Saa pahaa aikaan

jkuiyo

Kateus on kavala asia, että kadehtija voi toimia tosi julmasti.

Nykyisin voi tehdä hyvin pahaa jälkeä toiselle median kautta, tuntuu että järki puuttuu toimijoilta ja toimittajilta.
Olettekohan koskaan tulleet ajatelleeksi millaista tuhoa kylvätte samalla.
Kun tehdään aiheettomia ilmoituksia ihmisestä, sillä yritetään tuhota ja siitä tuhosta ei kyllä mitään hyötyä seuraa tälle kateellisellekaan
Kateuden syynä voi olla toisen työpaikka, jonka hän on saanut syystä, että on vuosia opiskellut ja tehnyt sen eteen kaikkensa.
Siinä ovat mukana hänen perheensä, heistä jokainen voi sairastua vakavastikin.

Kateuden tai onko ne vihan syitä voi olla monia ja usein täysin aiheetta.
Jos huomaat katkeruutta, olisi hyvä, että menisit asiallisesti keskustelemaan ja silloin voit tuoda oman mielipiteesi rauhallisesti esiin.
Useimmiten nämä hirmuteot tehdään salassa ja käyttäen kieroja kanavia.
Mikään asia ei hoidu tällä tavoin koskaan, eikä se tuo iloa tekijälleen, kyllä hänenkin elämäänsä jää pysyvä merkki. Sillä uskon jokaisen näin väärin toimineen jollakin tasolla ymmärtävän, että on tehnyt hirvittävän väärin.

3

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omakohtainenkokemus

      Kateus ei ole vain kavala asia. On todella hämmästyttävää, kun tajuaa joutuneensa vieraan ihmisen, naapurin häikäilemättömän pilkan kohteeksi.
      Mihin tämä maailma on menossa?Täällä on ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin muiden ihmisten yläpuolella ja ajattelevat että he saavat tehdä mitä haluavat.
      Olemme kansa, jonka pitäisi olla/osata elää kuten sivistyneet ihmiset.
      Mutta valitettavasti liian usein mieleen tulee, kansa joka peilaa käyttäytymiseltään alkukansaa, jolla ei ole sivistyksestä/elämänhallinnasta kuin alkeet.
      Aivan kaikesta kadehditaan toisiamme, emme kykene elämään sovussa kaupungeissa - vaikka meidän ei tarvitse asua, kommuunin kaltaisissa yhteisöissä vaan saamme asua omissa kodeissamme. Vain pieni osa ihmisistä, kykenee sanomaan - en kadehdi naapuriani tai tuttavaani. Vallanhimo ja ahneus näkyy ihmisestä päälle kuvottavan selvästi. Kun itse on määritellyt sen mitä tarvitsee ja haluaa täällä - onkin aika saada tuo kaikki keinoja kaihtamatta. Ihminen ei merkitse toiselle ihmiselle paljoakaan , mutta ehkä tämäkin asia kääntyy päinvastaiseksi, sitten kun tosi paikka tulee eteen ihmiselle. Emme välitä kanssaihmisistä, emme ole ihmisiä toisillemme - vaikka ihmisen näköisiä olemme ja älyn että ymmärtämisen olemme saaneet lahjaksi syntyessämme tähän pahaan maailmaan. Petämme rakkaitamme, tuttaviamme, ystäviämme ja tuntemattomia ihmisiä. Hyvät käytöstavat hallitsee enään, pieni osa ihmisistä.
      Ja tämän huomaa, ihminen joka on joutunut jostain syystä pilkan kohteeksi.
      Murrosikäiset lapsemme, nuoret aikuiset eivät ymmärrä vastuusta mitään, kotona ei kaiketi opeteta toisten ihmisten kunnioittamisen alkeita, saati sitten että näyttäisimme esimerkkiä siellä kotona lapsillemme.
      Voi kuinka haluaisin elää loppuelämäni täyspäisten ihmisten joukossa.
      Olisiko huomenna se päivä, jolloin taas puhuisin naapuristani jotain pahaa.
      Vai laittaisinko isommat pyörät pyörimään, ja kiusaisin häntä vähän lisää.
      Liittyisinkö joukkoon, ja tappelisin hänestä kuin lihanpalasesta loppuun asti - vaikka en edes pidä hänestä enkä myöskään tunne häntä erityisen hyvin.
      Mitä väliä sillä - hänen hyvinvoinnillaan on minulle, ei niin mitään..

    • Kannattaahankkiaitselle

      Jos nainen näkee toisella naisella jotain hyvää, ja mainitsee siitä ääneen esim. kehuu hänen ulkonäköään tms. se vahvistaa myös aina sen henkilön omaa persoonallisuutta ja itsetuntoa, joka tämän pystyy ääneen tunnustamaan toiselle. Ainakin itse olen kokenut aivan ihmeellisellä tavalla, niinkuin olisin saanut hengen kautta jonkin lahjan, aina kun olen antanut tunnustuksen jollekin toiselle, jolla olen nähnyt jotain hyvää.

      Jos katellinen haluaa varastaa toiselta kadehtimansa asian, niin se ei ole hyväksi tekijälleen, ja tuottaa vain vahinkoa.

      Mutta jos haluaa saada jotain, mitä toisella on, ja hankkii sen rehellisellä tavalla, työnteolla tms. on se sallittua ja myös suositeltavaa.

      Se, mitä näkee toisella ei ole itseltä pois, vaikka se olisi kuinka hyvää. Mutta jos varastaa pois jotain toiselta, niin silloin katoaa jotain samassa suhteessa myös itseltä.

      Kadehditut asiat kertovat itselle aina siitä, että omassa elämässä on jokin puute juuri siinä asiassa, ja silloin se on täysin sallittua tavoitella asiaa rehellisin keinoin. Hyvin monet asiat ovat mahdollisia tavoitella rehellisin keinoin.

      Usein ihmisten väliset avioliitotkin ovat solmittu väärälle pohjalle, eivätkä periaatteessa ole edes laillisia ja todellisia. On kaikenlaisia lumeliittoja yms. ja henkilöiden välillä ei välttämättä edes ole mitään. Jos on esim. kateellinen jonkun toisen puolisosta, ja esim. rakastuu ja ihastuu ja myöhemmin vielä paljastuukin, että se onkin valeliitto, niin silloin ei ole ollenkaan väärin esim. tavoitella jopa kyseisen henkilön puolisoa rehellisin keinoin. Jos esim. nainen rakastaa miestä aidosti, niin silloin hän ei tunne minkäänlaista tarvetta vilkuilla ketään toista, mitä kautta esim. toinen mies voi saada signaalin ja toisinaan voi syntyä aito molemminpuoleinen kiinnostus. Liian usein ajatellaan, että esim. avioliiton täytyy kestää kuolemaan saakka. Kyllä raamatussakin on paljon poikkeutapauksia, jolloin ero on sallittu.

      Monet asiat ovat mahdollisia tavoitella rehellisin keinoin. Siksi ei kannata kadehtia.

    • JareStadist

      Älkää kadehtiko minua, vaikka olen jumalainen olento.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4299
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2110
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1560
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1381
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1070
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1057
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      908
    Aihe