Opiskelutekniikka pääsykokeeseen.

sisään_eikä_rannalle

Haen oikikseen ja olen laatinut alustavan suunnitelman pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Ensin aion lukea kaikki kolme pääsykoekirjaa läpi sujuvasti ja keskittyen, että saan yleiskuvan mistä on kyse ja jotain jää jo päähän ekalla lukukerralla.

Toisella kerralla ajattelin pysähtyä kohtiin, joita ensimmäisellä lukukerralla ei ole täysin ymmärtänyt tai jotka eivät jääneet muistiin.

Toisen lukukerran jälkeen aion tehdä muistiinpanoja, tiivistelmiä ja pitää itselle pistokokeita.

Millaisia ajatuksia lukemisesta on muilla varsinkin jo kokeneilla oikeustieteen opiskelijoilla. Syvennyttekö heti ensimmäisellä lukukerralla kunnolla vai silmäilette ensin mistä on kyse?

Miten aikataulutatte lukemisen? Miltä kuulostaisi esim tunti lukemista ja 30-60 min taukoa ja sama uudestaan 5-8 kertaa?

14

1119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nappi-Pentti

      Mä haen muualle kuin oikikseen, mutta toi tauon pituus on aivan liikaa, sellainen ns. jatkumo ehtii kadota sun päästä sillä välillä. Muuten toi kuulostaa juuri oikealta menetelmältä.

    • oikikseen2017

      Itse oon just täs tekemässä alustavaa lukusuunnitelmaa, Helsinkiin siis haen. Mun mielestä tunnin välein 30-60 min tauko kuulostaa aika paljolta, itse lukisin ehkä pari tuntia, jonka jälkeen pieni tauko. Ruokatauko on sit erikseen, siihen itse varaan tunnin.

      Ihan alkajaisiksi aion lukea kirjat ainakin kerran läpi ilman että teen mitään merkintöjä. Sen jälkeen, kun varsinainen kirjojen tarkempi läpikäynti alkaa, aion tehdä ainakin muistiinpanoja ja jonkinlaisia alleviivauksia, ajatuskarttoja jne.

      Ajattelin itse lukea aluksi 8h päivässä siten, että luen neljän tunnin jaksoja, joiden
      välissä käyn syömässä/syön kirjastossa eväitäni. Lisäksi pidän pieniä taukoja lukemisen välissä, sillä väkisinkin välillä ajatus harhautuu jne.
      Loppua kohden kiristän tahtia niin, että luen päivässä 9-10h ruokatauko välissä. Toki voin enemmänkin lukea, jos siltä tuntuu. Viikonloppuina ajattelin lukea vähän vähemmän, mutta ainakin 6 tuntia, loppua kohden enemmän.

      Teen lukusuunnitelmani kalenteriin, jokaisen päivän kohdalle merkitsen ruokatauot, kirjat mitä aion lukea ja suunnitellut tuntimäärät. Koska pykälän valmennuskurssilla käydään yhtä kirjaa kerrallaan (ainakin uskoisin), josta tulee kirjan läpikäynnin jälkeen välikoe, aion pitää aina kurssilla käytävää kirjaa "pääkirjana" ja siinä sivussa luen tasaisesti kahta muuta kirjaa. Yritän laskea suunnilleen niin, että kahta muuta kirjaa tulisi viikon aikana luettua tasaisesti suunnilleen yhtä paljon, "pääkirjaa" luen joka päivä. Kahta eri kirjaa aion siis päivän aikana lukea.

      Pahoittelut epäselvästä selityksestä, toivottavasti tästä oli jotain hyötyä :--D Jos en olisi valmennuskurssilla, lukisin todennäköisesti kaikkia kirjoja tasaisesti.

    • tappajatomaatti

      25 tai 50 min opiskelua, perään 5 tai 10 min tauko. 100 min tehokkaan välein pidempi max 30 min tauko. Ns. pomodoro tekniikka.

      • Oikkari

        Pitikin tänne tulla vinkkaamaan tuosta Pomodoro-aplikaatiosta! Todella hyödyllinen ollut itselleni! :) siinä kun "kello tikittää" samalla kun lukee, näkee loppupäivästä, paljon oikeasti on lukenut tehokkaasti. Aplikaatio myös kellottaa tauot jne :)


    • mark_twain

      Itse en kertailisi saman päivän aikana lukemaani pätkää uudestansa. Korkeintaan kerran. Aivot ovat jo saaneet dopamiini annoksensa. Turhaa päntätä samaa stooria heti perään monta kertaa. Se on itsesabotaasia. Eteenpäin vain puhtaalle neitseelliselle ladulle lykkimään. Itsellensä kannattaa tehdä pistokokeita tai kysymyksiä joihin vastata. Jos on lukukaveri niin tenttaatte toinen toisianne. Pomodoro tekniikka on hyvä koeteltu metodi. Luetaan 25-30 minuuttin jaksoja intensiivisesti. sitten tauko. Sen lyhyen 5-10 min tauon aikana kirja pois kokonaan kädestä. Ja ihan muuta tekemään. Jaloittelu ja virvokkeita ja omaa hauskaa. Ja taas 25-30 min setti. Tärkeätä. Tärkeätä. Laitat timeriin sen 25 min ja kello pirisee. Lukemisessa on kärki-idea, että heti kun herää ja on aamutoimet hoidettu niin lukemaan. Kannattaa syödä se "elävä sammakko" heti alta pois mahdollisimman aikaisin. Viivyttely kostautuu ja päivä menee helposti hukkaan. Jos lukee vain pari tuntia illalla ei voi pärjätä. Kilpailu on kovaa. Hommasta kannattaa tehdä jokapäiväinen iloinen tapa ja rituaali. Kaikki häiriötekijät kannattaa karsia pois. Kännykkä ja some pois päältä lukuaikana. Lukeminen on hyvä kokea kivana juttuna. Kun otat kirjan käteen niin suutele sitä. Toimii varmasti. Pakkopullaa ei kannata syödä. Heti jos ahdistaa niin luova tauko. Riittävä yöuni on tärkeätä. Muisti rakentuu vain yöllä nukkuessa. Ihme juttu mutta näin se vain on. Jos ei nuku riittävästi niin muisti ei rakennu kunnolla. Lukee, mutta nuppiin ei tartu mitään sisältöä. Kirjoittaa nätille pahvilapulle siihen näkösälle lyhyesti omin sanoin "miksi" hommaa oikeastansa tekee. Motivaatio tulee juuri siitä "miksi" tiedosta. Tärkeätä on olla tenttipäivänä elämänsä iskussa. Mestarien mestari. Kuningasten kuningas. Jos on tentissä univelkaa ja epäuskoa niin hommaa menee helposti "persiilleen". Älä sitä erehdystä tee. Hyvin luettu mutta huonosti nukuttu ja maito kaatuu pöydälle. Pari päivää ennen tenttiä lopettaa lukemisen kokonansa ja lepäilee. Puhaltelee vaan saippuakuplia ilmaan. Aivot rakentavat levossa parhaan kombinaation kaikesta siitä mitä on lukenut ja opiskellut. Ja jos on jo itsellä entuudestansa hyvä ikioma toimiva lukuformaatti niin sitten sillä eteenpäin.
      https://www.brainyquote.com/quotes/quotes/m/marktwain414009.html

    • MonteKristo

      Mark Twain oli viisas mies ja niin vaikuttaa olevan tuo nimimerkkikin. Tuohon ei ole enää juuri mitään lisättävää. Siinä on kaikki oleellinen. :)

      Itse lainaan toista viisasta miestä, yhtä lempikirjailijoistani, Alexandre Dumasia, joka kirjoitti aikanaan suurteoksessaan, Monte Kriston kreivi:

      "A person who doubts himself is like a man who would enlist in the ranks of his enemies and bear arms against himself. He makes his failure certain by himself being the first person to be convinced of it."

      Itselläni oli muutama vuosi sitten lukukeväänä tuo lainaus teipattuna isolla huoneeni seinällä. Aina välillä epäuskon iskiessä, luin tuon lainauksen ja muistelin Edmund Dantesin rohkeutta. On hirmuisen tärkeää uskoa itseensä ja omiin kykyihinsä. Jos ei usko omaan pärjäämiseensä, on jo luovuttanut ja liittynyt vihollistensa joukoon. :)

    • Jyrnysti

      Helsinkiin olen hakemassa ja ajattelin lähestyä lukemista siten, että aluksi silmäilen läpi kunkin kirjan sisällysluettelon, jotta hahmoittuisi rajat sille, mitä oikeastaan lähden lukemaan. Sen tehtyäni käyn lukemaan. Aion jo ensimmäisellä kerralla tehdä alleviivauksia ja muistiinpanoja. Miksi? Siksi, että haen ensimmäistä kertaa ja asia on vieras. Itselläni ei ainakaan toimi se, että luen lävitse tieto- tai oppikirjan kuin romaanin.


      En myöskään lähde hirttäytymään mihinkään kuuden tai kahdeksan tunnin lukumäärään päivässä, vaan luen niin monta tuntia kuin tarvitsen ja kykenen omaksumaan tietoa. Lukemisen laatu on oleellisempaa kuin määrä. Toki tiedonkäsittelyssä on yksilöllisiä eroja; joku lukee tunteja putkeen, joku käy välillä salilla paiskomassa rautaa prosessoiden opiskelemaansa samalla. Lukion aikana on aika hyvin päässyt jyvälle siitä, miten itse parhaiten asioita oppii. Muutaman tunnin putkeen kykenee opiskelemaan intensiivisesti, mutta sitten on jo tauon paikka. Jos tuntuu, että koko ajan lukee yhtä kahta lausetta pääsemättä eteenpäin, kirja kiinni ja muihin hommiin!


      Todennäköisesti lukupäiväni lähtee liikkeelle näin:

      -herätys ja aamiainen
      -opiskelua
      -syöminen
      -urheilua
      -opiskelua
      -syöminen
      -opiskelua
      -ilta ja lepäämään

      Toki kahvitaukoja mahtuu mukaan

      Olen ottanut Pykälän etäkurssin lähinnä vastaustekniikan oppiakseni

    • sisällön.mukaan

      Minä en lukiessani kelloa vilkuile. Luen sisällön mukaan järkeviä kokonaisuuksia. Päivässä aikaa voi lukemiseen kulua 1-12 tuntia. Luen joka päivä pari kolme viikkoa.

    • jurrari

      Todennäköisesti juristiopiskelijan dokupäivä lähtee liikkeelle näin:

      -herätys ja aamiainen (jos pystyy edes ajatteeleen ruokaa)
      -oksentamaan
      -juominen (jos pysyy sisällä)
      -kauppaan kepuu hakeen
      -juomista
      -hallusinaatioiden katselua
      -keputtelua
      -ilta ja baariin valmistautuminen

      Toki juomataukoja mahtuu mukaan

    • aloittajaa

      Olen myös sitä mieltä, että laatu on tärkeämpää yleisesti. Ensin luen kuitenkin kaikki kirjat läpi ja sit alan syventymään niihin tarkemmin.

      Lainsäädäntö ei onneksi ole ihan vierasta entuudestaan, mutta nämä pääsykoekirjan aiheet on sellaisia, ettei niitä ole tarvinnut aikaisemmin osata.

      Kyllä nää asiat päähän jää ja ymmärtää,kun niihin tarpeeksi aikaa käyttää;)

      Kiitos muuten hyvistä vinkeistä kaikille:)

    • 98899

      Vartin päästä julkaisevat kirjat. Jännän äärellä ollaan.

    • 875675

      "Miten aikataulutatte lukemisen? Miltä kuulostaisi esim tunti lukemista ja 30-60 min taukoa ja sama uudestaan 5-8 kertaa?"

      Itse käytin tuontyyppistä kurinalaista päivittäistä lukujärjestystä varsinaiseen pänttäämiseen, mutta myöhemmin kertausvaiheessa monimuotoisempaa opiskelutekniikkaa opitun syventämiseen, esimerkiksi jonkun hankalamman aihekokonaisuuden pohdintaa yhdistettynä kävelyyn.

      Pistokokeet kuulostaa aivan erinomaisilta, koska juuri sillätavoin oppii, eikä vain muista ulkoa. Aivot pitää laittaa prosessoimaan, jotta pääsee keskimääräisen tason yli.

    • Resurssien_jako

      Haen oikikseen järjestyksessä 1.Rovaniemelle, 2.Turkuun ja 3.Joensuuhun. Valintakoemateriaali on siis sama kaikkiin. Miten ajankäyttö kannattaisi jakaa kolmen kirjan kesken? Ajattelin ja olen tämän ekan viikon tavoitteeksi ottanut kaikkien kirjojen läpikäymisen. Ongelma onkin miten käytän seuraavat 5 viikkoa lukemiseen.

      Voisin esimerkiksi seuraavat kolme viikkoa lukea perusteellisesti viikon yhtä kirjaa, niin että varmasti ymmärrän sen idean ja opin keskeiset termit. Viimeiset kaksi viikkoa käyttäisin kaikkien kirjojen kertaamiseen painottaen kuitenkin heikkoiksia.

      Tässä tavassa epäilyttää se että pysyykö esim kirjan 1 sisältö päässä, jos sen lukemisesta tulee kahden viikon tauko. Toinen vaihtoehto olisi lukea kaikkia viikottain tasaisesti.

      Hyvin suunniteltu puoliksi tehny tai sitten liikaa suunnittelee niin jää itse asia tekemättä :D

    • Juoppo_asianajaja

      Tuollainen yksipuolinen tylsä lukeminen ei valmista sinua millään tavalla juristin ammattiin ja todellisuuteen. Sinun täytyy kyetä juomaan paljon alkoholipitoisia nesteitä ja näyttämää vesi selvältä. Vain harjoitus tekee sinusta mestarin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe