Mikä aiheuttaa hiustenlähtöni?

mirella--

Tai siis kaljuuntumiseni. Hyi, että mua ihan yököttää kirjottaa tuo sana!! emmä halua että kukaan näkee mua kaljuna tai kutsuu kaljuksi, vaikka ei taida tämä asia olla itsestäni kiinni.

Olen yrittänyt homeopatialla, hyvällä ruokavaliolla, hyvillä hiusten hoitotuotteilla, vitamiini lisillä saada kaljuuntumiseni loppumaan eli että ois perus terveelliset elämäntavat kunnossa, mutta mikään ei näytä auttavan.

Homeopatiaa oon kokeillu sitten luonnonmukaisena lääkityksenä, koska muut lääkkeet joita määrätään naisten kaljuuntumiseen tai kaljuuntumiseen ylipäätään, esim. rogaine, sisältää sellasia haittavaikutuksia että ei kiitos ja joillain nämä lääkkeet ovat lisänneet jopa hiustenlähtöä, vaikka niiden pitäis lopettaa se, niin empä oo uskaltanu lähteä edes kokeilemaan!

Mä alan olla todella pulassa tämän asian kanssa. Kesällä oon kärsiny 4v kaljuuntumisesta ja oon vasta 22v täyttävä nainen ja mun hiukset ei oo alunperinkään olleet kovin paksut, niin loppu alkaa olemaan lähellä.

Jos en saa kesään mennessä mun kaljuuntumista loppumaan, joudun vakavissani harkitsemaan peruukkia tai jotain päähinettä, eikä yhtään huvittais, ne on kuitenkin hiostavia kesällä ja omat hiukset on kuitenkin aina omat, eikä mulle sovi edes mikään päähine!

Mietin että millä rahalla ees peruukin ostaisin ja mistä, oon työttömänä ja laadukkaat peruukit kuulemma maksaa maltaita, mutta mitä oon kuvia peruukeista katellu ne on silti aina jotenkin todella epäaidon näkösiä... Minkähän takia mä ees kuvia ja videoita kattelen niistä, vissiin henkisesti yritän valmistautua alitajuisesti pahimpaan, toivon vaan koko sydämestäni että tuo ei oo minun kohtalo. Peruukkeja vissiin kutsutaan jopa hiusproteeseiksi, emmä halua olla mikään vammanen joka joutuu käyttämään proteesia, niinku esim. jalka-amputoidut.

Joku vois sanoo että mä nillitän pienestä " sehän on vaan hiustenlähtöä, ei sulla sentään mikään syöpä ole! " mutta ajatelkaa, esimerkiks syövän sairastanut Heidi Sohlbergin sai hiuksensa takaisin.

Jos mä oisin mies, ajaisin suoraan tässä vaiheessa pääni kaljuksi, enkä jaksaisi sählätä näiden ohuiden hiusten kanssa enää ja miettiä miten ne asettelisi ettei päänahka näy!

Mutta nainen kun ei voi tuolla kadulla kulkea pää pystyssä selvästi kaljuuntuneena/kaljuna, ilman että jotkut varmasti kommentoisi ilkeästi ja naureskelisi, tällä palstalla yksi toinen kirjoittaja kertoi saaneensa kuulla ulkona myös rumia kommentteja hiuksistaan tai siis niiden harvuudesta ja mä en kestä enää sellasta, mulla on ollut jo tarpeeksi vaikea elämä muutenkin, mua on kiusattu jo ylä-asteella nii emmä jaksa että tää elämä menee enää siihen pisteeseen että ulkopuoliset ihmisetkin rupeaa ihmettelemään mun hiusten harvuutta ja että oonkohan minä tosi pahasti sairas!

Ahdistaa ja mä oon itkenyt tän asian takia niin monta kertaa!

Hiusakatemiassa kävin myös hiusjuuri tutkimuksessa ja siellä mulla todettiin useamman hiuksen perusteella hormonaalinen häiriö. Mikä hormonaalinen häiriö multa vois viedä sit tukan päästä?

Oon myös katellu kaljuuntumisen tyylejä. Naistyyppisessä perinnöllisessä kaljuuntumisessa mun pitäis kaljuuntua tämän näköisesti: http://www.hair-loss-and-treatment.com/sites/default/files/inline-images/female-pattern-baldness.jpg

Mutta kaljuunnun tasaisesti joka puolelta päätä tähän tyyliin: http://img.webmd.com/dtmcms/live/webmd/consumer_assets/site_images/articles/health_tools/skin_and_scalp_slideshow/phototake_rm_photo_of_female_hair_loss.jpg?resize=646px:*&output-quality=100

http://www.twacha.in/uploaded_files/fck/images/dhltwacha.jpg

Onko kaljuuntumisen tyylillä mitään tekemistä diagnoosin kanssa?

Mun äiti ja mummo on myös kaljuuntuneet, mutta vasta vanhemmalla iällä. Äiti alkoi kaljuuntumaan 47v tuon ekan kuvan tyylisesti, samaan aikaan kun vaihdevuodet alkoi. Mummo kaljuuntunut yli 70v saman tyylisesti kuin minä ja hänellä on diagnosoitu nuorempana kilpirauhasen vajaatoiminta, joka saatiin vissiin lääkityksellä kyllä sillon kuntoon ja tukkakin pysyi päässä. Mulla on niin paljon ollu stressiä elämässä, että mietin pystykö se laukasemaan mulle tämän kaljuuntumisen nuorena, joka ois muuten ehkä alkanu vasta 50v..

Monet miehet myös sanoo, että on tärkeä asia että naisella on kauniit hiukset ja näinhän se on, kun muutun rumaksi niin oon aika ulkona parisuhde markkinoilta ja lasten hankinnasta, osittain eristäydyn myös omasta tahdostani...

Joten, jotta mun ei tarvii eristäytyä ja saisin onnellisen elämän takaisin, miten saan mun kaljuuntumisen loppumaan ja menetetyt hiukset kasvamaan takaisin!? jos en kaikkia saa takaisin, niin onko realistista toivoa että viimeisen 1-2vuoden aikana lähteneet hiukset kasvais ees takaisin? oon lukenu että hiustenlähdössä on uhkana se että hiusnysty kuolee, joten kauan sen kuolemaan menee aikaa?

" Kaljuuntuminen nuorena on kova paikka monelle naiselle. " Ihanko tosi, totta helvetissä se on! tälläinen itsestäänselvyys todetaan hiusextra heinilä oy sivustolla. * voi huokaus*

12

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mirella--

      Sitten hiusakatemiassa mulle suositeltiin myös kalliita hoitoja, mutta en uskaltanut niihinkään lähteä, koska nekin kuulemma olisivat aluksi irrottaneet tukkaa päästä.

      Mun päänahassa esiintyy myös sellasta oireilua että se helposti reagoi stressiin ja ahdistukseen, kutisee myös.

      Kaljuuntuminen alkoi ohimoilta tai niissä sen selvästi ensimmäisenä huomasin, ohimot on mulla pidemmän aikaa olleet jo täysin kaljut ja nousseet korkealle.

      Mä ikävöin todella sitä tervettä ja onnellista minää, joka olin vuosia sitten ja kadun sitä että koin hirveetä stressiä ja ahdistusta kaljuuntumisen alkuvaiheessa, enkä osannu nauttia siitä kun mulla oli tukkaa vielä enemmän päässä!

      Ainiin, lääkäreiltä en oo sit kans mitään kunnon apua saanu tän hiustenlähdön kanssa, tai monen muunkaan sairauden kanssa, levitelty vaan käsiä että " ei me tiedetä mistä se johtuu ja sun täytyy vaan opetella elämään sairautesi kanssa. "

      Masentaa.

    • mirella--

      Muistin vielä sellasen jutun, että kun harjaan hiuksia niin joissakin lähteneiden hiusten päässä näkyy semmonen pieni valkoinen pallero, mikä se on?

      Hiuksia lähtee aina suihkun jälkeen harjatessa iso tuppo, näin on tapahtunut siitä lähtien kun kaljuuntuminen alkoi.

      Energiahoitoa kokeilin myös hiustenlähdön hoitoon, mutta en huomannut vaikutusta. Vaihtoehtohoitojen pariin ajauduin kun huomasin etten lääkäreiltä mitään apua saa, mieluiten yrittää kaikkensa, niin sitten jos käy se pahin, ei tarvii ainakaan katua ettei ois yrittänyt kaikkensa...

      • valkoinenpallero

        on hiusjuuri eli juurineen on lähteny jos pallero löytyy.


      • mirella--

        Onks se vaarallista jos juurineen lähtee, onko sieltä mahdollista sillon kasvaa uutta tilalle?


      • Hankala_tilanne
        mirella-- kirjoitti:

        Onks se vaarallista jos juurineen lähtee, onko sieltä mahdollista sillon kasvaa uutta tilalle?

        Kyseessä voi olla jokin päänahan sairaus kun hius irtoaa kesken kasvusyklin, vanhuuttaan irtoavassa hiuksessa ei ole yleensä enää tuota juuripalleroa koska se on jo kuollut aiemmin. Noin nuorella naisella ei tapahdu kaljuuntumista kuin jonkin sairauden vuoksi (jopa stressi aiheuttaa hiustenlähtöä).

        Homeopatia ja muut vaihtoehtoishoidot eivät auta jos on jokin päänahan tai muu ruumiillinen sairaus joka aiheuttaa hiustenlähtöä. Jos haluat todellakin parantaa tilannetta, on vain etsittävä lääkäri joka syventyy tarkemmin hoitoon. Pienituloisella tilanne on hankala, koska yksityislääkärit veloittaa melko suuria palkkioita.


      • kukkuspoo
        Hankala_tilanne kirjoitti:

        Kyseessä voi olla jokin päänahan sairaus kun hius irtoaa kesken kasvusyklin, vanhuuttaan irtoavassa hiuksessa ei ole yleensä enää tuota juuripalleroa koska se on jo kuollut aiemmin. Noin nuorella naisella ei tapahdu kaljuuntumista kuin jonkin sairauden vuoksi (jopa stressi aiheuttaa hiustenlähtöä).

        Homeopatia ja muut vaihtoehtoishoidot eivät auta jos on jokin päänahan tai muu ruumiillinen sairaus joka aiheuttaa hiustenlähtöä. Jos haluat todellakin parantaa tilannetta, on vain etsittävä lääkäri joka syventyy tarkemmin hoitoon. Pienituloisella tilanne on hankala, koska yksityislääkärit veloittaa melko suuria palkkioita.

        Miten niin ei ole tuota palleroa?Eikös juuri telogeeni hiusen merkki ole se pallo.Eli jos siinä on pallo niin merkki ett kasvukausi päättynyt.Hiustenlähtöä vii muuten esiintyä jo paljon nuoremmillakin ihan geneettisistä syistä.Tarkastaisin nt kuitenkin sen että onko ap:llä kilppariarvot kunnossa ja menisin ihotautilääkärille.


    • suvikatu

      Pistä hakusana "hiustenlähtö" sivun yläosan ETSI KESKUSTELUISTA.
      Monentasoisia vastauksia naisten hiustenlähtöön.
      Itse uskon,että ratkaisu löytyy vain ravinnosta.Ota huomioon,että aina
      tulokset eivät näy nopeasti kun kyse on hiuksista,vaikka olisi tehnyt
      oikeat ratkaisut.

    • harvahapsi2017

      Jos epäilet hormonaalista syytä, niin jotain verikokeita olisi pitänyt lääkärissäkin ottaa. Näyttäähän teillä perinnöllistä taustaa olevan, kun kolmessa sukupolvessa on hiukset lähteneet. Ilmeisesti sinulla on rikastuneet heikkohiuksisuuden geenit.

      Millainen ulkoinen olemuksesi on? Ovatko olkavarsilihaksesi naiseksi poikkeuksellisen isot? Ääni matala? Tai onko sinulla tanakka keskivartalo ja tikkumaiset raajat? Ovatko kuukautisesi hyvin epäsäännölliset? Sekä ulkoinen olemus että kuukautiskierron häiriöt antavat viitteitä erilaisiin hormonitoiminnan epätasapainotiloihin. Asia olisi hyvä tutkia siltäkin kannalta, että monet hormonihäiriöt altistavat muille sairauksille, kuten esim. sydän- ja verisuonisairauksille. Asia ei siis ole yhdentekevä.

      Itse en usko ravintohypoteesiin. Olen nähnyt monta anoreetikkoa, joilla on paksut ja pitkät hiukset. Yhtään täysin kaljua anoreetikkoa en ole nähnyt, vaikka ohuthiuksisia kyllä. Perusruokavalion on riitettävä.

      En usko pelkkään stressiinkään selittävänä tekijänä. Stressi tosin sotkee kortisoni- ja adrenaliini- ym. arvot, ja sitä myöten myös ajan myötä altistaa esim. korkealle verenpaineelle ja diabeetekselle. Eli siltäkin kannalta verikokeita tai muita tutkimuksia olisi tarvittu. Sanon vielä, että eri ihmiset eivät koe stressiä samoissa tilanteissa. Varhaislapsuudessaan hyvin hoidettu lapsi on myös aikuisena vahva elämän vastoinkäymisten edessä. Eli kohtuuttomaan stressiherkkyyteen voi koettaa psykoterapiaa. Muu tuskin auttaa, jos sekään.

      Julkisessa terveydenhuollossa peruukin taitaa saada vain muutamissa sairauksissa (syöpä ja tietyt muut tilat). Sikäli epäreilua, että kaljuuntuminen on ihan yhtä tukalaa syystä riippumatta.

      Itse olen kyllä kehdannut esiintyä täysin kaljunakin, eikä kukaan ole osoitellut. Yleensä käytän hattua, ja nyt hiuksia on päässä riittävästi.

    • Jasse4454

      Käy yleislääkärillä ja vaadi lähetettä ihotautilääkärille. Yleislääkäri ei osaa kuin pyöritellä peukaloitaan. No en tiedä oletko käynyt kun puhuit lääkäreistä kuitenkin. Mut kunnon ihotautilääkäri ei kyllä anna vastaukseksi että enpä oikein tiedä. Onko masennusta, stressiä jne. kaikki noi vaikuttaa ja kierrehän siitä tulee. Jos kysymys ei kuitenkaan ole tällaisesta miestyyppisestä kaljuuntumisesta kuten meillä ukoilla niin voit elää siinä toivossa, että hiuksesi kasvavat takaisin kun homma saadaan kuntoon. Meillä ei ole enää edes toivoa siihen ellei tuo kantasolutekniikka sitten kehity vaikkapa 10-vuoden sisällä. Tosin jos miehelle sopii kalju niin ssehän on komea vaan, itse en ole vielä koittanut kun hiusta on kuitenkin sen verta kaljua saa peittoon vielä kohtuullisesti. Loppuvuodesta vedän sit varmaan täyskaljun. Mielestäni tuo kuulostaisi hormonaalsielta häiriöltä. Tuskin tuon ikäisellä naisella voi olla miestyyppistä kaljuuntumista noin rajusti tuon ikäisenä, sitäpaitsi siinä lähtee tukka ohimoilta ja kruunusta etupäässä. Steroideja et varmaankaan vedä? Ruoka-asiat kuntoon jos ei ole jo, mutta en usko et ihotautilääkäri vaan ihmettelee että kaikenmoista sitä maailmaan mahtuu vaan määrää tutkimuksiin jne.

    • toimiii2

      Kokeile msm-jauhetta ruokalusikallinen 2xpv ja biotiinitabletteja vuoden ajan säännöllisesti. Se pidentää hiuksen kasvuaikaa ja lisää muutenkin hiusten kasvua. Näkyviä tuloksia pitää odottaa noin puoli vuotta. Itsellä kokemusta nyt puolitoista vuotta ja hiuksia on nyt ainakin kolmannes enemmän.

    • tilannettaan.korjannut

      Kiusaaminen, köyhyys ja eriarvoisuus ovat sairastuttavia ja jopa tappavia. Ei sinun arvosi hiuksissa ole, ihan sama mitä mieltä jotkut muut ovat.

      Lääkärin tulee tutkia kaikki mahdolliset kilpirauhas-, hormoni- ym arvot sairauksien eliminoimiseksi. Jos kaikki arvot ovat ok, on vielä paljon mahdollisuuksia selityksille, esim. ympäristömyrkyt tai pelkkä stressi. Stressi voi tappaa. Työttömien elämä on tutkitusti hyvin stressaavaa.

      Sillä välin: kesä on tulossa ja toivottavasti aurinkoa riittää sinunkin elämässäsi. Ala reippaasti vain käyttää huivia pääsi ympärillä, tai mieluista hattua. Laita itseäsi mahdollisimman kauniiksi, se auttaa vähentämään ahdistusta muiden ihmisten ilmoilla liikkuessa. Huivin voi kietoa päähänsä lukemattomilla eri tavoilla, kyllä jokaiselle löytyy sopiva tyyli. Hengittävä materiaali ei hiosta.

      Hiusten oheneminen kauttaaltaan voi olla sinun geneettinen kohtalosi, mutta voit jossain määrin vaikuttaa ympäristöösi. Älä kaveeraa niitten kanssa jotka sinun ulkonäköäsi haukkuvat. Yritä löytää oma tiesi tässä elämässä, siitä huolimatta että yhteiskunta on sortava ja eriarvoistava. Mieti mistä saat mielihyvää ja nautintoa, keskity sellaisiin asioihin. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja joskus muutos jossakin tilanteessa tai olosuhteessa korjaa vaurioita kokonaisuudessa. Mikä se sinun kohdallasi sitten onkaan, pyydän ja rukoilen sinulle Jumalan varjelusta, hoitoa ja parannusta.

      Hiusten ja ulkonäön arvostus ylipäätään on sairaalloista, mutta toisaalta se on monille ammattialoille ja tuotteiden tuottajille tuottoisaa, kaikenlaista hyödytöntä ja kallista tuotetta olen itsekin tullut kokeilleeksi. Päänahan hieronta jollakin öljyllä ja stressiä poistava meditaatio voi olla paljon tehokkaampaa kuin suurella rahalla mainostetut tuotteet. Itselläni hiuksia on vahvistanut ja uusia hiuksia kasvanut juurikin öljyhoitojen ja hieronnan seurauksena. Pari kertaa viikossa riittää.

      Älä eristäydy. Hommaa vaikka kirpparilta uudet kauniit huivimaiset vaatteet, pistä mustat lasit silmille jos et muuten kehtaa näyttäytyä, painu baanalle ja nauti kesästä.

    • Expaksutukka

      Jos on kyse alopeciasta voisi kunta ehkä maksaa peruukin?
      Itselläni lähti takkuja harjatessa isoja hiustupsuja joiden tyvessä pallo? Yli puolet tukasta lähti. Sitä pelkään minäkin että lähti juurineen eikä kasva takaisin. Olen kylläkin jo keski-ikäinen ja kärsinyt kovasta stressistä minäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe