia !! Ja miksi ei syyllisiä laitettu mihinkään vastuuseen.??
   Miksi tekijöitä suojeltiin, olivatko vauraammasta suvusta vai miksi ihmeessä ei tuotu julkisuuteen jos kerran tiedettiin...:?!
   Aivan uskomatonta toimintaa.

  • Samaa käsittämätöntä suojelua myös Tukilahden murhissa.
   Molemmissa on kuitenkin yhteinen nimittäjä. Molemmissa tapauksissa paikallinen poliisi on tehnyt kaikkensa, ettei tapauksia saada selvitettyä.
   Selkeästi tärkeitä todistajia ei ole haluttu kuulla, ettei vaan asioiden tekijät paljastu.

   • Murhatutkinta kaiketi, ainakin jo tänäpäivänä kuuluu Keskusrikospoliisille. Olisi skandaali jos sen sisällä vallitsisi jonkinlainen vilpillinen, (kepulainen?) hyvävelijärjestelmä!

    Onhan Suomessa kyllä kummemmastakin kuultu...

    Enää ei voi mistään hämmästyä.

    Nunna Irmelin / Äiti Elisabethin katoaminen ja mahdollinen rikos ON selvitettävä. (Toisen ketjun aihe.) Ei mitään hyviä veljiä!

    Nyt tais lähteä ainakin yksi teoreettinen, harkinnassa ollut pressanvaaliääni pois Matti Vanhaselta.

    Tosin ei noista muistakaan ehdokkaista kukaan mukaan juuri vakuuttava ole.
    .


  • Eiköhän syyllisen voisi jo paljastaa, kun murhastakin on jo yli 80 vuotta aikaa. Mahtaa olla melkoinen mahtisuku, jos vieläkin heitä pelätään.
   Kumma paikka Heinävesi , rikollisia suojeltu. Ihnottavaa.

  • Paljastamisen ongelma on se, että tekijöitten perilliset elää ja heille olisi kova paukku jos tulisi tietoon, että vanhempi tai isovanhempi on syyllistynyt murhaan/tappoon.
   Mutta se ihmetyttää, että vaikka on kyse varakkaista henkilöistä miten he ovat saaneet virallisesti suut pidettyä supussa. Tekijöitten nimethän kuitenkin on hyvinkin laajan henkilömäärän tiedossa ja on vain ajan kysymys kun joku laulaa ne julki. Nimiä kuitenkin on kerrottu jälkipolville ja heillä ei luulisi olevan niin suurta pelkoa aikansa rikkaita kohtaan.

  • Heinävesi on korpea susirajan tuolla puolen. Sielä on oma kirjoittamaton lakinsa " ole hiljaa tai kuole ".

  • Eilen 87 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä.

   • Tänään 89 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä. Niin se aika vierii.


  • Tein eilenillalla asiallisen aloituksen koskien Tulilahden kaksoismurhaa. Luultavasti olen joskus aiemminkin yrittänyt samaa, sillä menestyksellä, että ketju poistettu välittömästi.

   Mikä tässä mättää? Eivätkö viranomaiset halua, että Tulilahtea muistetaan? Minulla on mielikuva, että näiden selvittämättömien murhien kohdalla kulki aikoinaan huhu, että tekijä saattaisi olla tuolloisen, varsin korkea-arvoisen henkilön sukulainen (en mainitse nimeä) ja että tästä syystä murhaa ei olla haluttukaan kunnolla tutkia. En muista tarkkaan, minkä murhan kohdalla tämä huhu kulki, mutta muistaakseni juuri Tulilahden kaksoismurhan.

   On ymmärrettävää, että kyseessä on joillekin heinävetisille raskas muisto, mutta eihän teitä, koko lääniä tästä kukaan syytä! Ei teiltä ole "maine mennyt", tmv, eikä teitä muu Suomi "ajattele pahalla". Tällaisia tekoja tapahtuu, kaikkialla.

   Kummallista vain on aiheen sensuroiminen esim. täällä S24:llä. Mitä salailtavaa siinä on, että peräti sananvapaus viedään henkilöiltä jotka haluaisivat jotenkin valaista tuota mysteeriä? Asia on rankka tietysti myös uhrien omaisille, mutta tuskin niin arka asia, etteikö tapahtunutta saisi asiallisesti pohdiskella.

   Kummallisinta, kuten kadonneen nunnankin tapauksessa on tämä puolittainen viranomaisten toiminta. Keitä tai mitä poliisi suojelee? Ihan varmaan rikokset tulee ratkaista, oli tekijänä mahd. kuinka korkea-arvoisen suomalaisen sukulainen, tai ei.
   .

   • Oisko tekijöiden sukulaiset tai tekijät kärppänä netistä kaivmassa juttuja ja heti ilmiantavat ne ylläpidolle?


  • Käsittääkseni, kun poliisi on hiljaa, se työskentelee. Ihan varmasti tämäkin nunna-juttu vielä ratkeaa. Luotan poliisin toimintaan.

   • Nunna-ketjussa asiaan kai viitattiinkin.

    Nunnan katoaminen on todellinen mysteeri ja itse pelkään että totuus on hyvinkin julma, jos se koskaan ratkeaa.


  • murhainfo.fi - sinne keskustelut henkirikoksista.

  • Heinävedellä on vähän nunnia, mutta konnia sitäkin enemmän?

  • Onkohan jollain korkea-arvoisella kesämökki heinävedellä..tuli vaan mieleen.

  • Vieläkö nämä 1930 luvun Maalaisliittolaisten, jotka olivat Lapuanliikkeen jäseniä jälkeläiset asuttavat näiden sen aikaisten kyyditsijöiden tiloja.
   Heinäveden historiahan on sysimusta ja osaltaan selittänee kunnan kuihtumista . Kuntaahan on vaivannut koko itsenäien suomen historian ajan tuo IKL henki, jossa kaikista pitää päästä eroon. Kuntahan on kuihtunut runsaan 12000 asukkaan kunnasta alle 3500 asukkaan kunnaksi.

   • No ompa kumma, meitsinkin ikäryhmästä kaikki on nostanut kytkintä. Tuppukylä mikä tuppukylä..maisemat ei elätä.


  • Luostarinen vaan jaksaa

  • Tänään 90 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   196
   7828
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5293
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4216
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3145