Suomenkielisten joukkopako.........

Prinkkeby

kiihtyy ja se johtuu suomenkielisistä poliitikoista !

59

2868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Serkkupojan_nelistys

      ....yrittäisit nyt vähän puristaa jotain juttuu sieltä..hehhe.. pienestä mielestä...??

      hävettää.....??

    • yj34565346

      Murska-arvio puhuttaa pietarsaarelaisia - "suomenkieliset kakkosluokan kansalaisia"
      Maanantai 27.3.2017 klo 20.27
      Iltalehden kyselyyn vastanneiden pietarsaarelaisten mukaan terveyskeskuksesta saa palvelua vain ruotsiksi.

      Erityisesti suomenkielisten pietarsaarelaisten keskuudessa esiintyy Iltalehden keräämien lukijakommenttien perusteella tyytymättömyyttä. Kuvassa kaupungintalo.
      Erityisesti suomenkielisten pietarsaarelaisten keskuudessa esiintyy Iltalehden keräämien lukijakommenttien perusteella tyytymättömyyttä. Kuvassa kaupungintalo. (AOP)
      LUE MYÖS
      75 kunnan vertailu: Pietarsaarelaiset ovat kaikkein pettyneimpiä - katso koko lista
      Kurikka sijoittui surkeasti kuntatutkimuksessa - Juha Mieto: "Sitä ollahan niin nurkkapatrioottisia"
      EPSI Ratingin tuoreen kuntakyselyn mukaan Pietarsaaressa asuvat Suomen pettyneimmät kuntalaiset. He antoivat kaikkein huonoimmat pisteet kysyttäessä tyytyväisyyttä kunnan palveluihin, suosittelisiko kuntaa asuinpaikaksi muille ja miten lähellä asuinkunta on täydellistä kuntaa.

      Iltalehti pyysi lukijoiltaan näkemyksiä kuntakyselyn tuloksiin. Aktiivisimmin vastasivat ymmärrettävästi pietarsaarelaiset.

      Heistä valtaosa koki, että EPSI Ratingin kyselyn murska-arvio on ansaittu.

      "Ei suomenkielistä palvelua"
      Suurin valituksen aihe oli kaupungin suomenkielisen vähemmistön (36 %) huono kohtelu. Lukuisissa vastauksissa väitettiin, että esimerkiksi lääkärissä asiointi suomeksi on käynyt liki mahdottomaksi.

      - Menkää nyt tekemään juttu Pietarsaaren suomenkielisten asemasta! Ei voi uskoa, että eletään Suomessa! RKP pitää ihan omin sanoin Pietarsaarta "viimeisenä ruotsin kielen linnakkeena" ikään kuin olisi sotatila. Valtuuston puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii Vaasan ruotsinkielisille sairaalapäivystystä, mutta samaan aikaan rikkoo törkeästi omassa kaupungissaan perustus-, terveydenhuolto- ja kielilakia. Kysykää, miten Pietarsaaressa toimii suomenkielisten terveyspalvelut, kun lääkärit tulevat Ruotsista, nimimerkki entinen kotikaupunkini vuodattaa.

      - Itse en ole saanut lääkäriä, joka osaisi puhua suomea. Hoitaja ollut tulkkina. Hammaslääkärikin oli ruotsalainen ja hammashoitaja yritti selittää, mitä suussa tapahtuu, nimimerkki Pietarsaarelainen suomenkielinen kertoo.

      - Voinko suositella Pietarsaarta mahdollisille muuttajille? En, en missään tapauksessa! Monet kokevat Pietarsaaren yhä enemmän Ruotsiksi kuin Suomeksi. Kaupoissa jo osataan puhua myös suomea, mutta esimerkiksi terveyskeskuksessa tarvitset hyvin usein tulkkia avuksesi, koska uusimmat lääkärimme ovat saapuneet Ruotsista, Pettynyt pietarsaarelainen kirjoittaa.

      - Pietarsaaressa suomenkieliset vähemmistönä ovat kakkosluokan kansalaisia. Esimerkiksi Malmin aluesairaalan ensiavussa ei ole saanut suomenkielistä palvelua miesmuistiin, nimimerkki Osku kertoo.

      ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN


      Kaupunginjohtajan reaktio
      Teoriaa siitä, että juuri pettynyt kielivähemmistö olisi syössyt Pietarsaaren asukastyytyväisyysindeksin pohjalukemiin, tukee myös kaupunginjohtaja Kristina Stenmanin reaktio tutkimusuutiseen. Hän epäili oitis, että kyselyyn ovat voineet vastata vain alueen suomenkieliset.

      EPSI Ratingistä tosin vakuutettiin Iltalehdelle, että kysely toteutettiin kaksikielisesti.

      Kaupunginjohtaja tuli epäilyksellään vihjanneeksi, että suomenkielisten asukkaiden tyytymättömyys on myös päättäjien tiedossa.

      Myös kehuja
      Iltalehden saamien kuntalaiskokemusten joukosta löytyi toki myös jokunen Pietarsaarta puolustava vastaus.

      - Nyt on virhe tyytyväisyyskyselyssä. Pietarsaari on rauhallinen, turvallinen, siisti ja viihtyisä kaupunki. Kauppojen palvelu on asiallista molemmilla kotimaisilla ja tarvittaessa myös muilla kielillä. Tyytymättömien luokka saattaa olla ryhmä, jolla ei ole missään hyvä olla, nimimerkki jkhanka epäilee.

      - Kyllähän tuo on puppua Pietarsaaresta. Olette varmaankin vain haastatelleet suomenkielisiä. Olen itse niin sanotusti kaksikielinen, mutta ei täällä nyt asiat noin huonosti ole, vaikka politiikassa on melkein diktatuurin tapainen valta. Syntyperäiset ja tänne jossain vaiheessa muuttaneet ajattelevat asioista erilailla. Millä perusteella on valittu kyselyn vastaajat, nimimerkki Helu ihmettelee.

      - Pietarsaaressa on turhaa valitusta, mikä on tyypillistä hyvinvoivalle keskiluokalle silloin kun asiat ovat kunnossa, nimimerkki Alan mies arvioi.

    • 9892789827

      eli suoraan sanottuna, painukaa helvettiin Pietarsaaresta suomenkieliset...det är vårt stad

      • Olikarkkia

        Faananamma !

        Mut niinhän se on sellaista et surut piutpaut välittää suomenkielisten poismuutosta. Haluavat tästä kylästä surujen oman pikku reservaatin. Jossa on kiva elellä ja palvoa kaltaistensa samanmielisessä seurassa.
        Här bor kvaliteten !

        Anna-Maja Henrikson lupasi muutamia vuosia sitten oikeusministerinä ja kaupunginvaltuutettuna valtuuston saarnatuolissa:
        " Mikään hinta ei ole liian suuri ruotsinkielen aseman säilyttämiseen Pietarsaaressa. "

        Kukaan paikallispoliitikko, silmäätekevä tai paikallislehti ei muuten ole koskaan uskaltanut kysyä Anna-Majalta.
        Kuinka suuri tämä hinta on mikä ei ole liian suuri ?

        Ja eikai se nyt mikään yllätys ole kenellekkään tämä kaupunginjohtajan lausunto. Sillä hän on käynyt virkaan alkaessaan harmaan eminenssin Peten sormusta suutelemassa.


      • Kolmas_sektori

        ;-) Voisko se olla niin että Rkp käyttää näitä skytnäsin ja länsinummen porukoita ulkoistettuihin työn häiriköinnin hommiin ?
        Persuilla on käytössään se kolmosen hengästynyt porukka.
        Mites luuletta arvaanko oikkein ?


      • Ruusujen_Rakkaus

        Hupanen homma sinänsä tuo. Sos.dem työväenliike antaa työväentalon vuokralle henkeä vetäville persuille.-)
        Älykästä suunnittelua tai sitten paikallis demarit on aivan yössä ?


    • reijorealisti

      10 vuotta eteenpäin tästä niin jeppiksessä on enään parituhatta suomenkielistä......10 000 maahanmuuttajataustaista ja toinen kymppitonni ruotsinkielisiä.....ja tämän tulevaisuudenkuvan varmistaa nykyinen kaupunginjohtaja uudet kunnallispoliitikot.

      • Anonyymi

        Suomen kielinen nuoriso muuttaa pois. Tilalle tulee rikastuttajat huntuineen. Ruotsinkieliset vielä saa maksaa politiikastaan kovat lunnaat kun jäävät rikastuttajien jalkoihin 10 v. Päästä. Rikastuttajat kyllä panee kielet ihan uuteen vaatimukseen ja silloin tulee ruotsinkielisille sellainen läksy että saavat mitä ovat tilanneet. Mutta kantapään kautta saatu oppi on sitten opettavaista heillekin. Terve muistututus politiikastaan!


    • 53ja

      katsotaan kaupungin työväenopistot arbis on ruotsinkielinen mollemmat opistot ovat kaupungin ylläpitämiä arpiksessa hinnat eli kurssimaksut huomattavasti halvempia ei riitä että vastaukseksi että siellä on enempi käyttäjiä. samoin kaupungissa ilmestyvä ilmaisjakelulehti on muka kaksikielinen sinne laitetaan mausteeksi pari juttua suomeksi. jopa osassa kauppojen mainoksissa on vain ruotsiksi kai sumenkilisten rahat ei kelpaa.Ammattikoulutusta ei ole suomeksi kun Rkp ei halua sumenkielisiä linjoja ammattikouluun . Rkpnkin pitäisi uudistua ja hyväksyä ainakin alaluokkien oppilaat ja molempien kieli ryhmien luokkia samoihinkouluihin esimerkkejä olisi vaikka kuinkapaljon mutta tämä riittänee . Kyllä suomenkielisten maksamat verot kelpaa mutta ei heille juuri mitään haluta palveluja tarjota. Pitäisi järjestää kansanäänestys suomi yksikieliseksi ja kieli Suomi

      • Pakkoyhtälö

        Taxell on ollut hereillä pakkomatematiikan tunnilla ja kertonut innoissaan sitten muillekkin suruille miten sitä pakkomatematiikan yhtälöä lasketaan jotta lopputulos olisi haluttu yhtäläisyysmerkin toisella puolella ?

        http://www.eeropaloheimo.fi/taxellin-paradoksi/


    • bvbgg

      Pietarsaaressa mitään työ paikkoja suomenkielisille enään ole itse muutin pois 15 vuotta sitten

    • Poismuuttaja

      Miksi ihmeessä joukkopako johtuisi Suomenkielisistä poliitikoista? Voima ja valta on kaupungissa yksin RKP:llä, kaikki päätökset tehdään heidän toimesta ja kielipolitiikka edellä. Suomenkielisiä ei juurikaan ole yrittäjinä ja ruotsinkieliset työllistävät ensisijaisesti omiaan. Montako Suomenkielistä yrittäjää tulee mieleen joka työllistää yli 10 henkeä? Yhdenkäden sormiin taitaa sopia.

      • Karijalainen

        Siksi koska suomenkieliset poliitikot vasemmisto keulassa marssii RKP:n tahtiin.......siksi oi siksi !


      • 53ja

        mitä Rkp ja Henriksson teki vaikka oli silloin ministeri kun suomenkielisiä pääasiassa työllistäviä yrityksiä lopetettiin kuten Retting ja Componenta vastaus ei mitään ei edes saanut kriisikunnaksi ajettua jolloin olisi tullut rahoitusta . kyllä sitten on surupuserossa kun suomenkielisiä on muutama tuhat ja nekin iäkkäitä.Ttäällähän on diktatuuri niin kuin Entisessä neuvostoliitossa tai pohjoiskoreassa. Sitten rahoitetaan paperittomat laittomasti maassa olevat kaupungin johtajan esityksestä ja rkp siunaamana


    • Aika_pysähtynyt

      Pietarsaari on museo jossa on mukava käydä katsomassa millaista oli muuallakin rannikkopohjanmaalla 60 vuotta sitten.

    • maksetaanko-kruunuilla

      Saako terveysasemalla palvelua suomen kielellä ?
      Saako kunnan virastossa palvelua suomen kielellä ?

      Kyllä kunnan virkamiesten pitää osata molempia kotimaisia kieliä !
      On kuitenkin kyse kaksikielisestä kunnasta.

    • Pietarhaid-leads-to-war

      Pietarsaaressa pakolliset virkamies suomi -testit käyttöön! Tasapuolisuuden ja oikeudenmukaiseeuden nimissä, vai mitä Henriksson ?

      • Biatch_de_Loord

        Pietarsaaren kaupunginkirjaston kolmenkerroksen talon kahdennessakerroksessa ei ole suotavaa puhua suomenkieltä kovin kuuluvasti. Puolueen politrukkitytöt ei tykkää...
        Önkkötönkkö röykspöyks "murretta" saa sitten suruna kailottaa sen verran kun mankasta lähtee.
        Kun kerran on kerran ihan valtuuston saarnatuolista luvattu että, mikään hinta ei ole liian suuri.
        Reservaatin uuden rakentaminen jatkuu...


      • Marxinmalli

        Vasemmiston tuella.....


      • Pedder

        Kaupungin kielisäännössä määrätään jo kielivaatimukset. Jotta voisi saada vakituisen paikan on esitettävä säännössä vaadittu voimassa oleva kielitodistus. Sama pätee onko ruotsin- vai suomenkielinen hakija


    • Jaa-ei-ikinä-kobstad

      Helsingillä on Korkeasaari ja Kokkolalla Pietarsaari. Oma vika jos ko. junttikylässä suostuu asumaan.

      • Pärkkele.bättre.folk

        Älkää moittiko Pietarsaarta.
        Käykää joskus vaikka Larsmon S-Marketissa. Siellä kassatyttö ei edes ymmärrä suomea ja suomen puhumista hän ei halua opetella.
        Pedersöre on joskus aikaisemmin ollut yhtä synkkää seutua, mutta kyllähän siellä kuitenkin kaupassa saa suomenkielistä palvelua muualla kuin Purmolla.
        Pedersören jordbrukaret sensijaan eivät osaa, eivätkä edes halua osata suomea


    • Nottahäjyy

      Ite asioin vaikka Kokkolassa, jos niikseen tulloo. Sopiva ajomatka ja tosi hyvä fiilinki 👉🆒

    • Heissulivei7777

      Jeppiksessä hieno arkkitehtuuri ja meren läheisyys. Samoin Skatta on cool paikka.

      Pieni tottakai , sisäänpäin lämpiävä junttila kuten kaikki pienet paikat koko maapallolla.

    • Rasistikooon

      En löytänyt tittyä tuotetta prisman hyllyltä ja kysyin myyjältä suomeksi missä mahtaisi olla?sain yrittää kolmesti selittää suomeksi ja tyttö koitti selittää ruotsiksi ja englanniksi ettei ymmärrä suomea .no haki sit toisen myyjän paikalle joka ymmärsi suomea,et näin suomessa?.näille matuille opetetaan vain ruotsin kieli etteivät lähtisi muualle suomeen mut lähtevätkin sit joskus onneksi ruottin puolelle.

    • Anonyymi

      Joukkopako johtuu rkpstä. Rkpn tavoitteet tulevat toteutumaan ja kylä kuihtuu.

      • Anonyymi

        RKP:n ja Vasemmiston tavoitteet, vasemmisto marssii täysin RKP:n tahtiin.....missäs duunareiden puolustajat ovat ?.....jeppiksen vasemmistossa nykyään vain maailmanparantajia ja kettutyttöjä höpisemässä omiaan ......tuollaisella menolla loppuu vihervasemmiston suomenkieliset äänestäjät jeppiksestä milläs sitte mälläätte !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        RKP:n ja Vasemmiston tavoitteet, vasemmisto marssii täysin RKP:n tahtiin.....missäs duunareiden puolustajat ovat ?.....jeppiksen vasemmistossa nykyään vain maailmanparantajia ja kettutyttöjä höpisemässä omiaan ......tuollaisella menolla loppuu vihervasemmiston suomenkieliset äänestäjät jeppiksestä milläs sitte mälläätte !

        No miten ne Putinin pökö-persut ovat kunnostautuneet valtuustossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No miten ne Putinin pökö-persut ovat kunnostautuneet valtuustossa?

        Rohveetta varavaltuutettu kävi ekassa kokkouksessa puheenpöntössä ilmoottamassa nykyaikaasesta kyynelnäkörariosta raamatun sanaa ihan ahristavassa rinnan poltteessa kärsien ja lukien notta "maailma kuulkaas palaa, että tehkääpä parannus. "

        Ja kaikki tiedon sanan kuulijat olivatten aivan hämmästyksestä pähkinöinä, myös kotisoffilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohveetta varavaltuutettu kävi ekassa kokkouksessa puheenpöntössä ilmoottamassa nykyaikaasesta kyynelnäkörariosta raamatun sanaa ihan ahristavassa rinnan poltteessa kärsien ja lukien notta "maailma kuulkaas palaa, että tehkääpä parannus. "

        Ja kaikki tiedon sanan kuulijat olivatten aivan hämmästyksestä pähkinöinä, myös kotisoffilla.

        Wau!Varmaan se Kokkolasta lähtöisin oleva uhriutuva-ulostaja voi olla ylpeä puolueensa älymystöstä.Jeppis pelastuu.


    • Anonyymi

      Kuulinpa 26.6.19 radiosta, että Pietarsaaressa olisi työvoimapula. 600 työpaikkaa avoimena, no meninpä työvoimatoimiston nettisivuille ja hakusanoiksi Pietarsaari, Luoto, Pedersöre ja Uusikaarlebyy. Vastaukseksi sain alle 100. Missähän nämä muut avoimet työpaikat ilmoitetaan?

      Itse olen muutaman kerran käynyt työhaastatteluissa Pietarsaaressa enkä ole paikkoja saanut vaikka ammattitaitoni olisi hyvä kyseisiin hommiin, mutta kun tuo ruotsinkieli ei oikein vain käänny minun suussani.

      No meinaavat nyt sitten haalia noihin 600 avoimeen paikkaan Jeppiksestä pois muuttaneita kun lähempää ei löydy, jollakin kultaisella kortilla.

    • Anonyymi

      No kertokaapas miulle että miksi
      keskustan Puutaloalueella ei kuhisee elämää. Ei minkäänlaista. Muuta kuin Rotat ja kissat ovat eläviä olioita.

      • Anonyymi

        Keskustasta on tullut nestesukkainen...
        Ovat ottaneet kannatuksen jalkojensa alta hiipuessa kiinni viimeiseen laineilla kelluvaan (jo aiemmin uponneelta sekoomukselta) pinnalle jääneeseen oljenkorteen, toivoon ?

        Viimeinen suomenkielinen valtuuston porvaripuolue on täysin kuihtuneessa ja lakastuvassa mielentilassa. Oikeen heikompaa hirvittää ja ehkäpä hieman sääliksikin käy moinen selkärangattomuus.

        Ennenvanhaan esim. Karhusaaren puutaloalueella niin suositut keskustalaisista täydet tupaillat ovat hiljentyneet. Ja enään vain kovakantisimmat paikalliset harmaat satraapit istuvat tuvan keittiössä kahvilusikkalla kahvikuppia kilistellen ja puheenvuoroaan hiljaisessa seurueessa ilmoitellen. Ennen oli kaikki paremmin, todetaan sitten yhteisestä suusta puhujaan yhtyen. Heräilyliikkeen pastorin tosin loppukevennykseksi viritellessä puhetta tulikivistä ja laavavirroista, että yhteislauluna laulettua virttä menneistä olleista mananmajoille siirtyneistä. Saadaan tupailtaan osallistuneiden kasvoille hymynkaretta, että hieman eloa ja silmänpilkettä...

        Keskustan valtakunnallinenkin johto on poistunut vartiopaikalta, laittanut transponderin pois päältä ja kantaa vastuuta tekemisistään rukoillen jossakin hiljaisuudessa.
        Onko enään mahdollista sipilöityyn, kuivaan ja karuun maahan uutta perinteisen alkua, alkion siementä enään onnistuneesti kylvää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustasta on tullut nestesukkainen...
        Ovat ottaneet kannatuksen jalkojensa alta hiipuessa kiinni viimeiseen laineilla kelluvaan (jo aiemmin uponneelta sekoomukselta) pinnalle jääneeseen oljenkorteen, toivoon ?

        Viimeinen suomenkielinen valtuuston porvaripuolue on täysin kuihtuneessa ja lakastuvassa mielentilassa. Oikeen heikompaa hirvittää ja ehkäpä hieman sääliksikin käy moinen selkärangattomuus.

        Ennenvanhaan esim. Karhusaaren puutaloalueella niin suositut keskustalaisista täydet tupaillat ovat hiljentyneet. Ja enään vain kovakantisimmat paikalliset harmaat satraapit istuvat tuvan keittiössä kahvilusikkalla kahvikuppia kilistellen ja puheenvuoroaan hiljaisessa seurueessa ilmoitellen. Ennen oli kaikki paremmin, todetaan sitten yhteisestä suusta puhujaan yhtyen. Heräilyliikkeen pastorin tosin loppukevennykseksi viritellessä puhetta tulikivistä ja laavavirroista, että yhteislauluna laulettua virttä menneistä olleista mananmajoille siirtyneistä. Saadaan tupailtaan osallistuneiden kasvoille hymynkaretta, että hieman eloa ja silmänpilkettä...

        Keskustan valtakunnallinenkin johto on poistunut vartiopaikalta, laittanut transponderin pois päältä ja kantaa vastuuta tekemisistään rukoillen jossakin hiljaisuudessa.
        Onko enään mahdollista sipilöityyn, kuivaan ja karuun maahan uutta perinteisen alkua, alkion siementä enään onnistuneesti kylvää ?

        "Keskustalaisia tupailtoja Karhusaaressa ennenvanhaan" ??
        Sellaisia ei ikinä ole järjestetty. Karhusaari oli SKP:n kannattajien aluetta, totisia kommunisteja oli suurin osa. Ei siellä olisi kepulaisen ollut hyvä olla. Painostusta niitä kohti joilla ei ollut SKP:n jäsenkirjaa esiintyi usein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keskustalaisia tupailtoja Karhusaaressa ennenvanhaan" ??
        Sellaisia ei ikinä ole järjestetty. Karhusaari oli SKP:n kannattajien aluetta, totisia kommunisteja oli suurin osa. Ei siellä olisi kepulaisen ollut hyvä olla. Painostusta niitä kohti joilla ei ollut SKP:n jäsenkirjaa esiintyi usein.

        Jaa...
        Työväenluokka siis seuraili, ohjasi ja tavoitteli ristillisiä körttikepulaisia Karhusaaren kaduilla ottamaan punakantisen jäsenkirjan ohjekirjakseen ?
        Melkoisia vainoajia varmaankin sitten olivatten, ne työväenluokkaiset ennen ?
        Miten muuten kävi käännytystyössä, että saatiinko kepun ristillisiäkörttiläisiä käännytettyä työläisten joukkoihin mukaan ?


      • Anonyymi

        Olemme juuri kin saaneet tuoretta tiedustelutietoa eilen ehtoolla pappilan puutarhan omenapuun alla pidetystä keskustan häthätää palaverista.

        Siellä paikallinen suursatraappi uskollisine sisäpiiriläis körttiläisine seuraajineen. On tehnyt uusia rohkelikkoja linjauksia ja punaisia nuolenpiirtosuuntia (hyökkäys) haasteellisen ja hiipuvan paikallisen keskustan kannatustilanteen johdosta.
        On tultu myös ajatusmaailmoistaan samaan johtopäätökseen kuin reaalimaaailmassa jo aikaisemmin valittuun ja vallitsevaan tilanteeseen.

        Kun on kerran joutunut suursatraappi kilauttamaan ja pyytämään luottamusta kaupungintalon "kaverilta." Asiaansa pappilan vastuiden, vähävaraisen rätinkien saamiseksi siirrettyä leveämmille hartioille. Ja siihen sitten lopulta tämän tavoittelemansa vastuista vapauttavan ratkaisun saatuaan.
        Soppariin "kaverille" lupauksen luottamuksen, holviin suljettavan ja joskus myöhemmin lunastettavan...

        On sitten päätetty muuttaa paikallisen keskustan työkieli ruotsiksi. Mitä sitä turhaan häpeillä ja olla takapajuinen vastarannankiiski ?
        Kun kerran ylhäältä annettua luottamusta nautitaan, tanssitaan sen tahteja ja lauletaan sen kieltäkin.
        Pelko pois !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olemme juuri kin saaneet tuoretta tiedustelutietoa eilen ehtoolla pappilan puutarhan omenapuun alla pidetystä keskustan häthätää palaverista.

        Siellä paikallinen suursatraappi uskollisine sisäpiiriläis körttiläisine seuraajineen. On tehnyt uusia rohkelikkoja linjauksia ja punaisia nuolenpiirtosuuntia (hyökkäys) haasteellisen ja hiipuvan paikallisen keskustan kannatustilanteen johdosta.
        On tultu myös ajatusmaailmoistaan samaan johtopäätökseen kuin reaalimaaailmassa jo aikaisemmin valittuun ja vallitsevaan tilanteeseen.

        Kun on kerran joutunut suursatraappi kilauttamaan ja pyytämään luottamusta kaupungintalon "kaverilta." Asiaansa pappilan vastuiden, vähävaraisen rätinkien saamiseksi siirrettyä leveämmille hartioille. Ja siihen sitten lopulta tämän tavoittelemansa vastuista vapauttavan ratkaisun saatuaan.
        Soppariin "kaverille" lupauksen luottamuksen, holviin suljettavan ja joskus myöhemmin lunastettavan...

        On sitten päätetty muuttaa paikallisen keskustan työkieli ruotsiksi. Mitä sitä turhaan häpeillä ja olla takapajuinen vastarannankiiski ?
        Kun kerran ylhäältä annettua luottamusta nautitaan, tanssitaan sen tahteja ja lauletaan sen kieltäkin.
        Pelko pois !

        Kyllä paljon tekstiä tulee vaan mitään se ei sano! Selvästi poliitikon paskanjauhaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä paljon tekstiä tulee vaan mitään se ei sano! Selvästi poliitikon paskanjauhaja.

        Jaa...
        Pahoittelemme tiedustelutiedosta puhtaaksikirjoitettua ja siinä mahtollisesti tiedon seassa kuulunutta, tiedonpuun omenasta haukkaavan suun ja sen jauhavan posliinin rahinaa, että vanhojen leukanivelien narsketta.

        Ja se nyt vaan on niin, että nopeasti puhtaaksi kirjoittaessa virhelyöntien kin määrä lisääntyy.
        Valitamme myös mahdollisen paikallisen kielipoliittisen ja politiikanpelinpelin katsantokulman avannutta, mutta sen vaikeaselkoisuuden aukeamattomuutta arvoisalla kuulijallamme.
        Ehkäpä se sitten tulevana syksynä aukeaa hitaamallekkin tuo paikallinen, kielipolitiikan politikonti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa...
        Työväenluokka siis seuraili, ohjasi ja tavoitteli ristillisiä körttikepulaisia Karhusaaren kaduilla ottamaan punakantisen jäsenkirjan ohjekirjakseen ?
        Melkoisia vainoajia varmaankin sitten olivatten, ne työväenluokkaiset ennen ?
        Miten muuten kävi käännytystyössä, että saatiinko kepun ristillisiäkörttiläisiä käännytettyä työläisten joukkoihin mukaan ?

        Työväenluokan politrukit seuraili,ohjaili, ja painosti niitä työväenluokan ihmisiä joilla ei vielä ollut SKP jäsenkirjaa.
        Melkoisia vainoijoita olivat, toisia työläisiä kohden.
        Käännytystyö loppui kun neukkula romahti, oli kova paikka niille.


    • Anonyymi

      Ei tullut vastausta Skatan hiljaisuuden verhoaman autioitumiselle. Tuli poliittista höpinää vaan ?

      • Anonyymi

        Katsos kun jos et voi sitä toisen tonttia joukoin itsellesi vallata.

        Tee siellä elämä muilla keinoin konstein toiselle elinkelvottomaksi. Vähän hieman pikkuhiljaa hankaloitat toisen elämää. Siirrät sivuun ohjaat väheksyen tontilta sivuun muuttamaan myös heidän jälkikasvun.

        Ostat sen sitten pala palalta halvalla, siltä toiselta pois muuttavalta.
        Pidät sen sitten reservissä itselläsi, kunnes lopulta omilla joukoillasi ja itselle mieleisillä sopivilla uusilla tulijoilla, sen voit jälleen rauhassa kansoittaa.

        Kaukaisessa Palestiinan maassahan on tällainen kryndausprojekti (väenvaihto) ollut menossa jo tovin...


    • Anonyymi

      Koko Pietarsaari viettää viikonloppuisin jotain hiljaisuuden retriittiään mopojengin rikkoessa tuon tilan. Poliisitkin puuttuu keskustan katukuvasta muidenkin veronmaksajien lisäksi? Outoa!

    • Anonyymi

      Kokkolan varhaista lauantai-illan hiljaista viikonloppua ihmetellen.!!? Pikkukaupunki kylpee hiljaisuuden kehdossa ja Pietarsaari seuraa hieman isompaa perässä.

    • Anonyymi

      Alla kan ju finska !

    • Anonyymi

      Kertokaa mitä Suomenkielisten poliitikkojen olisi pitänyt tehdä toisin. Realistisia ehdotuksia ja ajatuksia, huomioiden RKP:n ylivalta ja talouden rajoitukset. Ei niitä keinoja taida olla mitään. Maailma muuttuu ja poismuutto on monen muunkin pikku paikkakunnan ongelma.
      Pietarsaaressa poismuutto kohdistuu etenkin Suomenkielisiin, teollisuus joka meitä on työllistänyt on poistunut tai vähentänyt työvoimaa. Mitä sille voi jos esim. Rettigin omistaja lopettaa tehtaansa tai Wärtsilän lopetus ja monta muuta. Poismuutto johtuu yhteiskunnan muutoksesta, ruotsinkielisten enemmistöstä päätöksenteossa, Suomenkielisten yrittäjien ja työnantajien puuttumisesta. Myös ruotsinkielinen porukka pitää yhtä, aivan eri tavalla kuin me, ikävä myöntää, näin on.

      • Anonyymi

        Niin.
        Maailma muuttuu ja poismuutto on haaste.
        Tampereella on peruskoulussa muutamille ruotsinkielisille lapsille oma luokka, jossa voivat omana kileiryhmänä äidinkielellään opetusta saada.
        Siellä on omiensa puolta pitävä Rkp...

        Jospa olisivat suomenkieliset täällä pitäneet oman kieliryhmänsä puolia, kun tuo ruotsinkielinen porukka kyllä pitää huolen omastaa, aivan eri tavalla ja huolella.
        Ja ainavaan siellä valtuustossa käy suomenkieliset seniorivaltuutetut kehumassa, kuinka hyvä se on tuo ruotsinkielen taitaminen ollut edistämään sitä omaa oloa työ ja elämässä.
        Suomenkieliset antoi ilman sen kummempia vastalauseita Ristikarinkoulun kielikylpyläksi ja sitä seurasi Pursisalmi ja nyt sitten jo päiväkodit.
        Miten meni noin omasta mielestä ?

        Ruotsalainen yhtä pitävä porukka nauraa myhäilee suomenkielisille...

        Ja veikkaanpa historiaan nojaten, kun nyt sitten luuta käy isosti syksyllä, sinne puhujapönttöön astuu jälleen vaivautuneita suomenkielisiä valtuutettuja, suomenkielisten kannalta tilannetta toteamaan ja pahoittelemaan.

        Tällaista tämä nyt on kovin ikävää päätöksenteko, mutta Rauhallista Joulua ja Hyvää uutta vuotta nyt kaikille kuiten kin.
        Lokakuussa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin.
        Maailma muuttuu ja poismuutto on haaste.
        Tampereella on peruskoulussa muutamille ruotsinkielisille lapsille oma luokka, jossa voivat omana kileiryhmänä äidinkielellään opetusta saada.
        Siellä on omiensa puolta pitävä Rkp...

        Jospa olisivat suomenkieliset täällä pitäneet oman kieliryhmänsä puolia, kun tuo ruotsinkielinen porukka kyllä pitää huolen omastaa, aivan eri tavalla ja huolella.
        Ja ainavaan siellä valtuustossa käy suomenkieliset seniorivaltuutetut kehumassa, kuinka hyvä se on tuo ruotsinkielen taitaminen ollut edistämään sitä omaa oloa työ ja elämässä.
        Suomenkieliset antoi ilman sen kummempia vastalauseita Ristikarinkoulun kielikylpyläksi ja sitä seurasi Pursisalmi ja nyt sitten jo päiväkodit.
        Miten meni noin omasta mielestä ?

        Ruotsalainen yhtä pitävä porukka nauraa myhäilee suomenkielisille...

        Ja veikkaanpa historiaan nojaten, kun nyt sitten luuta käy isosti syksyllä, sinne puhujapönttöön astuu jälleen vaivautuneita suomenkielisiä valtuutettuja, suomenkielisten kannalta tilannetta toteamaan ja pahoittelemaan.

        Tällaista tämä nyt on kovin ikävää päätöksenteko, mutta Rauhallista Joulua ja Hyvää uutta vuotta nyt kaikille kuiten kin.
        Lokakuussa...

        Huonosti on mielestäni mennyt kertomasi esimerkit ja monta muuta asiaa. Mutta mitä olisi auttanut vaikka meidän edustajat olisivat valtuuston pöntöstä pitäneet tulikivenkatkuisia puheita asioista. Olemme yksinkertaisesti vähemmistössä ja RKP päättää mitä lystää. Itsehän olemme edustajamme valinneet ja parempia ei ole ollut tarjolla.
        Joukkopako johtuu ruotsin- ei suomenkielistä poliitikoista.


      • Anonyymi

        No katsos puhuisi nyt edes oman porukan puolesta, eikä aiheuttaisi lisää mielipahaa suomenkielisille kertomalla kuinka se on voidellut omaa oloa elämässä tuon murteen talouspolitiikan osaaminen ja taitaminen.
        Siis sellaisen saarnaaminen, se se vasta on sellaista tulikivenkatkuista sanomaa, joka pitäisi tajuta pitää omassa kuvussa voimallisesti nieleskellen.

        Antaa niiden pastoraalisten ja käteen (ennen kokousta) annetusta paperista lukevien paremmiston edustajien pitää niitä kupua (kotisohvallakin) tyhjentäviä saarnojaan.


    • Anonyymi

      Välkommen till Jakobstad alla Ni som kan anpassa Er till världens gång ! :D

      • Anonyymi

        Välkommen till Jakobstad, alla som vet hur man anpassar sig till den svenskspråkiga världen! :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Välkommen till Jakobstad, alla som vet hur man anpassar sig till den svenskspråkiga världen! :D

        Oletko harkinnut Ruotsiin muuttamista?

        Tämän maan valtakieli on kuitenkin suomi ja sillä pitää saada palvelua aina ja kaikkialla. Myös Pietarsaaressa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Välkommen till Jakobstad, alla som vet hur man anpassar sig till den svenskspråkiga världen! :D

        Juuri tuosta syystä rantahurr... eivät ole kovin toivottuja vierailijoita suomenkielisillä paikkakunnilla.

        Suomenkielisillä seuduilla ei oikein siedetä sitä mongerrusta ja se on ymmärrettävää.


    • Anonyymi

      Hyvä hyvä.

    • Anonyymi

      suomenkielinen ei ole tervetullut, jotenkin tympeitä nämä paikalliset. sitten nämä muut ei suomenkieliset ei ymmärrä mitään.

      • Anonyymi

        Kokeilepa muuttaa Pedersöreen, niin tiedät mitä on maanpäällinen helv...tti ellet opi puhumaan sitä ruotsia etäisesti muistuttavaa murretta.


    • Anonyymi

      Ruusasholmas vielä sinnittelee muutamia umpikommareita

    • Anonyymi

      Oikeusministerikin hyppäsi vasurien ja vihreitten kelkkaan jotta itä-raja saadaan vuotamaan .

      • Anonyymi

        Mitä Suomi tekee jos Ruotsi käyttää taas pakolaisia hybridivaikuttamisen välineenä työntämällä niitä kymmenin tuhansin rajan yli ?
        No eipä juuri mitään ja ne persut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä Suomi tekee jos Ruotsi käyttää taas pakolaisia hybridivaikuttamisen välineenä työntämällä niitä kymmenin tuhansin rajan yli ?
        No eipä juuri mitään ja ne persut.

        Purra sisäministeriksi ja nimitys elinkautinen olipa muu hallitus mikä hyvänsä.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe