Yön sylissä

Se-entinen-Kukkahame

Heräsin parin tunnin nukuttua, jonkinlainen räntäsade joka sulaa
vesipisarat tippuu peltiselle ikkunarakenteelle ja antavat melkoisen äänen. Nyt on mentävä sohvalle ja oikastava siellä ruotonsa kai se uni siinäkin tulee ja vie mennessään unen ihmemaailmaan.
Ensin on löydettävä väsy-tunne ja halu saada uudesta unesta kiinni, aikani mietittyäni ja lueskeltua näitä kirjoitelmia tipahti jostain ajatus että kirjoita itse jotain.
Tuntuu säälittävältä muutamat kirjoitukset jotka antaa vain pahaa mieltä, tottapuhuen uni tulee vasta kun mieli rauhottuu ja tyhjentyy
päivän tapahtumista.
Seuraavan kerran kun ja jos herään keskiyöllä en lue mitään, omiani tulen tänne höpisemään kunnes Nukku-Matti alkaa hyräilemään,,,
tule lähemmäksi peiton alle,
pidä sylissäsi suudellen,
anna hyväilyjä kaipaavalle
uni suloinen ja lämpöinen.....
Jospa se rankin sadekin lakkaisi. Toivon niin.
Sohvalle en mene.
Menen Nukku-Matin kylkeen kiinni.....>älä kerro kenellekään se on tyyny, sellanen pitkä . . . .

10

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaan aikaan minäkin.

      Heräsin kuin tyhjyydestä ankeiseen aamuun. Tietoisuus yön synkkyydestä ja muusta surkeudesta vahvistui kun vilkaiin parvekkeen laseja, joita pisarat koristavat kuin luonnon itkun jäljiltä. Onko luonnollakaan muuta seuraa kuin itsensä? Tiedä häntä, monenlaista säätilaa ainakin.

      Ihminen taitaa vanhemmiten menettää kykynsä nähdä unia.

      Tässä yönä yhtenä heräsin kuin lievään painajaiseen. Minä suuri luonnon ja muunkin kauneuden suuri ihailija, heräsin kuin Kurjalan kartanon hyljätyssä ympäristössä.

      Ympärilläni oli liuta ihmisiä, vanhoja ja apeita, ehkä palstalaiia kaikki, 70 ,
      Ihmiset apeita jahiljaisia. Jokaisella pukeena vanha poliinitakki ja seurusteluna täyshiljaisuus ja ympäristön pälyily.

      Tietä ei missään, vain epämääräisiä uria. Yhdellä pihalla iso härkä pyrkimässä lie'astaan irti. Toisella kuin joku uhrilammas samassa tilassa.

      Halusin päästä pois nopeast. Haave paikallisbussista tai taksista jäi unelmaksi tässä synkkyydessä. Kännykkä ei tullut mieleenkään. Kenellepä sitä olisi voinut soittaakaan?

      Onneksi heräsin sentään vähän parempiin oloihin.

      Unilääkkeestä luovun kokemukseni perusteella. Jotain vastaavaa olen kokenut joskus runsaan alkoholinkäytön seurauksena Epsanjassa.

      Alkoholia en ota enää edes koemielessä.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Satko sinä Ruunemanni loppuyöstä unta?
      Vai menikö valvomiseksi, sellaiset yöt ovat tosi pitkiä ja kiusallista siinä on kun uneliaisuus tulee se kaikkoaa vielä jonnekin!

      Aktiivityöaikana minulla oli sellasia, sain diaknoosin että johtuu liiasta paineista ja vastuusta, samoin hyperventilaatiot joista myös silloin tällön sain kokemuksia, ikäviä olivat ja niin helppoa saada kuriin, hengittää paperipussiin!

      Minulle tämä oli ensikerta tulla hiljaiseen yöhön istumaan ja purkamaan ajatuksia itsekseen, apukin tuli ja se karannut uni vei nöyränä taas untenmaille. Olen aikaisemmin herättyäni keittänyt vettä ja häärännyt keittiössä ja pyörimään takaisin vuoteeseen, siinä yleensä menee monta tuntia unta hakiessa.

      Neljä vuoden aikaa niihinkin jotkut herkimmät reagoi.
      Asuu ihminen missä hyvänsä kunhan on ruokaa ja lämpöä tuttu ympäristö ja ihmiset siihen on hyvä tottua ja siellä on turvalista asua.

    • ruune_

      Minä heräilen öiden aikana epäsäännöllisen säännöllisesti. Palstalaisten säännöllisenä pilkkana on kertoa kuinka "Se", aliasminä, kirjoittelen yökaudet.

      Mielellänikin kirjoittelen. Lähes ainakeitän kahvia ja juonsitä kupillisen hiivaleivän kera.
      Yöllinen kahvin juontitoimii itselläni unilääkkenä.

      • Lorenaa

        Sama "tauti" on minullakin, nyt täyden kuun rippeiden aikaan vielä herään öisin "sudenhetkeen" siis 03 - 04 välillä. Näyttää tulleen tavaksi. Aamuyön teetä keittelen sen olen havainnut hyväksi.

        Sitten tapahtui aamuyöllä tosi hyvä juttu, avasin radion ja siitä sitten kuului nuoruuden ajan lempi musaa; Venezuela, johon nukahdin.

        Nyt sitten etsin sävelmää you tubesta, löysinkin jonka Robert Lohtander oli sinne laittanut, jos kuuntelette tätä aamuyöllä takuuvarmasti nukahtaa, ainakin toimi hyvin kohdallani, siis Venezuela ilmoille loihtii Georg Ots:

        https://www.youtube.com/watch?v=vysT1H8ge_o

        Mitä pidätte, on niin unten maille vievä sävelmä ja laulajan ääni.


      • Lorenaa
        Lorenaa kirjoitti:

        Sama "tauti" on minullakin, nyt täyden kuun rippeiden aikaan vielä herään öisin "sudenhetkeen" siis 03 - 04 välillä. Näyttää tulleen tavaksi. Aamuyön teetä keittelen sen olen havainnut hyväksi.

        Sitten tapahtui aamuyöllä tosi hyvä juttu, avasin radion ja siitä sitten kuului nuoruuden ajan lempi musaa; Venezuela, johon nukahdin.

        Nyt sitten etsin sävelmää you tubesta, löysinkin jonka Robert Lohtander oli sinne laittanut, jos kuuntelette tätä aamuyöllä takuuvarmasti nukahtaa, ainakin toimi hyvin kohdallani, siis Venezuela ilmoille loihtii Georg Ots:

        https://www.youtube.com/watch?v=vysT1H8ge_o

        Mitä pidätte, on niin unten maille vievä sävelmä ja laulajan ääni.

        jk.
        Olen miltei myyty näihin Robert Lohtanderin you tubeen laittamien musiikin saloihin. Musiikkia makuuni, sellaista rauhoittavaa tähän ikäkauteen sopivaa viihdettä.
        Päivisin voin kuunnella menevämpääkin musaa heilutellessani neulepuikkoja.

        Onnea - iloa kaikilla mausteilla keskiviikkopäivään, unohdetaan tämä räntäsade, kyllä päivä paistaa jo huomenna..


    • Se-entinen-Kukkahame

      Kun yö saapuu Venetzuelaan oli silloin joskus kovasti kaiken ikäisten suosiossa, Harry Belafontekin oli sen levyttänyt ja Juha Eirto tämä meidän oma HB, lauleli tanssipaikoissa tästä helteisestä yöstä.
      Harmi että maailma menee vauhdilla eteen päin ja paritanssitkin jääneet unholaan, mentiin laitettuna ja siistinä tanssiaisiin useamman kerran viikossa.
      Miehet kumarsivat pyytässään tanssiin ja naiset useammat niiasivat ainakin vielä tuntemattomalle, silloin oli vielä käytöstavat halinnassa tavat kovasti muuttuneet no niinhän se pitääkin, kai?
      Monesti jään miettimään ja kaipaamaan yksikseni "vanhoja kunnon aikoja", kesän tanssilavoja, saarireissuja viikonloppuna eväät mukana,
      telttailua, leirejä, polkupyörä reissuja unohtamatta, Saimaan ympäriajo oli kai se jossa ehti pitkästyäkin.
      No nyt tuli taas yhtä ja sitä toista kirjoitettua.

    • Tuo sade suurinen pisaroineen paukutteli täälläkin keittiön ikkunapeltiä. TV:tuolissa käperryin vain kodikkaasti viltin sisään, enkä sängyssä enää kuullutkaan mitään häiritsevää.

      Parina yönä olen nähnyt niin viehättäviä unia, olin Kesäheinässä ja ihastelin mökkien luukkumaalauksia, jotka itse aloitin siellä, ne oli tulleet nyt ihan muotiin. Heräsin siihen kun jokumies kertoi kesäyönä kokemaansa. No, untahan se vaan oli,..mutta hyvä mieli jäi.

      On öitä, jolloin herään 4-5 välillä, keitän kahvia ja syön varhaisaamiaisen, kömpiäkseni parin tunnin kuluttua vielä sänkyyni. Nukahdan alta aikayksikön yleensä ja herään 8-9 aikaan uuteen päivään.

      Päivätorkkuja saatan joskus harrastaa iltapäivällä, mutta en juuri sängyssä, vaan mukavassa nojatuolissa.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Tämä oli kovasti soitettu Taivaskallion lavalla, se oli lähin tanssipaikka silloin nuoruusiässä, toinen melkein saman matkan päässä nk. Tuusulantietä pohjoiseen Tanhurinne usein tuli sielläkin kesällä poikettua, tuttuja olivat vaksit ja päästiin ystävättären kanssa ilman sisäänpääsy maksua.
      Nyt kun paritanssit eivät ole enää kuin hoveissa käytössä, on lavatkin joutaneet juhannuskokon polttoaineeksi, harmi.

      Rammarit olivat useinkin lavatansseissa, yleisin soittopeli oli haitarit ja joku "tahtirauta", tanssittiin kyllä ja hauskaa pidettiin, humalaisia oli aniharvoin.

      Upeeta mahtavaa muistella noita aikoja!

    • äijäiän.ongelma

      Reumasta johtuvat korkeat tulehdusarvot saavat aikaan ikävän nuhjuisen olon. Tila vaatisi oikeat tulehduskipulääkkeet, mutta niitä en ole hankkinut.
      Tähän asti on riittänyt iso Burana kapseli. tänään kokeilin laimeampaa parasetamolitablettia mutta ei se riittänyt.

      Sen verran teen hyötyliikuntaa että uni tulee helposti. Yövalvomisia ei ole. Monet luopuvat ok-talon hoidosta eämän tässä vaiheessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      136
      2193
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      204
      1993
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1596
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      10
      1109
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      314
      1024
    6. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      165
      995
    7. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      47
      903
    8. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      75
      888
    9. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      263
      881
    10. Näyttääkö kaivattusi

      Iloiselta vai surulliselta?
      Ikävä
      56
      826
    Aihe