Koiran kuritus

Millä tavoin/keinoin koiraa saa lain mukaan kurittaa koulutuksessa?
Sähköpantaa ei saa käyttää mutta onko esim oheisen videon kaltainen piiskan käyttö lain puolesta sallittua?
https://www.youtube.com/watch?v=OJZp7jaR6ws
Ilmianna
Jaa

11 VastaustaEläinsuojelulain kuudennessa monumentissa kielletään koiran liian kovakourainen kouluttaminen ja kohtuuttoman ankara kurissapito. Kummatkin tosin ovat tulkinnanvaraisia seikkoja, mutta laista voidaan kuitenkin johtaa diskursiivinen päättely. Kouluttaminen rikkoo lakia kun koiraa yksimielisesti satutetaan fyysisesti. En usko, että videolla näkyvä esimerkki täyttää nämä kaltoinkohtelun tuntomerkit, kun kouluttaja hädin tuskin koskee koiraan kepillä. Noita koulutuskeppejä saa melkein mistä tahansa hyvin varustetusta marketistakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vai että koulutuskeppi, eikö tuo ole ihan vain risu jolla "kouluttaja" ruimii koiraa? Turhaa ja kohtuutontahan tuo on, mutta pohdin että onko lain puolesta rangaistavaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Turha sitä on toisen auktoriteettiasemaa alentaa; videolla esiintyy ihminen, joka kouluttaa koiraa. Tällöin hän on kouluttaja, hyvässä tai pahassa mielessä, ihan ilman heittomerkkejä. Koulutuskepin toimintaperiaatteet perustuu koiran väärien liikkeiden korjaamiseen. Keppi osoittaa juuri sen kohdan, jossa koira tekee väärin - siis sama ideologia kuin naksuttimessakin. Kuten aiemmin sanoin, se on täysin tulkinnanvarainen asia, että onko videolla esiintyvä materiaalia "liian kovakouraista kouluttamista ja kohtuuttoman ankaraa kurissapitoa". Itse en usko, että tuosta mitään rangaistuksia tulee, koska kuten mainitsin, noita keppejä saa ihan tavallisista kaupoistakin, eikä kouluttajan tarkoitusperät ole ainakaan selkeästi pahanhaluiset, pikemminkin toisinpäin, joka on merkittävä seikka rangaistuksien laatimisessa ja niistä keskutellessa. Siitä voi olla useaa mieltä, että pelkääkö koira jne., mutta rangaistuksia siitä ei välttämättä saa. Ja vaikka se pelkäisikin, miten voi todistaa, että ihminen tiesi satuttavansa koiraa? Liian monia haarautuvia kysymyksiä, luonnollisen ihmisen on aika vaikea tähän sanoa mitään lopullista. Itselle tuntuu ainakin säälittävältä toimminnalta ja koiran turhalta pelottelulta, josta syntyy vain pelkoaggressiivisia koiria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mielestäni ihmisessä itsessään on jotain todella pahasti vialla,
jos ei saa kontaktia koiraansa,
jolloin koira ihan iloisesti, vapaaehtoisesti tekee, mitä siltä pyydetään.
Ja kehujen/ palkan jälkeen taas häntä heiluen kysyy: Mitäs seuraavaksi?
Uskon, että omat koirani tekisivät melkein mitä vaan, mitä pyytäisin...

En ymmärrä, miksi jotain rotuja pidetään pelottavina,
enemmän pitäisi pelätä ihmisiä,
Jotka eivät osaa käsitellä edes koiria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En suosittele keppeillä huiskimisia.Ei tuosta enää pitkä matka ole koiran satuttamiseen, kun koira tekee väärin, napautetaan vaan hiukan kovemmin.Ja se on sitten jo sitä.
Ei tuota keppiä tarvita,jos koira on kerran koulutettu muutoin.Jos keppiä annettu reippaammin, niin silloin napauttelu riittäneen, koira tietää, että enemmän tulee jso ei tottele.Niin voisi kuvitella, noin ensikatsomalla.Napauttelu on uhkaus, jotta koira tottelee, ennenkun muuten napautetaan kovemmin.

Vai mihin tuo teistä perustui?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oli tuo sitten "koulutuskeppi", piiska tai pelkkä risu niin aivan turha kapistus. Minun mielestä tollainen videon "koulutuskepitys" perustuu koiran näkökulmasta pelkoon, kipuun ja sen välttelyyn.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kysymys on älytön. Koiraa ei tarvitse rangaista koulutettaessa. Ei se siitä mitään opi. Stressaantuu vain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No eikö tuo videon koira opi sen että saa kipeetä/vitsaa ohjaajaltaan jos erehtyy menemään liian etualalle.
Onkohan tämä just sitä perinteikästä johtajuuden osoitusta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jengi on täällä aivan pihalla muahhahhaa!!!

Videolla ei "johtajuutta" tavallaan osoiteta, vaan huomautetaan "kosketuskepillä", että missä menään ja mitä vauhtia.

Johtajuusteoria on ylipäätään PAHASTI vääristelty. Itse uskon siihen ja ne jotka ei usko niin ei tulisi minun kuvioissa toimeen.

Ei koulutuksessa tarvitse fyysisesti rangaista, jos osaa asiansa.

Videon kouluttaja oli ohjaajana heikkotasoinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Herranjestas, kysymyshän oli alunperin toiminnan rangaistavuudesta, eikä arvostella erilaisia koulutustyylejä. Tee oma keskustelusi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kun viestistäsi sai kuvan että tunnet kapineen käyttötarkoituksen niin kysyn.. minä en ainakaan ikinä ole nähnyt tuollaista "kosketuskeppiä" käytettävän, niin miten se toimii? Tai ei se varmaan mikään taikasauva ole, että automaatisesti koira ymmärtäisi että kepin hipasu tarkottaa virhettä. Mihin perustuu toi kepittely?

Ps, sähköpannat on kai edelleen ihan laillisia suomessakin? Ainakin siitä päätellen että "näkymättömiä aitoja" myydään siellä ja täällä ihan avoimesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Koiran kuritus

Millä tavoin/keinoin koiraa saa lain mukaan kurittaa koulutuksessa?
Sähköpantaa ei saa käyttää mutta onko esim oheisen videon kaltainen piiskan käyttö lain puolesta sallittua?
https://www.youtube.com/watch?v=OJZp7jaR6ws

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta