Kun euhun mentiin, pieleen meni ja päätäkin särki

Se oli joskus edellisellä vuosituhannella kun Lipposen mieleen tuli ajatus liittää Suomi EU:hun ja kansan piti äänensä puolesta tai vastaan antaman.

Kaikki juumieliset panivat sellaisen ranttalin päälle, etteivät heikommat eimieliset tohtineet mielipidettään ilmaista.

Oli kyllä yksi yksinkertainen ruuneperi, joka näki tuntemattoman tulevaisuuden Suomen edessä ja suositteli jarrun painamista tässä äänestyskulkuneuvossa. Ei-mieliset hävisivät ja eu-pöheikköön mentiin ja siellä nyt ollaan pellit lommossa ja mieli apeana.

EMUkin hyväksyttiin eduskunnassa äänestyksettä. Kyllä sellainen kovaa juoseva siivetön lintu kannattaa kiinni kopata, on melkein kuin vielä kovemmin kiitävä strutsi. Kiinni vaan ja heti lihoiksi. Ei tarvita enää omaa rahaakaan vaan euroopan yhteisiä euroja.

Kyllä meitin nyt kelpaa kun saadaan oikeat käyryydet kurkkuihinkin ja päästään Paavo Lipposen komissariuden myötä euroopan herroiksi. Noin ajattelivat oman kansamme edustajat ja saatu on mitä haluttiin, tietämättämme.

ruuneperien rypistelykin on tunnetusti turhaa. Voidaan vilkaista lahden yli ruotsalaisia, joilla menee hyvin ilman emuja ja muita strutseja. Palkkojakin lupaavat nostaa 6,5%, mokomat.

Kyl niimpal kärssis saa tääl Suames, eikä ruatti sais oikken puhutakka.

14

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sellai

      Erotaan eu:usta ja nostetaan palkkoja ja eläkkeitä painamalla tarpeeksi markkoja.

    • eivaalikuorsaaja

      Tuo päänsärkykö syy moniin epäjohdonmukaisiin kirjoituksiisi. Ystävällinen neuvo, poikkea Ruotsiin tai johonkin muuhun emualueen ulkopuolella olevaan maahan ostamaan rohtoja.

    • Näin.se.menee

      Euusta eroaminen olisi meille turmiollinen, myös eurosta pois jääminen näillä näkymin.

    • vieläki-kirvelee-vääryys

      Runeberille tiedoksi,
      EU jäsenyys oli suhteelisen hyvä juttu, ( siis vain jäsenyys,)

      MUTTA se suuri MUTTA MUTTA MUTTA MUTTA,,,
      ja suuri VIRHE
      oliki EMU ratkaisu,
      siis EMU jäsenyys,
      se oli suomen suurin virhe viimeisten sataan vuoteen,

      sen VIRHEEN teki lipponen röyhkeästi ominpäin,
      kuten tiedät,
      muistan oikein hyvin sen uutislähetyksen,
      kuin eilisen päivän
      uutisen jossa lipposelta kysyttiin kuinka hän suhtautuu kun ruotsi ei liity emuun ja ruotsi ehdotti että suomenki kannataisi harkita liittymistä,

      niin lipponen nosti nokkasa taivasta kohti ja sanoi mahtavasti
      " minähän en ruotsilta neuvoja tarvitse "

      vieläki vituttaa noin älyttömän tyhmä lipponen
      joka SAI olla jopa suomen päämisterinä, huh huh ,
      miten tuo oli mahdollista silloin, miten lipponen sai olla ministerinä noin tärkeässä tehtävässä, jossa koko suomen tulevaisuus oli vaakalaudalla,

      lipposen RÖYHKEYTTÄ ja ylimielisyyttä ei ikinä voi antaa lipposelle eikä sen kavereille anteeksi,

      tekisi mieli pistää se vieläki hirteen,
      niin älytön tyyppi se oli
      ja sai paljon pahaa aikaan koko suomen kansalle,

      SDP:n puolue tuelee kärsimään lipposen rumasta varjosta vielä piiiiiiitkään,kaikki mikä vähänkin muistuttaa puolueessa lipposen mielipiteitä se karkottaa äänestäjät pois SDP:stä,
      mieluummin äänestäjtä äänestää persuja ja vasemmistoliittoa,
      ei ikinä enään TUHOISAA SDP:tä.

      ja vielä kammottava tapahtuma.
      sdp ministeri tekasi lakipykälän jonka varjolla muutamat johtajat pystyi ohjailemaan valtion miljaardeja vain omaan taskuunsa,

      Mönkäre oli ministerinä, LILIUS oli ensimmäisten joukossa kähmimässä mijoonia vain omaan taskuunsa veronmaksajien kustannuksella,
      kähminytä jatkuu edelleen mutta hiljaisuudessa,
      media pitää turpansa kiinni maksusta,
      media ei suuremmin uskalla tuoda epäkohtia enää julki,
      sipilä pisti kapuloita rattaisiin röyhkeesti tyhmyyksissään,

      SDP:n vallassaoloaikana ERIARVOISUUS RÄJÄHTI arvaamattoman suuriin mittoihin,
      niitä lakipykäliä ei vieläkää ole saatu korjattua,

    • ON-tullut-muutoksenaika

      Jää arvailujen varaan,
      kuinka suomi lopulta suhtautuu EMU jäsenyyteen
      kun näyttää siltä,
      että useimmat maat on alkanu näyttämään levottomuuttaan
      yhteisestä EMU aleesta,
      irtaantumis puheita kuulee yhä enemmän ja enemmän,
      epäkohdista kuulee aina vaan enemmän ja kuinka suuri virhe on tapahtunu,
      yhä useampi maa kaipaa enemmän itsenäisyyttä,
      kaikilla mailla omillatahoillaan on nyt suuria talous-vaikeuksia,

      povaan
      suomi pikkuhiljaa irtautuu yhteisestä valuutasta,
      mutta kuinka
      se on vielä suuren pohdinnan aihe,
      mutta ei varmasti lopulta mikään mahdottomuus,

    • rauhan_unioni

      Santeri Alkio ajoi 1920-luvulla Euroopan Yhdysvaltoja. Ei onnistunut. Meni vain noin 20 vuotta ja tuli toinen maailmansota. Nyt on eletty 66 vuotta Euroopan Unionin ja sen edeltäjän Euroopan hiili- ja teräsunionin hengessä, eikä sotia ole Euroopassa ollut yli 70 vuoteen.

    • Muistelen vuoden 1991 maaliskuun eduskuntavaaleja. Silloin kampanjoimisen yhteydessä tuli esille myös EY-alue ja siihen suhtautuminen. Eri puolueet torjuivat aiheen käsittelyn, koska asia ei ollut millään tavalla ajankohtainen. Niin vakuutteli silloin Keskustan uunituore puheenjohtaja Esko Aho muitten puoluejohtajien kanssa kuin kuorossa kaikki.

      Tuon vaalivuoden 1991 elokuussa Janajevin juntta yritti kaapata vallan itänaapurissamme, mutta epäonnistui. Baltian maat itsenäistyivät ja Venäjästä tuli CCCP-valtakunnan perillinen. Ukraina ja Valko-Vemäjä itsenäistyivät niin ikään kuten myös Moldavia sekä Kaukasian ja Keski-Aasian neuvostovaltiot.

      Suomelle koitti itsenäisyyden etsikkoaika eli vuosina 1992-1994 Suomi oli itsenäisimmillään tai oikeammin sanottuna, niin olisi voinut asiain tila olla. Silloin alkoi kuitenkin vimmattu EY/EU-jäsenyyden kampanjoiminen. Esko Aho oli edelleen pääministerinä ja tuntui täysin unohtaneen, että EY-jäsenyys ei aiheena ollut laisinkaan ajankohtainen vuoden 1991 vaalien edellä.

      Rehellisintä ja reiluinta olisi ollut uusien eduskuntavaalien järjestäminen ja siihen päälle sitten EU-kansanäänestys sikäli mikäli uusi eduskunta olisi katsonut EU-jäsenyyden hakemisen laisinkaan aiheelliseksi. Uusia vaaleja ei tietenkään järjestetty, koska sosialidemokraattiset presidentit Koivisto ja Ahtisaari olivat eduskunnan hajoittamista vastaan. He ajoivat päämäärätietoisesti Suomen EU-jäsenyyttä. Ennen kansanäänestystä salattiin äänestäjiltä, että EMU-kytkös sisältyi Suomen EU-jäsenyyssopimukseen. Maastrichtin sopimusasiakirjaa ei meillä Suomessa jaettu kaikkiin talouksiin kuten tehtiin monissa muissa maissa.

      • saatanan-tunarit

        " leiriniekka "

        MIHIN UNOHDIT PAAVO LIPPOSEN ?

        PAAVO LKIPPONEN OLI PAHIN PIRU KOKO SUOMEN TUOHOAMISESSA !

        tahallaanko unohdit ?

        Lipposen voi kirota vieläki alimpaan helvettiin,


      • Kukapa Lipposta onnistuisi unohtamaan. Aivan oikeassa olet nimimerkki "saatanan-tunarit" siinä, että Lipposen johtama SDP oli yksi keskeinen vaikuttajataho, kun Suomen EU-jäsenyysasiaa ratkaistiin. Siinä myötäsukaan samalla tavalla olivat myös muut vasemmistolaiset sekä myös ay-liike ynnä Vihreät. Se vihervasemmistokonklaavi muodosti toisen pilarin EU-jäsenyyden läpiviemisessä. Ja toisena pilarina olivat suurfirmat, koko elinkeinoelämä yleensä sekä puolueista erityisen selkeästi Kokoomus ja ruotsalaisemme. Jopa valtamedian toimittajakunta on jälkeen päin tunnustanut missionaan olleen kansanäänestyksen edellä Suomen vieminen EU-jäsenmaaksi. Se on suomalaisen journalismin historiassa yksi pahimmista häpeätahroista. Keskusta oli traditionaalisen tapaansa olevinaan mukamas neutraali, mutta todellisuudessa kaikessa hiljaisuudessa Esko Ahon hallitsema puoluejohto ajoi läpi EU-jäsenyyttä ja jyräsi liittymiskannan läpi puolueessa ja sekin on perinteinen tapa Keskustan sisäisessä toiminnassa. Johtajan tahtiin marssiminen on puolueessa perinnettä Kekkosen ajoilta. Lipposen arvo kansan keskuudessa tuli osuvasti esille vuoden 2012 presidentin vaalissa, jossa hänen kannatuksensa jäi jonnekin seitsemään prosenttiin ja Lipponen hävisi mm. Timo Soinille, mikä seikka tuntuu erityisesti Lipposta harmistuttaneen.


    • eläke-ukko

      Luin hiljattain Ei EU.lle lehden joka on v 1994.Jostain syystä se oli jäänyt laatikon pohjalle lojumaan.
      Kaikki siinä lehdessä kirjoitetut asiat on nyt toteutuneet.
      Kaivakaapa lehti jostain ja lukekaa sitä vaikka ennen nukkumaan käyntiä.
      Herättää ajatuksia ,onko Suomen kansa todella kansa joka ei pysty seisomaan omilla jaloillaan.
      Nyt elätämme suurta joukkoa Eu byrokraatteja. Niitä jotka pitävät eniten ääntä Eu. n erinomaisuudesta. Tavallinen kansalainen on muuttunut Eu.n lypsylehmäksi

    • EU:n syntymisen syynä oli korkeapalkkaisten virkojen puute. EU:sta saatiin tällainen mukavasti.

      Eivät nuokaan mitään ylipäteviä poliitikkoja ole, palkat kyllä yli muiden. Palkkaan kuuluu lisäksi matkat Suomeen ja takaisin. Matka maksetaan Businessluokassa, mutta tehdään turistiluokassa. Voittoasaadaan tuossa Brysselin hyppylennossakin.

      • eivaalikuorsaaja

        Perehtyisit hieman Suomen taloushistoriaan, niin voisit päästä lähemmäksi totuutta siinä, miksi Suomella oli syytä liittyä EU:un. Ruotsin jääminen emun ulkopuolelle on osin hyödyntänyt teollisuutta mutta osin myös vahinkoittanut. Selviä häviäjiä ovat olleet tavalliset Svenssonit.


    • eläke-ukko

      Merkittävimmät Eu kriitikot vaiennettiin laittamalla ne Brysseliin.
      Sinne meni suu vaahdossa vastustanut Esko Seppänen. Myös Perus-Suomalaisten porukat on nauttineet herrojen eduista. Siellä makaa pari äänekästä rouvaa. Pietikäinen ja Jaakonsaari.
      Kautta-aikojen on ollut paras tapa vaientaa vastarinta ostamalla vastustajat omalle puolelle.

      • eivaalikuorsaaja

        Ei niitä laitettu, itse sinne halusivat niin Seppänen kuin Väyrynen, onhan mielipiteistä välittämättä eläke ynnä muut etuudet kotimaan vastaavia paremmat.Käsittääkseni molemmat herrat ovat onnistuneet olemaan huomaamattomia napinpainajia muualla kuin Hymyssä ,kun EU;n päätöksistä on ollut puhe.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1785
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1690
    3. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1531
    4. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1512
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      116
      1214
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      296
      1056
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      102
      982
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      224
      975
    9. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      93
      943
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      153
      927
    Aihe