Onni Happosen murha

Lapuan.laki

1930 kunnanhallituksen puheenjohtaja Onni Happonen sai suojeluskuntalaisilta kyydityksen jonka päätteeksi hänet murhattiin. Tappaja sai 6 kuukauden linnatuomion, oli palkkamurhaaja. Koskaan ei "selvinnyt" kuka maksoi murhan. Siihen aikaan viranomaiset ei tutkineet tällaista juttua kuin nimellisesti ja oikeus oli samaa sakkia. Varmasti kymmenet ihmiset tiesivät kuka murhan teettäjä oli mutta kukaan ei uskaltanut kertoa koston uhan takia.

50

6353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onniHAPPONEN

      Varmasti tietäävät nykyihmisetkin suojelevat teurastajia. Voidaan sanoa että verenperintönä jälkeläiset voidaan laitaa vastuusen esi isien tekemistä teoista. Ne jotka ovat vaiennet ja vaikenevat yhä ovat yhtä vastuullisia kun ne jotka surmatyöntekivät. Laittakaa syylliset vastuuseen

      • viimeinen_piirto

        Yhtä syyllisiä...no on mielipuoliset käsitykset! Mikähän stalinisti-komukka siinä hörhöilee.
        Koska punikkien veriteot selvitetään?


      • viimeinen_piirto kirjoitti:

        Yhtä syyllisiä...no on mielipuoliset käsitykset! Mikähän stalinisti-komukka siinä hörhöilee.
        Koska punikkien veriteot selvitetään?

        Murha on rikos puoluekannasta riippumatta,


    • Happoradio

      Luulisi tuollaisen perinnön olevan raskas taakka koko suvulle. Olisko aika puhdistaa pöytä ja syyllisten tulla esiin. Kuitenkin lähes koko kirkonkylä tietää tekijät.

    • Sarjamurhaajako

      Onkohan Koposen mahdollinen osuus Pakarisen tappoon tutkittu, Tulilahden
      murhista puhumattakaan ?

      • AndyR

        Vaikea sanoa, tutkittiinko sitä Pakarisen kuolemaa mitenkään? Ei vanhene koskaan -dokumentissa vain epämääräisesti sanottiin Pakarisen saaneen tuntemattomaksi jääneen vieraan, ja sitten kuolleen kallonmurtumaan. Kai se teoriassa olisi voinut olla vaikka Koponen, mutta mikä saa sinut ajattelemaan, että juuri hän olisi ollut asialla? Koponenhan oli toki tuossa sisäpiirissä, ja satavarmasti itse tiesi murhaajan, ja miten se hommi hoidettiin loppuun.

        Koponenhan se Happosen kiinnikin otti, vaikka väitti sitten toimineensa itsepuolustuksena. Naurettava väite. Koponenhan oli riski kaveri, ja osasi myös painia. Eli onhan hän voinut olla ns. hitman tuossa sisäpiirissä, ja käynyt sitten vaikka Pakarisenkin hoitelemassa. Mutta, kerro ihmeessä, oliko sinulla enemmän tietoa Koposesta?


      • suvuttainkulkevat

        Andy R; piipahdappa Kunnantalolla, siellä voisi olla tästäkin tietoa tai tietäisivät neuvoa sen aikakauden ihmisiä tai jopa tarinankertojia?


    • heinävetetön

      Paikkakunnalla asuneena voin sanoa, että vielä tänä päivänäkin siellä on sellainen salaamisen ja hyväveli systeemi. Jos muutat toiselta paikkakunalta sinun on vaikea päästä toivotuksi ihmiseksi. Pian huomaat, että sinusta yritetään löytää jotain sellaista, että sinut saadaan ymmärtämään jotta sinun on parasta lähteä tai sinut lähetetään. Varsinkin vanhat Keskustalaiset levittelevät perättömiä huhuja ja siinä on mukana paikalliset pankit, valtion virkamiehet kaikki yhteisessä kaartissa. ja kukaan ei tutki tekosia kokemusta on.

      • Exä-vetinen

        Kyllä siellä "puukotetaan" selkään ihan omiakin, jopa mitään merkkiä häpeästäkään. Olen paljasjalkainen heinävetinen, ja olen ollut aika pettynyt paikkakuntalaisiin. Suoraselkäisyys on kaukana.


      • Anonyymi

        Heinävesi on tyyppiesimerkki siitä mitä kylälle tapahtuu harvainvallassa, kun se kohtaa ratkaisemattomia henkirikoksia. Vielä Happosen murhan aikaan siellä asui 8000-9000 asukasta ja Tulilahden surmien aikaan 9000-10000 asukasta, kun asukasluku Suomessa oli vastaavina aikoina 3,5 miljoonaa ja 4,5 miljoonaa asukasta. Nykyään siellä on asukkaita 3000, kun Suomessa on 5,5 miljoonaa. Sen olisi kannattanut paljastaa syylliset eikä vaipua unhoon murhapitäjänä. Veikkaan, että aika moni 60- luvulla ei ollut ylpeä Heinävesi-juuristaan kun heti on kysytty Tulilahdesta ja mahdollisesti Happosesta. Sikäli surullista, että se on luonnoltaan pala kauneinta Suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heinävesi on tyyppiesimerkki siitä mitä kylälle tapahtuu harvainvallassa, kun se kohtaa ratkaisemattomia henkirikoksia. Vielä Happosen murhan aikaan siellä asui 8000-9000 asukasta ja Tulilahden surmien aikaan 9000-10000 asukasta, kun asukasluku Suomessa oli vastaavina aikoina 3,5 miljoonaa ja 4,5 miljoonaa asukasta. Nykyään siellä on asukkaita 3000, kun Suomessa on 5,5 miljoonaa. Sen olisi kannattanut paljastaa syylliset eikä vaipua unhoon murhapitäjänä. Veikkaan, että aika moni 60- luvulla ei ollut ylpeä Heinävesi-juuristaan kun heti on kysytty Tulilahdesta ja mahdollisesti Happosesta. Sikäli surullista, että se on luonnoltaan pala kauneinta Suomea.

        Jep. Lukasin Issakaisen kirjan Happosen tapaus, kylläpä aukes pimeät puolet vanhasta kotipitäjästä.


    • murharyhmä

      Aivan, juurikin Heinäveeltä löydät ne täysin, läpeensä kieroimmat piällysmiehet
      ja naiset

    • enäänestä

      Keskustalaiset ei ainoastaan levittele perättömiä huhuja! ne yrittävät tehdä myös semmosia asioita mitkä ei niille kuulu mitenkään! Toisten manipulointi,valehtelu,kyttääminen, jne,jne! Todisteita löytyy nr 12 joka on läpeensä kiero! Pakko olla joku skitso! Ei normaali ihminen touhua noin sairaita touhuja toisten ja omien selän takana muuten! Kielloista huolimatta!! Sitten omista touhuista syytetään vielä muita kun ei uskalleta ja haluta otaa vastuuta!! tämä pelle meinas saada paljon pahaa aikaan eräille kuntalaisille sairailla touhuillaan! Mutta onneksi vastassa oli loppupelissä paljon kovempi ja viisaampi kaveri! ja hänen pelleilynsä loppui siihen!! Uskokaa ken haluaa! mut tää on totuus!!

      • jkiih

        Lopeta jo.


    • eivalehtelijillemurskaki

      Nyt kun tallustetaan äänestämään, kysytään, mikä puolue on rehellinen ja kertoo totuuden, saa äänen!
      Kepuilta ei saa vastausta, oikeeta, mut heitä ei huomoida miissään.

      • ihahahahaa

        Keput ne vasta kieroja ovat liiketoiminnassakin, pimeitä suorituksia kuitittomasti ja huomattaviasummia.


    • vitavaz

      Jäljellä vaan loiset tälläkin paikkakunnalla.

      Oikein sanottu, että sinulle tehdään selväksi että lähdet tai sinut lähetetään.

      Ei ihme että porukka häipyy.

      • kjvytko

        Ei täältä tartte kenenkään lähtee joittenkin typerysten takia.ne pellet pitää laittaa kyykkyyn niin että ne tuntee sen.toisilla näkyy vaan olevan pakkomielle toisten asioihin ja tekemisiin.


    • aivanmielipuolentekoja

      Kyyditsijät varmasti kaikki tiesivät tekjijän ja syylliset.
      Kyllä ihmetyttää että Suomen lähihistoriassa on tuollaisia tapahtumia !! Ja miksi ei syyllisiä laitettu mihinkään vastuuseen.??
      Miksi tekijöitä suojeltiin, olivatko vauraammasta suvusta vai miksi ihmeessä ei tuotu julkisuuteen jos kerran tiedettiin...:?!
      Aivan uskomatonta toimintaa.

    • Rahalla_saa_mitä_vaan

      Samaa käsittämätöntä suojelua myös Tukilahden murhissa.
      Molemmissa on kuitenkin yhteinen nimittäjä. Molemmissa tapauksissa paikallinen poliisi on tehnyt kaikkensa, ettei tapauksia saada selvitettyä.
      Selkeästi tärkeitä todistajia ei ole haluttu kuulla, ettei vaan asioiden tekijät paljastu.

      • EiSittenkäänKepulia

        Murhatutkinta kaiketi, ainakin jo tänäpäivänä kuuluu Keskusrikospoliisille. Olisi skandaali jos sen sisällä vallitsisi jonkinlainen vilpillinen, (kepulainen?) hyvävelijärjestelmä!

        Onhan Suomessa kyllä kummemmastakin kuultu...

        Enää ei voi mistään hämmästyä.

        Nunna Irmelin / Äiti Elisabethin katoaminen ja mahdollinen rikos ON selvitettävä. (Toisen ketjun aihe.) Ei mitään hyviä veljiä!

        Nyt tais lähteä ainakin yksi teoreettinen, harkinnassa ollut pressanvaaliääni pois Matti Vanhaselta.

        Tosin ei noista muistakaan ehdokkaista kukaan mukaan juuri vakuuttava ole.
        .


    • keitäheovat

      Eiköhän syyllisen voisi jo paljastaa, kun murhastakin on jo yli 80 vuotta aikaa. Mahtaa olla melkoinen mahtisuku, jos vieläkin heitä pelätään.
      Kumma paikka Heinävesi , rikollisia suojeltu. Ihnottavaa.

    • Lähitulevaisuudessa

      Paljastamisen ongelma on se, että tekijöitten perilliset elää ja heille olisi kova paukku jos tulisi tietoon, että vanhempi tai isovanhempi on syyllistynyt murhaan/tappoon.
      Mutta se ihmetyttää, että vaikka on kyse varakkaista henkilöistä miten he ovat saaneet virallisesti suut pidettyä supussa. Tekijöitten nimethän kuitenkin on hyvinkin laajan henkilömäärän tiedossa ja on vain ajan kysymys kun joku laulaa ne julki. Nimiä kuitenkin on kerrottu jälkipolville ja heillä ei luulisi olevan niin suurta pelkoa aikansa rikkaita kohtaan.

    • ole_tai

      Heinävesi on korpea susirajan tuolla puolen. Sielä on oma kirjoittamaton lakinsa " ole hiljaa tai kuole ".

    • aikavierii

      Eilen 87 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä.

      • Anonyymi

        Tänään 89 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä. Niin se aika vierii.


    • RikoksetSelvitettävä

      Tein eilenillalla asiallisen aloituksen koskien Tulilahden kaksoismurhaa. Luultavasti olen joskus aiemminkin yrittänyt samaa, sillä menestyksellä, että ketju poistettu välittömästi.

      Mikä tässä mättää? Eivätkö viranomaiset halua, että Tulilahtea muistetaan? Minulla on mielikuva, että näiden selvittämättömien murhien kohdalla kulki aikoinaan huhu, että tekijä saattaisi olla tuolloisen, varsin korkea-arvoisen henkilön sukulainen (en mainitse nimeä) ja että tästä syystä murhaa ei olla haluttukaan kunnolla tutkia. En muista tarkkaan, minkä murhan kohdalla tämä huhu kulki, mutta muistaakseni juuri Tulilahden kaksoismurhan.

      On ymmärrettävää, että kyseessä on joillekin heinävetisille raskas muisto, mutta eihän teitä, koko lääniä tästä kukaan syytä! Ei teiltä ole "maine mennyt", tmv, eikä teitä muu Suomi "ajattele pahalla". Tällaisia tekoja tapahtuu, kaikkialla.

      Kummallista vain on aiheen sensuroiminen esim. täällä S24:llä. Mitä salailtavaa siinä on, että peräti sananvapaus viedään henkilöiltä jotka haluaisivat jotenkin valaista tuota mysteeriä? Asia on rankka tietysti myös uhrien omaisille, mutta tuskin niin arka asia, etteikö tapahtunutta saisi asiallisesti pohdiskella.

      Kummallisinta, kuten kadonneen nunnankin tapauksessa on tämä puolittainen viranomaisten toiminta. Keitä tai mitä poliisi suojelee? Ihan varmaan rikokset tulee ratkaista, oli tekijänä mahd. kuinka korkea-arvoisen suomalaisen sukulainen, tai ei.
      .

      • Anonyymi

        Oisko tekijöiden sukulaiset tai tekijät kärppänä netistä kaivmassa juttuja ja heti ilmiantavat ne ylläpidolle?


    • hoitsupa

      Käsittääkseni, kun poliisi on hiljaa, se työskentelee. Ihan varmasti tämäkin nunna-juttu vielä ratkeaa. Luotan poliisin toimintaan.

      • VoiSentään

        Nunna-ketjussa asiaan kai viitattiinkin.

        Nunnan katoaminen on todellinen mysteeri ja itse pelkään että totuus on hyvinkin julma, jos se koskaan ratkeaa.


    • On.Paljon.Juttua.Siellä

      murhainfo.fi - sinne keskustelut henkirikoksista.

    • teatteriako

      Heinävedellä on vähän nunnia, mutta konnia sitäkin enemmän?

    • Xxcczz

      Onkohan jollain korkea-arvoisella kesämökki heinävedellä..tuli vaan mieleen.

    • Ohikulkija_

      Vieläkö nämä 1930 luvun Maalaisliittolaisten, jotka olivat Lapuanliikkeen jäseniä jälkeläiset asuttavat näiden sen aikaisten kyyditsijöiden tiloja.
      Heinäveden historiahan on sysimusta ja osaltaan selittänee kunnan kuihtumista . Kuntaahan on vaivannut koko itsenäien suomen historian ajan tuo IKL henki, jossa kaikista pitää päästä eroon. Kuntahan on kuihtunut runsaan 12000 asukkaan kunnasta alle 3500 asukkaan kunnaksi.

      • kutpai

        No ompa kumma, meitsinkin ikäryhmästä kaikki on nostanut kytkintä. Tuppukylä mikä tuppukylä..maisemat ei elätä.


    • Anonyymi

      Luostarinen vaan jaksaa

    • Anonyymi

      Tänään 90 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä.

      • Anonyymi

        Tänään 91 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä. Niin se aika vierii, karmea tapaus!


    • Anonyymi

      Heinävedellä kyllä tiedetään, kuka Happosen tappoi. T. paikkakuntalainen

    • Anonyymi

      Tänään 92 vuotta kohtalokkaasta kyydityksestä. Niin se aika vierii!

      Se kirja ois varmaan ihan mielenkiintonen luettava, vois tutkia löytyskö sitä vielä jostain myytävänä. Kamala tapaus toisaalta, mut kaisse on historiallisesti avartava!

      • Anonyymi

        Liekköön Heinäveen kirjastossa, epäilen. Kannattaa kyllä lukea, siinä ei faktoja hyssytellä.


    • Anonyymi

      Murha ei vanhene koskaan, tekijöitten nimiä vaan rohkeasti, se on voi voi jos lahtarien jälkeläisille tulee paha mieli !

      • Anonyymi

        Tapauksesta on niin valitettavan paljon aikaa, että mahtaako kukaan osallisista olla enää edes elossa. Tapaus kuitenkin sattui päivälleen jo 93 vuotta sitten. Varsin karseaa kyllä hoksata, että siitä on kuitenkin "vain" alle sata vuotta kun tätä vielä tehtiin Suomessa rohkeliaan arkipäiväisesti. Uhrin jälkikasvulaisille varmaan edelleen raskas pala ymmärrettävästi.


    • Anonyymi

      Yhden murhamiehen tyttären jälkeläiset seuraa ketjua, voin kertoa että semmoinen tutkija tulossa heinävedelle ettei kiveäkään jätetä kääntämättä ja totuus tulee paljastumaan, olen lahjoittanut 40 000 euroa tutkimustyöhön , ja laitan toisen tarvittaessa lisää että jokainen nimi tulee valtakunnan tietoon. Jumala olkoon puolellani.

    • Anonyymi

      PS, sattuneesta syystä nyt on punikillakin rahaa niin paljon että otan loppuelämän tehtäväkseni selvittää tämän, saatte lahtarit maistaa mitä rahalla saa.

    • Anonyymi

      Rikkaiden pennut ne tulilahden tytötkin murhasivat, se pitää tutkia kanssa.

    • Anonyymi

      Kaikki tutkitaan ja nimet tulevat julki!

      • Anonyymi

        Tulilahden murhaajan nimi on satojen Heinäveteläisten tiedossa. Samoin Happosen murhaajan nimi. Heinävesi on vaan sellanen paskakunta, että siellä osataan muilutus edelleen. Eikös siellä nytkin ole jupakat menossa kun joku kellokas on päättänyt hieman toisten pihoja tonkia kunnan päättäjien suostumuksella vaikkei maanomistaja ole ollut millään tavalla tietoinen asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulilahden murhaajan nimi on satojen Heinäveteläisten tiedossa. Samoin Happosen murhaajan nimi. Heinävesi on vaan sellanen paskakunta, että siellä osataan muilutus edelleen. Eikös siellä nytkin ole jupakat menossa kun joku kellokas on päättänyt hieman toisten pihoja tonkia kunnan päättäjien suostumuksella vaikkei maanomistaja ole ollut millään tavalla tietoinen asiasta.

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/12a709b6-f9e4-4f5c-b198-8a1f30483931#Echobox=1666446184

        Heinäveden kunnassa ei juurikaan valvota mitä rikkaat tekee. Kunnan virkamiehet pelkkiä nyökyttelijöitä kaikille joilla on vähänkään rahaa.
        Sama systeemi on ollut jo Happosen murhasta lähtien, silloinkaan ei poliisit halunneet tutkia on tekijä oli talollinen ja Tulilahden tapauksessa rikas kirkonkyläläinen.


    • Anonyymi

      No niin alkaapa hyvin lämmetä ,rohkeasti vain nimiä kehiiin, laittaa alkuliitteeksi " kuulemma" niin ei voi syytellä väärästä ilmiannosta. Totuuden on aika tulla julki.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe