Uusi Loisto mobiili - koska tulee?

Loistavaväylä

Sain messuilla pienen esittelyn tästä tulevasta uutuudesta ja aloin varovasti sitä fanittamaan.
Tuo messuesittelijä ei osannut sanoa aikataulusta muutakuin, että tänä keväänä tulee.
Onko kukaan täällä mukana olevista mahdollisesti kuullut uutisia tästä uutkaisesta?

47

2384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PettynytLoistoon

      Eivät tunnu saaneen vanhempaakaan tablettiversiota toimivaksi, taitaa olla niin, että pitäkööt tunkkinsa.

      • Better_Than_Life

        Höpö höpö. Esim Sony Xperia tabletissa toimii moitteettomasti.


      • Toinenjoku

        Taita olla ainoa tabletti missä toimii. Uusissa Samsungeissa tätyy olla mobiilidata yhteys, että saa Loistomobiilin auki.


      • PettynytLoistoon
        Better_Than_Life kirjoitti:

        Höpö höpö. Esim Sony Xperia tabletissa toimii moitteettomasti.

        Olisi syytä kertoa, että pitää olla Sony Xperia tabletti. Kolme vuotta vanhassa Samsungissa ei toimi mm. reititys.


      • 28m

        Toimii nykyisin 100%:sti kiinalaisessa Teclast P98 4G tabletissa. Tuossa on hyvä 4:3 Retina-näyttö (9,7", 2048x1536) joten toimii hyvin varalaitteena. Nykyisin-sana siksi, että jonkun päivityksen jälkeen tuli karttojen hallinta-sivukin näkyviin. Ei taida olla tätä laitetta enää myynnissä, mutta olkoon esimerkki että Loisto voi toimia eksoottisessakin tabussa.


      • Better_Than_Life

        Sonyn ostin koska on vesitiivis. Lisäksi näyttö on ainakin jossain määrin reflektiivinen, eli näkyy kohtalaisesti jopa suorassa auringonpaisteessa. Olihan tuolla tietysti hintaakin.


      • Toinenjoku

        Toimiiko ilman mobiilidataa?


      • 28m

        Juu, toimii täysin Teclastissa. Tabussa ei ole koskaan ollut edes sim-korttia sisällä.

        Itselläkin on hyviä kokemuksia Sonystä.


    • Lisää Loisto uutisia:
      Uusi sovellus on nimeltään Loisto Mariner

      Loisto-tuoteperheen uusin jäsen sai nimekseen Loisto Mariner. Vielä viimeisteltävänä oleva navigointisovellus julkaistaan ladattavaksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista kesäksi.

      Uusi sovellus tarjoaa hyvät työkalut monenlaiseen vesillä liikkumiseen. Veneilykartat sovelluksesta löytyy Suomenlahdelta Inarijärvelle ja karttojen esitystapa on paperisista merikartoista tuttu. Merikarttojen lisäksi käytettävissä on myös maastokartat, jotka saa myös merikarttojen kanssa samanaikaisesti näkyviin.

      Uusina ominaisuuksina navigointisovelluksesta löytyy esimerkiksi käyntisatamien tiedot palveluineen, sekä sää- ja tuuliennuste satamiin ja käyttäjän vapaasti valitsemaan sijaintiin. Käytettävyydeltään uusi veneilysovellus on erityisen hyvä. Kartan vierittäminen ja zoomaaminen on sulavaa ja reitin luominen onnistuu sovelluksessa todella näppärästi.

      Kesäksi on luvassa jo täysiverinen navigointisovellus. Heti kesäpäivänseisauksen jälkeen uusien ominaisuuksien kehittäminen jatkuu ja tulevissa versioissa sovellukseen lisätään esimerkiksi uusi, entistä parempi toiminto reitin automaattiseksi luomiseksi, sekä lisätään AIS-lähettimellä varustetut alukset näkyviin kartalle.
      Haluatko saada tietoja uudesta sovelluksesta julkaisun lähestyessä?

      Liity postituslistalle, niin saat ensimmäisenä tietoja uuden sovelluksen ominaisuuksista ja julkaisuajankohdasta.


      Käytämme sähköpostiosoitetta vain uuden Loisto-sovelluksen viestintään. Sähköpostiosoitetta ei jaeta kolmansille osapuolille.

      Loisto Mariner -logo

      © 2017 Karttakeskus Oy

      Tietoa evästeistä

      Minulla ei ole mitään kytkentöjä tähän firmaan .

      • Loistavaväylä

        Kuullostaa hienolta. Loistokuume alkaa tässä vähän kerrassaan nousemaan :D
        Minä olen kiinnostunut juuri tuosta merikartan näköisyydestä, kun olen niitä jo 60- luvulta asti tottunut katselemaan.


    • senioori12

      " Vielä viimeisteltävänä oleva navigointisovellus , Kesäksi on luvassa jo täysiverinen navigointisovellus. uusien ominaisuuksien kehittäminen jatkuu " No niin, kaikki urheat koekaniinit tilaamaan keskeneräistä ohjelmistoa , kun se on niin vanhan merikortin näköinenkin. Ja ensi kesänä sitten pukkaa uutta Loistoa , varmaankin marine Super .

      • Senioori12
        Ymmärrän tunteesi, ovat paikallaan.Se jäi tästä mainitsematta että uutta Loistoa voi kokeilla ennenkuin sen tilaa.


      • senioori12
        lihamylly1 kirjoitti:

        Senioori12
        Ymmärrän tunteesi, ovat paikallaan.Se jäi tästä mainitsematta että uutta Loistoa voi kokeilla ennenkuin sen tilaa.

        Kommentistasi päätellen se vaatii nettiyhteyden toimiakseen , omalle laitteelle ladattuna ilman nettiä , hiukan eri asia toimivuuden kannalta. Siitähän nuo edelläkin olleet ongelmat juontavat.
        Kunnollinen navigointiohjelma ei voi olla nettiriippuvainen , ainoastaan ladattaessa se laitteelle.


      • Yep, tietenkin vaatii nettiyhteyden kun se ladataan mutta tarvitseeko nettiyhteyden kun kokeilee Loistoa, sitä en tiedä. Kerran meiltä katosi Loiston näyttö Pirttisaaren ja Vuosaaren välillä (pelkkää valkoista sivua), tuli vähän "tenkkapoo" mutta selvittiin, en tiedä mistä ongelma johtui. Joo, on ihan selvää että navigaatio-ohjelma joka toimii vain nettiyhteyden kanssa on hyödytön.
        Mutta, ajon kuitenkin katsoa tämän kortin, meillä on eka Loisto (oliko III) käytössä ja se on toiminut hyvin, tosin nettiyhteys on aina ollut.


    • VarsinaistaLaatua

      Loisto Mobiili lakasi ainakin toimimasta ja ilmoitti, ettei ole käyttöoikeutta. Mielestäni se kyllä hankittaessa oli rajoittamaton käyttöaika. No, väliäkö sillä, eihän tuo paska edes toiminut kunnolla, ei ymmärtänyt reititystä, oli kuulemma sopimaton tabletti, ja nyt ei näytä karttoja enää ollenkaan ja itkee puuttuvee käyttöoikeutta.

      Pitäkööt prkele kotimaiset tunkkinsa.

      • senioori12

        Lähinnä tätä tarkoitin noissa aiemmissa kommenteissani. Värkätään uutta vaikka edellisetkään ei toimi kuin satunnaisesti joissain laitteissa.


    • Toinenjoku

      Sama homma kun varsinaista laatua ja senioorilla. Toimii joskus, kun ottaa mobiilidatan pois.
      Ei enää aukea. Tabletti on Samsung Tab ( 2016 ) 10,1.
      Mapitare ei ole pätkinyt

      • Uuden version oletusarvo ei siis ole kovin hyvä.Sitten pitää katsoa näitä muita vaihtoehtoja.


    • KVG-69
      • Toinenjoku

        Kyllä on epävarma toiminta jos ei ole yhteys päällä. Muuttui sen jälkeen kun tuli Loisto mobiili. Loisto Android toimii vieläkin vieläkin. Loistoista on kokemusta Tasku loisto1 saakka.


      • VarsinaistaLaatua

        Voi olla, mutta käynnistettäessä ilmoittaa että se käynnistyy ilman karttoja, ja ilmoittaa ettei lisenssiä. Google playssä, ei anna muuta vaihtoehtoa kuin avaa. Avatessa tuo lisenssin puuttuminen ja käynnistyminen siksi ilman karttoja.


    • Missäviipyyhäh

      Miksei mobiili Loisto ole saatavilla, luvattiin jo toukokuuksi venemessuilla!

      Nyt Loiston websivuilla sanotaan että tulee vasta kesäkuussa! Ja linkin takana kuitenkin puhutaan toukokuusta. Messuilla kuvatulla videolla sanootaan että tulee pian, häh!

      Eikä muuten löydy mistään mitään tietoa uusista ominaisuuksista ja mikä tulee olemaan hinta. Mitä ne sössii siellä Karttakeskuksella!!! onkos kellään tarkempaa tietoa, vai ovatko pistäneet syrjään koko uuden version, mitäs sellasta siinä edes olis mitä ei ole jo muissa navisoftissa.

      Pari loistoa hankkineena luulin että nyt tulis jotain selvästi uutta, ei näytä tulevan, näillä vanhoilla enää mitään tee kun paljon parempiakin saatavilla

    • Toinenjoku

      Taitaa loiston kevät olla heinäkuussa, niin kuin vuonna 2016.

      • 28m

        Mitäs te tuota uutta versiota niin odotatte? Uutuutena on käyntisatamat ja sijaintiin perustuva sääennuste. Molempiin löytyy jo nykyään hyviä appeja Android -puolella.

        Käyttöliittymä saisi olla 100% parempi ja sisältää symbolivihjeet, mutta tuollaista en ole nähnyt luvatun. Nykyisessä versiossa nappien merkitys ja logiikka ei helpolla aukea.


      • Missäviipyyhäh

        Näin on, tökeröitä lupaksia kertoivat venemessuilla, se myyjäkin kehui kuinka on paljon veneilijöitä kehittämässä, hah hah mitä lööperiä! On sitten Loistojen loppu prkl kun tuli se aiemmin edes ostettua. Vaihtuu nyt toiseen softaan jossa on muun lisäksi paremmat kartatkin.


    • Toinenjoku

      Odottelen jos vaikka alkais uusi pelmaan Samsung Calaxy A (2016) tabletissa ilman mobiilidata yhteyttä, mikä ei onnistu Loisto mobiili 2016 kartoilla.

      • Toinenjoku

        Vene-lehdessä mainos, Tutustu uuteen navigointi sovellukseen google play palvelussa, ei löytynyt. Taitaa jäädä kauppaan kun se on vuositilaus.
        Mennään Mapitarella.


      • Toinenjoku

        Loisto mariner ja syksy tulee samaan aikaan ( lomien jälkeen).


      • Loistavaväylä
        Toinenjoku kirjoitti:

        Loisto mariner ja syksy tulee samaan aikaan ( lomien jälkeen).

        Tänään tuli sähköpostia heiltä, jonka mukaan haluavat kehitellä sitä edelleen. Ilmeisesti eivät halua julkaista keskeneräistä tuotetta.
        Jään toistaiseksi odottelemaan mitä siitä kehittyy, enkä ota tarjouspalvelua vastaan.


      • VarsinaistaLaatua
        Loistavaväylä kirjoitti:

        Tänään tuli sähköpostia heiltä, jonka mukaan haluavat kehitellä sitä edelleen. Ilmeisesti eivät halua julkaista keskeneräistä tuotetta.
        Jään toistaiseksi odottelemaan mitä siitä kehittyy, enkä ota tarjouspalvelua vastaan.

        Mutta vanha lisenssi meni sen sileän tien. No, saihan siinä köyhä paskanjauhaja kehittäjäpoika hiukan rahaa "start upiinsa". Pätee kohtalaisen hyvin nykyisin ajatus; vältä suomalaista.


      • nettipurjehtija
        VarsinaistaLaatua kirjoitti:

        Mutta vanha lisenssi meni sen sileän tien. No, saihan siinä köyhä paskanjauhaja kehittäjäpoika hiukan rahaa "start upiinsa". Pätee kohtalaisen hyvin nykyisin ajatus; vältä suomalaista.

        Mapitare on hyvin toimiva kotimainen karttatuote mobiililaitteisiin.


      • VarsinaistaLaatua
        nettipurjehtija kirjoitti:

        Mapitare on hyvin toimiva kotimainen karttatuote mobiililaitteisiin.

        No, mitä maksaa Mapitare merikartta sovellus?


      • toinenjoku

        Vuonna 2016 39,90 € kevään päivitys ilmainen.


      • Hetkinen
        Kävin Mapitaren sivuilla ja siellä sanotaan että tässä on vuosimaksu meri maastokartat noin 30 €/vuosi.Onko nettipurjehtijalla vanhaa tietoa vai ymmärsinkö väärin ?


      • VarsinaistaLaatua
        lihamylly1 kirjoitti:

        Hetkinen
        Kävin Mapitaren sivuilla ja siellä sanotaan että tässä on vuosimaksu meri maastokartat noin 30 €/vuosi.Onko nettipurjehtijalla vanhaa tietoa vai ymmärsinkö väärin ?

        Hmmmmm. sanoisimpa että siinä taas "yksi Loisto" lisää, jonka lisenssi vaan lakkaa pelaamasta.


      • nettipurjehtija
        lihamylly1 kirjoitti:

        Hetkinen
        Kävin Mapitaren sivuilla ja siellä sanotaan että tässä on vuosimaksu meri maastokartat noin 30 €/vuosi.Onko nettipurjehtijalla vanhaa tietoa vai ymmärsinkö väärin ?

        Minä ostin Mapitaren v. 2015 kertamaksulla hintaan 39,90 € eikä muita kuluja. Silloin sitä mainostettiin ikuisilla ilmaisilla päivityksillä. Yrittäjä on ilmeisesti huomannut, että nykymaailmassa kertamaksulla ei kauaa juhlita ja on vähin äänin lakannut myymästä kyseistä kertamaksullista versiota. Minulle tulee edelleen ohjelman ja karttojen päivitykset ilmaiseksi, joten siltä osin valmistajan vanha lupaus pitää paikkansa.


      • Nettipurjehtia
        Kiitos vastauksesta.Sitä kysyisin vielä että ovatko Mapitaren kartat kuin merikortti ? Jos ovat voisin hankkia sellaisen. Karttakeskuksen meno ei vakuuta.


      • Mjölö

        Kokeilin Mapitaren viikon ilmaista versiota viime vuonna ja merikartat oli mielestäni jopa selkeämmät kuin lopetetun Loisto viritelmän ja hyvin lähellä merikorttia. Maastokartat ja tiet erinomaisia. Kuvia niistä on ainakin Play-kaupassa katsottavissa.
        Lisenssi näyttää muuttuneen ihan just vuositilaukseksi, merikorttien kanssa 30,- jossa on näköjään nyt mukana mm. kiinteistörajat ja myös Ruotsin sekä meri että maa.


    • Navionics_tai_Seapilot

      Miksi käyttää tällä hetkellä muuta kuin Navionics HD:tä Seapilottia? Nuo ovat parhaat mitä tabletteihin saa.

    • Mjölö

      Loisto mobiili on sitten näköjään täysi farssi!

      Nyt sanovat sivuillaan että tulee joskus syksyllä, hah hah!!! Ja Karttakaupassa ihan vanhaa asiaa, video neljä vuotta vanhaan ensimmäiseen Loistoon eikä mitään tietoa uudesta versiosta.

      Nyt vaihtuu Karttaselaimeen tai Mapitareen, kumpaa suosittelette? Mapitarea kokeilin viime kesänä ja oli sillon vakuuttava. Navionicsiä turha tyrkyttää, tarviin maastokartat ja tiet samaan pakettiin.

      • Kiitos Mjölö
        Muistaakseni Venemestari lehti testasi tai tutki nämä ohjelmat huhtikuun numerossaan ja siinä todettiin että Karttaselaimessa ei voinut tehdä reittejä tai ei voinut muodostaa reittejä kuljetun matkan mukaan.Tutki tämä juttu koska en voi itse koska olen Sipoon saaristossa ja Venemestari kirjoituspöydälläni.Rupeaa kyllä näyttämään siltä että Mapitare se on jonka valitsen.Tämä on arvokasta tiedonvaihtoa, tabletilla toimiminen vaan on kömpelöä.Hyvä Me.


    • mievaanveneilen1

      Tänään olisi tablettiin jotain ladattava. Loistoa olen miettinyt. Mutta m ikä nyt sitten kannattaa ladata ja miksi?
      Huawein 10 tuuman halpistapletti. Paperikortit mulla toki on ja Garminin 4 tuuman pikkuplotteri.

    • Mjölö

      Kokeilin Karttaselainta viimeksi viime vuonna ja silloin tosiaan reittejä ei voinut tehdä, nauhoittaminen kyllä toimi, mutta se ei riitä veneilytarpeisiin.

      Mapitaressa voi tehdä reittejä ja on alustavan kokeilun mukaan todella toimiva ja hyvä kaikin puolin. Siinä on myös kiinteistörajat mukana, hyvä lisä rantautumispaikkaa haettaessa ja runsaasti muutakin infoa. Kartta on myös erittäin selkeä, päihittää mielestäni Loiston kartat jotka oli melko hyviä nekin, ja nyt hintaan näyttää kuuluvan myös Ruotsin alue

      Molemmista voi ladata ilmaisen kokeiluversionkin, testaan paremmin kunhan ehdin.

      Ihmettelen edelleen etteivät sitä Loistoa viitsineet tehdä valmiiksi ja toimivaksi, sekin nuori myyjä joka myös siinä videolla vakuutti niin kovasti että tulee ihan supersofta keväälle! Kaikkeen p-aan sitä tuleekin uskottua!

      • Usko.suomalaiseen.ja

        petyt varmasti.

        Nyt ei ole mitään karttoja Loisto mobiilissa, kun käynnistyy vain ilman karttoja.


    • Missäviipyyhäh

      No Karttakeskus ja te Loisto myyjät venemessuilla ja puhelimessa, milloinkas se uusi Loiston mobiiliversio tulee?

      Ei ole mitään tietoa tullut kesäkuun jälkeen. Lupasitte ja vielä moneen kertaan uuden version jo venemessuilla!

      On kyllä niin hävytöntä ja röyhkeää kuluttajien vedätystä noiden toiminta että iljettää. Ensin kirkkain silmin puhuvat ja kehuvat vaikka mitä ja sitten pettävät kylmästi kaikki lupaukset,

      Älkää ostako mitään tuolta putiikilta!

    • huijjatuksitulin

      Minä ostin uuden Loisto Marinerin ja täytyy sanoa, että pettyy solistina suuri.
      Ihmetellä täytyy jos tuon kehittämiseen on mennyt ylimääräinen vuosi, on sen verran riisuttu ohjelma.
      ÄLKÄÄ LADATKO TÄTÄ OHJELMAA!

      • Toinenjoku

        Olen samaa mieltä. Kokeilin lokakuussa ja peruin samantien.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe