Kelluvat mökit ja aallonmurtaja

Terveystarkasti

Mökit vaativat suojakseen aallonmurtajan. Aikoinaan laivarannan aallomurtaja aiheutti niin ison ongelman, että terveystarkastaja jo harkitsi uimarannan käyttökieltoa lokkien ulosteiden tähden. Entä jos tämä rakennelma tulee suoraan uimarannan eteen? Onkohan edes mietitty? Mutta eihä sillä väliä, onhan Suvisaaressa uintimahdollisuus.

27

996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aalonmurtaja

      Lahden satama hyvä esimerkki lokki ongelmasta mitä lokit saa aikaan.Mökkien katoilla on lokin poikasten kiva tepastella ja odottaa ,kun aikuiset lokit kantaa ruokaa niin siinä voi mökin sisällä uni häiriintyä ainakin jonnin verran,eli oltava mökin varustuksessa kuulo suojaimet!Hyvää lomaa!!!

    • vesitornijäbä

      Asian voi tietysti ratkaista tekemällä "matalan" aallonmurtajan. Veden vaihtuvuuteen osaa sanoa kun en majutveden virtauksista tiedä.

      • Liikaviisausiskee

        Voi Jeesus sentään. Ihan että matala aallomurtaja. Sulla on korkeintaan kiertokoulu väärin päin käytynä. Tai sitten apukoulu ilman apua. Vai ehkä olet tarkkailuluokkalainen ilman tarkkailua. Jumalauta, että ottaa pannuun nämä itseoppineet insinöörit ja kaikkien eritysalojen asiantuntijat.


    • Merkitseväaallonkorkeus

      He, he, matala allonmurtaja, voi kristus sentään, että näitä pöllöjä riittää. Eikös sen aallonmurtajan pitäisi juuri olla korkea, että estäisi korkeatkin aallot. Ja veden vaihtuvuudella ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä, kuten ei vuorovedelläkään, josta kirjoittaja ei varmasti tiedä yhtikäs mitään. Tämä on tietenkin sen verran korkeaa matikkaa, että ...

    • aalonmurtaja

      Matala aalonmurtaja on tyhjän kanssa mistä ei ole mitään hyötyä kyseisille mökeille, kun Päijänteen veden korkeus vaihtelee kovasti ,mutta lokki ongelma on se ongelma jonka kanssa yrittäjä joutuu painimaan toden teolla ja jos tulee aalonmurtaja jonka korkeus on sellainen joka suojaa silloinkin,kun vesi on korkeimmallaan niin tulee lokki ongelma.Vesi ei vaihdu jos on aalonmurtaja joka vaikuttaa veden laatuun uimalassa jossa pitäisi käydä uimassa.

      • Laineetliplattaa

        Olisikohan syytä tutustua siihen, mikä on kelluva aallonmurtaja jos vedenkorkeuden vaihtelu vaivaa mieltä.


    • Käärmettäpyssyyneikannat

      Juuri näin, tämä kirjoittaja sentään ymmärtää asian! Eli mahdoton yhtälö, hyvästi kelluvat mökin tästä paikasta. Toivottavasti päättäjätkin näkevät tosiasiat.

    • missäviisasmatti

      Mitä ihmettä ne kelluvat mökit tekee siinä leirintäalueen rannassa tai ylipäätään Majutvedellä?? Eikö nyt parempaa kostia ole ampua itseään jalkaan, kun pilata alue tuollaisilla kelluvilla mökeillä. Kyllä Arvi oli oikeassa, Hölmölä!!

    • aalonmurtaja

      Lokit on ongelma Suomessa oli se sitten kelluva tai upotettu aallonmurtaja, kun niitä ei voi ampua,kun rauhotettuja nykyään ja muulla konstilla aika vaikea päästä niistä eroon!!!

    • Einarit

      Mistä tämä "vahva olettamus", että aallonmurtaja tarvittaisiin? Ei ainakaan rakenteiden puolesta tarvitse, puhuttiin viime kansankäräjillä. Naurettavaa, miten monet pikkusieluiset ovat innostuneet vastustamaan ihan vastustamisen ilosta tätä hanketta. Jos pinkka on kunnossa ja rahoittaja löytyy, niin kokeilkoot, kun vesialueetkin jo lienee vuokrattu. Tervetuloa paikkakunnalle yrittämään, vain Yksi Sysmä on vastassa. Heh heh.

      • Vaihdoinsatamaa

        Käyppäs ressukka kerrankin kunnon etelätuulella katsomassa aaltoja Majutvedellä, niin tiedät sitten vähän enemmän!


    • Ankkurinappiin

      Ei muuten ole olettamus, vaan viranomaisten vaatimus ja maallikollekin päivänselvä juttu. On arvioitu Majutveden tuuli- ja aalto-olosuhteita ja mökkien ankkurointia. että tälleen ja silleen. Kansankäräjillä puhuu kansa olettamuksiaan, mutta viranomaiset tietää ja päättää.

    • Lompassahynaavaiei

      Kyllä ne mökit aallomurtajan vaativat, ja ainut paikka sille on tulevan mökkilkylän naapurissa asuvan oma ranta. Kuntako lunastaa rakentamisen jälkeen arvottomaksi jäävän tontin ja rakennukset? Tai yrittäjä varmaakin, ja maksaa ruplilla ja purukumilla, kuten suomalaiset turistit Neuvostiliiton aikaan matkailunsa Leningradiin. Jenkkipurkka on poikaa! Täysi kupla koko hanke ja taustavoimat.

    • Satamakelluva

      Kelluvat ja eikelluvat aallonmurtajat, mitä hä. Nämä hemmot eivät kyllä tiedä hevon paskaa asiasta, vaikka omasta mielestään ovat asiantuntjoita. Jo 8 m/s etelätuuli, joka ei ole mitenkään ihmeellinen asia Majutvedellä, aiheuttaa sellaisen aallokon, että ongelmia tulee varmasti. Nuku siinä sitten kelluvassa ja heiluvassa mökissä aallonmurtajasta huolimatta.

    • Fulbright

      Se on J-Ä-Ä-N-M-U-R-T-A-J-A!

    • Pöllöjenpöllöt

      Siis mikä on jäänmurtaja? Eihän jäät tässä mitään ongelmaa aiheuta. Päinvastoin, silloinhan tilanne on vakaa ja saat nukkua ihan rauhassa. Jäänmurtaja on alus, joka särkee jäätä, jotta toiset alukset voivat kulkea. Aallonmurtaja taas suojaa jotain aluetta aaltojen vaikutukselta. Eli, otetaanpas termit ja käsitteet haltuun, (muka)asiantuntijat!

      • Fulbright

        Kyyllä se Mika jäänmurtajasta puhui, en tiiä sitten tietääkö se mikä ero niillä on.


      • Minätiedänjaosaan

        Tiiätkö ite mittää mistään?


    • Abcekortillarattiin

      Kyllä jäänmurtajat on jo tilattu. Oppisopimuskoulutus alkaa heti joulun jälkeen kunhan majutvesi jäätyy

    • Simeon8

      Täyttäkää se majutvesi. Saatte rahaa jätteestä millä täytätte ja tulee tukeva pohja huviloille.

    • Daadir

      Voisiko sinne saharantaan rakentaa 5 kerroksisen hotellin niin ei tarvis näistä kelluvista enää saada harmaita hiuksia, rauhallinen paikka ja turistit viihtyis parvekkeellisissa huoneistoissa. Nim. Huonepalvelu ja baarikaappi vähintään

    • Onkorahaavaiei

      Eikun aallonmurtaja pystyyn ja mökit rakenteille, mitäs tässä enää jahkaillaan. Sitten, kun luvat annetaan, nähdään onko yrittäjällä rahaa tai luottoa pankissa. Ruplat ei kelpaa ja vakuudet katsotaan. Epäilen suuresti rahoituksen kestävyyttä. Mitenkäs on taustalla olevien yhtiöiden luotto/taloustiedot juuri nyt?

    • juusovaan

      Ainut järkevä tapa rakentaa on rakentaa rannalle. Ja kyllä siellä tonttimaata riittää vaikka 5***** hotellille tai vaikka kyntäis uuden camping alueen jonnekin jos on visioita. Turha tulla majutvedelle mitään kelluttaan. Jo vesi on niin ruskeata että vois turistille tulla ripuli jo pelkästään näkemisestä ja suihkussa pitää käydä uimisen jälkeen nim. lomailen mieluiten kylpylässä

    • Okositärahaavaiei

      Siitä vaan kunta kaavoittamaan, mutta ehdoksi ensin, että yritys tallettaa sulkutilille sellaisen summan, että sillä todistaa olevansa maksukykyinen ja todellisella pohjalla.

    • Käypäävaluuttaaelirahaa

      Tarkennetaan vielä, että ruplat tai purukumi ei kelpaa valuutaksi.

    • Ruplaluotolla

      Noihan on ihan mahdottomia vaatimuksia. Pelaatte nyt hyvän yrittäjän ulos kisasta.

    • haukk1

      Lokki ongelma poistuu kun paikalle tuodaan koulutettu metsästyshaukka tai kotka. Ei ole laitonta jos luontokappaleet toisiaan harventaa. Muutama lokki päivässä tekee jo kesässä ihmeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe