Miksi suomesta saa huonosti?

Virosta

Missä ne on? Taimimyyjät ei ole kuulleetkaan. Selvisi myös että osa ei ole edes kovin uusia. Ne on olleet kasvatuskokeissa jo 90-luvulla, mutta jostain syystä eivät ole tulleet suomessa myyntiin muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Ne menestyy hyvin myös Lapin läänissäkin ja ne kestää myös hyvin erilaisia tauteja joten siitäkin syystä ne olisivat sopivia suomen olosuhteisiin.

Onneksi niitä saa Virosta. Ruotsalaisiakin lajikkeita - ja myös norjalaisia ja skotlantilaisia lajikkeita saa Virosta yleisesti, mutta ei jostain syystä suomesta. Ainakin virolaiset taimimyyjät on tyytyväisiä, kun taimikauppa suomeen käy hyvin.

10

154

    Vastaukset

    • Saan aina hyvin, joka maasta.

    • Mistä kasvista kyselet? Kyllä marjapensaita myydään joka puutarhamyymälässä ja taimimyymälässä.

      • Tämä on marjapensaat alue !!!???

        Kysymys lienee erilaisista marjapensaslajikkeista. Punaisista on uusia lajikkeita esimerkiksi rovada, viksnes, röd jätte, punahilkka ym. Valkoisia on ainakin vit jätte, weisse versailles, ym. Uusia mustia on storklas, titania, ben tron, big ben, mortti, hildur, marski, mikael ja monta muuta. Vihreista venny ja vilma on aika uusia. Vaaleanpunaisiakin on jos vaan sattui olemaan tarjolla.

        Vanha malli, "marjapensaita myydään joka puutaarhamyymälässä ja taimimyymälässä", on jo aikoja sitten vanhentunut. Nykyisin halutaan erilaisia lajikkeita, siis erilaisia makuja kesän sadosta.


      • Tiedätkö mitä lajikkeita olisi myynnissä?


      • Mistähän kasvista olisi kysymys marjapensaat alueella?


      • Onhan noita "marjapensaita". Mutta kun haluan tiettyjä lajikkeita, niin silloin on turha tarjota "marjapensaita".


    • Kannatan kotomaata -on meidän ilmastoon jalostettyu !
      Kokeile saskatron vitsku-pommi ! Ei saa Virosta.

    • Mitähän kasvia aloittaja tarkoittaa? Herukoiden, karviaisten ja vadelmien taimia ainakin saa Savonlinnan taimitarhalta. Avojuuriset taimet lienee paras istuttaa keväällä (tai on pakkokin), joten tältä keväältä jää. Olen saanut sieltä todella elinvoimaisia taimia, ja sitten yhdessä satsissa todella kurjia jämiä, kun jätin tilaamisen liian myöhäiseksi, ja parhaat oli kai jo menneet. Oma syy. Muuten ollut tosi tyytyväinen.

      En tiedä viljelystä paljon mitään vielä, mutta sanonpahan vaan, että toivottavasti ei kukaan tuo tautisia kasveja ulkomailta. Nykyisetkin kasvitaudit ovat riittävän harmillisia.

      • Olisit lukenut alueen otsikon, niin ei tarttes ihmetellä.


    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
      Maailman menoa
      331
      6556
    2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

      Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
      Maailman menoa
      187
      3234
    3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

      Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
      Maailman menoa
      99
      1554
    4. Voi myötähäpeän määrää

      Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
      Suomussalmi
      16
      803