Pähkinää ...

oikeudellista_purettavaa

Onko joillakin oikiksen opiskelijoilla vastausta siihen, että jos riita-jutussa vastaajaa ei ole enää, ketä täytyisi nyt haastaa, koska viranomaiset sanovat, että haastaa nyt työnantaja oikeuteen?

Case on seuraava:

"Mitä tehdä, jos työnantaja on lopetettu varattoman konkurssin jälkeen ja palkkaturva sekä työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta sanovat, että täytyy nyt haastaa työnantaja oikeuteen, koska työnantaja on kerran kiistänyt palkkasaatavat?

Mutta ei ole enää työnantajaa, jota haastaa!

Palkkaturvan asioiden käsittely on älyttömän pitkä ja työnantaja vastasi silloin palkkaturvalle, ettei virolaisille työmiehille täytyy maksa ylityötä, koska he ovat saaneet ylimääräisiä palkattomia vapaita, esim. viikonlopun yhteydessä. Ja että hän on kuulemma kaiken maksanut.

Virolaiset työnmiehet näyttivät toteen palkka- ja tuntilehtineen, ettei heille ole maksettu ylityötä, mutta palkkaturva ja työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta toistavat sitä, mitä työnantaja sanoi ja sanovat virolaisille, että haastaakaa työnantaja käräjille!

Mutta ei ole enää työnantajaa, ketä haastaa, koska älyttömän pitkän palkkaturvanasipiden käsittelyn aikana työnantaja meni konkurssiin ja sen jälkeen koko yritys lopetettiin varojen puutteen takia.

Vaikka virolaisilla on todistusaineisto maksamattomista palkkasaatavista, ei palkkaturva eikä työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta katso niitä! Niistä näkee heti, ettei työnantaja ole maksanut tuntilistojen mukaista palkkaa."

Mitä tehdä? Ketä haastaa? jos viranomaisen pitkän asioiden käsittelyn syystä oikeusturvakeinot loppevat?

5

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omasyy

      Jos konkurssi oli ja meni, on oma syysi, ettet valvonut saatavaasi. Sano heippa rahoille.

    • konkurssivalv

      Pesänhoitajalla oli tiedossa ko. palkkasaatavat, mutta hän väitti, että pesä on varattu ja konkurssi raukesi varattomuuteen ja yritys lopetettiin.

      • Valitan

        Ymmärrän, yrityksen konkurssi voi olla kova paikka sen omistajien ja työntekijöiden lisäksi myös velkojille.

        Nyt kuitenkin vaikuttaa sinun asiasi osalta siltä, että kaikki konkurssimenettelyssä on näiden tietojen perusteella mennyt täysin tavanomaisesti. Konkurssi raukeaa, jos kaikki pesän varat näyttäisivät menevän pesänhoitajan palkkioon ja muihin kuluihin, tai jos velkojille olisi tulossa lähinnä muutamia mummonmarkkoja.

        Vaikka pesästä olisikin lopuksi pieniä osuuksia jaettu, olisivat ne noin niukassa pesässä menneet etuoikeutetuille velkojille, joita takausten, yrityskiinnitysten tai esim. edeltävän saneerauksen vuoksi lähes aina on.

        Koeta päästä elämässäsi uusille aalloille.


    • vastaajaa_ei_ole

      Joku ajatteli, että vaikka työnantajaa ei olisi enää eli yrityksen toiminta on lakkatettu, silti voisi nostaa kanteen käräjäoikeudessa työnantajaa vastaan.

    • Palkkaturva-asioissa olisi kannattanut mieluummin kääntyä ammattiliiton puoleen jo aikoinaan, eikä vasta jälkikäteen Suomi24-oikeustieteen opiskelijoiden palstalle.

      On valitettavaa, että virolaiset työntekijät putosivat porsaanreikään. Vaikuttaa pahasti siltä, että ylityöansiot ovat iäksi menetettyjä.

      Jos saatava on riitainen, ei palkkaturvassa voida tehdä asialle mitään. Tällöin on mitä pikimmiten haastettava työnantaja käräjille, jossa ratkaistaan, velvoittaako saatava työnantajaa, ja jos velvoittaa, millä tavalla? Palkkaturvassa ei riitaisia saatavia ratkaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe