Muslimeille: Taqiyyan selityksiä

obh123

Voisiko muslimit vastata tähän: Selitä taqiyya ja mitä se henkilökohtaisesti sinulle merkitsee?

6

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sana taqiyya on arabiaa ja tarkoittaa suojautumista. Se tarkoittaa sen peittämistä ja salaamista, mihin oikeasti uskoo ja mitä ajattelee. Sitä voi tehdä silloin jos tietää tai uskoo olevansa hengenvaarassa tai muuten kohtuuttomassa ahdingossa.
      Se on tietysti vakava asia, eikä sitä pidä harrastaa siksi että tuntuu, että on vain vähän vaikeaa. Se merkitsee minulle sitä elämän suojelua, johon Allah haluaa meidän muutenkin pyrkivän, vaikka jos olisi autiolla saarella, jossa ei ole muuta syötävää kuin villisikoja, niin niitä saa syödä. Sama pätee valehteluun, joka on synti ja vielä tavallistakin suurempi synti, jos se liittyy uskonasioihin.

      • täsmennätkö

        Miksi sitten usein jopa ei-muslimi ystävien pitämistä pidetään tällaisena taqiyyana? Eihän siinä muslimi ole minkäänlaisessa hengenvaarassa?

        Lisäksi taqiyyaksi kuvaillaan myös koraanin yksittäisten osien siteerausta, jolloin koko totuus ei tule ilmi. Esimerkkinä 5:32 ja jätetään 5:33 kokonaan huomioimatta.


      • obh123

        "Sinä päivänä, jona sinäkin olit läsnä, päivänä, jona vieraat veivät pois hänen rikkautensa, jona muukalaiset tunkeutuivat sisään hänen porteistaan ja heittivät Jerusalemista arpaa, olit myöskin sinä niinkuin yksi heistä. " Ob. 1:11

        Länsimainen induvidualismi on ehkä tuottanut keskiarvoisesti hyvää tulosta. Mutta entäpä kun kyse on yhteisöistä jotka ovat syvästi kollektiivisia?


      • täsmennätkö kirjoitti:

        Miksi sitten usein jopa ei-muslimi ystävien pitämistä pidetään tällaisena taqiyyana? Eihän siinä muslimi ole minkäänlaisessa hengenvaarassa?

        Lisäksi taqiyyaksi kuvaillaan myös koraanin yksittäisten osien siteerausta, jolloin koko totuus ei tule ilmi. Esimerkkinä 5:32 ja jätetään 5:33 kokonaan huomioimatta.

        Kuka ihme pitää??
        Jos vaikka kertoo jollekin ei-muslimille islamista, niin eihän heti voi kertoa ja huomioida kaikkia mahdollisia asioita, kuten ei koulussakaan voi yhden oppitunnin aikana opettaa kaikkea aihepiiristä. Mutta ihminen, jolla nettiyhteys tai pääsy Koraanin sisältävään kirjastoon, pystyy vallan hyvin lukemaan oma-aloitteisestikin niitä jakeita, jotka eivät ole muslimin arjessa keskeisiä. Ihmiselle, jolla on pohjatiedot islamista, kerrotaan mielellään myös niitä monimutkaisempia tms. asioita.

        Tietysti muslimit haluavat, että kaikki totuus islamista tulee julki ihmisille ja se on oikein käsky, Profeetta Muhammadkin (rh) sanoi, että kertokaa minun opettamastani ihmisille, vaikka se olisi vain yksi jae (vaikka joku muslimi ei tietäisi enempää kuin vain sen yhden jakeen).


      • raamatun.totuus

        tähän sopii sama vastaus kuin toisella palstalla.

        Sinä saat laittaa vaikka kaikki omasta mielestäsi "mukavat" jakeet tänne, mutta se ei tee tyhjäksi niitä jakeita, joissa käsketään tappamaan vääräuskoiset, homot, uskottomat yms.
        Ja entäs ne jakeet joissa sanotaan, että voi puhua mitä vain jos se edistää islamia?

        Sinun mielestäsi se on suojautumista. Miltä sinun pitää suojautua?
        Siltä ettei oikea totuus islamista pääse julki, silloin voi harjoittaa "suojautumista".

        Itse asiassa suurin osa sunni-oppineista on sitä mieltä, että perusperiaate koskien taqiyyaa on se, että se ei ole sallittua: se on sallittua ainoastaan täysin välttämättömissä tapauksissa, ja sitä on sallittua käyttää vain sen verran kuin on tarpeen. Al-Qurtubi on sanonut: "Perusperiaate koskien taqiyyaa on, että se ei ole sallittua ellei ole pelkoa kuolemasta, raajan katkaisusta tai äärimmäisestä haitasta...".

        Eikö sinun jumalasi ole kykenevä suojaamaan sinua?

        Meidän uskomme ero on siinä, että sinun jumalasi sallii valehtelemisen, jopa rohkaisee siihen, ja valehtelee itsekin. Mutta raamatun JHVH ei voi koskaan kieltää Sanaansa, Hänen Sanansa on totuus.
        Jeesus Kristus on TIe, Totuus ja Elämä, eikä kukaan voi tulla Isän luokse muutoin kuin Pojan kautta.


    • raamatun.totuus

      Niin ja muista kysyä mitä on kitman.
      Sekin on yksi valehtelun muoto, sallittua, totta kai.

      ”Kitman” on taqiyyaa muistuttava käytäntö, mutta suoranaisen valeh­te­lemisen sijaan se viittaa puolittaisen totuuden kertomiseen tietyllä ”men­taalisella vara­uksella”, joka oi­keuttaa loppuosan poisjättämisen. Yksi esimerkki riittää. Kun muslimi väittää, että ”ji­had” merkitsee todel­lisuu­dessa ”henkistä kilvoittelua”, eikä tule lisänneeksi, että tuo määri­telmä on islamissa kehitelty vasta äskettäin (hieman yli sata vuotta sit­ten), hän johdattaa harhaan salaamalla tuon tiedon ja harjoittaa täten ”kitmania”. Kitmanin harjoittamisesta on kyse myös silloin, kun hän tuon arvelutta­van väitteensä tukemi­seksi esittää hadithin, jossa (tietyn to­distajaketjun eli isnadin perusteella) Muhamma­din mainitaan eräältä lukui­sista sota­retkiltään palatessaan sanoneen palaavansa pie­nem­mästä jihadista ryh­tyäk­seen suurempaan jihadiin, ja kun hän ei lisää tä­hän sitä to­deksi tietä­määnsä seik­kaa, että tämä on ”heikko” hadith, jota useimmat arvos­tetut mu­haddithinit pitä­vät alkuperältään epäilyttävänä.

      Aikoina, jolloin dar al-harbin suurempi voima tekee välttämättömäksi sen, että jihad omaksuu epäsuoran lähestymistavan, petollisuus ja puoli­totuuksien ker­tominen ovat muslimin luonnolli­sia velvollisuuksia suh­teessa vää­räuskoiseen maail­maan. Olisi strate­gista tyhmyyttä paljastaa vilpittömästi, että dar al-isla­min perim­mäisenä päämääränä on valloittaa ja rosvota dar al-harb, kun jäl­kimmäisellä on soti­laalliset valttikortit kä­sissään. Jihadistien on­neksi useim­mat vääräus­koiset eivät ym­märrä, kuinka lukea Koraania, ei­vätkä he vaivaudu ottamaan selvää siitä, mitä Mu­hammad tosi asiassa teki ja opetti, ja tä­män johdosta on helppoa tiet­tyjen valikoitujen sitaat­tien ja poisjät­töjen avulla antaa vai­kutelma, että ”islam on rauhan uskonto”. Jokainen vääräuskoi­nen, joka ha­luaa uskoa sel­laiseen fantasiaan, pitää onnessaan tiukasti kiinni väärinkäsi­tykses­tään, kun hänelle sitee­rataan kourallinen Mekan kauden ja­keita ja ker­rotaan, että Mu­hammad oli suuresti hurs­kas ja jalomielinen ihmi­nen. Tällai­sen valheellisen kuvan hälventämi­seksi riittää, että kai­vaa asioita hieman pintaa syvem­mältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe