Kalankasvatus Luvian edustalla saastuttaa

Huutava

Liian matalaan veteen , ja liian lähelle Luvian kaunista saaristoa ja tuhansia mökkiläistä
on suunnitteilla valtava kalankasvatuslaitos. Natura-alueen nurkalle aiotaan tehdä
laitos, joka ei sinne sovi. Talvisäilytyspaikka tulisi olemaan matalassa vedessä. Luvialaisset ja mökkiläiset sitten saisivat käsitellä niin ravinteet kuin esteettiset haitatkin.
Kokeilulupa on jo tullut 31.3. Valitusaika on vajaa kuukausi, Ylleisötilaisuus, siis asianomistajien lainmukainen kuuleminen asiasta, järjestetään Luvian Tasalassa perjantaina 7.4. klo 18. Tilaisuutta ei vain ole kunnolla mainostettu. Se on vaan Eurajoen kunnan virallisessa kuulutuksessa netissä. Satuin sen vahingossa löytämään. Että tiedottamivelvollisuus hallintoalamaisille on siis täytetty. Vai...
Kaikki asaa tärkeän pitävät: kootkaa voimanne, ja Tasalaan ensi perjantaina.
Että Kansanvaltaa!

92

3589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhäonköyhäeisaita

      Laittakaa altaanne sinne vaan. Saa köyhätkin pitkästä aikaa kohtuuhintaista kalaa, kun kilpailu lisääntyy. Viime talvena lohi ja kirjolohi maksoi enemmän kuin naudanpihvi tai sian ulkofile. Ei köyhä kaunista saaristoa pääse näkemään, kun ei ole varaa veneeseen ja varsinkaan venepaikkaan. Rikkaat porvarit ja kokoomuslaiset siellä purjehtivat , veneilevät ja huoraavat luxsus huviloissaan. Luvialaisia löydy kuin kourallinen koko porukasta.

    • Saastuttaa

      Ei se köyhälle tee kalaa yhtään sen halvemmaksi, enemmän köyhää koskee kun verovaroilla aletaan joskus siivoamaan saastunutta merta. Kaikki vaan paikalle Tasalaan vastustamaan hanketta, jota on salassa viety eteenpäin, harva mökkiläinen ja kuntalainen tietää edes asiasta..Ovelasti viety eteenpäin!

      • köyhäkuinkirkonrotta

        Siivotkoon ne jotka rannat ja vedet omistavat ja ketä se haittaa. Ei sinne tähänkään asti ole persaukisilla ollut asiaa. Ei siihen verovaroja kannata haaskata , on niille tärkeämpääkin käyttöä , vaikka työttömyyskorvauksia maksettaessa. Vähävaraiset joutuvat nytkin kesäisin uimaan Verkkorannassa jossa on matala vesi , mutapohja ja joka syksy kolibakteereja vedessä kun joutsenet paskovat banaanin kokoisilla pötköillä veden likaiseksi. Se lauma joka siellä kesäisin pesii on aivan liian suuri siihen lahteen ja lisäksi on turkistarha sekä Sassilan juopa laskee sinne koko Luvianlahden maajussien keväiset lannoitteet. Joutsenia voisi vähentää vaikka puoleen ensialkuun , mutta eihän se sovi luonnonsuojelijoille niitä kun on muuttoaikoina niin mukava kiikaroida ja tehdä itsestään tärkeä henkilö oikein luonnonsuojelija ja tosi vihreä kuten "kettutytötkin"aikoinaan. Minusta luontoa täytyy säädellä ja sen käyttöoikeus kuuluu kaikille, mukaanlukien rannat ja vesialueet , poislukien ne jotka ovat ammattia harjoittavien käytössä ja elinehtona.


    • Eiainavaliteta

      Hyvä asia jos vain puhdistusasiat hoidetaan lain mukaan. Saadaan läheltä kalaa ja töitäkin.

    • säpinadolfinpoika

      Myöhäistä itkeä.Kasvatus alkaa jo tulevana kesänä

    • Nilkit

      Ei koske köyhää,nauttikaa pikkunilkit huvilanne rannoilla kalanpaskasta ja hajusta.

    • Luontoooon

      Luonnosta välittäminen ja huolehtiminen on jokaisen vastuulla varallisuudesta riippumatta!! Meri on luvialaisten helmi, josta kaikki voivat nauttia. Ilman sitä täällä ei ole mitään..

      • vasemmaltaedelleen

        Kyllä se vain on niin että rikkaat porvarit "yksityistävät" luonnosta nauttimisen, Luviankin rannoilla ja negatiiviset asiat kuten saastuminen ja rehevöityminen yritetään panna yhteiskunnan vastuulla maksuun, mukana työttömät ja vähävaraiset vanhukset joilla ei paljon muuta ole kuin torppa ja takuueläke.


    • potkutor

      Kasvatusaltaat tulevat lähes rantaan,Vaikka puheissa ollut kaukana avomerellä.Laitakarin alue kärsii eniten tuhoja.Kiittäkäämme Valtasta siitä

    • Ahne.on

      onko se väkäleuan aikaansaanoksia,voi vitt..u mitä se ahneus tekee. Tuollainen pieni lahdenpoukama kuin laitakari on hetkessä saastunu,ei tarvii uida eikä suunitella mitään lomakeidasta.

    • Vasuripuhuu

      Kyllä se hanke kaatuu vielä, salassa viety eteenpäin ja Laitakarin talvisäilytyspaikan tutkimukset jätetty tekemättä. Unohtakaa Laitakarin alueen virkistyskäyttö tai miyä te Luvialaiset nyt arvostatte.

    • VALITUSTAVALITUSTA

      AVI MYÖNTÄNYT LUVAN JA PAIKKA ON ULKOMERELLÄ. EI AVI MYÖNNÄ LUPAA JOS EI LUONNONSUOJELUASIAT OLE KUNNOSSA. VALITTAKAA PÄÄTÖKSESTÄ JOS KEKSITTE VALITETTAVAA,

    • isopietari

      Se tuleva paikka ei todellakaan ole "ulkomerta".Hyväveli verkosto taas osoitti voimansa suomessa.Merivirtauksien johdosta laitakari saa kunnon kuorrutuksen

    • Eorjokinen

      Lukekaapa kunnan lautakuntien pöytäkirjat niin huomaatte että se hyväveliverkosto ei löydy kunnan virkakoneistosta

    • Eihyväveliasiaollenkaan

      Ympäristönsuojelulakia ja vesilakia on noudatettu päätöstä tehtäessä. Ely ja Avi tutkineet ja tehneet päätöksen. Onhan se hyvä, että järjestetään yleisötilaisuus, koska ilmeisesti kaikki eivät tätä päätöksentekoprosessia ymmärrä.

      • EUtuleepeliin

        Lukekaa eiliset uutiset EU:n uusista vesiensuojeludirektiivien tulevista vaikutuksista. Ruotsissa jouduttu sulkemaan kolme vastaavaa laitosta ja sama uhka nyt suomessa. Voi olla, että loppuu suunnitelmat ennen kuin alkaakaan ja Ely joutuu tarkistamaan kantansa uudelleen.


      • pikkupietari

        Ely&avi voideltavissa.Eurajoen myrkkypäästöt elävä esimerkki


    • Lokinpaska

      Tuo järjenvastainen hanke pitää kaataa heti alkujaan ennen kuin on myöhäistä. Talvisäilytysaltaat siaitsevat valtasen rannassa,tyhmenpikin tajuaa mitä siittä seuraa luvian rannikolle. Valtasen kalat jäävät ostammatta se on varma se,vaikka sillä ei ole mitään merkitystä ostanko vai en,tuotanto menee ulkomaille. Puhtaalle luonnolle ja vesistölle voi sanoa hyvästi.

    • Elyheiäläjätä

      Vastustajia on kuulemma satoja jollei tuhansia ja aikovat katsoa homman loppuun asti, EU:n asti...ei oo Elyn virkamiehillä enää kanttia pelata omaa peliä..nehän rahoittaa ja päättää, sillai helppoa

    • Suuttunutuimari

      Järjetön hanke, katsokaa rantavesien tilaa jo nyt. Vallitseva tuuli tuo saasteet rantaa kohti useimmiten. Ei kenelläkään ole oikeutta saastuttaa vesiä enempää, rikastuakseen. Samaan aikaan peuhataan jätevesiasetuksen kanssa, johon yksityiset ihmiset joutuvat sijoittamaan paljon rahaa. Kalankasvattaja saa laskea fosforia ja typpeä valtavat määrät mereen. Käsittämätöntä Valtanen...

      • Ympäristölautakunnassa

        Merivirtaukset tuovat kyllä merimetsojen saasteetkin uimaveteen ja levälautat niin miksei sitten noitakin saasteita. En tunne "järjestelmää", mutta kertokaa toki miten nää saasteet voitaisiin estää kalankasvatuksesta huolimatta. Onko mitään menetelmää olemassa? Tasalaan en pääse kun olen vuorotyössä.


    • Ihmekitinää

      Saariston vesi on kesällä sameeta, kun mökkiläiset saapuu öljyä vuotavine perämoottoriprutkuineen. Pöllyttää matalaa vettä jatkuvalla syötöllä. Joskus nykyisten kala-altaiden läheisyydessä käyneenä, voin kertoa et aika kirkkaalta näytti. Ja siellä uudella ulkomeripaikalla näkyvyydessä taidetaan puhua ihan metreissä.
      Kala on vaihtolämpöinen eläin, joten se ei kylmässä vedessä paljoa syö eikä pasko. Ja eikös se vesi siellä ulompana mahda olla jo luontaisesti viileämpää, talvesta nyt puhumattakaan.
      Ei kai halu yhteiskunnan kehittämiseen mitään rahan ahneutta ole! Ja kivampi mökkiläisen on sillä perämoottoriprutkullaan sinne mökilleen huristellä tulevaisuudessa, jos kalaa ei tarvitsisi enää saaristossa lainkaa kasvattaa.
      Ei kannattais paljoo huudella jos ei oo Laitakarin kiveä pidemmällä merellä käynyt! Tai ottaa ainakin asioista selvää ennen kuin alkaa omia mielikuviaan/-piteitään totuuksina huudella-.-

      • nojooooo

        Ei tuosta nyt kannata väitellä, lukeehan heidän omassa raportissaan, että typpi ja fosforipäästöt vastaa 200.000 tuhannen asukkaan jätevisilaitoksen päästöjä, että se siitä...on aika lähellä samaa kun Turun kaupunkin jätevilaitos pumppaisi vedet Laitakarin lahteen. Ainiin puhuvat 2000 tonnista, näyttää paremmalta kuin 2 miljoonaa kiloa.


    • Pirtukirkko

      Ihme kun kukaan ei arvioi asiaa omalla nimellään Luvia-ryhmässä? Uteliaana kävin katsomassa kun ryhmä on julkinen :)

    • tanantunarit

      No jokainen joka siellä nyt vesillä on vähänkään viime vuosina liikkunut ja jolla on hiukankaan järkeä päässä on huomannut että viimeisen 15v aikana esim.veden sameus on kasvanut ihan järkyttävästi=ravinteet ja jos tuo laitos tollaisenaan tulee toimimaan niin täys katastrofi tulee olemaan rannikolla...

      Siel saa Laitakarin saunan ovet naulata kiinni parin vuoden päästä ja lannoitteita ei tarvi enää kenenkään ostaa ottaa vaan vettä rannalta...

    • RajansaAhneudella

      Entä mitä kaikkia kemikaleja näissä kalankasvattamoissa käytetään kalatauteja vastaan? Hiljaa tulevat ilmi, kuten Porin Vuorikemiansaasteet ja silmättömät silakat.

      2 miljoonaa kiloa ja jättilaitos Natura-alueen viereen. Kalat yli puolet vuodesta matalassa rannassa.

      Näin se bisness taa puhuu luonnon yli. Jälkipolvet kiittää ja itkee vanhoille valokuville, joissa näkyi luontoa. Saasteita korjataan seuraavat sukupolvet ja vedet käyttökelvottomia.

    • Hölömöä

      Kyllä järki viime kädessä voittaa, ei niillä oo mitään mahiksia saada sitä lupaa, vastustajien joukko on kasvanut kuin kulovalkea tuon Ruotsin lakkautusten jälkeen, sieltä kun tuli faktaa levien kasvusta ym. saasteista. Kaatuu viimeistään EU:ssa. Tää on varma tieto kertoo asiaan perehtyneet..hukataan tässä taas hirveesti veronmaksajien rahaa sillä ilmeisesti kaikki jo tehty työ rahoitettu tukieuroilla..

    • Ravihevoset

      Kokoomus tämänkin takaa löytyy. Ahneus siis. Veronkiertäjät ja tukien hakijat. Ollaa nii virheettömii talousihmisii...

    • ravinnepommi

      Miten vain 400m päähän Saaristomeren kansallispuistosta ja vielä puiston rannan puolelle kohoavien ja rehevöityvien matalien merenlahtien tuntumaan voidaan edes harkita tällaista ravinnekuormittajaa?

    • Töissä_Illalla

      Livelähetys nettiin Tasalan tilaisuudesta, kiitos!

    • ravinnepommi

      Se on kylläkin Selkämerellä se puisto!

    • Kuhakuhaatulee

      No, miten kokous meno, kumpi voitti

      • Muistirakoilee

        No, Elyn ja Swecon miehet kiemurteli, muisteli väärin jne. Huvittavina oli se, että virtausten mallinnukset ym. tärkeät tiedot oli tehty toimistopöydän äärellä, eli paikanpäällä ei ole käyneet..se siitä! Hanke kaatuu EU säädöksiin viimeistään.


      • luvianmätimade

        Kyllä siihen projektiin on jo senverran euroja pantu, että ei varmasti kaadu ja EU:hun ja poliitiikkoihin voi aina vaikuttaa, varsinkin jos vedotaan työllisyys-syihin.


      • Kaatuuuu

        Kaatuu kyllä


    • Syntiä_Saastuttaa

      Nyt kaikki joukolla kirjoittamaan valituksia!

      Päättäjät vastuuseen. Ei ikinä jättisaasteita Luvialle.

      Kalalaitos kuivalle maalle, kuten vaikka Ahvenanmaalla juuri rakennettiin.
      Siellä tajutaan saariston arvo.

      Saaristo on suojeltava jälkipolville. Mökkiläisistä Luvia nytkin tulonsa saa!

    • Mikä_on_totta
      • Oulussa_Olisiko

        Tuo taitaa olla Oulun edustalla? Hämäävästi sama nimi alueella. Aikamoinen yhteensattuma!


    • vihreäkeskusta

      Voi vittu teit kateellisia sisäsiittosia Luvialaisia. Eurejoel on saastunut joki eikä kukaan pysty puuttumaan siihen.

    • Jokiiii

      Mitä olette sen joen eteen tehneet, me ainakin yritämme tehdä ja estää kalankasvattamon tuloa ja tänne samoille kulmille teidän saastunut jokenne laskee.

    • Jonotakaa.lisää

      Ostakaa lisää kalaa valtaselta,valtanen kiittää ja lajentaa tuotantoa että saatte lisää kalaa. Pyähäää.

      • heva

        Voi Akseli minkä teit, jos tämän tietäisit, kyllä haudassasi kiroisit, olisit varmasti Lampoorin suhteen toiminut toisin !


    • Kalaakalaapöytään

      Antaa tulla vaan🐟🐟🐟kannatetaan tämän tutkiskelun jälkeen.

      • Oooohoo

        Ei se vaan tule, useat tulevat valitukset torppaa


    • Ostajan_Markkinat
      • Höpöpöpööö

        Ei ole mitään merkitystä jos sinä jätät kalasi ostamatta. Uusia ostajia varmaan löytyy.


      • RahaPuhuu

        Taitaa noin 2000 kesämökkiläistä yhtyä ostolakkoon.


      • Mulliturvat

        Markkinat on suuret. Koko maailma.


    • Kukkaeisanmittä

      Millais mielipiteit ny olis tähä? Valtuutetut?

    • Tukkuri

      Me olenmma sitä miel et yritystoiminta on tervetulo uutte kunttaha,huvilointi ja yletön uinti ei ole muutenka tervellist. Ei kai muutama mökkiläine ole este kalanjalostamolle.

      • työtätekevilleontilaa

        Näin se on yritystoimintaa tarvitaan. Minkinrasva on hyvää käsi ja vartalovoidetta ja kalanrehu ja paska antaa hyvän rusketuksen uimarille.


      • Eiiiik

        Älkää olko huolissanne, ei sitä tule


    • Luvia-Lemlahti

      Lemlahtelaisena olen hyvin huolestunut Lemlahden tulevasta tilasta. Nyt sen tila on jo hyvin heikko. Lahti on hyvin matala ja mutainen. Salmi, josta vesi vaihtuu Lemlahteen on noin 200 metrin päässä tulevasta talvisäilytyspaikasta. Veden noustessa saasteet kulkevat Lemlahteen ja jäävät sinne mökkiläisten haisteltavaksi.

      • Voihannenät

        Matalaa on.


      • hajussakasvaa
        Voihannenät kirjoitti:

        Matalaa on.

        Jotain tarttis tehrä, mutta mitä.


      • Tuleekuitenkin

        Ei ole luultavimmin mitään tehtävissä.


    • Toinenmökkiläinen

      Voisko joku Lemlatelainen mökkiläinen alkaa ajamaan asiaa paremman ympäristön puolesta.

      • Suojelijat

        Ei kovin kaukana ole Kuivalahdenkaan rannat. Matalaa sielläkin. Kunnon mielenosoitus olis hyvä🤔


    • Hyväbrändiheikko

      Hyvä brändi on erittäin tärkeä elintarviketeollisuudessa. Toivottavasti brändi Valtanen ei ryvety kokonaan, kun selkää ketkä ovat viljelylaitoksen todelliset pyörittävät.

    • Luvia-Lemlahti

      Talvisäilytys sopii paremmin Maskalin suojaan.

    • Raha_Puhuu_Bisnes
      • Kalanhäntä

        Eiks tää olekaan keskustelupalsta?


    • Kalaravintoon1

      Sinne se sopii, Itsekeskeisten ja ahneiden luvilaisten sekaan, paskat paskan joukkoon ja merimetsot vielä päälle! Loppupahan paateilla ja mökeillä kehuskelu!

      • goliugiugg

        Eihän se siihen lopu vaikka mikä laitos tulisi. Hetken päästä katkerat olisi siitä kuitenkin kateellisia ja kirjoittelisi tänne katkeria juttujaan.


    • AVI_antaa_ELY_kieltaa

      Nyt voitte heittää hyvästit Saaristomeren luonnolle, rakkoleville ja rantakasveille. Jälkipolvet näkee niitä vain vanhoissa valokuvissa. Samalla voitte ottaa Laitakarista ne luonnonsuojelutaulut pois ja vaihtaa ne teollisuusalue-kyltteihin.

      • Ikävätä

        Se on sitä kun millään muulla ei ole väliä kuin rahalla.


    • lomatLuvialla

      Eipä siitä ylesötilaisuudesta ollut mitään hyötyä. Kansalaiset saivat vain purkaa kiukkuaan ja arvostella hanketta sekä YVA-selvitystä. Sen jälkeen Ely-keskus, Eurajoen kunta ja sadat kansalaiset ilmoittivat kirjallisesti tyytymättömyytensä hankkeeseen.
      Mutta sitten kuitenkin Offshore Fish Finland on 3.10.17 hakenut AVI:lta ympäristölupaa kaikesta vastustuksesta huolimatta. (https://tietopalvelu.ahtp.fi/Lupa/Lisatiedot.aspx?Asia_ID=1421172) On outoa, että kauniin ja suositun mökkikunnan, Luvian, vedet ja ympäristö voidaan saattaa vaaraan. AVI ottaa suuren vastuun ympäristöasiaan, jos Luvialle tehdään uusi "Talvivaara". Nyt tarvitaan hyviä neuvvoja.

    • Eituletoteutumaan

      Kyllähän ne nyt sitä lupaa voi hakea mutta ELY:n. Kielteinen kannanotto ja kansalaisten kova vastustus sekä talvisäilytyspaikan sopimattomuus toimintaan tulee sen kyllä torpedoimaan. Eli ei tule toteutumaan ainakaan sellaisenaan. Toki voivat saada jonkun monta kertaa pienemmän luvan. Viimeistään EU tulee sen torpedoimaan lopullisesti.

    • Fisu.on.kala

      Toivotaan nyt että saavat luvat, voihan ne talvialtaat hinata laitakariin tai kalasatamaan.

    • Ruoppaajat

      Siellää poijjaat nyt ruoppaa yötä päivää ja paska leviää lähirannoille...

      • Isomaansonni

        On ruoppaajaa ja kaivajaa täällä muittenkin rannoissa ollut kesän aikana ja paskat jää siivoamatta. Siitä lautasta jota veti joku museohinaaja jäi myös ruoste ja öljy paskaa jälkeensä


    • Kovaapeliä

      No niin..SK tietää kertoa, että poijjaat on puolittanut määrät uudessa luvassa...pääasia, että saavat jonkun määrän niin voivat sitten ilmoitella ”omia” saastemittaus tuloksia ja hakea taas uutta lupaa entistä isommalle määrälle. Kukahan niitä konsultoi...

    • Valivalivali

      Eivät tule saamaan lupaa talvisäilytykseen, siitä pitää huolen kuulemma yli 600 valituksen vaikutus

    • Suomukukkaro

      Mitä painaa 600 nimeä miljoona pisneksessä, ei mitään.

    • antakaakasvattaa

      Kateelliset vain valittavat.

    • puhutaanpa.totta

      Ei se köyhää koske, päinvastoin auttaa.

    • eikala

      Koskettaa kaikkia eurajokelaisia, jotka haluavat käyttää kunnan uimarantoja. Uimarantojen tila tulee huonontumaan merkittävästi.

    • Kalanpaska

      Pikku nilkkien huvilat menettää arvonsa, hyvä hyvä on sitä pullisteltukkin tarpeeksi kauan. Nyt niistä haisevista mökinrannoista ei saa mitään, myykää valtaselle se voi lunastaa ne muutamalla tonnilla, voihan sitä kipparin hattua pitää vaikka auton hattuhyllyllä, pyä hääääää.

    • Katkeruuttailmassa

      Katkeria sano kettu, kateus on kauhee tauti

    • Elu1

      Täällä puhutaan työllisyyden lisääjästä, siis tämä kalankasvattamo toisi töitä. Eipä taida juurikaan tuoda, kertokaapa tietäjät paljonko tuo työpaikkoja? Itse laitos ei tuo kuin paskaa ympäristöön, mutta kommenttien mukaan sekin on vain hyvä asia, mökkiläiset saavat tuntea nahoissaan.
      Kaikki eivät ole mökkiään sinne rantaan rakennuttanut, on myös vanhoja kalastajatiloja, jotka nykyisellään ovat lomakäytössä mutta ehostettu vanhaa silmälläpitäen. Tämäkin on tietty huonoksi, eihän vanhaakaan pidä pitää, varsinkaan kun sillä voi ylpeillä ja on rannassa.
      Se että kalankasvattamot tuovat saasteita, todisteusti myös kalatauteja. Pilataan myös sitten luonnonkalat tämän hankkeen kautta.
      Toivottavasti joillain on energiaa taistella, ei tälläinen laitos kuulu enää vesistöön. Jos haluaa niin omine puhdistamoineen mantereelle, sieltä ei paskat pääse vesistöön, eikä kalataudit.
      Ja te kateelliset, kyllä mökiläiset tuovat rahaa aika paljon niin Luvialle kuin Eurajoellekkin, kauppa ja muut palveluntarjoajat saavat rahaa. Ei voi kuin hmetellä mistä tämä suuri kateudenpuuska on syntynyt, vai onko tämä komentoija yksi ja sama henkilö.

      • haminankapitan

        Kateudesta en tiedä, mutta kyllä "mökkiläiset"ovat tuhonneet rannat samalla tavoin kuin tuleva kalanviljelylaitoskin. Ei siellä mökeillä montaa jäteveden puhdistamoa ole eikä umpisäiliötä, joten samanlaisia paskojia ovat, tosin "mökkiläisiä" on paljon enemmän ja kokovuotiset "sala-asukkaat" päälle, tulee iso määrä porukkaa. Vapaita rantoja Luvialla ei ole kuin Bergoor . Kunnan yleinen uimaranta on Laitakari , mutta jos suihkuun tai saunaan yrittää tulee heti tomera nainen joka sanoo , se huvi maksaa 5 euroa minuuteista riippumatta, ota tai jätä ,sotaveteraanit kyllä pääsevät ilmaiseksi , mutta niitä ei kyllä paljon ole näkynyt , keski-ikä kun on 92 vuotta ja uimahalut loppuneet Vuoksen ylityksen jälkeen , se oli vuonna 1944. Verkkorannassa on hyvä sauna, ja nyt ilmainen, mutta uimaranta on matala, mutainen ja usein kolibagteerien vuoksi uimakiellossa. Mitä tulee kauppaan ja muuhun palvelun tarpeeseen, kyllä mökkiläiset tuovat suuremmat ostokset Porin marketeista mukanaan ja Luvialta ostetaan maitoa ja kaljaa pääasiassa. Viinakauppa ja boddelli voisi kyllä kunnassa menestyä turistikauden jälkeenkin, on täällä sen verran uuninpankopoikia.


    • Luvia-Lemlahti

      Nyt on aikaa vielä pari viikkoa tehdä valitus, vaatimus (esim korvaus), tai mielipide tätä hanketta kohtaan, varsinkin talvisäilytyspaikkaa kohtaan. Valituslomake löytyy avi:n sivuilta ohjeen kera. Nyt on aika toimia. Tätä hanketta voi hyvin verrata tuhkanjalostamoon Mäntyluodossa. Sitäkään ei hyväksytty ympäritöllisistä syistä.

    • Onhiljaista

      Kovin on hiljaista Satakunnan Kansan tekstarisivuilla. Olen yrittänyt laittaa sinne useita tekstareita tästä asiasta. Jostain syystä ne eivät mene läpi. Herää kysymys, onko Satakunnan Kansa sopinut, ettei tämäntyyppisiä tekstareita julkaista.

    • mikkomarttilaLuvia

      Sopetusta, sopeutumista. Näitä vaaditaan kaikilta osapuolilta. Tietty itseeki pelottaa et mikä on lolpputulema, mut jos aatellaan taas kaikkee pidemmälle niin me pystymme pilaamaan kaikki, ja kenenkään kiistämättä uskallan kertoo et nii on jo tehty, vai ootteko eri mieltä, maailmaa koskevas kokonaisuudes? Eli onko kysymys vaan siit et mahdollinen uhka koskee omaa itsee? Kuka on kiinnostunu tai ottanu julkisest kantaa kahtee mannerte kokosee muovilauttaa joka rapauttaa koko ekosysteemii? Tuntuu vaa hirveest silt et jokane kattelee vaa "omaa pihaa", mielestäni syyt hävetä. Ja lopuks,,,,me ei ol tääl tarkkailemas parisada vuode pääst kukaa mite luonto korjaa ittees. Me ollaa onnistuttu pistää alul asioit jokka joittenki mielest tuhoo maapallo, mut en usko et siin niin käy et pallo tuhoutuu, ihmiskunta tuhoutuu ja luonto alkaa korjaa ittees, hyvä nii, kosk ihmiskunta ei oo ansainnukkaa asemaa "kaiken hallitsijna"

    • Kellaris.kasvanu

      On sul isoi asioi mietittävän he, mut hyvä nii, jos jokane kattoski omaa pihaa mut ko luvialaise kyyläävät toisten pihaa, ja oma piha jää hoitamat.

    • Euuutatuleepeliin

      Ei tule tuo talvisäilytys onnistumaan, EU:n vesipuitedirektiivi on valittajien puolella ja sille ei voi ELY:t ja AVI:t yhtään mitään. Harmi, mutta näin se menee

    • Kalat..kotimaahan

      Tässä on Kauppalehden sivulta Kalavaltasen toimialakuvaus: ”Yhtiön toimialana on ammattikalastus, kalanviljely, kalan ja kalajalosteiden sekä muiden elintarvikkeiden myynti ja markkinointi Suomessa, vienti ulkomaille ja tuonti ulkomailta, kalajalosteiden ja elintarvikkeiden valmistus. Yhtiö voi käydä kauppaa kalastustarvikkeilla sekä kalanpakkaustarvikkeilla. Yhtiö voi myös omistaa hallita kiinteistöjä ja arvopapereita sekä harjoittaa kiinteistöjen ja huoneistojen vuokrausta. Yhtiö voi omistaa arvopapereita ja käydä niillä kauppaa.”

      Tässä on Kauppalehden sivulta OFF:n toimialakuvaus: ” Yhtiön toimialana on kalanviljely, kalan, kalajalosteiden sekä muiden elintarvikkeiden myynti ja markkinointi Suomessa, vienti ulkomaille ja tuonti ulkomailta. Yhtiö voi käydä kauppaa kalastustarvikkeilla sekä kalanpakkaustarvikkeilla. Yhtiö voi myös omistaa hallita kiinteistöjä ja arvopapereita sekä harjoittaa kiinteistöjen ja huoneistojen vuokrausta. Yhtiö voi omistaa arvopapereita ja käydä niillä kauppaa.” Molemmissa kuvauksissa on ”vienti ulkomaille”. Tämähän tarkoittaa, että tänne jää kakat ja jätteet yhteiskunnan kontolle ja valmis tuote lähtee muihin suihin.

      Mikä hinku on väkisin sutata täällä vesistöä ulkomaalaisten ruokien vuoksi.

      • muillemaille

        Se on vaan niin, että jos meinaa pärjätä on tähdättävä vientiin. Niinhän se on myös monella viljelijällä, teollisuudessa yms. Ikävä juttu - en puolustele saastuttamista, mutta näin se menee.


      • maalaisjuristi

        Yhtiöittämällä erikseen saadaan riskit myös yhteiskunnan niskaan. Jos menee huonosti niin OFF konkataan erikseen. Näin se menee.


      • Kalat.kotimaahan

        En tuota heti oivaltanut. Oliskos ihan suunniteltu juttu.


      • tuleeko.vientitukea
        muillemaille kirjoitti:

        Se on vaan niin, että jos meinaa pärjätä on tähdättävä vientiin. Niinhän se on myös monella viljelijällä, teollisuudessa yms. Ikävä juttu - en puolustele saastuttamista, mutta näin se menee.

        Ei tarttis laajentaa ja kaloja riittäisi vientiin, jos esim Prisma lopettas Kalojen oston heiltä.


      • Suunnitteluutiätty

        Se on liiketoimintaa. Ei harrastus. Tottakai se on suunnitelmallista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe