Satanismin perusteita

Nior

Satanismin perusteita

Modernin satanismin teki tunnetuksi muuan Anton LaVey (Howard Levey, 1930 - 1997), joka vuonna 1966 julisti; "koska kaikki nk. 'synnit' johtavat henkiseen ja fyysiseen nautintoon, perustettakoon suuri nautintojen temppeli!" Näiden sanojen saattelemana LaVey perusti maailman ensimmäisen julkisen satanismijärjestön, Church of Satanin -- Saatanan Kirkon. Saatanan Kirkon aate pohjautuu ihmisen lihallisen luonnon tunnustamiseen: Ihminen on eläin muiden joukossa, ja ihmisen eläimellisen luonnon kieltäminen ja tukahduttaminen johtaa kärsimykseen ja lopulta tukahdutettujen viettien purkautumiseen kieroutuneissa muodoissa. Vain viettien ja vaistojensa kanssa sopusoinnussa oleva ihminen voi elää täysipainoista elämää. "Nauttiminen pidättymisen sijaan", onkin Saatanan Kirkon ajatusmallin keskeisin teema. Ihmisen tulisi keskittyä omiin tuntemuksiinsa ja hylätä yhteiskunnan pakonomaiset ja usein ihmisluonnon vastaiset normit. Satanistin tavoitteena on elää täysipainoista ja intohimoista elämää kuin kedon villipedot. Rakastaa rakastettujaan rajatta, ja vihata vihollisiaan yhtä palavasti. Kyseenalaistaa tekosyvälliset pyhät lehmät ja etsiä turmeltumatonta maallista viisautta. Olla oman elämänsä luova herra, vailla valtiasta ketä seurata ja kumartaa.

Saatanan Kirkon satanistien suhde Saatanaan ei olekaan nöyrä tai alistuva. LaVeyn kuvaamissa psykodraaman kaltaisissa seremonioissa satanisti julistaa Saatanalle; "minä olen kaltaisesi!" Satanisti siis samaistuu Saatanaan, läntisen kulttuurin pääkapinalliseen, toisinajattelijaan ja hekumallisen elämän henkilöitymään, jossa hän näkee sielunveljensä ja -sisarensa. Hän ei palvo yliluonnollista olentoa, vaan näkee Saatanan itsessään leimuavana kesyttämättömänä elämän liekkinä.

"Historiallisen" mustan messun kohokohdaksi kuvataan hetki, jossa pappi julistaa Jumalan kuolleeksi. Saatana on voimissaan. Eletään uuden saatanallisen ajan ensimmäisiä vuosia. Humanistinen ragnarok, maailmanpalo, on takana -- jumalat ovat kuolleet. Jumalien ikeestä vapautunut ihminen katsoo itseensä, ja ymmärtää olevansa jumalien kaltainen. Ei jumalien luoma, vaan itse jumalien luoja. "Hän näkee henkisen ja lihallisen yhtyvän, vain huomatakseen, kenties kauhukseen, että on olemassa vain lihallinen, ja niin on aina ollut!" Jumala on kuollut, Saatana elää. Ei ole enää Hyvää ja Pahaa, on vain ihmisen oma tunto -- värikäs ja tilannekohtainen, ei mustavalkoinen tai muuttumaton. Nyt hän "joko vihaa itsensä hengiltä, päivä päivältä -- tai nauttii ja iloitsee siitä mikä hän on!"

Saatanan Kirkon ajatusmalli korostaa yksilön vapautta, ja siten myös yksilön vastuuta itsestään ja toimiensa seurauksista. LaVey kirjoittikin; "satanismi on ainoa uskonto mikä tukee yksilön yksilöllisten halujen ja tarpeiden tyydyttämistä ja jalostamista, niin kauan kuin ne pohjautuvat aitoon tarpeeseen". Satanismin käsitys ihmisestä onkin osittain hyvin optimistinen, ja tuo mieleen kuvaukset klassisesta kultaisesta ajasta, jolloin ihmisten kerrottiin eläneet sopusoinnussa maailmankaikkeuden kanssa, nauttien ja iloiten sen yltäkylläisyydestä. Utopistinen satanisti on eläin vailla selkeytymättömiä ristiriitoja, joka virtaa sulavasti esteettä kuin idän tao-mestarit ikään. Hän on todellisuuteen saumattomasti sulautuva psykofyysinen kokonaisuus, jonka erittelemätön keho-mieli on tulinen ja kirkas.

Toisaalta satanismi pitää sisällään myös ihmisvihaa. Laumahenkisyyttä halveksitaan kiihkeästi, mikä, ironista kyllä, johtaa paikoin jopa totalitaarisen yhteiskuntamallin kaipuuseen. Unelmoidaan yhteiskunnasta, missä ihmiset saavat ansionsa mukaan, ilman lahjakkaita tai rikoksen uhreja sorsivaa tasapäistämistä. Lahjakkaiden elämänlaadun kustannuksella ei tulisi suojella itsetuhoisia syöpäläisiä heiltä itseltään. On aiheellista kysyä, kuinka todennäiköistä olisi, että totalitaarinen yhteiskunta suvaitsisi yksilöllisyyttä ja kapinallisuutta ihannoimaa satanismia. Saatanan Kirkon käyttämät sana-asut ovatkin usein vertauskuvallisia, joista ei puutu sarkasmia ja parodiaa. Satanismi nähdään kolmantena vaihtoehtona, missä yhdistyvät muuten vastakkaiset teemat, kuten vaikkapa kapitalismi ja kommunismi, tai juutalaisuus ja natsismi. Satanismi tarjoaa objektiivisen kehyksen, minkä sisällä toteuttaa yksilökohtaisia subjektiivisia tarpeita.

Tämä objektiivinen kehys muodostuu lahjomattomasta todellisuuden kohtaamisesta, tinkimättömästä realistisuudesta, mikä mahdollistaa mielikuvituksellisempien mahdollisuuksien tarkastelun ilman sortumista henkisiin umpikujiin. Kun osaat uida, ei veteen sukeltaminen ole enää vaarallista ja päätöntä, vaan virkistävää ja motivoivaa. Saatanallisen sanaston ja mielikuvien tarkoitus on nimenomaan virkistää, sen lisäksi että ne ovat toisinaan hauskoja. Joskus asioita on myös helpompi sisäistää vertauskuvallisen kielen kautta, ja toisinaan tekee hyvää ilmaista patoumia "runomaisessa" muodossa. Tuskin on kulttuuria mikä ei tunne kirosanoja, mutta harva kulttuuri on todella oivaltanut osuvien kirosanojen tarjoam

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Falsifel

      LaVeylainen satanismi on ihan normaali käyttäytymismalli tavallisille, ateistisille ihmisille vaikka he eivät kutsu sitä satanismiksi. Satanistisessa undergroundissa sitä ei oikeastaan edes noteerata satanismina. Sen lisäksi on olemassa traditionaalinen satanismi johon voi parhaiten tutustua Order of Nine Angles -ryhmän kirjoista. Mm. ihmisuhraus on osa ONA-satanismia.

    • jaribe

      Ateisti ei voi olla satanisti, koska satanisti uskoo Jumalaan tai johonkin ns. lähteeseen. Lisäksi satanismissa ollaan tekemisissä sellaisten voimien kanssa, että ihminen ei lopulta kykene hallitsemaan itseään (eli se siitä "oman itsen herra"-ajattelusta), vaan hänestä ottavat täyden voiman henkimaailman pahat henkiolennot, jotka ovat myös osa palvonnan/uhrauksen ja rituaalien kohdetta, Luciferin (Saatanan) oheen. Satanismissa kidutetaan eläimiä ja vauvoja (etenkin eliitin harjoittamassa satanismissa, mm. Bohemian Grove) ja satanismi liittyy Uuteen Maailmanjärjestykseen, jossa ihmiset ovat pienen eliitin orjia (ja suurin osa ihmisistä on tulevaisuudessa tapettu esim. levittämällä kemikaaleja ympäristöön (kemikaalilennot), luomalla tarkoituksellisesti sairauksia salaisissa laboratorioissa, rahoittamalla terrorismia (cia ja USA) jne. Kaikki (niin tavisten kuin eliitinkin) harjoittaman satanismin päämääränä on tuhota ihmisyys ja tuoda tilalle kloonatut ihmiset ja android-ihmisrobotit (joita on amerikka on pullollaan), jotka näyttävät ihmiseltä, mutta joilla ei ole tunteita (siksi esim. ihmisten joukkosurmaaminen on mahdollista, kuten tapahtui WTC-iskuissa, jotka olivat USA:n sisäinen okkultistinen rituaali). On siis varsin outoa, että normaali tavisihminen haluaa palvoa jotain, jonka "palkinnot" saadaan julmien rituaalien (kuten surmaamalla vastassyntynyt vauva tai lemmikkieläin) kautta. He eivät tajua sitä tosiasiaa, että pahuuden voima on niin paha, että siitä ei pääse enää helposti pois kun kerran antaa sille vallan. Näin ollen ihmisestä tulee vain kuori, jota ohjaa henkiolennot, hänen tahtonsa vastaisesti. Silloin kyse ei todellakaan ole omasta vapaasta tahdosta, vaan orjuudesta. Systeemistä, joka manipuloiden saa jonkun henkilön uskomaan itseensä, vapauden ja "kapinallisuuden" nimissä. Sitä paitsi Anton LaVey tunnusti kuolinvuoteellaan läheiselleen kauhistuneena olleensa täysin väärässä ja tehneet järkyttävän virheen ohjatessaan ihmiset kohti pahuutta, hyvin kauheiden rituaalien kera. Saattaa olla, että hän heräsi totuuteen liian myöhään...

    • Saatananhuono

      Niinpä niin varsinkin poliittisesti latautunut satanismi yhdistyy armeijan sisäpiiriin. Varsinkin Michael Aquino, joka on egoistinen sosiopaatti. Älä luota keneenkään varsinkaan Setiaaniin joka on kehittyneempi versio Satanismista.
      Muka taikapiiri - niin varmasti. Kylmän sodan jäänteitä ovat nämä vasemman käden polun mestarit.
      Kyllä Assange ja Snowden ovat jo paljastaneet jotain mutta eivät tarpeeksi vielä, että nämä elitistit saataisiin oikeuden eteen.
      Pahuus on loppujen lopuksi helppoa jokaiselle joka ei käytä sydäntään.

      nimimerkki ex-satanisti nykyinen realisti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe