Kokemuksia Puu-Vallilan vuokra-asunnoista?

Annie1982

Onko kukaan asunut tai kyläillyt kaupungin vuokra-asunnoissa Puu-Vallilassa? Missä kunnossa ne ovat nykyään? Entä äänieristys, kuuluuko naapurin puhe seinän läpi tai askeläänet yläkerrasta? Toimiiko lämmitys hyvin talvella?

Olen olosuhteiden pakosta harkinnut asunnon (yksiö/kaksio) hakemista kaupungilta ja vanhat puutalot kiinnostaisivat kovasti. Tiedän kyllä, että kaupungin asunnon saaminen ylipäänsä on lottovoittoon verrattavissa (erityiskohteista nyt puhumattakaan), mutta mietityttää, kuinka järkevää lopulta on puutaloasunnon toivominen, jos onni sattuisikin minua potkaisemaan.

Pitääkö erityistoive perustella jotenkin erityisen hyvin, vai miten olette onnistuneet saamaan asunnon puutalosta Vallilassa tai vaikka Käpylästäkin?

12

4552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikuinen-ikävä

      Löytyisköhän asiallisia vastauksia. Eipä tuolla montakaan romania ole.
      Itsekin olen aikoinani asunut Vallilassa. Nykyinen tilanne kiinnostaa.

    • Hörhöjäjahulluja

      Asujaimistosta kertoo sen verran, että Juha Valjakkala asui tuolla takavuosina.

      • Hkvu

        Mielenkiintoista. Olihan tuossa juuri tulipalokin, ilmeisesti kannabisviljelmästä lähtöisin... Eipä vaikuta kummoisetkaan kriteerit olevan, että sinne pääsee asumaan. Kai siellä joku kunnollinenkin ihminen sentään joukossa asuu?


    • Annie1982

      Onpa tullut vähän vastauksia :( Minua todella kiinnostaisi tietää, ovatko talot sisältä yhtä siistissä kunnossa kuin ulkoapäin, vai jotain ihan muuta...

      • uirute

        sama se lopputuloksen kannalta, koska ei sinne ole mitään mahiksia, sillä tuskinpa montaakaan menee suoraan, vaan vaihdolla, ja ne joiden tulot ylittävät saantirajan, eivät vähästä muuta


      • Anonyymi
        uirute kirjoitti:

        sama se lopputuloksen kannalta, koska ei sinne ole mitään mahiksia, sillä tuskinpa montaakaan menee suoraan, vaan vaihdolla, ja ne joiden tulot ylittävät saantirajan, eivät vähästä muuta

        Vaihdolla? Mitä kautta vaihdolla tämä mahdollista vuonna 2020?


    • Alueita_tunteva

      Olen kyläillyt useasti Puu-Vallilassa asuvan kaverin luona. Hänkin sai tuon asunnon vaihtona jossain lähiössä olleesen asuntoon. Arvelen että tuonne on erittäin hankala päästä.

      Siellä muistaakseni jotain siivousvelvotteita asukkailla ainakin yhteisten sisätilojen (raput ym. ) osalta, varmaankin myös pihojen.

      Kuuluu hyvin alakertaan jos yläkerrassa joku liikkuu, etenkin kengät jalassa. Puhe ei kuulu ihan noin hyvin, kyllä siellä rauhassakin saa olla. Asunnot enimmäkseen pieniä eli samassa talossa on naapureita.

      Paikan etuja mm loistavat liikenneyhteydet. Sinne on myös hakeutunut tavallista enemmän taiteilijoita tai muuten boheemeja asukkaita. Esim. jo edes mennyt Arto Melleri asui siellä. Tai eräs tuntemani täti Monica, joka liikkuu alueella halutessaan vain aamutakissa ja tohveleissa, kaupugille mennessään eli alueelta poistuessaan pukeutuu aina normaalisti.

      Käpylässäkin tullut vierailtua usein. Sielläkin paljon luovien alojen ihmisiä mutta ovat keskiluokkaisempia kuin Vallilassa. Perheellisiä paljon, paremmat tulot, asunnotkin kai tilavampia. Puoluekannaltaan vahvasti vihervasemmistolaisia.

      Jos on itseltään ja naapurustoltaan tiukkoja normeja edellyttävä tyyliin pakilalainen noihin ei kannata muuttaa. Mutta rempseämmällä asenteella viihtyy varmasti.

      • Annie1982

        Kiitos vastauksestasi! Tuosta oli jo paljon apua. Alue on minulle ulkoapäin melko tuttu, koska asun lähistöllä, ja maailmankatsomukseni puolesta voisin kuvitella viihtyväni siellä hyvin. Talojen sisätilat vain ovat täysi mysteeri paitsi ehkä pohjapiirrustusten osalta. Osaisitko vielä hieman kuvailla, minkälaiset keittiöt ja kylpyhuoneet asunnoissa on, onkohan niitä kunnostettu juurikaan viime vuosina? Jonkinlaista peruskorjaustahan on viime aikoinakin tehty, tälläkin hetkellä näyttäisi olevan viimeisissä taloissa kattoremontti meneillään. Pelkäksi haaveeksihan tuo alue minullekin jäänee, mutta olisi silti mukava tietää vähän paremmin, mistä ylipäänsä haaveilen...:-D


      • Alueita_tunteva

        Minun mielestäni siellä on ihan normaalit suomalaiset/kaupungin vuokra-asunnon keittiöt ja kylppärit. Ei mitään luksusta, mutta huoneistokohtaiset vessat ja suihkut varustettuina niillä samoilla hanoilla, kuivauskaapeilla ym. joita Suomi on täynnä. Mutta tämä ei ole minun vahvuusalueitani, kiinnitän harvinaisen vähän huomiota materiaalisiin yksityiskohtiin koska ne eivät ninkään kiinnosta joten saatan muistaa jotain väärinkin.

        Muistin juuri että olen vieraillut myös toisessa alueen asunnossa, Mäkelänkadun itäpuolella. Se osa Puu-Vallilaa on ikään kuin liian pieni, kerrostalojen puristuksessa.

        Jos hakisin itse Puu-Vallilaan yrittäisin taktikoida. Jos sinulla on edes hitunen taipumusta puutarhahommiin, tätä puolta saattaisi kannattaa painottaa hakemuksessa. Kaupunki kyllä välittää ympäristön esteettisestä puolesta ja asuttanee tuonne todennäköisemmin ihmisen joka laittaisi pihan kukoistamaan.


      • Annie1982

        Jos mikään ei erityisesti ole pistänyt silmääsi, niin paikat lienevät sitten ihan kohtuullisessa kunnossa. Kiva kuulla. Varmaan tosiaan pitäisi muotoilla hakemus huolella tuon toiveen osalta, se on vain hankalaa, että käytettävissä on ainoastaan 400 merkkiä. Siihen samaan pitäisi saada tiivistettyä myös selvitys muista syistä, miksi ylipäänsä asuntoa haen.


    • Sebboo

      Lottovoitto jos saat stadin kämpän mistään, saati puu-vallilasta, mikä on halutuimpia stadin asunnoista. Muutama kymmenen tuhatta jonossa ja aika moni rastittaa toiveisiin ensimmäisenä tai pelkästään kantakaupungin alueen. Onnea hakuun.

      • gjkkg

        Eiköhän tämä fakta ole jo aloittajalla tiedossa?! Mutta lottovoittoakaan ei voi saada, jos ei laita lottokuponkia vetämään. Fiksu hakija toki ruksii hakemukseen mahdollisimman paljon eri alueita, jos todella on asunnon tarpeessa.

        Puu-Vallila ja Käpylä kuuluvat erityistoiveisiin. Voiko kaupunki silti teoriassa tarjota asuntoa myös ko. taloista, vaikka niitä ei olisi erikseen toivonut?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1240
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      1007
    Aihe