Onko Kaleva kusessa?

Karinkaveri

Mitäköhän joutuu kahden viikon sisällä selittämään? Onko torpannut jonkun yrityksen pystyttämistä? Hagfors tietää mutta ei kerro.

51

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhöhöhöhö

      No niin luin et on tosi vakava asia kyseessä. Liekö lopputili tiedossa? Taas toisaalta , juristit hoitaa ja ...

      • SKRUBA

        KALEVA VAIN KIELTÄYTI OSTAMASTA HIEMAN YLIHINTISTA TONTTIA, KUN ÖSTIS TARVITSEE RAHAA LAGERIN OSTOIHIN


    • Haiskahtaasiltä

      Lieneekö vaaleihin liittyvää mediapeliä. Laillisuuden valvonnassa totaalisen passiivisena ollut kaupunginhallitus puheenjohtajineen yrittää nyt esittää jämäkkää kaupungin edun valvojaa? Homma lässyttää parin viikon päästä kun vaalit on ohi ja puffetissa kilistellään kahvikuppeja baakkelsin kera.

      Hallituksen puheenjohtaja esiintyy lehdissä milloin minkäkin asian yhteydessä. Pääasia, että pysyy otsikoissa, vaikka valinta jo varmistuikin jo joka kotiin jaetun virallisen Morjensin vaalimainoksessa.

      Vai onko kyseessä jopa pormestaripeli? Ainakin puheenjohtajalle on kulisseissa yritetty jo säätää palkan maksua.

      • oivoi111

        Aloittajan viestiin viitaten. Miten joku joka ei ole läsnä hallituksen kokouksessa voi tietää mistä on kyse?


    • karinkaveri

      Aavistan että Kari on tän jutun kaivanut esille ja haluaa vastauksen!

    • SFPkamrat

      Kysy Mialta mikä on homman nimi.

      • sunnuntaina104

        Väärä osoite (mia), kysy suoraan Olavi Kalevalta mikä tämä juttu on? karin kaveri voi olla vaikkapa joku, kok:n tai sfp:n trollari? Onko tarkoitus taas kerran puukottaa Karia selkään? Joku Janne on tässä puukotushommassa mestari.


    • Röstaoss

      Kyll toi haisee Rkp:n ja Mian H-W:n pontevuuden osoitukselta näin vaalien alla. Saas nähdä mitä tuleman pitää vai tuleeko mitään?

    • Braasägeräsäfpee

      Paikallisista kokkareista on tullut ärkoopeen vasallipuolue. Viides kolonna tanssii äsäfpeen pillin tahdissa ja on onnistunut hajoittamaan ryhmän.

      • Nimierkki123

        Olen saanut mediasta sen käsityksen, että hallitus yksimielisesti on vaatinut Kalevalta selvitystä. Miten ihmeessä siitä voi vääntää jotain kok-rkp-vasallijuttua?


      • Selkärangattomat
        Nimierkki123 kirjoitti:

        Olen saanut mediasta sen käsityksen, että hallitus yksimielisesti on vaatinut Kalevalta selvitystä. Miten ihmeessä siitä voi vääntää jotain kok-rkp-vasallijuttua?

        Vaalipeliä koko homma. Juttu lässähtää vaalien jälkeen ja oli kyse mistä tahansa, niin selvitys tulee kelpamaan ja mitään ei tule tapahtumaan. RKP ei etsi virheitä, syntipukkeja ja katsoo vain eteenpäin. Näin toimivat myös leppäkerttujen käskytyksestä tanssivat kokkareiden vasallit, kun RKP puhaltaa pilliin.


    • Eeeronen

      Täytyy toivoa että maksaa juristin nyt omista rahoista eikä kunnan. Tuli miääleen tuo Keskimäki case. Arvelen että MV-lehden tiedoittaja nauttii nyt.

    • rehellisyystäälläarvoksi

      Nyt on torni vaiennut. Ei löydy rkp:ltä, sdp:ltä eikä kok:lta ”totuuden” kaupungin tarinan kertojia, kyse taitaa olla hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä? Yhdessä tekemistä aivan niin kuin Suomen parhaassa lilliputti-kaupungissa pitääkin. Mistä on kyse? Arvaus on, että kaupunginhallitus etsii Olavi Kalevan elinkeinopolitiikan saavutuksia ja työn tuloksia tarkastuslautakunnalle raportoitavaksi. Kalevalle on lehtijuttujen mukaan annettu pari viikkoa oman selvityksen antoon? Kuinka tässä vielä loviisalaisille vielä käy, sillä Raaseporissa on kunnanjohtajan virka auki. Siellä olisi 28 000 asukasta, joista mukavasti 60 % äitinkieleltään ruotsalaisia! Mahtaa houkutus olevan suuri jättää nämä näpertelijät ajokilometrejä laskemaan.

      • Minäromahan

        Nauttiiko kaupunginhallitus Kalevan luottamusta? Pitäisikö kh erottaa?


    • KuinLoviistasi

      Kummaa salailua, vaikka kaupunginvaltuuston 14. 12.2016 hyväksymän Loviisan kaupunkistrategian mukaan arvopohjaan kuuluu AVOIMMUUS! Kyse on kaikille kuuluvasta julkisen viran hoitoon liittyvästä asiasta, mutta taas menetellään ihan kuin kyse olisi jostain yksityisasiasta. Joka tapauksessa ylintä päättävää toimielintä valtuustoa olisi jo tullut informoida sen alaisen kaupunginhallituksen toimesta. Käsittämätön juttu, että valtuutetut sietävät tälläistä kaupunginhallituksen ylimielistä käyttäytymistä.

      Arvatenkin kaupunginjohtajan antama selvitys julistetaan sekin salaiseksi.

      • Faktaahommaa

        Karin osalta juttusi on täyttä bullshittiä. Hänen tekemänsä kantelut ovat pääosin osoittauneet aiheellisiksi ja kaupunki on saanut useita huomautuksia mm. oikeuskanslerilta, joka ei muuten laskuta sentin pyörylääkään tekemästään tutkinnasta.

        Huono hallinto on kyllä tullut TOSI kalliiksi. Kun seuraavan kerran morjestat Kalevaa tai Heijnsbroek-Wireniä (RKP), niin kysy heiltä kuinka on mahdollista (ja miksi he eivät ole hoitaneet asiaa kuntoon), että aluepelastuslaitos laskuttaa vuositasolla noin 0,6 miljoonaa euroa liikaa Loviisalta. Koska se on jatkunut jo yli kymmenen vuotta, niin ylimääräistä veronmaksajien rahaa on palanut jo kuutisen miljoonaa euroa!


      • Lainnoudattaja

        Ei onnnistu: laki määrää.: Asetus viranomaisten toiminnan julkisuudesta ja hyvästä tiedonhallintatavasta:8 c § (23.5.2002/380)
        Viestinnän järjestäminen

        Viranomaisen on huolehdittava siitä, että viestinnän edellytykset on turvattu avoimuuden toteuttamiseksi viranomaisen toiminnassa. Tässä tarkoituksessa on erityisesti pidettävä huolta siitä, että:

        1) tiedotusta hoitavien tiedonsaanti vireille tulevista ja ratkaistavista sekä muista viestintää edellyttävistä asioista riittävän aikaisessa vaiheessa on turvattu;

        2) viestintätehtäviä hoitavien välinen yhteistoiminta on asianmukaisesti järjestetty;

        3) esittely- ja valmistelutehtävissä toimiville virkamiehille on annettu tarpeellista koulutusta ja ohjeita viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistumisesta.


    • vaalitlähestyy

      Ålavi on niin sikakallis jätkä ettei huvita pussata. Karille tarjoan pullakahvit ST1 kkösellä, reilu kaveri. Loviisa häviää paljon jos ei Kari pääse valtuustoon. Facebookissa on muutamalla ehdokkaalla kirjoitusripuli. Vuosia ollaan oltu hiljaa ja sitten kun vaalit lähestyy niin kaikesta keksitään juttua että nimi jää mieleen. Willneri kirjoitta koko ajan järkeviä, muttei Jalkanen tai Konttinen tai toi yks Suvi. Tulee ihmisille semmonen vastenmielinen olo, niille ei anneta ääntä.

    • Wonderlandinjuttuja

      Loviisan Sanomissa 7.4.2017 kaupunginjohtaja Kaleva mm. kertoo, että "Minulla on puhtaat jauhot pussissa. Minulla ei ole mitään hävettävää ja pystyn katsomaan itseäni peilistä ihan kirkkaasti ja hyvällä omatunnolla".

      Pikemminkin elinkeinopolitiittinen säkki on tyhjä ja työn saavutuksia sillä saralla ei tule mieleen? Ehkäpä nämä lausunnot olivat lainauksia tulevasta "selvityksestä ". Täällähän riittää kun viranhaltija on itse tyytyväinen työn saavutuksiinsa ja kuntalaisista ei ole niin väliä. Kuin vakuudeksi Mia Heijnsbroek-Wirenin vaalimainoksessa luvataan: "Haluan mielummin kehittää kuin kepittää.". Viranhaltijat voivat siis edelleen luottaa siihen, ettei virka- ja tulosvastuuta ole.

      • peilajallajauhotpöksyssä

        Todella outoa kun kaupunginjohtaja Olavi Kaleva tulee julkisuuteen esittämään juttua pussiensa jauhojen ladatusta, häpeämisestä ja itsensä peilikuvasta!
        Tuollaisia juttuja ja selityksiä esittävät mieluusti omenavarkaissa tai näpistämässä käyneet Onneli ja Anneli talon alaikäiset lapset. Jo olisi aika kaupunginhallituksen ja Olavi Kalevan puhua julkisuudessa tutkinnan alla olevasta asiasta tosiasioita, ei jauhoista ja peilistä. Näinkö kh ja Kaleva pilaavat kaupungin julkisuuskuvaa ja imagoa? Onko tässä taas lisää ainesta 15500 synkän tarinankertojan kielteiseen tarinaan Lovisasta.


    • paljonpuhettatyhjästä

      Totta on, että avoimuus ja hyvä hallinto tästä kaupungista puuttuu. Asiat lakaistaan maton alle ja kehotetaan katsomaan eteenpäin. Liian vähän on asioista osaavia ja jos heitä on, niin moitteita tulee "eihän niin ole ennenkään tehty tunnuksella". Sahaniemeen tuhrautui kolme vuotta ja tulos oli nolla, oikeuskuluja maksettiin yli kaksisataa tonnia ilman hankintapäätöksiä, sataman kauppa käsiteltiin kahdesti tyhmyyden tuloksena, nyt voivotellaan kilometrikulujen suuruudesta j.n.e. j.n.e. Kyll oli paljon töitä tehtävissä, mutta missä tekijät??

    • Likaisetjauhot

      Juuri niin! Suurin piirtein parin sadan tonnin edestä tilauksia ilman kirjallisia hankintapäätöksiä ja siitä ei seurannut yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Asianajajaa ei tarvitse kilpailuttaa.

        Hankintalain 2 luku 9§ 5 kohta.
        Tätä lakia ei sovelleta: 5) luvan saaneista oikeudenkäyntiavustajista annetussa laissa (715/2011) tarkoitetun oikeudenkäyntiasiamiehen ja –avustajan tarjoamia oikeudenkäyntiasiamiespalveluja ja näihin välittömästi liittyviä neuvontapalveluja.


    • Veronmaksajatsponsoriksi

      Loviisan Sanomien mukaan jupakka koskee Kuningattarenportin aluetta, jota Eltete Oy on turhaan yrittänyt myydä jo vuosia. Aiotaanko alue nyt hallituksen kunnallispoliitikkojen (lähinnä RKP:n Heijnsbroek-Wirenin tahdosta?) toimesta ostattaa kaupungilla (veronmaksajilla)? Mikäli kaupunginjohtaja Kaleva ei ole alkanut valmistelemaan kaupunginhallituksen kahdesta pyynnöstä huolimatta alueen ostoa, niin hän on oikeassa. Alue on kaupungille tarpeeton ja sillä on jo ennestään tarpeeksi maa-alueita ja tontteja eri tarkoituksiin. Myyköön Eltete alueen jollekin sijoittajalle, joita se ei kuitenkaan näytä kiinnostavan.

      Onko hankkeessa todellisuudessa kyse "piilotuesta" ko. firmalle?

      • Kokemustaon1

        Onhan tuo yleisesti tiedossa. Hyvä yrittäjä on ahne ottamaan, mutta kitsas maksamaan. Kannattaa kysyä mitä haluais maksaa kun myyt ja sitten kysyä mitä maksaa kun ostat. Erotus kertoo ahneuskertoimen. Toimii aina.


    • juustosnakks

      Aivan samaa mieltä. Kaupungilla ei ole mitään hyötyä laittaa alueeseen rahaa kiinni. Jos ei yksityiselle kelpaa, pitäkööt tontit. Ålavi teki eka kerta oikein.

    • Hulvatontamenoa

      Kunnan tehtävä on kaavoittaa eikä hankkia lisää maa-alueita. Alueelle on tehty asemakaava. Jos nykyinen omistaja ei saa aluetta kaupaksi, niin ei sitä saa myytyä kaupunkikaan. Kysyntää ei yksinkertaisesti ole!

      Mistä tämä yhtäkkinen kaupungin kiinnostus? Aiemmin suuri Kuninkaanportin maa-alue luovutettiin kaupungin toimesta käytettäväksi motocross ratana! Otetaan se alue nyt ensin muuhun käyttöön, jos muka kysyntää on!

    • moporunkkari

      eiks se kaks viikko o jo menny, mitä vastas. häh?

    • pimennossa

      Tänään kokous, mutta eihän sieltä mitään kerrota. Loviisalaiset eivät ole sen arvoisia että kunnallispolitiikka on avoin niinkuin muualla!

    • Tyst

      Julkiset asiat ovat täällä salaisia. Onko seuraavaksi vuorossa turhan maa-alueen osto ja lasku veronmaksajien käteen?

    • MitäMitänyt

      Siis onko jutska elteten tonttien osto ?

      • HymyPekkajärjesti

        Ilmeisesti. Nyt on aika maksaa Motorinen matkan tarjoilut ja tanssit.


      • AutaJanne

        Ei Motorinen vaan Monorin matka. Kyllä Mia, Juha ja Pekka tietävät. Ei ilmaista ateriaa ole!


      • lipeväjaliukaskonsultti

        Miten on Jounin kanssa?


    • Karinkaveri

      Se oli nyt sitten Olaville lähtö!

    • Justså

      Eroamisen syyt on selvitettävä valtuustolle ja kaupunkilaisille.

    • Karinkaverit

      Nimenomaan, mehän maksetaan siitä kuuden kuukauden palkan, melkein 60.000€.
      Ainoa hyvä että Brandensteininkadun rajoitukset voi poistaa.

    • sartiini

      Saakohan Stena ylennyksen, sehän on läpihuutojuttu.

      • Fiskmåsen

        Sjödahl olisi huomattavasti parempi vaihtoehto, jos paikallisia huolitaan.
        Muuten oli kyllä huomattavan ylimielinen kommentti puheenjohtajalta Östnylandissa kun sanoi, ettei kaupunkilaisilla ole mitään tarvetta saada tietää taustat.


    • Noniinsesiitä

      Ketä nyt haukuttaisiin? ;)

    • Pelonilmapiirikö

      Eron syyt on selvitettävä valtuuston nimeämään valiokunnan toimesta.

    • Siitäselähtee

      Noniinsesiitä kysyi ketä nyt haukuttaisiin. Kymmenen pisteen vihje: RKP on suurimpana puolueena määrännyt kaikesta ja vastuussa kaikista päätöksistä. Älä hauku ketään, mutta esitä perusteltua arvostelua.

    • Oknjälkeistäelämää

      Kuinka nyt onnistutte täyttämään tämän äkillisen tyhjiön elämissänne? :D

      • OKnperintövelvoittaa

        Helposti. Sen verran on hillopurkin sisältöä hamuavia veljiä ja siskoja kaupungin johdossa. He eivät hyväksy sitä, että tehtävänä on ajaa kaupungin etua ja hyvinvointia eikä täyttää omia ja kavääreiden taskuja.


    • Unohtakaajaeteenpäin

      Veronmaksajien lompakkoon muodostumassa 106148,40 euron suuruinen tyhjiö. Tosin parempi sekin kuin 0,5 miljoonan vakuumi!

      Åtto jo piiskaa valtuutettuja unohtamaan menneet miamaakaupan koplaukset ja katsomaan vaan eteenpäin rakentavassa hengessä?

    • Ktm03

      Miksi kaupunginhallituksessa haluttiin ostaa ylihintaan tontti ilman käyttökohdetta? Onko myyjä uhkaillut tehtaan siirrolla toiselle paikkakunnalle tai joukkoirtisanomisilla

    • huhuuhu

      Huhu kertoo että liittyy suomenlahden telakan alihankkijan tonttipyyntiin.

    • Jojoutuiarmas

      Loviisalle on hyödyksi vaihtaa kaupunginjohtaja. Alkoi olla leipiintynyttä menoa. Todella pitkään monet hallitukset vuorollaan tyytyneet vain hyväksymään tuloksettomuuden.

      • rosvojahillopurkilla

        Ilmeisesti Kaleva ei voinut hyväksyä kaikkia hillopurkille pyrkivien yrittäjien temppuja, toisin sanoen valvoi ja edisti kaupungin asukkaiden etua ja hyvinvointia? Mistä löytyy uusi johtaja, joka pystyy ajattelemaan itsenäisesti ja ymmärtää holistisesti Loviisan edun?


      • ååpolaistapukkaa

        Ei semmoista johtajaa Lovisaan voi hyväksyä. Riitä kun osaa ruottia ja on käynyt jonkin valmentavan työkkärin kurssin Åbossa.


    • jääwitönlekuri

      Kaleva lähti ja Dorka tulee. Nyt yrittäjät voisivat kusettaa valtuustoa ja Dorkaa katteettomilla lupauksilla ja tarpeilla sekä ”yhteistyö- ja kehityshankkeilla”. Tie hillopurkkiin on auki ja levällään, ei muuta kuin tahmasormet sisään. Eiköhän nyt talousarvion käsittelyssä varata rahaa vaikkapa Eltetelle, sillä on asemakaavoitetulla alueella se sikala ja muut vähäarvoiset tontit länsiportissa. Tällä avattaisiin ovet kaikille ”liike”-tonttien ja tilojen maanomistajille laajassa Lovisan kaupungissa. Koska kaikkia on käsiteltävä tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti, niin kaikki arvottomat ja hankalat tontit on tasapuolisen kohtelun vuoksi kaupungin ostettava, ilmeisesti myös navetat ja tallit täydestä arvosta. Jos kaupunginhallitus tai luottamushenkilöt haluaisivat pääomittaa yrityksiä näin ”silmänkääntö”-tempuilla, niin kyseessä on laiton puuhastelu! Tällöin vaihdon välineeksi pitää käydä myös vaikka keinonurmen, lahjapystien, konsulttipalvelujen ja lääkäripalvelujen osto ”varastoon”. Tässä tunnetussa hankkeessa ongelma on, että onko Lovisalla riittävästi rahaa, koska Kalevan potkuja julkisuudessa käsiteltäessä Elteten johtaja revitti Lovarissa, että se ei myy tontteja Lovisalle vaikka se tarjoaisi vaikka miljoona euroa. On siinä tosi räväkkä ja kunnian mies.
      Kerrotaan että kaupunki on yrittänyt edistää jo pitkään näiden asemakaavoitettujen Länsiportin tonttien myyntiä, muun muassa rakentamalla Porvoonkuja alas Elteten tonttien tasoon, mistä on ollut suuri haitta kujan eteläpuolella olevien yrittäjien liiketonttien tieliittymiin. Tosiasiallisesti Lovisalla on omistuksessaan omaa maata ja hyviä asemakaavoitettuja liiketontteja riittävästi hamaan tulevaisuuteen asti. Nyt ei tarvitse ostaa yhtään yksityisen henkilön tai yrityksen tonttia, vaan sen on keskityttävä uusien, liiketaloudellisesti kannattavien yritysten houkutteluun kaupunkiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe