Aihe

Kelluvat mökit ja aallonmurtaja

Terveystarkasti

Mökit vaativat suojakseen aallonmurtajan. Aikoinaan laivarannan aallomurtaja aiheutti niin ison ongelman, että terveystarkastaja jo harkitsi uimarannan käyttökieltoa lokkien ulosteiden tähden. Entä jos tämä rakennelma tulee suoraan uimarannan eteen? Onkohan edes mietitty? Mutta eihä sillä väliä, onhan Suvisaaressa uintimahdollisuus.

27

962

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aalonmurtaja

   Lahden satama hyvä esimerkki lokki ongelmasta mitä lokit saa aikaan.Mökkien katoilla on lokin poikasten kiva tepastella ja odottaa ,kun aikuiset lokit kantaa ruokaa niin siinä voi mökin sisällä uni häiriintyä ainakin jonnin verran,eli oltava mökin varustuksessa kuulo suojaimet!Hyvää lomaa!!!

  • vesitornijäbä

   Asian voi tietysti ratkaista tekemällä "matalan" aallonmurtajan. Veden vaihtuvuuteen osaa sanoa kun en majutveden virtauksista tiedä.

   • Liikaviisausiskee

    Voi Jeesus sentään. Ihan että matala aallomurtaja. Sulla on korkeintaan kiertokoulu väärin päin käytynä. Tai sitten apukoulu ilman apua. Vai ehkä olet tarkkailuluokkalainen ilman tarkkailua. Jumalauta, että ottaa pannuun nämä itseoppineet insinöörit ja kaikkien eritysalojen asiantuntijat.


  • Merkitseväaallonkorkeus

   He, he, matala allonmurtaja, voi kristus sentään, että näitä pöllöjä riittää. Eikös sen aallonmurtajan pitäisi juuri olla korkea, että estäisi korkeatkin aallot. Ja veden vaihtuvuudella ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä, kuten ei vuorovedelläkään, josta kirjoittaja ei varmasti tiedä yhtikäs mitään. Tämä on tietenkin sen verran korkeaa matikkaa, että ...

  • aalonmurtaja

   Matala aalonmurtaja on tyhjän kanssa mistä ei ole mitään hyötyä kyseisille mökeille, kun Päijänteen veden korkeus vaihtelee kovasti ,mutta lokki ongelma on se ongelma jonka kanssa yrittäjä joutuu painimaan toden teolla ja jos tulee aalonmurtaja jonka korkeus on sellainen joka suojaa silloinkin,kun vesi on korkeimmallaan niin tulee lokki ongelma.Vesi ei vaihdu jos on aalonmurtaja joka vaikuttaa veden laatuun uimalassa jossa pitäisi käydä uimassa.

   • Laineetliplattaa

    Olisikohan syytä tutustua siihen, mikä on kelluva aallonmurtaja jos vedenkorkeuden vaihtelu vaivaa mieltä.


  • Käärmettäpyssyyneikannat

   Juuri näin, tämä kirjoittaja sentään ymmärtää asian! Eli mahdoton yhtälö, hyvästi kelluvat mökin tästä paikasta. Toivottavasti päättäjätkin näkevät tosiasiat.

  • missäviisasmatti

   Mitä ihmettä ne kelluvat mökit tekee siinä leirintäalueen rannassa tai ylipäätään Majutvedellä?? Eikö nyt parempaa kostia ole ampua itseään jalkaan, kun pilata alue tuollaisilla kelluvilla mökeillä. Kyllä Arvi oli oikeassa, Hölmölä!!

  • aalonmurtaja

   Lokit on ongelma Suomessa oli se sitten kelluva tai upotettu aallonmurtaja, kun niitä ei voi ampua,kun rauhotettuja nykyään ja muulla konstilla aika vaikea päästä niistä eroon!!!

  • Einarit

   Mistä tämä "vahva olettamus", että aallonmurtaja tarvittaisiin? Ei ainakaan rakenteiden puolesta tarvitse, puhuttiin viime kansankäräjillä. Naurettavaa, miten monet pikkusieluiset ovat innostuneet vastustamaan ihan vastustamisen ilosta tätä hanketta. Jos pinkka on kunnossa ja rahoittaja löytyy, niin kokeilkoot, kun vesialueetkin jo lienee vuokrattu. Tervetuloa paikkakunnalle yrittämään, vain Yksi Sysmä on vastassa. Heh heh.

   • Vaihdoinsatamaa

    Käyppäs ressukka kerrankin kunnon etelätuulella katsomassa aaltoja Majutvedellä, niin tiedät sitten vähän enemmän!


  • Ankkurinappiin

   Ei muuten ole olettamus, vaan viranomaisten vaatimus ja maallikollekin päivänselvä juttu. On arvioitu Majutveden tuuli- ja aalto-olosuhteita ja mökkien ankkurointia. että tälleen ja silleen. Kansankäräjillä puhuu kansa olettamuksiaan, mutta viranomaiset tietää ja päättää.

  • Lompassahynaavaiei

   Kyllä ne mökit aallomurtajan vaativat, ja ainut paikka sille on tulevan mökkilkylän naapurissa asuvan oma ranta. Kuntako lunastaa rakentamisen jälkeen arvottomaksi jäävän tontin ja rakennukset? Tai yrittäjä varmaakin, ja maksaa ruplilla ja purukumilla, kuten suomalaiset turistit Neuvostiliiton aikaan matkailunsa Leningradiin. Jenkkipurkka on poikaa! Täysi kupla koko hanke ja taustavoimat.

  • Satamakelluva

   Kelluvat ja eikelluvat aallonmurtajat, mitä hä. Nämä hemmot eivät kyllä tiedä hevon paskaa asiasta, vaikka omasta mielestään ovat asiantuntjoita. Jo 8 m/s etelätuuli, joka ei ole mitenkään ihmeellinen asia Majutvedellä, aiheuttaa sellaisen aallokon, että ongelmia tulee varmasti. Nuku siinä sitten kelluvassa ja heiluvassa mökissä aallonmurtajasta huolimatta.

  • Fulbright

   Se on J-Ä-Ä-N-M-U-R-T-A-J-A!

  • Pöllöjenpöllöt

   Siis mikä on jäänmurtaja? Eihän jäät tässä mitään ongelmaa aiheuta. Päinvastoin, silloinhan tilanne on vakaa ja saat nukkua ihan rauhassa. Jäänmurtaja on alus, joka särkee jäätä, jotta toiset alukset voivat kulkea. Aallonmurtaja taas suojaa jotain aluetta aaltojen vaikutukselta. Eli, otetaanpas termit ja käsitteet haltuun, (muka)asiantuntijat!

   • Fulbright

    Kyyllä se Mika jäänmurtajasta puhui, en tiiä sitten tietääkö se mikä ero niillä on.


   • Minätiedänjaosaan

    Tiiätkö ite mittää mistään?


  • Abcekortillarattiin

   Kyllä jäänmurtajat on jo tilattu. Oppisopimuskoulutus alkaa heti joulun jälkeen kunhan majutvesi jäätyy

  • Simeon8

   Täyttäkää se majutvesi. Saatte rahaa jätteestä millä täytätte ja tulee tukeva pohja huviloille.

  • Daadir

   Voisiko sinne saharantaan rakentaa 5 kerroksisen hotellin niin ei tarvis näistä kelluvista enää saada harmaita hiuksia, rauhallinen paikka ja turistit viihtyis parvekkeellisissa huoneistoissa. Nim. Huonepalvelu ja baarikaappi vähintään

  • Onkorahaavaiei

   Eikun aallonmurtaja pystyyn ja mökit rakenteille, mitäs tässä enää jahkaillaan. Sitten, kun luvat annetaan, nähdään onko yrittäjällä rahaa tai luottoa pankissa. Ruplat ei kelpaa ja vakuudet katsotaan. Epäilen suuresti rahoituksen kestävyyttä. Mitenkäs on taustalla olevien yhtiöiden luotto/taloustiedot juuri nyt?

  • juusovaan

   Ainut järkevä tapa rakentaa on rakentaa rannalle. Ja kyllä siellä tonttimaata riittää vaikka 5***** hotellille tai vaikka kyntäis uuden camping alueen jonnekin jos on visioita. Turha tulla majutvedelle mitään kelluttaan. Jo vesi on niin ruskeata että vois turistille tulla ripuli jo pelkästään näkemisestä ja suihkussa pitää käydä uimisen jälkeen nim. lomailen mieluiten kylpylässä

  • Okositärahaavaiei

   Siitä vaan kunta kaavoittamaan, mutta ehdoksi ensin, että yritys tallettaa sulkutilille sellaisen summan, että sillä todistaa olevansa maksukykyinen ja todellisella pohjalla.

  • Käypäävaluuttaaelirahaa

   Tarkennetaan vielä, että ruplat tai purukumi ei kelpaa valuutaksi.

  • Ruplaluotolla

   Noihan on ihan mahdottomia vaatimuksia. Pelaatte nyt hyvän yrittäjän ulos kisasta.

  • haukk1

   Lokki ongelma poistuu kun paikalle tuodaan koulutettu metsästyshaukka tai kotka. Ei ole laitonta jos luontokappaleet toisiaan harventaa. Muutama lokki päivässä tekee jo kesässä ihmeitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15853
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5629