Karttaformaateista - C-MAP vai Navionics vai muu?

KysyväEiKuulemmaEksy

Itselläni on karttaplotterin hankinta edessä - siis nimenomaan karttaplotterin, padissa ja kännyssä karttasofta on jo mutta tarve on siis plotterille.

Jeppesen C-MAP on taas kampanjatarjouksessa ilmaiseksi uuden plotterin ostajalle.

Miltä tuo C-MAP näyttää ja tuntuu erityisesti suhteessa Navionicsiin. Itselläni on kokemusta vain Navionicsista plotterereissa ja padissa sitten Seapilotista ja Sailmaten rasterikartasta.

Kokemuksia kaivataan.

16

7464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TerraNostra

      Kaikki toimii hyvin.

      Kirjoitusten perusteella pienellä osalla on ollut hahmottamisvaikeuksia sen suhteen, mitä tietoja näkyy eri zoomaustasoilla. Itse en ole kokenut sitä mitenkään hankalaksi ymmärtää.

      • Ainakin Navionics on minusta hiukan typerä tuossa suhteessa. Mielestäni jokaisella zoomaustasolla pitäisi näkyä ainakin kaikkien niiden merimerkkien, jotka sen tason "vihjaamalla" etäisyydellä normaaliolosuhteissa erottuvat paljaalla silmällä katsoessa. Mutta olen huomannut, että monet viitat tulevat näkyviin vasta jossain alle 1 NM zoomauksilla.

        Tietysti tämän vaikutus riippuu siitä, miten on tottunut plotteria käyttämään. Jos pitää "normaalinäyttönä" jotain 0,5 NM tai jopa alemmas zoomausta, niin silloin kyllä kaikki näkyy.


    • PaperiKartatParhaat

      Vanhassa plotterissa oli C-map ja minusta se oli jollain tavalla selkeämpi ja luotettavampi esim. Navissa joskus saarten nimet sotkevat kivimerkkejä, kun ei oikein katsottu mihin lätkästään ja tämä tietyllä zoomauksella.

      Varmaan aika sama, kummassakin töppöilyjä, mutta nehän ovat vain navigoinnin apuvälineitä pahvien rinnalla...

      • LuotiJaKöysiParhaat

        Aivan, tosin pahvitkin ovat apuvälineitä siinä, missä kompanssikin ja kello.

        Ainoa tosimiehen navigointiväline on luoti ja köysi sekä tietenkin hyvä tuuri.


      • naiItseäsiNyrkillä

        Heko heko, mulla on kyllä ihan kunnolliset sähköiset vermeet, mutta on vaan, niin helpompi suunnitella karttalehdeltä, kun suunnittelee mistä menee, kun puikkelehtii poissa väyliltä. Plotteri on sitten mukava, kun suunnitelma olemassa ja tihrustelet siitä sitten missä liikut ja samalla pysyttelee suurin piirtein kartalla(paperisella).

        Tietysti voisi olla ok jos olis sellainen lähes telkkarin kokoinen näyttö, mulla vain vaatimaton 12 tuumainen jossa näkyy vain pieni pläntti, niin että näkee myös kivet ja matalikot.

        Tosimies laitta värinähälytyksen päälle ja lykkää luurin persuksiinsa ja toivoo, että kaikki tykkäävät somessa, jotta värähtelisi kunnolla.

        Ei taida poju edes osata navigoida oikeasti, oot ainoastaan plotteri kippari...


    • Teeppana

      Kannattaa käydä liikkeessä vertailemassa. Kartat muuttuu ja kehittyy joten vain tämän päivän tiedolla on arvoa. Itse olen noita keväällä vertaillut ja Navionics tuntuu ehkä vähän selkeämmältä ja enemmän ominaisuuksia kuten sonarchart live, jonka avulla saat tallennettua kartalle itse luotaamiasi syvyyksiä (mikäli kaiku yhdistetty plotteriin). C-map on ihan kelpo kartta sekin ja ja jos ilmaiseksi saa niin ehdottomasti se. Itse karttamteriaali ja luotettavuus on kuitenkin ihan yhtä hyvä/huono kuin navionicsissa. Ja kun ostat laitteen mihin käy sekä C-map että Navionics kartat niin voi muutaman vuoden kuluttua vaikka vaihtaa kartan jos toisen valmistajan karttaan tullut haluttavia ominaisuuksia.

      • Lättykartalla

        Nuo ominaisuudet jäivät mietityttämään. Käytän tavallista karttakuvaa, jossa turhana pitämäni tiedot, kuten osa syvyyksistä, on jätetty pois.

        Mahdollisuus olisi käyttää 3D-karttaa ja jotain kuviakin.

        Mitä ominaisuuksia kartasta käytätte ja mitä hyötyä siitä saa? Minulle ei nuo kaikki ole ihan auenneet navigoinitimielessä.


    • Flipperisti

      Navionicsilla oli ainakin jossain vaiheessa sellainen 'ominaisuus', että se jätti hyvin epäloogisesti viittoja pois zoomaustason vaihdellessa. Ja tällä en siis tarkoita sitä ilmeistä seikkaa, että osa ykistyiskohdista poistuu kun zoomataan ulos. Navionics nimittäin saattoi jättää esimerkiksi kahdesta poijun ja yhden viitan rykelmästä yhden poijun (!) pois tietyillä zoomaustasoilla.

      Käytännössä itsellä ei tätä em. ongelmaa koskaan ole ollut, kun navigoin pääosin pahvikartalla ja plotterikin on melko pieni, eli zoomattuna lähelle koko ajan.

      Kävin Navionicsin webipalvelussa katsomassa muutaman kohdan Helsingin edustalta jossa näin kävi ennen (https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@10&key=mj}mJyg}vC). Ainakaan tämän perusteella näin ei enää käy, eli ovat parantaneet karttojen toimintaa.

      Muutoin minusta Navionicsit ovat varsin ok.

      • Flipperisti

      • Flipperisti

        Ei tuo nyt näköjään onnistu, pahoittelut siitä... :D


      • hehhehhehe
        Flipperisti kirjoitti:

        Ei tuo nyt näköjään onnistu, pahoittelut siitä... :D

        Joo viittoja jäi pois, ehkä vähän muutakin.
        Vene on kyllä hieno.


    • Diibadaabaaa

      Mä annan ääneni Garminin kartoille, omasta mielestä paremmat kuin C-Map. Toisin eivät toimi kuin Garminin plottereissa.

    • Anonyymi

      Mites tilanne vuonna 2019 ?

      Onko c-map n kartassa lapsuksia zoomin suhteen?

      • Anonyymi

        Zoomista en mitään tiedä kun kalamies olen ja käytän karttaplotteria kalapaikan etsimiseen.
        Mutta C-mapissa on uutena 2019 luotaustiedot jo valmiina kortilla. Täältä voi käydä katsomassa miltä kartta näyttää https://www.genesismaps.com/ valitsee social map ja alkaa raapimaan karttaa suomea ja omaa aluetta kohti. Olen itsekin lähettänyt luotaustietojani tuonne ja kyllä ne näkyvät niin kortilla kuin sosiaalikartassakin. Tämä on kalamiehelle aivan huikea etu , pilkillä saapastelen suoraan syvänteeseen tai karikon kylkeen ja kuha filee on lähes varma:) Ylläolevasta näkyy vain järvet luodattuina , mutta kortilla on myös merialueen tiedot
        Niitä en ole kuin vilkaissut ja eivät mielestäni ole sen huonompia kuin muillakaan . Mutta järvillä luotaustiedot ovat kalamiehelle taivaan lahja :)


    • Anonyymi

      Tässä C-map 2020 tilanne. Uloszoomattuna, niin laajasti ettei siitä mitään hyötyä kun yksityoskohdat menee niin pieniksi, näkyy oletettavasti kaikki tiedot. Kun askeleen zoomaa sisäänpäin, niin häviää kokonainen väylä. Tämäkin zoomaustaso liian kaukainen 10" plotterissa jotta siitä olisi navigointiin mitään apua. Nähtävästi välissä vaihtuu karttapohja ja kaikki tiedot häviää. Onko C-map vai Q plotteri ongelma ei ole vielä selvinnyt.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa kyllä plotterin ongelmalta. Simrad C-map käytössä ja toimii kuten muutkin (Raymarin Navionics yms).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe