Budjetti Green Screen?

Mistä voisi tehdä budjetilla green screenin, eli vihreän taustakankaan (Chroma Key)? Voiko jostain paperista? Kankaasta? Mistä niitä saa? Kiitti vastauksista!
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta


Vihreän taustan voi tehdä mistä vain, mistä saa käyttötarkoitukseen tarpeeksi ison ja tasaisen taustan oikean värisenä. Oikeissa studioissa ne on maalattu alareunasta kaarevaan taustaseinään, tätä varten on tietenkin olemassa aivan omaa maaliaan. Seuraavaksi paras ratkaisu on saumaton kangas kokoa noin 8x5 metriä, joka ei ole ihan halpa (minulla on semmoinen). Vaikka koko kuulostaa isolta, sekin on todellisuudessa nafti koska se ei voi olla ihan kohteen takana, pitää yltää lattialle kanssa, ja nykyisessä laajakuvaformaatissa pitää vaikkapa ihmistä kuvatessa olla aivan perkeleesti tyhjää tilaa sivuilla. Joutuu siis kuvaamaan pitkähköillä polttoväleillä, joka taas vaatii ison studion.

Vähemmälläkin taustalla selviää, jos vaikkapa ihminen seisoo melkolailla paikallaan, niin kunhan koko hänen liikkuma-alansa on katettu vihreällä taustalla. Reunat voivat olla mitä vain moskaa, koska ne voidaan editointiohjelmassa maskata samaksi chroma key alueeksi vihreän kanssa. Toisin sanoen mars Eurokankaaseen etsimään heleän väristä leveää kangasta! Tai tasainen seinä maalattuna riittävän isolta alalta.

Taustan valaisu on tärkeää, mahdollisimman tasainen valo, joka ei saisi liikaa heijastua kuvattavaan kohteeseen. Pieni tausta/sivuvalo kohteeseen ehkäisee reunan viherryksen ja tekee avainnuksesta siistimmän. Tasaisuutta kannattaa tarkastella kameran tai monitorin scope-toiminnolla, jos sellainen vehkeistä löytyy.
Ilmianna
Jaa
Riippuu, kuinka suuren tarvitset. Värimalli mukaan ja kangaskaupasta valitsemaan.
Nuo kaarevat "seinät" on yleensä rullakaihdin tyyppisiä kankaita, jotka on helppo vaihtaa tilanteen mukaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Perjaatteessa green screeniksi käy mikä tahansa tausta väri. vaikka keltainen. Vihreä nyt sattuu olemaan tosin käytännöllisempi. Tärkeämpää on juurikin valaistuksen saaminen täysin tasaiseksi.

Laadukas onkin sitten myös kestävää ja sileää. 7*7m maksaa noin reilu 100euroo. Kangaita saa paljon halvemmalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Vihreää tai sinistä käytetään siksi, että niitä sävyjä on ihmisen ihossa vähiten. Nykyään yleisin on heleän vihreä, jota ei ole edes silmissä. Keltainen ei toimisi ihmisen kanssa, saattaisi tulla reikiä naamaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Olisi kyllä hauska efekti kun silmistä paistaisi vaan läpinäkyvä tausta xD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Budjetti Green Screen?

Mistä voisi tehdä budjetilla green screenin, eli vihreän taustakankaan (Chroma Key)? Voiko jostain paperista? Kankaasta? Mistä niitä saa? Kiitti vastauksista!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta