Virolaisten hienot autot

Hämmentyny

Mistä johtuu että kun menee vaikka tallinnaan niin siellä on kaikilla paikallisilla hienot ja kalliit autot vaikka virossa on todella huono palkka niin miten voi olla varaa ostaa niin kallis auto jos palkka on vajaa 500/kk.

31

2711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näköharha

      Ja toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa ei kohta ole mitään liikkumiseen tarkoitettuja välineitä.

    • virovoro

      Eräs virolainen tuttuni kertoi kerran että virolaisille on erittäin tärkeää näyttää ulospäin varakkaalta. Moni sijoittaa mielummin kaikki rahansa mielummin autoon kuin vaikkapa asuntoon. Hän sanoi että tällaiset tyypit eivät omista välttämättä muuta kuin autonsa ja jopa nukkuvat niissä.

    • dsds

      Mutta jos palkka on sen 400-500€/KK niin miten silti voi ostaa 50000€ auton vaikka ei kotia olisikaan. kyllä siinä aika kauan saa säästää

      • vaikeitakysymyksiänää

        Sepä se. Osamaksulla voi saada jonkinlaisen auton. Onhan niitä keinoja vironpojillakin. Lainaa ja pientä vilunkia ehkäpä?


      • Palkka ei ole Virossa 400-500€ see noin 1000€
        50000€ autoa ei pysty Virossa ostama es Suome palkkatasola :D siinä vaatitan vähintän 2500€ kk palkka, mutta on sulla muitaki laskuja kun auto liising.


      • kaarnapoiss

        Virolaiselle on auto tärkeää. Se kyllä näyttä hänen taloudelistä pyrkimystä.
        Suomessa olis se ehkä samoin, kun Teillä ei olis autoveroa mikä Tekee Teidän autot 1/3 osa kallimaks.
        On Suomessakin katu mennyt kaunimmaks. Olen seurannut. Ihminen joka avostaa laatua osta laatuautoja.
        Ja jos auto on vain kulkuväline, siis käy se turhamaisuuskin.
        Ei tarvii valitaa. Tehän olette sivistynyt kapitalimi, ei me. Mies ostaa, mitä mieli tekee.
        Onko oikein?


    • eiollenkaanihme

      Keskipalkat virossa eivät ole alle 500€/kk. Ne on nykyään jotain tonnin kuussa tai vähän sen päälle, ja toki paljon tämän ylikin palkkoja on varsinkin Tallinnalaisilla. Niin että kyllä näillä palkoilla uuden karheita isoja autoja ostelee, kun vielä autojen hinnoissa ei Virossa ole läheskään niin paljon veroakaan kuin mitä meillä ja niitä saa siellä paljon halvemmalla. lisäksi virulaisille auto on tärkeämpi peli kuin mitä meillä, ja autoon siis halutaan satsata pienemmilläkin tuloilla.

    • Asdasdass

      Harvempi siellä nyt ihan 50000€ autolla ajelee ennimmäkseen siellä näkee vanhoja edustusautoja esimerkiksi mercedes benz s vm2003 mitä on paljon takseinakin joka maksaa vajaat 4000€ ja osamaksulla kyseisen auton saa alle 100/kk ja kun ei tarvitse miettiä mitä auton pitäminen maksaa kun ei ole autoveroa suomessahan tuommoisten vanhojen s mersujen pitäminen on jumalattoman kallista ja yrityksen perustaminen on virossa paljon vaivattomampaa kuin suomessa kun sielä yritykset saavat sen 24% alennusta kun ostaa auton yrityksen nimiin suomessa vastaavaluku on 5% auto on virolaisille se tärkein asia mitä on he sijoittavat ennemmin kaikki autoon kun vaikka asuntoon kuten jokin tuossa jo mainitsi ei se hieno auto virossa tarkoita että olisit rikas. Kyllä helsingissä paljon kalliimpia autoja näkee kuin tallinnassa.

    • Kustapääsä

      Se on kyllä tultu huomattua että se auto ei siellä tarkoita mitään esim käydessäni rimissä virolaisperhe kurvasi pihaan isolla porchella ja menivät ostoksille kauppaan (ostivat yhden tlk maitoa ja jotain nakkeja ja jonkin halpislimpparin) katselivat päät pyörällään kaikkien suomalaisten ostoksia ja kun olin pakkaamassa ostoksiani jokin virolainen mies kysyi minulta miten voin ostaa niin paljon kun mimulla oli 2 isoa kassillista jossa oli vähän ruoka karkkia limsaa. Ja hänkin sitten lähti audi a8:lla . Mielestäni on aika naurettavan näköistä kun kuljetaan hienoissa vaateissa ja ajetaan tuollaisilla autoilla ja sitten ruokakaupassa ihmetellään miten minä ostan niin paljon ja kallista ostokseni maksoivat yhteensä 39€ suomessa se määrä olisi maksanut varmaan 100€ Tuommoisilla autoilla suomessa ajava ei kyllä mieti että ostaisko nyt 1 vai 2 maitotlk. Taitaa vähän olla virolaisilla kustapäässä kun pitää niin väkisin näyttää varakkaalta vaikka lompakko ei niin paksuolekkaan ja pankkitilit huutaa hoosiannaa.

      • Illalla syödään ravintolassa, miksi ostaa kotiin..


      • Apua kun tyhmä olet, Virossa ei ole tapa osta iso laja ruoka koti kun Suomessa. Jos on vara osta kallis auto, niin on vara osta muutakin


    • iuv

      Virossa autojen liisaus on tavallista ja kannattavaa, toisin kuin meillä. Autoa ei siis tarvitse ostaa omaksi, joten "on varaa" ajaa kalliilla autoilla.
      Ja tosiaan kulttuuri on vähän sellainen että kunhan auto on hieno, asunto voi olla sitten millainen röttelö vain.

    • lendur

      Mis siis, Soomlased ostavad autod ka järelmaksuga, Eestis vöib köik liisinguga vötta.

    • nhgfukjn

      Saksasta käyvät hakemassa auton ,voivat ostaa joltakin trokarilta niin voi saada edullisesti. Nuosukas luonne panee näyttämään että on millä mällätään.

      • lendur

        Neukkuaika on ohi, elävät euroopassa...


      • Koplin_ketku
        lendur kirjoitti:

        Neukkuaika on ohi, elävät euroopassa...

        Meille suomalaisille näyttää olevan vaikeaa ymmärtää olla Euroopassa, kun puoli kansaa haluaa edelleen, että kuulutaan Venäjän vaikutuspiiriin.


      • Estofiili
        Koplin_ketku kirjoitti:

        Meille suomalaisille näyttää olevan vaikeaa ymmärtää olla Euroopassa, kun puoli kansaa haluaa edelleen, että kuulutaan Venäjän vaikutuspiiriin.

        Niin, Suomessa on ehkä ihmisiä, jotka HALUAISIVAT Suomen kuuluvan Venäjän vaikutuspiiriin. Riippumatta siitä, mitä nämä ihmiset HALUAISIVAT, Suomi ei kuulu Venäjän vaikutuspiiriin, toisin kuin Viro eli Eesti NSV.

        En tiedä mitä virolaiset HALUAISIVAT, mutta TOSIASIA ON, että Viro ON ryssän saappaan alla ja väestöstä 26 % on ryssiä. Ja Viron ryssistä melkein puolet ei ole ottanut edes Viron kansalaisuutta, vaan he ovat mieluummin joko Venäjän federaation kansalaisia tai ilman kansalaisuutta.


      • Estofiili kirjoitti:

        Niin, Suomessa on ehkä ihmisiä, jotka HALUAISIVAT Suomen kuuluvan Venäjän vaikutuspiiriin. Riippumatta siitä, mitä nämä ihmiset HALUAISIVAT, Suomi ei kuulu Venäjän vaikutuspiiriin, toisin kuin Viro eli Eesti NSV.

        En tiedä mitä virolaiset HALUAISIVAT, mutta TOSIASIA ON, että Viro ON ryssän saappaan alla ja väestöstä 26 % on ryssiä. Ja Viron ryssistä melkein puolet ei ole ottanut edes Viron kansalaisuutta, vaan he ovat mieluummin joko Venäjän federaation kansalaisia tai ilman kansalaisuutta.

        Väärassa olet, neilä ei ole venejän kansalisuuta vain neilä ei ole MITÄN!
        Viroksi sanotan “hall pass” ilikä harma passi. Ei niitä halua Venejä eikä Viro


    • tyhmätpankit

      Leasing-mersuja ja muita epärehellisin keinoin hankittuja. Suomalainen on sen verran rehellinen, että ei yleensä huijaa elämällä yli varojensa tai varastamalla.

    • Cjvxgjbcc

      Leasingautoja suurin osa.
      Ja miks olis parempi laittaa paljon rahaa ruokaan ja olla yhtä lihava ku moni suomalainen?

    • ettänäintää

      Virossa keskipalkka on nykyään jotain 1100€/kk. Se on myös selvä että juuri Tallinnassa on paljon tätä enemmän palkkaa saavia. Viimsin kunta(Viimsi vald, rannarahva kodu), joka on Tallinnan naapurikunta, on Viron suurituloisin kunta, keskitulot nykyään muistaakseni jotain 1700€/kk luokkaa. Ja mitä autoihin tulee niin uusissa autoissa on Virossa verojen osuus paljon pienempi kuin mitä meillä, ja myös auton pitoon liittyvät maksut ovat paljon pienempiä.

      • ettänäintää

        Ja tämän päälle vielä Virulaisille juuri auto on tärkeä, ja autoon siksi satsataan.


    • Ensinnäkin Virossa ei ole autoveroa lainkaan.

      Toiseksi suuri joukko virolaisia työskentelee toisessa eu maassa, kuten Suomesa, josta heille maksetaan kaikki samat lakimääriset sosiaalietuudet kuin suomalaisillekin, lapsilisiä myöten, vaikkeivät olisi ikinä jalallaan suomessa edes käyneet . Ja kaikki suomen taksojen mukaisesti.
      Ja vaikka työntekijän oikeudet ja turva Suomessa toistaiseksi on vielä suurinpiirtein kohdillaan, niin samat oikeudet koskevat myös virolaisia, jotka täällä ovat työssä.
      Sairasloma, joka on lääkärintodistuksella todistettu, oikeuttaa palkkaan ja kun virossa kuitenkin elinkustannukset ovat suomea halvemmat, kannattaa hakea sairaslomia enemmänkin.
      Potkujen uhkaa ei ole ja palkka juoksee.

      Virolaiset ovat alusta alkaen osanneet käyttää hyväkseen suomalaisten anteliaisuuta ja käyttävät sitä surutta, sama lienee käytäntö muidenkin pohjoismaiden kohdalla, siis ei yksin suomen.

      Sitten on Viron verotus, joka on tasaverotus, kaikille samat 20 %. paitsi, että Virossa ei yrittäjä ole verovelvollinen, yritysvero maksetaan vasta, kun yhtiöstä nostetaan esimerkiksi osinkoa. Voittoa tuottava yhtiö voi siis verovapaasti jättää koko voiton yhtiöön, ja käyttää sen esimerkiksi investointeihin, työvoiman palkkaamiseen ja myyntivolyymin lisäämiseen.
      Tämä takaa varmasti sen, että kaikki jotka kynnelle kykenevät, perustavat yrityksen ja investoidahan voi vaikka siihen autoon.

    • sdadsa

      Mielestäni näyttää lähinnä naurettavalta että kurvataan 100 000€ autolla perheen kanssa kauppaan ja valitetaan siellä että ruoka maksaa paljon mikä ainakin omasta mielestä on ilmaista suomeen verrattuna.

      • sinulla.vanhaa.tietoa

        Sami Lotilan kolumnien mukaan Tallinnassa on nykyään kalliimpaa kuin Helsingissä. On kirjoittanut aiheesta kirjankin Sigaodav Helsingi.


      • Hdhdhdss

        Et ole varmaan ikinä edes käynyt tallinnan ruokakaupoissa suurin osa tuotteista on yli puolet halvempia kuin suomessa esim 0.5l pepsi virossa 49snt ja suomessa halvimmillaan 1.95€ . Jos vanhassa kaupungissa olisi ruokakauppa niin siellä todennäköisesti olisi kallimpaa jo kuin norjassa.


      • opettele.lukemaan

        Puhuinkin Sami Lotilan kolumneista ja kirjasta, en omista kokemuksistani.


    • Palkka on Eestis noin 1000€ kk
      Tallinnassa on enemän kalleita autoja kun Helsinkissa, see on varma. Eestlasele on tärkeä, etä auto olisi hieno :)

      • palkkaaiakvähän

        Miten ostat 1000€ palkalla tai vähän yli sen 100 000€ auton


    • siihenloppuisi

      Kyllä kun muutama trafin kirje tipahtaisi viron S mersu kuskeille postilaatikkoon niin loppuisi se ökyautoilu siihen.

      • Viron-Penis

        Virossa auto on peniksenjatke.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe