Miten tietoisuutesi muodostuu?

Kyselijä_

Kysymykseni sisältö on seuraavanlainen:

Mistä osista tietoisuutesi muodostuu?
Kuinka havainnoit todellisuutta?

Tässä oma tapani tässä hetkessä:

Omassa elämässäni todellisuuden havainnointi on edennyt niin, että olen todennut ihmisen tietoisuuden olevan joko egopohjaisessa havaintomaailmassa taikka jumaltietoisuudessa, kuitenkin ihminen on aina jumaltietoisuudessa, eli tätä yhteyttä ei voi koskaan erottaa.

Jokainen ihminen elää jumaltietoisuudessa jokaisessa hetkessä, mutta egon harhan verhot estävät ihmistä näkemästä itseään jumalallisena olentona. Toisin sanoen ihminen on aina ykseydessä, mutta hänen uskonsa erillisyyteen synnyttää erillisyyden kokemuksen. Egopohjainen tietosuus on se osa, joka ajattelee, että ihmiset ovat erillisiä toisistaan, joka pelkää, aiheuttaa draamaa jne. Eli toisin sanoen kaikki draama, joka ihmisten välillä on, syntyy pelosta ja egoista, jotka taistelevat keskenään. Tämä egopohjainen tietoisuus synnyttää kärsimyksen ja on harha. Samanaikaisesti ihmisten todelliset osat, "sielut" ovat ykseydessa ja ehdottomassa rakkaudessa.

Kun ihminen ei samaistu enää alempaan, egopohjaiseen mieleensä, hän näkee totuuden, joka on ykseys, rakkaus, ilo, rauha, vapaus jne. Niin kauan kuin ihmisellä on harhoja, ne estävät häntä kokemasta totuutta eli esim. pyyteetöntä rakkautta. Egopohjainen ajattelu on myös käsite "oikeasta ja väärästä" sekä "hyvästä ja pahasta". Jumaltietoisuus ei anna tapahtumille, asioille tai ihmisille määritelmiä "oikea" tai "väärä", vaan se rakastaa jokaista hetkeä, jokaista olentoa, jokaista ihmistä ja asiaa sellaisenaan, vaatimatta muutosta. Jumaltietoisuus on pyyteetöntä rakkautta sekä itseä, että toisia kohtaan. Se on loputonta rakkautta. Ja tämä on se määränpää, johon olemme matkalla. Täydelliseen rakkauteen, jossa kykenemme näkemään jokaisen olennon ja itsemme rakkauden kautta; vaatimatta täydellisyyttä, kykenemme rakastamaan omia heikkouksiamme ja tulemme täydeksi rakkaudessa. Loppujen lopuksi yksinkertainen asia. Tämä rakkauden kokemus sisältää myös egon rakastamisen; se sisältää kaiken. Jumaltietoisuus on ihmisen persoonan ja mielen ulkopuolella; se on energia, joka koskettaa ja valaisee, jolloin ihminen valaistuu.

19

231

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • VierasIII

   Budha on sanonut ettei toisia olentoja ole olemassa. Miten sen selität?

   • Kyselijä_

    Vastauksesi tähän kysymykseen on: Me olemme kaikki yhtä. Näennäinen erillisyys on harhaa. Olemme samaa tietoisuutta ja energiaa. Tietoisuus, joka kokee itseään useissa eri muodoissa; pelaa roolipeliä eri muodoissa. Sen vuoksi mikään muoto tai kokemus ei ole "oikea" tai "väärä", se on kokemus, jolle mieli antaa käsitteen. Aina kun katsot toista ihmistä, näet "Jumalan kasvot", riippumatta siitä, mitä ego yrittää sanoa. Näet "Jumalan" jokaisessa luomakunnan osassa; eläimessä, kasvissa, itsessäsi. Silloin kun pystyt näkemään ilman egon harhaa, olet vapaa. Olemme ykseyttä ja se on totuus.

    Ego on se, joka erottaa meidät näkemästä ykseyttä, sillä sen tehtävä on toimia erottajana, jotta ylipäätään voimme kokea tätä ihmisyyden ja erillisyyden kokemusta. Muuten tietoisuutemme olisi rajaton rakkaus ikuisesti ja aina. Jotta on mahdollista kokea "erillisyys", täytyy olla tekijöitä, jotka näennäisesti erottavat ihmisen ykseydestä. Kuitenkaan ihminen ei ole koskaan erossa ykseydestä, hän voi ainoastaan kuvitella olevansa erossa.

    Olemme valinneet tämän erillisyyden kokemuksen. Jotta voimme ymmärtää mitä on rakkaus, meidän tulee kokea mitä rakkaus ei ole. Sillä, jos lillumme autuuden meressä, ymmärrämmekö todella mitä rakkaus on, jos meillä ei ole kokemusta muusta? Toisin sanoen "pimeys" palvelee valoa, jolloin dualismi katoaa ja jäljelle jää rakkaus, ilo, armo ja vapaus. Kaikessa on kyse siitä, mitä valintoja teemme tässä hetkessä. Tämä päivä on eilisten valintojen tulos, mutta itseään ei kannata koskaan "syyttää tai tuomita" omista valinnoista, sillä tuomitseminen syntyy egosta. Voimme joka hetki valita uuden suunnan ja tämä mahdollisuus on ikuisesti olemassa. Valinta on arjen valinnassa: valitsenko pelon vai rakkauden?


  • a-no

   Miksi nimeät asioita ja luot käsitteitä? Ota maailma sellaisenaan ja tyydy osaasi!

   • Kyselijä_

    Pyrin olemaan läsnäolevassa hetkessä, hyväksymään tämän hetken sellaisena kuin se on, antamatta sille käsitteitä, kuten "oikea" tai "väärä".


   • a-no

    Jokaisella on geeninsä ja toisen oikea on toisen väärä. Kulttuurilla, jossa elämme on myös geeninsä ja meeminsä. Jos Jumala antoi nämä meille vain totuuden hämärtämisen tarkoituksessa, niin jotain...ja jotain.

    Muslimi löytää totuuden uskonnostaan ja ennen kaikkea uskostaan, kuten myös buddhalainen ja kristitty.

    Sitten on olemassa luonnontutkijat; ihmisluonnon, luonnon luonnon ja itsensä hyväksyjät. Hienoin perinne tähän liittyen on mielestäni filosofinen taolaisuus muinaisessa Kiinassa. Tämän äidin lapsi on myöskin Japanin Zen. Nämä luonnontutkijat ovat hiljaisia miehiä ja naisia, jotka eivät erittele ja lokeroi asioita, kuten vaikkapa psykologit tekevät. Taikka sitten he erittelevätkin ja lokeroivatkin, mutta vain koska se ominaisuus on heillä geeneissään. Kaikki tapahtuu näillä viisailla luonnostaan.

    Oletko varma, että kun tuosta mainitsemastasi egotietoisuudesta on päässyt eroon, etteivät valkotakkiset miehet ole heti oven takana? Tämä on kuitenkin pohjimmiltaan suvaitsematon ja tuomitseva maa.


   • Kyselijä_

    Kukaan ulkopuolinen ei näe sisäistä maailmaasi; he näkevät ainoastaan oman sisäisen maailmansa, joten voit olla huoletta. Jos joku tulee oveni taakse ja vie minut jonnekin, silläkin on paikkansa elämässäni, sillä mikään ei ole oikein tai väärin. Totuuskäsityksiä on yhtä monta kuin on ihmisiä. Yritän kuvata tämän hetken tapaani havainnoida ihmisen tietoisuutta.

    Useat uskonnot kuvaavat samaa asiaa eri nimin; luonnontiede pyrkii kuvaamaan samaa asiaa omien mallien ja teorioiden kautta, pyrkien kuvaamaan totuutta objektiivisesti. Egopohjainen tietoisuus synnyttää tuomitsemisen ja suvaitsemattomuuden ja ainoa osa minusa, joka siihen voi reagoida pelolla on ego. Toisin sanoen se joka todella olen (ja joita jokainen ihminen todella ovat) ei voi koskaan vahingoittua tai tuhoutua; ainoastaan ego voi kokea tuhoutumisen, mutta se ei ole se joka minä olen. Sen takia sillä ei ole väliä, veisivätkö valkotakkiset lääkärit minut jonnekin, polkisiko ja tuomitsisiko jokainen ihminen minut; sillä ainoa joka tuomitsee on heidän egonsa. Heidän sielunsa on joka hetki rakkaudessa ja rakastaa jokaista olentoa.


   • a-no

    Ja alkuperäiseen otsikon kysymykseen vielä vastaus: minä olen SE. Itse tunnut ajattelevan, että olet osa sitä. Tässä tarkoitan Jumalaa, Taoa tai maailmansielua.

    Onko Nisargadatta Maharaj'n oppi tuttu? Pohjimmiltaan sama asia kuin zen tai muinainen taolaisuus. Ei pohjaudu taikauskoisiin uskonkappaleisiin ja perinteisiin.
    https://www.youtube.com/watch?v=Uzd0txiRN2E (suom.text asetuksista)


  • VierasIII

   Sanot egon olevan harhaa ja sen jutut kanssa. Se tarkoittaa silloin sitä, että myös egon kaikki kuvitelmat ykseydestä ja kaikki muukin jutut mitä ego ajattelee on harhaa. Silloin myös se mitä sun egosi on tänne kirjoittanut on yhtä lailla harhaa.
   Miten tämän selität? niin ja miten egon harhoista pääsee eroon?

   • Kyselijä_

    Pitää paikkansa. Selitän sen sillä että useat eri totuuskäsitykset voivat olla samanaikaisesti olemassa. Jokainen yksilö havaitsee todellisuuden subjektiivisten linssien läpi, jolloin jokaisen uskomusmallit luovat todellisuuslaatikon, jonka sisällä havainnoitsija toimii, saaden vahvistuksia omalle uskomusmaailmalleen.

    Esittämäni todellisuuskäsitys mahdollistaa vapautumisen kärsimyksestä. Siitä on todella mahdollisuus vapautua.

    Niin kauan kuin olen kehossa, ego on vaikuttava tekijä. Egon harhoista pääsee eroon ensin tunnistamalla mitkä asiat syntyvät egosta ja mitkä ovat absoluuttisia totuuksia.

    Esimerkiksi pelko on egon harha. Totuus on ilo, rauha, turva, kiitollisuus, rakkaus. Tunnistat harhan seuraavalla tavalla: ulkomaailma heijastaa uskomusrakenteesi sinulle takaisin. Toisin sanoen, jos läheisesi kohtelee sinua epäkunnioittavasti, hän palvelee sinua osoittamalla sinulle harhasi. Hän toimii peilinä sisimpääsi. Tällöin ei ole enää syyllisiä ja syyttömiä. Toisin sanoen jokin ihminen tai asia herättää sinussa tunnereaktion, esim.pelko, viha ja suru. Kun tarkastelet tätä tunnereaktiota, löydät sen takaa uskomusmallin, joka synnyttää kyseisen harhan. Esim. "En ole riittävä" "En ole arvokas" "Maailma on turvaton". Toisin sanoen harhat on mahdollista tunnistaa siitä että ne aiheuttavat kärsimystä. Tunteet toimivat kanavana jotta tunnistat nämä mallit. Kun korjaat nämä uskomusmallit absoluuttisiksi malleiksi "Olen riittävä", "Olen arvokas", "Olen turvassa", vapaudut kärsimyksestä ja pelosta. Helpoin tapa vapautua on ehdottoman rakkauden vaaliminen itseä ja toisia kohtaan riippumatta asioista, ihmisistä ja tilanteista. Eli riippumatta mitä elämässäsi tapahtuu, vastaat siihen rakkaudella ja hyväksynnällä. Tämä sisältää itsensä rakastamisen eli kun syntyy esim tunnereaktio, ajatus, teko, niin sen rakastamisen antamatta käsitystä "hyvä tai paha", "oikea tai väärä".


   • VierasIII
    Kyselijä_ kirjoitti:

    Pitää paikkansa. Selitän sen sillä että useat eri totuuskäsitykset voivat olla samanaikaisesti olemassa. Jokainen yksilö havaitsee todellisuuden subjektiivisten linssien läpi, jolloin jokaisen uskomusmallit luovat todellisuuslaatikon, jonka sisällä havainnoitsija toimii, saaden vahvistuksia omalle uskomusmaailmalleen.

    Esittämäni todellisuuskäsitys mahdollistaa vapautumisen kärsimyksestä. Siitä on todella mahdollisuus vapautua.

    Niin kauan kuin olen kehossa, ego on vaikuttava tekijä. Egon harhoista pääsee eroon ensin tunnistamalla mitkä asiat syntyvät egosta ja mitkä ovat absoluuttisia totuuksia.

    Esimerkiksi pelko on egon harha. Totuus on ilo, rauha, turva, kiitollisuus, rakkaus. Tunnistat harhan seuraavalla tavalla: ulkomaailma heijastaa uskomusrakenteesi sinulle takaisin. Toisin sanoen, jos läheisesi kohtelee sinua epäkunnioittavasti, hän palvelee sinua osoittamalla sinulle harhasi. Hän toimii peilinä sisimpääsi. Tällöin ei ole enää syyllisiä ja syyttömiä. Toisin sanoen jokin ihminen tai asia herättää sinussa tunnereaktion, esim.pelko, viha ja suru. Kun tarkastelet tätä tunnereaktiota, löydät sen takaa uskomusmallin, joka synnyttää kyseisen harhan. Esim. "En ole riittävä" "En ole arvokas" "Maailma on turvaton". Toisin sanoen harhat on mahdollista tunnistaa siitä että ne aiheuttavat kärsimystä. Tunteet toimivat kanavana jotta tunnistat nämä mallit. Kun korjaat nämä uskomusmallit absoluuttisiksi malleiksi "Olen riittävä", "Olen arvokas", "Olen turvassa", vapaudut kärsimyksestä ja pelosta. Helpoin tapa vapautua on ehdottoman rakkauden vaaliminen itseä ja toisia kohtaan riippumatta asioista, ihmisistä ja tilanteista. Eli riippumatta mitä elämässäsi tapahtuu, vastaat siihen rakkaudella ja hyväksynnällä. Tämä sisältää itsensä rakastamisen eli kun syntyy esim tunnereaktio, ajatus, teko, niin sen rakastamisen antamatta käsitystä "hyvä tai paha", "oikea tai väärä".

    Oletko jotain sukua ruuneperkille?


   • Kyselijä_

    Vielä aikaisempaan kommenttiisi: kun opit tunnistamaan mikä on egosta ja mikä totuudesta voit olla vapaa, etkä enää samaistu mieleesi.


   • Kyselijä_
    VierasIII kirjoitti:

    Oletko jotain sukua ruuneperkille?

    Egon tunnistaa seuraavasta: ego ajattelee että ihmiset on erillisiä, se laittaa ihmiset eriarvoiseen järjestykseen, se määrittää mikä on oikein ja mikä väärin ja tuomitsee muita ihmisiä ja itseään näiden käsitteiden kautta, se arvostelee, kiukuttelee, pelkää, kiusaa, tuomitsee. Sen rakkaus on ehdollista, sitä pitää miellyttää, ja jos joku ei sitä miellytä niin se tuomitsee sen. Siitä tunnistaa egon. Jumalatietoisuus on ehdoton rakkaus, armo, anteeksianto, ilo, hyväksyntä. Se rakastaa myös egoa ja ihmisyyttä, sen silmissä jokainen olento on saman arvoinen. Sen silmissä ei ole oikeaa ja väärää. Egotietoisuudesta on mahdollista siirtyä kun opettelee itsensä ja toisten rakastamista. Silloin egoa ei tuomita, sillä tuomitseminen syntyy aina egosta.


   • Kyselijä_

    Voit tehdä harjoituksen, jossa tietoisesti pyydät että tulet tietoiseksi korkeammasta itsestäsi. Laita rauhallista musiikkia soimaan esim. youtubesta, ota mukava asento, sulje silmät ja hengitä muutaman kerran sisään ja ulos. Sen jälkeen mielessäsi pyydä, että saat aistia korkeamman itsesi. Ja sen jälkeen ota vastaan ja aisti kaikilla aisteilla miltä sinusta tuntuu tämä yhteys.


  • Olen-seurausteni-syy

   Kysyn itse itseltäni: onko vapaa kasvatus toimivin kasvatusmenetelmä? Voisiko korkein tietoisuus suosia menetelmää: tee mitä vaan, vahingoita itseäsi ja muita niin paljon kuin ehdit, ja rakkauden lämmin valo loistaa ylläsi ja sisälläsi aina samalla lailla?

   Asioilla on seurauksensa. Jos mikään tässä pikaisesti tehty miellyttävä ei ole hyvää eikä pahaa, niin silloin pitkällistä kärsimysulinaa aiheuttavat seurauksetkaan eivät ole hyviä eikä pahoja. Ehkä ei ole hyvää eikä pahaa, tai mahdollisesti on, mutta joka tapauksessa asioihin liittyy miellyttäviä ja epämiellyttäviä tuntemuksia, ja kaikki miellyttäviä välittömiä tuntemuksia aiheuttavat asiat eivät aina aiheuta aiheuttajalleen miellyttäviä pitkän tähtäimen seurauksia.

   Ideologioiden ja ennakkokäsitysten todellinen omakohtainen toimivuus testataan käytännössä, jos niitä lähdetään todella toteuttamaan.

   • Kyselijä_

    Tämä ajatusmaailmani on syntynyt kokemuksista, elämässä tapahtuneiden asioiden kautta. Syy-ja seuraus on todella olemassa. Se mitä luot; mitä ajattelet, tunnet, mihin uskot ja mitä teet heijastuu siten että saat kaiken sen takaisin itsellesi, mitä olet luonut.

    Toisinsanoen sinä luot joka hetki omaa todellisuuttasi. Polariteetti ja dualismi on olemassa niin kauan kun yksilö ymmärtää että niitä ei ole olemassa. Käsitteet "hyvä" ja "paha" syntyvät ihmisen mielessä, siksi niitä ei ole. Koska voitko todella sanoa, että joku asia on "hyvä" ja joku "paha": et voi, sillä jos näkisit kokonaisuuden, niin näkisit että "paha" palvelee "hyvää". Joku asia jolle annat käsitteen "paha" johtaakin "hyvään" ja asia olle annat käsitteen "hyvä", johtaakin käsitteeseen "paha".

    Esimerkkinä: rikot kotonasi peilin, ajattelet että tämä on huono asia, eikö niin? No, menet kauppaan ostamaan uutta peiliä ja törmäät kaupassa viehättävään neitokaiseen johon rakastut. Nyt ajattelet, että peilin rikkoutuminen ei ollutkaan niin huono juttu.

    Tai toinen esimerkki: kuvittelet toimivasi "oikein" kun kasvatat lapsesi autoritäärisellä kasvatuksella, jossa on liikaa sääntöjä ja vaatimuksia. Se johtaakin huonoon lopputulokseen, jossa lapsi esim. ahdistuu, ei uskalla olla oma itsensä tms. Tällöin se mitä olet pitänyt hyvänä, onkin pahaa.

    Eli yhteenveto; käsite "hyvä" ja "paha", "oikea" ja "väärä" on ainoastaan mielessäsi, mielesi antaa käsitteitä ihmisille, asioille ja tilanteille.

    Ja kun käsität että luot oman todellisuutesi, et ole enää uhri. Kun ymmärtää, että kaikki mitä tapahtuu on täydellisintä mitä sillä hetkellä voi tapahtua, on vapaa mielen kahleista.


   • Kyselijä_

    Tämän lisäksi ego on yleensä se joka erottelee, vaatii ainoaa totuutta, toimimaan tiettyjen normien mukaan, ja tuomitsee. Ego asettaa vaatimukset ja ihmisparka yrittää täyttää näitä vaatimuksia; käyttäydy näin, näytä tältä, tee näin, älä tee noin. Tämä on oikein, tuo on väärin. Kaikki egon juttuja. Korkein totuus on että ei ole olemassa yhtä ainoaa totuutta, jolloin voi tehdä omassa elämässä valintoja, joita itse kokee hyvänä, samalla arvostaen toisten valintoja vaikka ne olisi täysin erilaisia. Korkein totuus ei koskaan arvota asioita tai ihmisiä, tai vaadi tiettyä käytöstä. Nämä vaatimukset ovat egosta.


   • Kyselijä_

    Egon käsitys "oikeasta" ja "väärästä" toimii seuraavalla tavalla: sinun uskomusjärjestelmäsi määrittää mikä on oikein ja mikä väärin. Miten sinun pitää elää, miten muiden pitää elää. Miltä sinun pitää näyttää, miltä muiden pitää näyttää. Miten sinun pitää käyttäytyä, uskoa jne. No riippumatta siitä kuinka vahvoja harhaisia uskomusrakenteita sinulla on, egosi havainnoi todellisuutta arvostellen ja tuomiten itseäsi ja muita ihmisiä. Tämä aiheuttaa kärsimystä itsellesi ja muille. Kun päätät päästä irti harhoista, kyseenalaistat kärsimystä aiheuttavat uskomusmallit. Jossakin vaiheessa sinun ei tarvitse enää tuomita, pystyt rakastamaan itseäsi ja olemaan armollinen. Se on matka ja tietoiset valinnat auttaa matkalla. Mutta kukaan ei voi tätä matkaa tehdä kenenkään puolesta, jokaisen on tehtävä se itse, ja jokainen sen tekee omalla ainutlaatuisella tavalla. Jokainen on jo perillä, sen vuoksi ei tarvitse tuomita, koska olemme kaikki samalla polulla.


  • alfa123om22

   Tietoisuus muodostuu siitä minkä sierainten kautta hengitä sisään eli lähietäisyydellä olevista havainnoista. Erään mantran mukaan voisi päätellä, että hindulaisella Ganesh jumalalla eli (Viisaus) on alaisuudessaan Elämän henkäys (hepr. nefesh).

   Nefesh sanan voisi kääntää esim. nenästä edes taisin sisään ja ulos menevä. Eli laajemmin käsitteenä se voisi tarkoittaa hapen ja hiilidioksiidin lisäksi myös sähkömagneettista säteilyä eri aallonpituuksilla. Sekä nykyisin tunnetuilla että muilla aallonpituuksilla (gravitaatioaallot).

   Sitä en tiedä, että kun sähkömagneettinen aalto osuu esim. silmiin niin onko kyseessä jonkinlainen vaihdanta eli tuleeko silmien kautta myös jotakin ulos.

   Joka tapauksessa tuon Nefesh sanan voi mielestäni laajentaa koskemaan myös sähkömagneettista säteilyä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2354
  2. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   456
   1783
  3. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   13
   1349
  4. Soini lähdössä viemään persuilta ääniä

   Soini harkitsee lähtevänsä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä ehdokkaaksi. Myös EU vaalit parin vuoden kuluttua häntä kiinnostavat. Aika m
   Perussuomalaiset
   116
   1160
  5. Taas sun kuvaasi

   katselin 🤣🙆‍♂️
   Ikävä
   58
   945
  6. Bonussyy seuraavan askeleen ottamiselle

   Huvittaa jo valmiiksi joidenkin reaktio jos tulevaisuudessa näkevät meidät yhdessä.
   Ikävä
   57
   824
  7. Venäjän rintama romahtanut. Lännen pitää alkaa miettiä pilkotaanko venäjä useaksi pikkuvaltioksi

   Venäjän rintama näyttää romahtaneen täysin myös Hersonin suunnalla. Asiasta twiittaa muun muassa sotahistorian asiantuntija ja suomenkielistä Ukraina
   Maailman menoa
   180
   723
  8. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   176
   697
  9. Kysy mitä vain peurasta torstaina 6.10. kello 14-20

   Suomen riistakeskuksen asiantuntijat vastaavat Suomi24:n käyttäjien kysymyksiin Puhutaan peurasta -keskustelussa torstaina 6.10. kello 14—20. Valkoh
   Suomi24 Blogi ★
   12
   693
  Aihe