Tsh 4.7 ja t4v 15.7

Mitätehdä33

Moi!
Oon 33-vuotias liikunnallinen nainen, jota on alkanut vaivata tässä parin vuoden aikana väsymys ja vetämäyön olo. 8h yöunet nukkuneena olo on aina väsynyt. Töiden jälkeen on pakko aina nukkua päiväunet. Jos saisin luvan nukkua, voisin nukkua missä ja milloin vaan.

Syksyllä verikokeet näytti seuraavaa tsh 4.4, t4v 15.1. Nyt maaliskuulla tsh 4.7 ja t4v 15.7. Voivatko nämä arvot siis muista kuin kilpirauhassyistä näyttää tältä?

Sain nyt viimeisen verikokeen jälkeen reseptin tyroksiiniin 25mg/pv, mutten ole vielä aloittanut. Voiko lääkityksestä olla jotain haittavaikutuksia? Lääkäri kommentoi, että hänen pitää konsultoida kollegaa ennen lääkityksen aloittamista, koska lääke kuulemma saattaa aiheuttaa sydänvaivoja.

En nyt haluaisi tässä mihinkään sydänkohtaukseen kuolla. Sen jälkeen ei nimittäin sitten herää lainkaan. Voiko oikeasti noita lääkkeitä käyttää siis turvallisesti?

Olen viimeisen 7vuoden aikana treenannut ja kilpaillut paljon. Nykyään liikkumaan lähteminen tuntuu usein vaikealta kun väsyttää. Harmittaa tosi paljon ja mieli vetää tämän vuoksi alas. Olisi niin kiva jaksaa ja olla virkeä, mutta lääkäri sai mut nyt pelkäämään sydänkohtausta. Enkä uskalla aloittaa lääkitystä :(

39

3968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cardiovascular.risks
      • kuolleisuus_alas_31pros

        Omituisesti Suomessa asia käännetään ylösalaisin ja tehdään 100 tuhatta sairasta.
        "... treatment of patients with subclinical hypothyroidism could help with cholesterol levels and potentially reduce cardiovascular mortality risk by 31%. ["TSH-controlled L-thyroxine therapy reduces cholesterol levels and clinical symptoms in subclinical hypothyroidism: a double blind, placebo-controlled trial (Basel Thyroid Study)," Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 2001 Oct;86(10):4860-6]"


    • koululääketiede-tietää
    • Hypotyreootikko

      Noilla arvoilla ja oireilla sulla vaikuttaa olevan selkeä vajaatoiminta. Useimmilla optimaalinen tsh on lähellä nollaa ja t4 20 hujakoilla. Tämä on endokrinologien näkemys. Aloitat nyt miedolla annoksella pikkuhiljaa siirtyen kohti 100 tablettia lääkärin ohjeen mukaan. Sydänvaivoja voi kyllä tulla, mutta ei käytännössä tolla annoksella ja ellei sydänvikaa. Huoli pois, et ole saamassa sydänkohtausta.

      • varoen.alkuun.ja.nostaen

        Täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Tuo alkuannos 25ug on vain puolet normalista ja annosnoston tarvetta korostaa mm. "kilpparin laiskistumisilmiö"

        Tanskassa kirjattiin tutkimukseenkin tämä usein koettu ilmiö: tyroksiinista on aloitusannoksestakin ensin apua, mutta oma kilppari huomaa ulkoa tuodun ja lopettaa lopunkin toimintansa. Professori Välimäki ohittaa tämän automaattisilla nopeilla annosnostoilla 50ug-75ug-100ug (Lääkärilehti 9/2010, ss. 797-800).

        Tyroksiini on elimistölle sellaisenaan melko tarpeetonta T4-hormonia jonka on muunnuttava T3-hormoniksi. Lisäharmina että suhdeluvun T4v:T3v noustessa tämä muuntuminen heikkenee.


      • TSH8
        varoen.alkuun.ja.nostaen kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Tuo alkuannos 25ug on vain puolet normalista ja annosnoston tarvetta korostaa mm. "kilpparin laiskistumisilmiö"

        Tanskassa kirjattiin tutkimukseenkin tämä usein koettu ilmiö: tyroksiinista on aloitusannoksestakin ensin apua, mutta oma kilppari huomaa ulkoa tuodun ja lopettaa lopunkin toimintansa. Professori Välimäki ohittaa tämän automaattisilla nopeilla annosnostoilla 50ug-75ug-100ug (Lääkärilehti 9/2010, ss. 797-800).

        Tyroksiini on elimistölle sellaisenaan melko tarpeetonta T4-hormonia jonka on muunnuttava T3-hormoniksi. Lisäharmina että suhdeluvun T4v:T3v noustessa tämä muuntuminen heikkenee.

        Etpä tiedä asiasta niinkuin ei muutkaan kirjoittajat tiedä muuta kuin oman mielikuvituksen tuloksena syntyneen tekstin.
        Todellisuuden tiedämme me jotka olemme olleet koelääkityksellä.Kilpirauhanen ei lopeta toimintaansa pienillä annoksilla.Olipa annos 25 tai 50 mikrogrammaa tai jos lopetan lääkityksen niin kaikissa tapauksissa T4v arvoni on suunnilleen samalla tasolla enkä havaitse muutosta olotilassani.


      • vaarallinen_aliannos

      • PatientsLikeMe
        vaarallinen_aliannos kirjoitti:

        Liian pienen tyroksiiniannoksen vaikutuksesta varoitti jo edsmennyt tri Lowe(*).

        Kohdassa "Sammanfattning" sama on todettu tanskalaisten osalta tässä:
        https://thyroidhormones.wordpress.com/2015/12/31/bok-far-danska-hypotyreospatienter-att-byta-behandling-och-bli-friskare/comment-page-1/

        (*) s 26: http://web.archive.org/web/20101124035824/http://drlowe.com/educational.info/your.guide.to.metabolic.health/12 Chapter 7.Thyroid.pdf

        50 mikrogrammaa on aivan ylivoimaisesti yleisin ylläpitoannos.Kymmenet ellei sadat miljoonat ihmiset käyttää juuri tuota annosta.
        https://www.patientslikeme.com/treatments/show/359-levothyroxine-side-effects-and-efficacy


      • Hypotyreootikko

        Oho oli tullut pieni lapsus omaan kirjoitukseen... Mitään automaatista annosmäärän nostoa ylöspäin ei tietenkään tehdä, vaan mennään tilanteen mukaan. Oma annos on niinkin korkea kuin 200 mikrog eli 2 tbl.


    • KetjunAloittaja

      Kiitos paljon vastauksista. Oon ollut viimeiset 4 vuotta töissä paikassa, jossa on todettu sisäilmaongelma, muunmuassa sädesientä. Onkohan tällainen voinut laukaista mulla kilpirauhasen vajaatoiminnan?

      Väsymys- ja usein toistuvat flunssaoireet alkoi 2014 syksyllä, kun olin vuoden ollut kyseisessä työpaikassa. Oireet alkoivat kesäloman jälkeen. Mutta olen oireillu tätäkin aiemmin väsymyksellä. Esim. yliopistoaikoina gradua tehdessäni, jouduin usein lähtemään yliopistolta kotiin päiväunille iltapäivällä, koska olin kertakaikkiaan nukahtaa pystyyn. Palasin sitten aina noin tunnin päiväunien jälkeen yliopistolle graduni pariin. Tämä oli 2011 vuonna.

      Tsh oli 2015 jossain mittauksessa 2,5 ja tosiaan nyt 2016 syksyllä 4.4 ja tässä 2017 keväällä 4.7.

      Oireina väsymys, vatsan todella voimakas mutta kivuton turvottelu kovaksi palloksi FODMAP ruokavaliosta huolimatta, silmien kuivuminen (silmälääkäri määräsi kesällä 2016 neljää eri silmätippavalmistetta, yksi oli kuukauden mittainen kortisonitippakuuri). Painoa on tullut vuodessa 10kg lisää, koska en jaksa liikkua samalla tavalla kuin ennen.

      Välillä saatan olla esim. ruokailun jälkeen niin kylmissäni, että tärisen niin voimakkaasti, etten pysty puhumaan kunnolla (harvinaista, sattunut vain muutaman kerran). Ulkopuolisia tämä on lähinnä huvittanut. Kaulan ja leukojen alue jäykistyy kylmäntunteesta niin, etten kykene tosiaan puhumaan normaalisti.

      Hikoilen kainaloista normaalissa huonelämpötilassa ja kylmissäni todella voimakkaasti, voin käyttää vain tummia paitoja. Kuukautiskivut ja kuuksutishäiriöt, joihin määrätty 2015 keväällä nuvaring.

      Ovatko oireeni siis kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyviä, vai onko tässä muutakin? Suvussa isänpuolella kilpirauhasen vajaatoimintaa ja omalla siskolla keliakia. Äiti kuollut mahasyöpään 43 vuotiaana. Itseltä keliakia ja vatsa tähystetty. Ei merkkejä keliakiasta eikä koepaloissa poikkeavaa.

      • homelo

        Homealtistus voi laukaista vajiksen. Tutkimustietoa ei tästä taida olla, mutta kokemusperäistä kyllä, jos vähänkään asiaan perehdyt. Itsellä ja toisella perheenjäsenellä alkoi kilpparioireilu ja arvot heittelehtiä homeasunnossa. Myös lisämunuaisen hormonitoiminta joutui koville ja tarvitsi tukea. Ruoka-aineherkkyydet ja vatsaoireet voivat myös korostua homeen vaikutuksesta. Tämäkin on koettu. Gluteeniton ruokavalio ja FODMAP-ruokien välttäminen auttaa hieman tähän. Homeella ja näillä on joku yhteys. Tietoa liikkuu, että noin neljännes homealtistuneista kärsisi myös näistä vatsaoireista. Yksi lääkäri sanoi, että samat ihmiset ovat herkkiä molemmille. Kaikkihan eivät saa maltillisista homemääristä oireita. Ilmeisesti sille altistaa tietty kudostyyppi, jota on noin neljänneksellä populaatiosta. Tämä taas saattaa liittyä autoimmuunitautiherkkyyteen, ml. kilppari. Omassa suvussa sitä ja reumaa yms. Eli näillä saattaa olla enemmän yhteyksiä kuin vielä tiedetäänkään. Jos vielä olet samassa hometyöpaikassa, lähde mahdollisimman pian pois. Et tule paranemaan, jos altistus jatkuu. Karua mutta totta.


      • homelo

        Ja jotta asia olisi mahdollisimman monimutkainen, homealtistus voi aiheuttaa hyvin samantyyppisiä oireita kuin kilpparin vajaatoimintakin, poikkeuksellinen ja kokonaisvaltainen väsymys vain yhtenä niistä.


      • Hypotyreootikko

        Tyypillisesti vajaatoiminta on autoimmuunisairaus, jonka tosiaan käsittääkseni homekin voi laukaista. Kuten täällä jo todettiin, niin virallinen totuus ei tätä kerro.
        Olisi syytä mitata tyreoidea- vasta-aineet, niin saisi selvyyden, onko immunologinen etiologia vai ei.
        Kaikki kuvaamasi oireet kyllä sopivat hypotyreoosiin. Keliakia myös varsin tavallinen autoimmuuniperäistä vajaatoimintaa sairastavilla, mutta tosin itselläkään ei ole.


      • homelo

        Jotkut hometoksiinit voivat käynnistää elimistössä solujen tuhon. Näin prof Salkinoja-Salosen tutkimusten mukaan. Meidän perheessä siis kaksi homealtistunutta, kummallakaan ei kilpparivasta-aineita, mutta silti huonot arvot ja oireet. Minut on pitänyt pinnalla T3, aluksi monona, myöhemmin yhdistelmänä. Arvelen että home oli välillinen pääsyy siihen, miksi T4 ei kohdallani toiminut.
        http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/03/kem608_home.pdf


      • T3.auttaa.monessa

      • homelo

        Laitettiin kyllä aikoinaan ferritiinikin kuntoon ja moni muu siinä samalla. Mutta jos mikrobitoksiinialtistus jatkuu, mikään ravintolisä tai hormoni ei ihmistä terveeksi tee, ikävä kyllä:(


      • T3.auttaa.monessa

        ThyroidUK:n eräs moderaattoreista lukee ahkerasti tutkimusraportteja ja lähes viikoittain tuo esille jonkin uuden, jossa T3-hormonilla on ollut ratkaiseva vaikutus. Eräs tuttu riemastui kun kuuli T3-geelillä parannetusta selkärankavauriosta. Tutulla nilkan murtuma nyt parani viikossa kun aikaisemmin vei kuukausia. Vajishoitona Lio.


    • KetjunAloittaja

      Vielä yksi kysymys: kuinka yleistä on, että thyroxin-lääkityksellä potilaalla alkaa hiukset ohentua? Olen nyt selannut nettiä ja vaikuttaisi siltä, että naiset menettävät hyväkuntoiset hiuksensa nimenomaan thyroxin-lääkityksen aloittamisen jälkeen. Hiukset eivät ilmeisesti myöskään palaudu normaaleiksi pitkänkään ajan kuluttua/ kun kegon hormoonitasapaino asettuu uomiinsa.

      Mielummin nimittäin itse kärsin tästä väsymyksestä muista oireista kuin menetän hiukseni. En uskalla ehkä sittenkään aloittaa thyroxin-lääkitystä.

    • vajishiukset

      > kuinka yleistä on, että thyroxin-lääkityksellä potilaalla alkaa hiukset ohentua?

      Ohentuminen johtuu vajaatoiminnasta, ei riittäväksi annostellusta lääkityksestä.
      Näennäisesti se on hyvin yleistä kun useimmiten alilääkitään niin että TSH laskee (väärin asetetulle) viitealueelle vaikka aivan ylärajalle. Joku kertoikin että lääkityllä on käytettävä tiukempia viitearvoja kuin terveellä, koska tyroksiini alentaa T4:n muuntumista T3:ksi.

      Vajaatoiminnan eräs yleinen merkki on uloimpien kulmakarvojen oheneminen.

      Monilla hiustenkasvu paranee kun hormonitasapaino saavutetaan, mutta ei kaikilla.
      Raudanpuute voi olla eräs korjausta vaativa hiuksiin vaikuttava.

    • Ketjunaloittaja

      Ok kiitos vastauksesta. En aijo aloitaa lääkitystä, koska hiukset siis lähtee lääkkeellä. Mielummin koitan pärjätä näiden oireiden kanssa ja näyttää normaalilta kuin olla virkeä ja hiukseton.

      Muutenkin aina lääkkeillä yleisestikin käy niin, että hoidettu vaiva ehkä paranee, mutta aina tulee liuta uusia vaivoja ja niihin taas kokeillaan uusia lääkkeitä ja niistä tulee uusia vaivoja. Kuka haluaa tuollaiseen kierteeseen?

      Lisäksi vastuutonta ihmisten täällä syyttää lääkäreitä etteivät määrää kilpirauhaslääkkeitä. Ei ne lääkkeet selkeästikkään ole täysin turvallisia, koska hiukset lähtee niillä päästä. Miksi siis määrätä ihmisille kevyin perustein jotain myrkkyä, joka tuo vain uusia oireita vanhojen tilalle.

      Itse ajoin pärjätä ilman lääkkeitä.

      • T4.ehkä.tukatontaa

        Tänään ThyridUK:n foorumilla joku tiukasti väitti että hiukset alkoivat lähtteä kun joutui vaihtamaan T3-lääkityksestä ("Lio") T4-lääkitykseen (tyroksiini).


      • kehon.omia.hormoneja

        T4 ja T3 ovat kilpirauhasen tuottamia hormoneja, eivät mitään myrkkyjä.
        Eivät näinollen oikeastaan lääkkeitäkään. "Hormonikorvaushoidosta" pitäisi puhua.


    • jklaakkkl

      Hei !
      Sain vuoden kontrolli verikokeista tulokset ja mullahan on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja olen vielä ultrassa käynyt ja on todettu kilpirauhanen surkastuneeksi.
      Syön loppuelämäni Thyroxia ( 100 mikrog ) joka toinen päivä 1 tab ja 1/2 joka toinen päivä. Aamulla tyhjään mahaan ja n. 1/2 h kuluttua alan syömään. Teen sen joka aamu, että lääke imeytyisi kunnolla.
      Nyt tulos
      P-TSH 0,84 ( viitearvot: 0,3-4,2 )
      P-T4-V 18 ( " 11-22 )
      fP-Trigly 1,36 ( " < 1,7 aikuiset, alk. 18 v )
      Luulen, että annostus on liian pieni sulla ?

      Ja aluksi se vähän sydän tykytti muutaman ylimääräisen lyönnin, mutta nyt viisammaksi sitä voi kokeilla hiljalleen lisätä annostusta.

      Aluksihan mulla tuo 100 Thyrox oli puoli vuotta 1/2 tab ja sitten puolen vuoden kuluttua se laitettiin 1 tab päivässä ja vuoli vuotta.
      Sitten todettiin se liian korkeaksi ja sitten olen tehnyt niin että 1 tab joka toinen päivä ja 1/2 tabettia joka toinen päivä. näin jo 2 vuotta syönnyt.

      Ja eräs asia tuli mieleen, että olisko sulla raudan puutos ? se on tuon urheilijan elämä tuota ja minun tyttärelläni on todettu raudan puutos.
      Verikokeet näyttivät tuota.
      Ja hänelläkin on kilpirauhas vajaalla.
      Kaikki mitä raudan puutos oireisiin kuuluu niin kaikista verikokeet ...
      Tsemppiä sulle ja Hyvää alkavaa kevättä !

    • TaruSH

      Jos et uskalla lääkkeitä syödä, niin kokeile edes gluteenitonta ruokavaliota. Tiedän monia vajaatoimintapotilaita, joille siitä on ollut apua. Mistä sitten johtuneekin.

      • Hashi.tuhoaa.kilpparia

        Tiukasti gluteeniton ruokavalio on toinen (*) perusapu autoimmuunityreoidiittiin ("Hashimoto") joka puolestaan on vajaatoiminnan aiheuttaja 90 prosentissa tapauksista. Suosittelen.
        (*) Toinen on 200µg seleeniä päivittäin. Kolmas olisi TSH:n alentaminen lääkityksellä.


      • hätäapulääke

        Lääkkeenvälttäjä voi kokeilla luontaistuotekaupan L-tyrosiinia.
        Toisilla auttaa jodi mutta monilla se huonontaa oloa.


    • Aloittajankuulumisia

      Helou! :) Kirjoitan vähän kuilumisia.
      Aloitin pian tuon aloituksen jälkeen kilpirauhaslääkityksen hiustenlähtöpeloistani huolimatta ja hyvä niin, sillä kaikki vatsaoireeni, silmäoireeni ja ennen kaikkea arkea pitkään haitannut väsymys poistuivat. Sain elämäni takaisin ja olo on rittäin pirteä ja energinen tätä nykyä.

      Mulla lääkitys aloitettiin 25 mikrogramman tabletilla. Noin 2kk päästä aloittamisesta väsymystä alkoi taas olla ja soitolla lääkärille päätettiin kokeillä nostaa annostus 50 mikrogrammaan. Taas meni pari kuukautta loistavissa fiiliksissä, kunnes annostusta nostettiin niin että syyskuun alusta olen syönyt joka aamu 75 mikrogrammaa Thyroxinia.

      Vointi on mitä parhain, jaksan liikkua, saan tehtyä super hyviä treenejä, mieliala on positiivinen ja olen niin onnelline että mun jäätävä vatsan turvottelu on poissa!

      Tänään kävin ekaa kertaa verikokeissa sitten lääkityksen aloittamisen ja tulokset naurattaa, arvot ovat melkein samat mitä ennen lääkityksen aloitusta! :D Ainoastaan t4v on 18, mutta tsh on edelleen yli neljä tarkalleen 4.6.

      Mutta viis arvoista, vointini on niin loistava, että uskon lääkkeiden olevan syy tähän. Onko muille käynyt noin, että arvot pysyy lääkkeillä samana, vaikka vointi paranee loistavaksi ja oireet häviää.

      • Hashimoto

        Oikein mukava kuulla olosi kohentuneen!
        Suurimmalla osalla pelkkä tyroksiini riittää ja vointi paranee huomattavasti, niin myös itsellä. Potilaan voinnin pitää nimenomaan olla arvojen edellä. Itsellä TSH on pitkään ollut 0,3 tietämillä ja T4v 17-19, T3v ei ole aikoihin mitattu.

        Hyvä muistaa sekin että parhaimmillaan tasapainossa oleva kilpirauhanen voi estää vakavan sydän- tai aivokomplikaation muodostusmisen!


    • Kilpikonna__

      Hei!
      Sain laboratorion tulokset tänään. Tässä lyhyt taulukko kaikista kilpirauhaskokeista, joita vuosien varrella on tehty:

      2013 TSH 1 T4v ei mittausta
      2015 TSH 1,9 T4v 15
      2017 TSH 6 T4v 11
      2018 TSH 6,7 T4v 12,8

      Siis nyt nousussa ovat sekä TSH, mutta myös T4v. Onkohan minulla vajaatoiminta? Menin lääkäriin valittamaan mielestäni selittämätöntä painonnousua.

      • vast_kilppikonnalle

        Kilpikonna__!
        ”Siis nyt nousussa ovat sekä TSH, mutta myös T4v.”
        '
        T4V nousu oikeastaan ei ole, se "nousu" on liian pieni, mutta TSH on nousut ja yli viitearvoja.

        http://huslab.fi/cgi-bin/ohjekirja/tt_show.exe?assay=4831&terms=tsh
        '

        T4V:n suositellaan olevan ylimmässä kolmanneksessa (yli 16 viitearvoista riippuen), vapaa tyroksiini (T4-V) kohoaa hypertyreoosissa ja laskee hypotyreoosissa.

        Ainakin subkliininen (=lievä) hypotyreoosi:
        TSH on lievästi suurentunut ja T4-V on viitealueen alarajoilla. Oireiden mukaan voisi aloitta pienellä annoksella Thyroxin-lääkityksen. Oliko myös S -TPOAb koke (Tyreoideaperoksidaasi, vasta-aineet)?


      • Hashimoto

        On vajaatoiminta mahdollista kyllä mutta pelkkä painonnousu ei oikein riitä. Onko muita oireita? Akillesrefleksin hitaus muuten hyvin spesifi oire.


      • Kilpikonna__

        Hei!
        Tehtiin S -TPOAb koe. Tulos 850 kU/l, kun maksimi saisi olla 60 kU/l.


    • hamekyttä

      Heippa!
      Ajauduin tänne, koska epäilyssä on kilpirauhasen vajaatoiminta, ainakin itse näin epäilen. Olen 25vuotias. Olen jojoillut painoni kanssa koko ikäni ja urheilen paljon ja syön terveellisesti. Kaksi vuotta sitten sain pudotettua painoa 86-> 73. Sen jälkeen pikkuhiljaa aloin rennommin syömään mutta kuitenkaan ilman älytöntä herkkujen mättäämistä. Harvojen puntarilla käyntien jälkeen huomasin viime syksynä painon olleen jo 87kg eikä paino ruvennut tippumaan millään. Viikko sitten kävin pitkästä aikaa puntarilla ja se näytti jo 95kg, mitä en ole ikinä ennen painanut.
      Tämän jälkeen rupesin miettimään, mikä tässä voisi olla. Tajusin myös valittaneeni kavereilleni kuinka kasvoni ovat oudon pyöristyneet ja pöhöttyneet. Sitten löysin itseni tutkimassa vajaatoimintaa ja niin moni oire loksahti kohdalleen: järjetön palelu, väsymys, turvotus, painon nousu, sydämen muljahtelu, kuiva iho, hiusten lähtö., joku mainitsi myös vatsaongelmista, minulla milloin mistäkin saattaa vatsa turvota, pistellä koko päivän ja säteillä hartioihin.. Toki näihin joihinkin on jo tottunut vuosien mittaan.
      Muistin, että minulla oli mitattu vajaa 5 vuotta sitten mt-ongelman takia TSH joka oli jo silloin 4,1 (terveystalon viiteraja max 4,5) ja t4 oli 15. Niistä ei silloin sanottu mitään. (Ja muista syistä psykoterapiassa käyty 2v, joten niistä mt- ongelmista ei kyse)
      Nyt onneksi sain itseni käymään työterveyslääkärillä, joka määräsi peruskokeita sekä TSH. (Nyt aluksi vain se kun Omakustanteinen). Keskiviikkona labra-aika ja mielenkiinnolla odotan miltä arvot näyttää 5 vuoden jälkeen. .
      Miltä teidän korvaan kuulostaa, onko ollut samanlaisia ongelmia?
      Kiva lukea teidän muiden kokemuksia!

      • Hashimoto

        Kyllä kilpirauhasen vajaatoiminta on periaatteessa mahdollinen ja se kannattaa tarkistaa, koska labrat ei edes ole kalliita. Pelkkä TSH ei riitä vaan lisäksi ainakin T4v.
        Jotenkin tuli sekin mieleen, josko ruokahalusi vain vaihtelee ja välillä herkkujakin tulee syötyä liikaa. Mielialalääkkeillä (jos syöt) saattaa olla ruokahalua lisäävä vaikutus.


      • Hamekyttä
        Hashimoto kirjoitti:

        Kyllä kilpirauhasen vajaatoiminta on periaatteessa mahdollinen ja se kannattaa tarkistaa, koska labrat ei edes ole kalliita. Pelkkä TSH ei riitä vaan lisäksi ainakin T4v.
        Jotenkin tuli sekin mieleen, josko ruokahalusi vain vaihtelee ja välillä herkkujakin tulee syötyä liikaa. Mielialalääkkeillä (jos syöt) saattaa olla ruokahalua lisäävä vaikutus.

        Otatan nyt nämä kokeet työterveydessä ja kilpparikokeita työterveys ei kata niin siksi otan ensin tämän ja katsotaan mitä ne näyttää niin aion pyytää lähetteen myös t4v.
        Mielialalääkkeitä en syö enkä ole koskaan syönyt. Ruokahalu tosiaankin on vaihtelevaa, mutta viimeisen puolen vuoden sisään kun painoa tullut se melkein 10kg niin oman kroppani ja ruokailuni ja aktiivisuuden tuntien, en voi ymmärtää tuota painonnousua. :D Toki jos näin onkin, niin painonpudotushommiin taas kerran :) Tämä ei suinkaan ole suurin ongelma.
        Kiitos kommentista!


      • Thyroid

      • ei_haluta_palvella

        Ekaan kyselyyn vastattiin Cityterveydestä haistattelulla, toiseen ei ollenkaan.
        Ehdotin Suomeenkin oikeasti kattavaa kilpirauhastestipakettia:
        https://bluehorizonmedicals.co.uk/thyroid-check-plus-eleven.html 99£

        TSH, T4v, T3v, TT4, Thyroid Peroxidase Antibodies, Thyroglobulin Antibodies, Ferritin, Folate, Vitamin B12 (NOT ACTIVE B12), C Reactive Protein, Vitamin D (25-OH) (huom. on T3v)

        Ueimmilla hoituu postitse, Näytteenottimen jousi työntää neulan sormen kylkeen.
        Sitten postilaatikolle ja päivän tai kahden kuluttua sähköpostissa tulokset. Ja kommentti.


      • Eityhmäjokapyytää

        Ja näin luulosairailta kynitään rahat pois.


      • ilmiluulosairas

        Luulosairashan se selvästi on kun 16 tunnin yöunen jälkeen herää aivosumuisena ja itkuisena odottamaan päiväunia. Herätessä oli ruumiinlämpö 35 astetta ja turvotuksia eri puolilla kroppaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1878
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1779
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1572
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      167
      1132
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      98
      866
    Aihe