Korvaukset

Mitä virkaa Kelan korvausmenetelmällä on? Miten sote muuttaa lääkärinkäynnit. Millä summilla sitten käydään spesialistilla. '
Kuka osaisi kertoa mitään sotesta - niin että tavallinen ikäihminen saisi siitä tolkkua.

Kävin silmälääkärillä. Terveyskeskuksessa se ei edes ole mahdollista, niin että yksityisellä piti käydä. 135 €:n palkkiosta sain 14 € takaisin Kelalta. Toimistokulut olivat parikymppiä, niistä ei tietenkään korvausta anotakaan.
Valtion ja kunnan piikkiinkö sitten soteuudistusten jälkeen käydään itse valitsemalla tohtorilla? Kalliiksi tulee yhteiskunnalle.

18

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusjakokäynnissä

      Kalliiksi tulee veronmaksajille, eli taas tässä kaikki yhteiskunnan loiset pääsee pummilla. Sotesta on tulossa kaikkien aikojen kusetus, kun tämä kaikki yhteiskunnan maksatus koituu ylikansallisten terveysfirmojen voitoiksi. Jo nyt turvapaikanhakijat hoidetaan yksityisissä lääkärifirmoissa, syyksi sanotaan etteivät näin rasita julkisia terveyskeskuksia. Eli he ovat jo turvapaikanhakijoina paremmassa asemassa kuin kantaväestö. Kyllä yksiyiset mieleellään jopa ylihoitaa, kun työtätekevät maksaa kaiken. Hoidon tarve on pohjaton, kun on ne sotatraumatkin ja kidutettu puheiden mukaan jokaikistä. "Paperittomatkin" hoidetaan, kyllä kummasti löytyy lääkäreitä laittomasti maassa oleville. Itse sain ajan vasta ensi kuun lopulle terveyskeskuksesta.

      Perusterveet nuoret ihmiset on haluttuja asiakkaita , yksityiset työterveysääkärit hoitaa heidät jo nyt ja me monisairaat vanhat saadaan kuolla jonoihin. Mitäs me näkökyvylläkään tehdään, sittenpähän ei näetä tätä nälkää ja omaa kurjistumista.
      Ei ole mitään valtion eikä kunnan piikkiä, vaan meidän veronmaksajien piikki. Paremmin täällä pärjää jos ei mitään työtä tee, lapsetkin pääsee veronmaksajien rahoilla päiväkotiin että vanhemmat saa vaikka ryypätä tai käydä kuntosalilla päivät pitkät. Voi asua leveästi keskellä Helsinkiä kun asuntotuki hoitaa sen puolen ja kaikki muut tuet päälle. Eipä ole köyhän näköistä porukkaa nämä kahviloissa muotivaatteissa päivisin vetelehtivät, uusin älykännykkä korvalla. Sote on vaan jatkoa tälle Suomen työtä tehneiden ja tekevien rahojen uusjaolle.

      • Lorenaa

        Yli 100 euron laskuja tulee kun käyn erikoislääkäreillä. Olen miettinyt itsestään huolehtiminen kannattaa. Silmätauteihin erikoistuneen lääkärin palveluita käytän todella harvoin tosin silloin kun tarvitsen.
        Tässä iässä tulee jos jonkinlaista remppaa, jos ei muuta niin kompuroidess luut rikkoutuvat, se hoito sitten kestää 6 - 8 viikkoon. Näin elämä menee omaa latuaan, siihen on vain sopeuduttava.Onneksi on oma tapaturmavakuutus, Kela ei eläkeläiselle korvaa oikein mitään.

        Asun kerrostalossa, eniten harmittaa joidenkin herkuttelu toisten ikävillä sattumilla,
        malliin: sudet ulvovat kotipihoilla ja viidakkorummut kertovat omia satujaan.. Elämä on tällaista, meitä yksinäisiä asujia seurataan silmä tarkkana. Auta armias jos korjausmies tulee ja soittaa ovikelloa, siinä silmänräpäyksessä hän muuttuukin jo päiväkahvi seuraksi etc. Nyt tämä purnaukseni loppuu.

        Onneksi TV:stä tulee joitakin katsottavia ohjelmia, jos ei muu auta ostan CD:nä katsottavia uusimpia elokuvia. Olin alamaissa, osti yhdysvaltalaisten retkeilijöiden kiipeilyn Mont Everestin huipulle. Mahdottomat olosuhteet vastassaan ihmisenhengen rajat, fyysinen kestävyys joutuvat äärimmäisell koetukselle.

        Tositapahtumiin perustuva retki antaa uskoa siihen, kaikista vastoinkäymisistä selviää tavalla tai toisella, mutta vastoinkäymisten vastapuoli voi olla kuitenkin toinen? Tuli tunne, vastoinkäymisten kohdatessa on siitä pyrittävä tulimyrskystä pois, käytettävissä olevat voimavarat on otettava käyttöön.
        Varaventtiiliin,- en selviä - on vain häädettävä ajatuksista pois.


    • Keskusta laittaa köyhät kyykkyyn,näinhän se on aina ollut.Omaishoitajuus on tästä sopimuksesta täysin unohdettu.
      Sipilä rikkaana porhona,ei tunne ruohonjuuritasoa lainkaan
      Morsmaikutkin näille maajusseille hommataan yhteiskunnan verovaroilla ja mukamas mainoksilla,no eipä ne ruuat hirveen halpoja ole siellä S-ryhmässäkään,verrattuna muihin EU maihin.
      Kävin muuten S-rymän kaupassa eilen,kun mummotaksilla pääsin rahojani tuhlaamaan kirkonkylään,mutta vain sen vuoksi,kun siellä on Alko
      No ei se mitään taas päivä lähempänä grematoriota Ama

      • kokijakin

        Onpa Sipiläkin joutunut ostamaan perheelleen ruokaa laskuun aikoinaan, joten tämä tästä porhoilusta


      • turhaan.kadehdit

        Sipilä on omalla lahjakkuudellaan ja yritystoiminnallaan rikastunut. Kyllä siihen on uhrauksiakin tarvittu, yrittäjällä ei ole liioin vapaata aikaa. Ei tarvitse Sipilän lähisuvun käydä sossujen luukuilla, ja hyviä veronmaksajia ovat. Sellaisia enemmän tarvitaan tähän maahan ! Toisten hätää lievitetään juuri hankkimalla hyvä koulutus, maksamalla paljon veroja niiden hyväksi, jotka kulkee vapaamatkustajina. Tieysti sairaat ja vammaiset pitää yhteiskunnan hoitaa, mutta terveet menkööt töihin tai omiin maihinsa , tosin niissä maissa ei sossuturvaa niin vaan tule.


    • Vastaisin mielelläni jos osaisin. Nyt pitäisi tietää ketä äänestää, että saataisiin asiat oikealle tolalle.

      Sote näyttää olevan iso sotku.

      Inhimillinen Vahva voima saattaisi olla Vihreät, jotka kasvattavat suosiotaan ja ovat kohta hallituksessa.

      • 1235

        Jätäpä Ruuneman äänestämättä jos et ole ökyrikas ja vihreitä meinaat äänestää, ei sulla paljon järki päätä pakota. Kyllä tuollaiset horiskot voisi olla äänestämättä kun ei mistään mitään tiedä.


    • hyi.olkooon

      Vihreät on tämän maan syöpä. Velkarahalla jaetaan kaikkea hyvää kaikillle maahan lampsijoille.

    • 342678

      Vihreiden ja vasureiden vastikkeeton manijakelu lopetettava.

      Eräillä, varsin monilla, on tavoitteena, että riippumatta siitä tekeekö paljon töitä tai vähemmän töitä tai ei töitä ollenkaan, niin palkka on sama.
      Kokkareet ja keskusta ajavat tulonalennusta kahdelle ensimmäiselle ja vihervasurit tulonnostoa kolmannelle, joka ei tekisi töitä ollenkaan.

    • valitsenunon

      "Sote näyttää olevan iso sotku". kirjoittaa ruuneman ja hän, jos kuka tietää kaiken jo nyt?

      "Miten sote muuttaa lääkärinkäynnit?" kirjoittaa Makriina, mutta kuka sen tietää vielä?

      Uusi sote tulee voimaan vasta Maakuntahallinnosta 2019? Turhaa spekulointia ja opposition "mustamaalausta" hallitusta vastaan, että kaikki on väärin "sotessa", josta kunnat eivät ole vastuussa tulevaisuudessa.. Vaalipuheissakaan ei kaikki muistaneet että nyt on kunnallisvaalit, eikä tulevat Eduskuntavaalit!

      Minä luotan päättäjiin, jotka mielestäni ovat tehneet oikeita ratkaisuja Valtion velan korjaamiseen ja samoin oman kuntani päättäjiin, että kuntamme on merkkinen.

      Ohitan kaikki nuo henk.koht. vaalimainokset, joissa luvataan yks´hyvää ja kaks´kaunista, joita puolue mukamas toteuttaa tämän kunnallisvaaliehdokkaan avulla?

      Etenkin varon lupauksia, että eläkkeesi nousee, saat kotihoitoa ja ihanan vanhuuden lopun hoitolaitoksessa, jossa sinua kohdellaan hyvin! Kuinka yksi edustaja voi sen taata, tai edes edustamansa puolue, koska ei se ole ennenkään toteutunut, mitä muistelen noita lupauksia vuosien takaa.

      Odotellaan sitä loppuratkaisua ja arvostellaan vasta sitten, kun sote on lainvoimainen ja voimassa.

    • kuuno.käpykylä

      Ilahduin kun kuulin optikolta että kaihileikkauksia tehdään myös kuntavastuu periaatteella. Niinpä tilasin ajan silmälääkärille.
      Sanoi ettei kaihileikkaus auta sinun tapauksessa mitään. Testasi näön. Näköarvot olivat paljon muuttuneet. Tilasin moniteholasit. Lasku yhteensä yli 500€

      Piilolaseihin suhtaudun skeptisesti. Ettei ne muka toimisi. Uskon että isoissa kaupungeissa ikänäköni olisi korjattu päiväkirurgia toimenpiteenä.

      • mies.vuotavat.silmät

        Piilolasit eivät sovellu kaikille. Moni on joutunut niistä luopumaan. Sitä en kuitenkaan käsitä, miksei kaihileikkausta suoritettu.
        Toimenpidettä sanotaan myös ikänäkökorjaukseksi.


    • Miksi ollaan huolissa maksajista? Suomen systeemiä en tiedä tiedän Ruotsin.

      Miksi on huoli muista? Eikö yleensä pitäisi olla huoli Suomesta.

    • äkkikuolema-olisi-paras

      En vaan tiedä,
      mutta käsittääkseni kaikki lääkäri maksut nousee,
      lääkekorvaukset pienenee joten lääkeistä tulee kaliimpia,
      juuu,
      eikä yhtää tiedä kuinka meidän vanhusten käy,
      saammeko kohtuullista inhimillistä hoitoa elämän loppuvaiheessa,
      vai pistetäänkö eutanasia piikki
      kun olemme elämän loppuvaiheessa avuttomina toisten kääneltävissä,
      toisten avun varassa,
      jos näin on
      niin loppuvaihe tulee olemaan kammottava,

      • Miksi suomalaisilla on huoli muista?????


    • Olen ollut ymmärtävinäni, että Soten puitteissa saa jokainen itselleenSairasvakuutuksen, samanarvoisen kuin omalla rahalla ostetut.

      Nythän jo kohtalaisen varakkaillakin onsairasvakuutukset ja nämä hyppäävät lääkärillä aivariinsa, pienissäkin vaivoissa. Nousevat varmaan ainakin vakuutusmaksut.

    • Kun SOTE. toteutuu v.2019, siirrytään maakuntaveroon,jossa itse kukin saa verolla maksamansa sairasvakuutuksen. Kaikista veronmasjista tulee kuin ihmisiä.

    • hyvä.uudistus

      Tuohan hyvä uudistus. Sitten ei kukaan työtä vieroksuva ja saa sairausvakuutusta, koska ei maksa veroa. Jospa se hillitsisi sitten tätä maahan tunkua sosiaaliturvan eläteiksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      31
      5965
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      260
      3578
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      3075
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      138
      2698
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2340
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      112
      2013
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      208
      1915
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      200
      1802
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      58
      1472
    10. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1386
    Aihe