Apua! Muistisääntö vastaustekniikkaan

Ellllli

Opiskelin viimevuonna vastaustekniikkaa ja kävin valmennuskurssin. Luin psykokeisiin monta tuntia päivässä ja vaikka kokeessa ns. Olisin tiennyt vastaukset kysymyksiin niin vastaustekniikka unohtui kokonaan ja aivot tyhjeni.
Oisko jollain hyviä vinkkejä mitä ptää muistaa ja osata että pärjää pääsykokeessa sen lisäks että on lukenu kunnolla. Tai joku vinkki vastaustekniikkaan.. :(

5

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiolrvaikess

      Etkö voi kerrata asiaa viime vuoden materiaaleista? Lyhyesti: vastaa siihen mitä kysytään.

      • Stystemaatti

        Vastaa systemaattisesti


    • Mikä tai mitä on tämä vstaustekniikka, jota niin usein täällä painotetaan?

      Minusta paras vastaustekniikka on vastata esitettyyn kysymykseen. Ei vain osaan kysymystä, vaan kaikki osa-alueetkin kattavasti.

    • pääsykoekevätmuistoja

      Kuinkahan pitkä aika Rytmimunien omasta valintakokeesta on? Nykyisin kilpailu opiskelupaikoista on paljon kovempaa kuin vaikkapa 15 - 20 vuotta sitten. Ihan viimeisen 5 - 10 vuoden aikana taso on todella kiristynyt ja kokeet ovat vaikeutuneet ja muuttuneet entistä haastavimmiksi.

      Tänäkin vuonna haastetta lisää entisestää lyhennetty luku- ja valmentautumisaika. Sitä on lyhennetty vuosi vuodelta. En tiedä riittäisikö oma hermokontrolli siihen, mitä nykyiset pyrkijät joutuvat sietämään.

      Tietysti vastataan esitettyyn kysymykseen. Sehän on kaiken perusta ja lähtökohta. Mutta vastaustekniikkahan muodostuu siis eri tehtävätyyppeihin liittyvästä knoppologiasta, ja yleisistä seikoista jotka kannattaa pitää mielessä vastatessa.

      Vuosien saatosssahan ovat aina toistuneet samat perustehtävätyypit:
      -oikeustapaukset
      -esseet
      -monivalinnat
      -aukkotäydennykset
      -erillaiset aineistotehtävät
      -aineistopohjaiset oikeustapaustehtävät
      -oikein / väärin väittämät
      -yhdistä asiat tehtävät

      Oikeustapauksiinhan on tapana vastata tietyn kaavan mukaisesti (Sääntö-sovellus-johtopäätös) ja johdonmukaisesti. Esseetehtävissä taas korostuvat eri asiat. Aineisto- ja monivalintatehtävissä taas on omat juttunsa mitkä kannattaa huomioida.

      Vastaustekniikan tarkoituksena on maksimoida pisteet annetun tilan mahdollistamissa puitteissa ja auttaa pyrkijöitä kehittämään omaa vastaamistaan.
      Usein vastaustekniikkaan liitetään myös ns. varovaisuusperiaate: On järkevää vastata aina vähän enemmän ja kattavammin, jos tilaa riittää ja jos ajankäyttö sallii. Vastaustekniikkaan liittyykin keskeisesti myös ajankäytön optimointi.

      Vastaustekniikkaan liittyy keskeisesti myös vastaamiseen liittyvät tekniset asiat, kuten käsialan optimointi. Itse esimerkiksi ihan oikeasti harjoittelin ennen pääsykoetta kirjoittamaan mahdollisimman pientä ja selkeää fonttia mahdollisimman nopeasti, koska halusin optimoida tilankäyttöni. Normaali käsialani nimittäin oli melko isoa ja sitä kautta olisin antanut muille hakijoille tarpeettoman suuren edun.

      Toki kukin hakija pääsee näistä pitkälti itsenäisestikin selville, jos tutkii tdk:n aikaisempia pääsykokeita ja jos miettii omaa vastaamistaan etukäteen, mutta itse maksoin aikanaan ihan mielelläni siitä, että joku oli koostanut valmiiksi kansion näistä seikoista.

      Kurssijärjestäjillä on myös usein vuosien kokemus siitä, mitkä ovat ne tyypilliset miinat mihin hakijat tuppaavat astumaan. Ei se tietysti mitään rakettitiedettä ole ja käytännössä kurssien merkitystä ylikorostetaan, mutta ei niistä maksettaisi, jos ihmiset eivät mitään hyötyä kokisi saavansa.

      Googlaamalla löytyy paljon tietoa vastaamisesta. Ks. esim. varjovalmennus. Myös suomi24 palstalle on vuosien mittaan kirjoiteltu paljon vastaustekniikasta.

      Myös uusiin tehtävätyyppeihinkin pitää henkisesti varautua. Lopulta paras keino on tietysti vaan lukea hyvin pääsykoekirjoja, mutta kyllä etukäteen kannattaa vähän miettiä minkälainen se itse koe todennäköisimmin on ja mitä seikkoja vastaamisesssa kannattaa huomioida. Vastaustekniikkaan liittyy sekin, että miettii kirjaa lukiessa minkälaisia tehtäviä tiedekunta voi siitä laatia.

    • näinmiä

      Lyhyesti: Osaa asia, lue kysymys tarkkaan ja vastaa siihen, mitä kysytään. Ei voi mennä pieleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe