Darwinin perintö maailmanhistoriassa

Tuskin Darwin itsekään tajusi, millaisia seuraamuksia hänen kehittämällään pseudotieteellä tulisi olemaan kansakunnille. Tässä muutama esimerkki:

1. Karl Marx, kommunistisen järjestelmän 'hengellinen isä', oli Darwinin suuri ihailija. Darwinin teoria sopi täydellisesti Marxin ateistiseen ideologiaan, jossa Jumalalle ei ollut sijaa. Kommunismi on jäänyt historian kirjoihin surullisena esimerkkinä yhteiskunnallisesta aatteesta, joka ei toimi, vaan aiheuttaa kurjuutta, köyhyyttä, korruptiota ja epätasa-arvoa.

2. Leon Trotsky oli Marxismin ja Darwinismin kiihkeä puolestapuhuja ja intomielinen ateisti. Hän vainosi kristittyjä ja tuhosi kirkkoja ja seurakuntia. Hän itse totesi, että Darwinin ajatukset myrkyttivät hänet.

3. Joseph Stalin, maailmanhistorian pahin massamurhaaja, opiskeli nuorena teologiaa Tbilisissä, Georgiassa. Hänen maailmankuvansa muuttui täysin sen jälkeen, kun hän oli lukenut Darwinin oppeja. Hän omaksui ajattelutavan, jonka mukaan vain vahvimmat selviävät tässä maailmassa ja tämän vuoksi hän oikeutti itselleen tavan toimia julmasti, kiristää, uhkailla, vainota ja lopulta tappaa. Omasta mielestään hän vain suoritti kansakunnan puhdistusta. Jopa 60 miljoonaa ihmistä tapettiin Stalinin suorittamien puhdistusten johdosta.

4. Adolf Hitler omaksui rotuoppinsa Darwinin teorioiden pohjalta. Hitler jalosti niitä edelleen ja kehitti eugeniikan, rodunjalostusopin. Hän keskittyi erityisesti juutalaisten tuhoamiseen (n. 6 miljoonaa juutalaista tapettiin Hitlerin johdosta) ja muiden kansojen hallitsemiseen. Kymmenet miljoonat ihmiset kuolivat hänen ideologiansa takia toisessa maailmansodassa.

5. Kambodzan diktaattori Pol Pot oli Darwinin, kommunismin ja Kiinan kommunistisen puoleen johtajan, Mao Zedongin suuri ihailija. Noin 1 700 000 ihmistä sai surmansa hänen ideologiansa takia.

Historialliset faktat puhuvat järkyttävää kieltä Darwinin ideologian seurauksista. Tätäkö ateistit haluatte lisää?

75

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OletkoTyhmäJaSokea

      Hei tuolla on sinua vartavasten tehty ketju kysymyksistä joihin et ole uskaltanut tai pystynyt vastaamaan.
      Miksi aina pakenet?
      Menehän nyt kohteliaasti vastaamaan kysymyksiin.
      Vai pakenetko paikalta myös luokassa kun oppilas kysyy ja et osaa vastata.

    • Knark5

      No, sehän jo tiedettiin ettet sinä osaa hävetä.

    • Graaaaaaaaaan

      Hitler oli kyllä uskovainen joka ei uskonut evoluutioon.
      Olet ala-arvoinen opettajana sekä ihmisenä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        http://www.naturalselectionanddarwinism.com/eugenics.html

        Ja tuosta voit lukea kylmää faktaa evoluutioteorian suhteesta eugeniikkaan, joka oli Hitlerin lempi-ideologia.

        Kieltäkää nyt tieteen lisäksi vielä historiakin. En olisi lainkaan yllättynyt.

        Hörhö taas projisoimassa :D.

        Sinähän se kiellät tieteen, historian, terveen järjen ja myös raamatun sisällön, päivästä päivään, todistettavasti.

        Epätoivosi on kaikille ilmeistä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        http://www.naturalselectionanddarwinism.com/eugenics.html

        Ja tuosta voit lukea kylmää faktaa evoluutioteorian suhteesta eugeniikkaan, joka oli Hitlerin lempi-ideologia.

        Kieltäkää nyt tieteen lisäksi vielä historiakin. En olisi lainkaan yllättynyt.

        "Kieltäkää nyt tieteen lisäksi vielä historiakin. En olisi lainkaan yllättynyt."

        En nyt puutu noihin muihin edittämiisi säälittäviin olkiukkoihin, mutta Hitleriin viittaminen on kreationistille sellainen virhe että vaatii muutaman tosiasian mainitsemisen:

        - Hitler uskoi Raamatun Jumalaan, aivan kuin sinä Tomi.

        - Hitler oli kreationisti, aivan kuin sinäkin, Tomi.

        - Ja aivan kuin sinä Tomi, myös Hitler houri ihmisten rappeutumisesta: Hänen mukaansa arjalainen ihminen oli jumalan luoma valiomalli, ja muut rodut rappeutuneita maanantaikappaleita. Siksi arjalaisuutta piti suojella "saastumiselta". Tällä palstalla kreationisti JC on paljastanut jakavansa Hitlerin näkemykset, kertoilemalla kuinka esim. pygmit ovat rappeutuneita, kaukana länsimaisen ihmisen valiomallista.

        Apropoo, ROT:

        Oliko Jeesus mielestäsi valkoihoinen, länsimainen ihminen?

        Viittaat hirmutekoihin ja valehtelet että Darwnin opit olisivat muka niiden pontimena. Oletko varma että haluat lähteä tielle, jossa selvitetään kuinka monen hirmuteon pontimena on ollut jumalusko ja uskonnolliset dogmit, kuten esim. vääräuskoisten tappaminen? Kaivellaanko esille niitä ohjeistuksia, mitä Jumala antaa Raamatussa vääräuskoisten / Jumalan kansan vihollisten käsittelystä? Sitäkö SINÄ haluat?


      • Ihminen, joka tahallisesti tappaa toisia ihmisiä, ei ole uudestisyntynyt kristitty. Jeesus ei kehota tappamiseen vaan rakastamiseen ja anteeksiantamiseen.


      • kaikkinäköjäänkäy

        Näköjään samalla logiikalla, että Hitler oli kreationisti, voidaan väittää, että myös Darwin oli kreationisti.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ihminen, joka tahallisesti tappaa toisia ihmisiä, ei ole uudestisyntynyt kristitty. Jeesus ei kehota tappamiseen vaan rakastamiseen ja anteeksiantamiseen.

        "Ihminen, joka tahallisesti tappaa toisia ihmisiä, ei ole uudestisyntynyt kristitty. Jeesus ei kehota tappamiseen vaan rakastamiseen ja anteeksiantamiseen."

        Missä voimme havaita sinun noudattavan tuota Jeesuksen ohjetta esim. niitä kohtaan jotka ymmärtävät evoluution olevan faktuaalinen luonnonilmiö?


      • kaikkinäköjäänkäy kirjoitti:

        Näköjään samalla logiikalla, että Hitler oli kreationisti, voidaan väittää, että myös Darwin oli kreationisti.

        'Lajien synty' -kirjassaan Darwin nimenomaan ei sulkenut luomista pois syynä elämän alkuun.
        Näinollen Darwinia voidaan pitää kreationistina.


    • Heh, alatko olla jo niin epätoivoinen, että pitää toistella tällaisia vanhoja kretuiluja? Et sitten kykene erottamaan esim. poliittisia ideologioita tieteellisistä faktoista? Lähdetäänkö katsomaan miten esim. Lutherin juutalaisvastaiset raakkumiset vaikuttivat natsi-saksassa? Tai miten paljon uskonto on ylipäänsä aiheuttanut kuolemia?

    • "4. Adolf Hitler omaksui rotuoppinsa Darwinin teorioiden pohjalta. Hitler jalosti niitä edelleen ja kehitti eugeniikan, rodunjalostusopin. Hän keskittyi erityisesti juutalaisten tuhoamiseen (n. 6 miljoonaa juutalaista tapettiin Hitlerin johdosta) ja muiden kansojen hallitsemiseen. Kymmenet miljoonat ihmiset kuolivat hänen ideologiansa takia toisessa maailmansodassa."

      Hitler ei uskonut evoluutioon vaan oli kunnon kreationisti. Hän poltatti Darwinin kirjoja. Lisäksi hänen juutalaisvihansa oli otettu suoraan Martti Lutherilta. Eugeniikka kehitettiin Yhdysvalloissa 1800-luvun puolella ja rotuoppi kukoisti jo kauan ennen Darwinia. Muistat varmaan, että mm. uskonveljesi JC on sitä mieltä että valkoinen rotu on luotu muita ylemmäksi.

      Pätevyytesi toimia opettajana alkaa olla vähintäänkin kyseenalainen.

      • https://fi.wikipedia.org/wiki/Eugeniikka

        Jopa Wikipediakin, johon niin yleensä luotat, kertoo Hitlerin ajaneen eugeniikkaohjelmaansa Arjalaisen rodun säilyttämiseksi puhtaana.


      • "Jopa Wikipediakin, johon niin yleensä luotat, kertoo Hitlerin ajaneen eugeniikkaohjelmaansa Arjalaisen rodun säilyttämiseksi puhtaana."

        Ja syynä siihen, että Hitler halusi säilyttää arjalaisen rodun puhtaana oli se, että hän oli kreationisti, joka uskoi valkoisen rodun olevan Jumalan korkein luomus.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Eugeniikka

        Jopa Wikipediakin, johon niin yleensä luotat, kertoo Hitlerin ajaneen eugeniikkaohjelmaansa Arjalaisen rodun säilyttämiseksi puhtaana.

        Valkoinen rotuhan on herraskansaa, valittua kansaa. Miten tämä taas liittyy siihen että lajien geneettinen muuntelu johtaa sopeutumiseen, uusien ominaisuuksien ja sopeumien muodostumiseen?


      • etkö.tajua
        ravenlored kirjoitti:

        Valkoinen rotuhan on herraskansaa, valittua kansaa. Miten tämä taas liittyy siihen että lajien geneettinen muuntelu johtaa sopeutumiseen, uusien ominaisuuksien ja sopeumien muodostumiseen?

        Liittyyhän se, jos luonnonvalinnalla siirtomaaolosuhteissa valitaan.


      • etkö.tajua kirjoitti:

        Liittyyhän se, jos luonnonvalinnalla siirtomaaolosuhteissa valitaan.

        Väite muistuttaa edisonin argumentteja teslan järjestelmästä...

        Miten politiikalla voi falsivoida ja kiistää luonnta havaittavan ilmiön olemassaolon mitä ihmislaji on kymmenituhansia vuosia jo ymmärtänyt ja hyödyntänyt.. Oletko koskaan kuullut kasvi ja eläinjalostuksesta...


    • jobwelldone1

      Tässä on vain pintaraapaisu siitä pahasta, mitä evoluutioteoria on saanut aikaan. Eihän Darwin suinkaan yksin toiminut, hänestä on vain tehty keulakuva. Ei kukaan voi olla niin fiksu tai ilkeä, että yksin vedättää kokonaista tiedemiesporukkaa. Joka tapauksessa hyvää työtä, ei vaan saanut hyvää aikaan.

    • Epiphaniuseikirj

      Kovin lyhytnäköistä mielestäni.
      Entäpä ne kansanmurhaajat jotka uskoivat luomiseen, tai mihin vaan?

      Darwinin esille nostama evoluutioteoria on ollut suuressa mittakaavassa "näkyvillä" vasta toista sataa vuotta. Se on varsin lyhyt aika ihmisaikakauden historiassa, jossa taas on alusta asti ollut murhaajia ja kaikenlaista pahuutta.

      Himot ja ylpeys on pahuuden juuri(tiedän tämän kokemuksesta, enkä tietenkään itsekään ole noista vapaa, mutta toivon niiden pienenevän). Taistelisit ennemmin niitä kuin evoluutioteoriaa vastaan.
      Oletko muuten varma, ettei juuri nuot edelliset aja sinua taisteluun evoluutioteoriaa vastaan?
      Oikeassa olemisen himo, joka on ylpeyden muoto, voi sokaista ihmisen täysin, ja jos se radikalisoituu niin lopulta se voi johtaa tuhoisaan käytökseen. Eikö? Oikeassa olemisen pakkomielle on raskas kahle kantaa.

      Tämä tekstini on ironinen ja tiedostan sen. Pahuus riippuu minussa kiinni, mutta onneksi saan olla pieni ja kääntää katseeni Häneen jossa saan levon itsestänikin.

    • EvoluutioOnTotta

      Darwin ei varmasti arvannut, mitä kaikkea hänen nimissään tultaisiin tekemään. Kuinka olisi voinut, miksi olisi edes pitänyt? Ja vaikka Darwin olisi tutkimuksensa jättänyt tekemättä, joku toinen olisi jotain vastaavaa kuitenkin tehnyt. Vai onko pointtisi se, että tieteellinen kehitys olisi tältä osin pitänyt kokonaan pysäyttää jonkin suuremman hyvän nimissä?

      Tieteellistä teoriaa arvioidaan sen perusteella, miten se sopii havaintoihin. Ei sen perusteella, mitä joku keksii siihen vedoten tehdä, tai miten hyvin se sopii jonkun elämänkatsomuksellisiin tai moraalisiin käsityksiin.

      • Ja mahtoikohan Jumala arvata millaista tuhoa hänen nimissään myöhemmin tehtäisiin...


    • Mielenkiintoista, miten paljon pahaa luonnosta havaittu ilmiö voi aikaansaada jos asiaa tutkitaan jeesuspörinässä. Yhtälailla pitäisi messuta teslasta, sillä eihän sähkötuoli pelaa tasavirralla....

    • Fiksu.Kreationisti2

      Darwinin sadut ja maailmanpolitiikka eivät kuulu palstan aihepiiriin. Aloittaja on varmistumassa ateistihomoevokiksi.

      Ilmoitettu aloitus poistoon ja ilmiannettu aloittajan tunnus ja henkilötiedot myös KRP:lle hänen jatkuvan nettihäiriköintinsä takia.

    • Sivumennen sanoen Herbert Spencer oli kehittänyt ajatuksiaan jo ennen Darwinin Lajien synnyn julkaisua. Sosiaalidarwinismi-käsite syntyi vasta myöhemmin ja diktaattorit ja sellaiseksi haluavat ovat käyttäneet Darwinia pelkkänä verukkeena.

      • so.rational

        Aivan kuten ateistitkin käyttävät lyödäkseen vihaamiaan uskonnollisia ihmisiä.


      • Aivan kuten uskovat käyttävät Jumalaa verukkeena lyödäkseen vihaamiaan toisia uskonnollisia ihmisiä.


    • "Tuskin Darwin itsekään tajusi, millaisia seuraamuksia hänen kehittämällään pseudotieteellä tulisi olemaan kansakunnille. Tässä muutama esimerkki:"

      Pseudo-elvis, nimeltä jesse james, paimentolaispoika itämaalta, toki puhuu pelkkää asiaa :-)

    • "4. Adolf Hitler omaksui rotuoppinsa Darwinin teorioiden pohjalta. Hitler jalosti niitä edelleen ja kehitti eugeniikan, rodunjalostusopin. Hän keskittyi erityisesti juutalaisten tuhoamiseen "

      Hyvä.
      Nythän hurrit ovat , myöhempin'ä aikoina, omaksuneet samat rpotuhygienian määreet j atuhoavat suomalaiset.

      • väistämätön.totuus

        Suomalaiset kyllä tuhoavat ihan itse itsensä, omassa suuressa viisaudessaan.


      • väistämätön.totuus kirjoitti:

        Suomalaiset kyllä tuhoavat ihan itse itsensä, omassa suuressa viisaudessaan.

        "Suomalaiset kyllä tuhoavat ihan itse itsensä, omassa suuressa viisaudessaan. "

        Suomalaiset ovat pian tummaihoinen kansa.
        Täälllä pohjoisessa.

        Siinä olisi Darwinilla mennyt jo sormi suuhun :-)


    • kymkmkkm

      Tehdäänkö Jumalien nimissä mitään pahaa?

      • tietysti.tehdään

        Inkvisitio, konkistadorit, lähetyssaarnaajat, noin aluksi.


    • diagnoosi

      Vainoharhat ja pakkomielteet sen kun pahenee. Nyt on jo Darwin muka syyllinen kaikkeen pahaan, mitä maailmassa on hänen jälkeensä tapahtunut. Hakeudu hoitoon!

      Totuushan tässäkin asiassa on, että vaikka Darwinia ei olisi koskaan syntynytkään, joku olisi ennemmin tai myöhemmin luonut evoluutioteorian. Ehkä se olisi ollut Alfred Russell Wallace.

      • Olen ennenkin kirjoittanut, että kirjahyllyssäni on kolme ihmisten ajatteluun eniten vaikuttanutta kirjaa; Raamattu,Koraani ja Lajien synty. Yksi niistä on pääosin totta, kun taas kaksi koostuu uskonnollisista kertomuksista. Jos aloittaja vertaa noita kolmea kirjaa siten, että minkä nimissä on eniten maailmanhistorian aikana tehty pahaa, niin järjestys on sama kuin minun listassani. Aivan eri asia, antaako yksikään kyseisistä kirjoista oikeutta kaikkeen siihen pahantekoon, mitä niihin vedoten on saatettu tehdä.

        Pitäisi oikeastaan laittaa Lajien synty Koraanin ja vanhan Biblian väliin ja kokeilla, kummalta puolelta lähtee Lajien synnynporoksi polttava kuluttava tuli, vai lähteekö ensinkään ;-)


      • Jumala.on.tiedon.alku
        agnoskepo kirjoitti:

        Olen ennenkin kirjoittanut, että kirjahyllyssäni on kolme ihmisten ajatteluun eniten vaikuttanutta kirjaa; Raamattu,Koraani ja Lajien synty. Yksi niistä on pääosin totta, kun taas kaksi koostuu uskonnollisista kertomuksista. Jos aloittaja vertaa noita kolmea kirjaa siten, että minkä nimissä on eniten maailmanhistorian aikana tehty pahaa, niin järjestys on sama kuin minun listassani. Aivan eri asia, antaako yksikään kyseisistä kirjoista oikeutta kaikkeen siihen pahantekoon, mitä niihin vedoten on saatettu tehdä.

        Pitäisi oikeastaan laittaa Lajien synty Koraanin ja vanhan Biblian väliin ja kokeilla, kummalta puolelta lähtee Lajien synnynporoksi polttava kuluttava tuli, vai lähteekö ensinkään ;-)

        Pääoma on kyllä taitaa mennä Lajien synnyn edelle käytännöllisiltä vaikutuksiltaan, ellei sitä sitten osaa sen vaikutuksesta lasketa Darwinin ansioksi. Marx ainakin itse oli täysverinen darwinisti ja myös nykyaikainen siinä mielessä, että ei selittänyt yhteiskunnallsia ilmiöitä geneettisesti. Vaikka ne tietysti todellisuudessa osittain selittyvät geneettisesti ja yhteiskunnallinen elämä on "elämäntaistelun" ilmentymä ihmisen kohdalla.


      • tulkintaa-
        Jumala.on.tiedon.alku kirjoitti:

        Pääoma on kyllä taitaa mennä Lajien synnyn edelle käytännöllisiltä vaikutuksiltaan, ellei sitä sitten osaa sen vaikutuksesta lasketa Darwinin ansioksi. Marx ainakin itse oli täysverinen darwinisti ja myös nykyaikainen siinä mielessä, että ei selittänyt yhteiskunnallsia ilmiöitä geneettisesti. Vaikka ne tietysti todellisuudessa osittain selittyvät geneettisesti ja yhteiskunnallinen elämä on "elämäntaistelun" ilmentymä ihmisen kohdalla.

        Marx on Hegelin seuraaja eikä darwinisti. Pohjimmiltaan Marx oli filosofi, siinä missä Darwin oli selkeästi naturalisti.
        Marx ei ole myöskään moderni sosiologi samalla tavalla kuin esim. Durkheim oli. Lue oikeasti Marxia ja katso, miten hän käsittelee empiiristä aineistoa verrattuna Durkheimiin.
        D päätteli tilastoaineiston pohjalta, että avioliitto vähentää miesten itsemurhia (karkeasti sanottuna). Pääoman kertomukset työläisten kurjuudesta sen sijaan vain värittävät Marxin pääasiallista argumenttia, eli että työvoiman ja pääoman ristiriita pitää ratkaista ennen kuin ihmiset voivat olla onnellisia (karkeasti sanottuna taas). Marxia ei lopulta kiinnostanut sinänsä, voisiko joku työläinen olla onnellinen esimerkiksi modernin hyvinvointivaltion te-sopimusten yhteiskunnassa, koska ristiriidan vallitessa työläisellä on väärä tietoisuus ja ristiriita pitää ratkaista sosialismilla.
        Tuo ei ole darwinismin mukaista oppia vaan hegeliläisen opin materialistinen versio. Voihan sanoa, että Darwinin mukaan vahvin voittaa, mutta Marxin mukaan taas ylihistoriallinen Laki ja Totuus voittaa lopulta, ja sen puolesta pitää tehdä töitä. Darwinin mukaan voi käydä miten vaan, riippuen olosuhteista, mutta siinä ei ole sen kummempaa ylihistoriallista tarkoitusta.


      • Jumala.on.tiedon.alku kirjoitti:

        Pääoma on kyllä taitaa mennä Lajien synnyn edelle käytännöllisiltä vaikutuksiltaan, ellei sitä sitten osaa sen vaikutuksesta lasketa Darwinin ansioksi. Marx ainakin itse oli täysverinen darwinisti ja myös nykyaikainen siinä mielessä, että ei selittänyt yhteiskunnallsia ilmiöitä geneettisesti. Vaikka ne tietysti todellisuudessa osittain selittyvät geneettisesti ja yhteiskunnallinen elämä on "elämäntaistelun" ilmentymä ihmisen kohdalla.

        Enpä oikein usko, vaikka Pääoma korkealla siinä kategoriassa onkin. Marx loi pohjan kommunismille, joka oli hyvinkin vaikuttava aate muutamia vuosikymmeniä, mutta jonka aika alkaa olla jo ohi. Lisäksi se ei muuttanut peruskäsitystä ihmisestä itsestään kovinkaan paljon. Marxin pääoma on ollut kiistatta vaikuttava, mutta niin oli vähän aikaa jopa Maon punainen kirja, joka taitaa vieläkin olla Raamatun jälkeen eniten painettu opus. Niistä vaan on aika ajanut ohi ja niiden yhteiskunnallinen vaikutuskin alkaa olla menneen talven lumia.

        Darwinin Lajien synty mullisti ihmisen käsityksen oman olemassaolonsa merkityksestä ja asemasta muun luonnon suhteen. Se antoi ensi kertaa ihmiskunnalle tieteellisen tavan hahmottaa luontoa ilman kirkon uskonnollista dogmia. Ajatelutavan muutos oli mullistava ja se muutos on ja pysyy.
        Paluuta kirkon saarnaamaan kreationismiin ei enää ole.


    • kretujen-ristiriidat

      Kannattaa muistaa, että aloituksessa mainitut opit ovat hävinneet. Natsit hävisivät, kommunismi hävisi, tieteellinen rasismi on hävinnyt akatemiasta.
      Lisäksi täytyy muistaa, että "tieteellinen rasismi" kehittyi jo 1700-luvulta alkaen ennen Darwinia. Siinäkin vähintään yhtä vahvana motiivina oman rodun paremmuuden todistelemisen rinnalla oli aristokratian inho oman "rodun" ja kansan alempia luokkia kohtaan.
      Tällaiset "tieteelliset" aristokraattiset rotuopit syntyivät kristillisessä Euroopassa. Miksi? Onko se kristinuskon perintö maailmanhistoriassa?

      Nyt kun elämme ateismin ja evolutionismin läpitunkemassa maailmassa (kretujen mukaan), niin miksi kommunismi, natsismi ja rotuhygienia ei ole voimissaan Euroopassa? Natseja on kourallinen, marxilais-leninististä kommunismia kannattaa muutama hassu tyypi, eikä kukaan rasistikaan oikein kehtaa olla sellainen aristokraattinen rasisti, kuin mitä joku Gobineau oli. Jos Darwinin opit johtavat tuollaiseen pahuuteen kuin aloituksessa väitetään, niin miksi emme elä rotupuhtautta vaalivassa kommunistisessa painajaisyhteiskunnassa?

      • Kretujen_rappio

        No yleensähän hihhulit, tuollaiseen kysymykseen vastatessaan, väistävät varsinaista pointtia. Sen sijaan yrittävät sepittää, että juuri kristinuskon takia ja sen takia kuinka vielä on kristittyjä jäljellä jne. tämä maailma ei olisi romahtanut juuri tuohon mitä kysymyksessäsi kuvailet. Huvittavasti he eivät ymmärrä, että heiltä samoin voitaisiin kysyä muutamia jatkokysymyksiä, jotka taas osoittaisivat heidän juttunsa haihatteluksi.

        Hehän pelaavat vain aikaa. Useimmat hihut lienevät vanhuksia, koska nuoret eivät pääsääntöisesti ole uskovia tai ainakaan yhtä uskovia tai eivät ainakaan usko asioihin yhtä hörhöllä tavalla kuin hihut jne. Niin siis nuo hihut ovat jotain vanhuuden päiviensä epävarmuutta uskonpönkittämisen tuutulauluilla turvallisemmaksi tekeviä höppänöitä. Eivät uskalla kohdata sitä, että ovat olleet koko elämänsä väärässä, niin kaivautuvat vain syvemmälle poteroihinsa.

        Nämä keskustelut eivät siis lopu oikeasti osuviin kysymyksiin siksi, ettei vastapuoli ole itselleenkään rehellinen. Niin kauan kuin heitä riittää, niin tätä keskustelua saadaan vatvoa samoissa lähtökohdissa jumittaen.


      • kretujen-rappio
        Kretujen_rappio kirjoitti:

        No yleensähän hihhulit, tuollaiseen kysymykseen vastatessaan, väistävät varsinaista pointtia. Sen sijaan yrittävät sepittää, että juuri kristinuskon takia ja sen takia kuinka vielä on kristittyjä jäljellä jne. tämä maailma ei olisi romahtanut juuri tuohon mitä kysymyksessäsi kuvailet. Huvittavasti he eivät ymmärrä, että heiltä samoin voitaisiin kysyä muutamia jatkokysymyksiä, jotka taas osoittaisivat heidän juttunsa haihatteluksi.

        Hehän pelaavat vain aikaa. Useimmat hihut lienevät vanhuksia, koska nuoret eivät pääsääntöisesti ole uskovia tai ainakaan yhtä uskovia tai eivät ainakaan usko asioihin yhtä hörhöllä tavalla kuin hihut jne. Niin siis nuo hihut ovat jotain vanhuuden päiviensä epävarmuutta uskonpönkittämisen tuutulauluilla turvallisemmaksi tekeviä höppänöitä. Eivät uskalla kohdata sitä, että ovat olleet koko elämänsä väärässä, niin kaivautuvat vain syvemmälle poteroihinsa.

        Nämä keskustelut eivät siis lopu oikeasti osuviin kysymyksiin siksi, ettei vastapuoli ole itselleenkään rehellinen. Niin kauan kuin heitä riittää, niin tätä keskustelua saadaan vatvoa samoissa lähtökohdissa jumittaen.

        Olet varmaan ihan oikeassa siinä, että kretuja vastaan on turha argumentoida samoilla ehdoilla kuin heidän mustavalkoinen maailmankuvansa toimii.

        Totta kai Darwinilla oli vaikutusta 1800-1900-luvun vaihteen rotuoppeihin, siis ihan riippumatta siitä, mitä Darwin itse ajatteli ja mikä on objektiivinen tulkinta hänen opeistaan. Samaten Darwinilla oli (oman tietämykseni mukaan) vaikutusta Trotskin ajatteluun.
        Toisaalta voi miettiä Lutherin ja kristillisen antisemiittisen kulttuurin vaikutusta saksalaiseen mentaliteettiin, ja miten se toimi pohjana hirveälle lopullisen ratkaisun yritykselle Euroopassa. Ikään kuin juutalaisviha olisi syntynyt ei-kristilliseltä pohjalta koska Hitler.
        Miten selittää pois ylipäänsä koko kristikunnan historian aikainen antisemitismi tai orjuuden oikeuttaminen Raamattuun perustuen niin, että sillä ei olisi mitään yhteyttä kristillisen Euroopan kulttuuriin.

        Sekin tietysti täytyy muistaa, että kretut ovat uskonnollisia fundamentalisteja toisin kuin useimmat nykypäivän kristityt. Aika harva lopulta ajattelee niin mustavalkoisesti kuin Bible, Mark5, JC, Torppa ja muut vastaavat palstan kreationistit. En tiedä, mitä järkeä on puhua heille järkeä, koska siitä ei taida olla mitään hyötyä. Kaiken pitää vain mennä pahemmaksi eikä nykypäivän maailmasta voi sanoa mitään positiivista.


      • Sana.on.totuus
        kretujen-rappio kirjoitti:

        Olet varmaan ihan oikeassa siinä, että kretuja vastaan on turha argumentoida samoilla ehdoilla kuin heidän mustavalkoinen maailmankuvansa toimii.

        Totta kai Darwinilla oli vaikutusta 1800-1900-luvun vaihteen rotuoppeihin, siis ihan riippumatta siitä, mitä Darwin itse ajatteli ja mikä on objektiivinen tulkinta hänen opeistaan. Samaten Darwinilla oli (oman tietämykseni mukaan) vaikutusta Trotskin ajatteluun.
        Toisaalta voi miettiä Lutherin ja kristillisen antisemiittisen kulttuurin vaikutusta saksalaiseen mentaliteettiin, ja miten se toimi pohjana hirveälle lopullisen ratkaisun yritykselle Euroopassa. Ikään kuin juutalaisviha olisi syntynyt ei-kristilliseltä pohjalta koska Hitler.
        Miten selittää pois ylipäänsä koko kristikunnan historian aikainen antisemitismi tai orjuuden oikeuttaminen Raamattuun perustuen niin, että sillä ei olisi mitään yhteyttä kristillisen Euroopan kulttuuriin.

        Sekin tietysti täytyy muistaa, että kretut ovat uskonnollisia fundamentalisteja toisin kuin useimmat nykypäivän kristityt. Aika harva lopulta ajattelee niin mustavalkoisesti kuin Bible, Mark5, JC, Torppa ja muut vastaavat palstan kreationistit. En tiedä, mitä järkeä on puhua heille järkeä, koska siitä ei taida olla mitään hyötyä. Kaiken pitää vain mennä pahemmaksi eikä nykypäivän maailmasta voi sanoa mitään positiivista.

        "Totta kai Darwinilla oli vaikutusta 1800-1900-luvun vaihteen rotuoppeihin, siis ihan riippumatta siitä, mitä Darwin itse ajatteli ja mikä on objektiivinen tulkinta hänen opeistaan. Samaten Darwinilla oli (oman tietämykseni mukaan) vaikutusta Trotskin ajatteluun."

        Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen. Kaikenlaista tieteen puolustajaa näillä haahuilee, yrittäen tehdä tieteestä itselleen uutta uskontoa menettämänsä uskon tilalle. Siinä sitten defensseineen heilutaan kuin hullut heinämiehet, niittäen lakoon "epärationaalisten" kreationistien ja ties minkä jumaluskovaisten "vääriä väitteitä", eli yleensä sellaisia ihan vain trollaamismielessä kirjoitettuja totuuksia, jotka saavat aikaan kognitiivisen dissonanssin ei kovin distinktiiviseen ajatuskulkuihin pystyvissä. Onhan se tietenkin älyllisen kiusaamisen muoto, mutta erittäin hyödyllinen sellainen, koska parhaimmillaan se voi saada pöyhkääjän jopa ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin sen herättämistä tunnekuohuista huolimatta. Harvoin kylläkin, mutta silloinkin se sentään tuottaa iloa trollaajalle.

        Edelleen jää tässä käsittelemättä Darwinin materialisfilosofinen vaikutus. Ihmisen vertautuminen eläimeen oli kova isku raamatulliselle maailmankuvalle, mutta vielä suurempi oli se, että kaikki tapahtuukin ilman Jumalaa, joka määrittelisi toiminnan tarkoituksen ja tekisi järkevästi tavoitteellista. Ainoastaan ihmisen omat sisäiset tuntemukset määrittelisivätkin moraalin, vaikka historian saatossa oli opittu, kuinka mielihalujensa seuraaminen johtaa sangen epämiellyttäviin lopputulemiin, joista vaikkapa muodottamaksi lihominen on oikeastaan sieltä harmittomimmasta päästä. Siinä tietenkin unohtuu, että liian läskin kokeminen harmilliseksi on sisäinen tuntemus sekin ja jokin vaisto tai vietti sitäkin ohjaa.

        Nietzswche ennusti Jumalan kuolevan ja kertoi, ettei maailmassa olekaan hyvää ja pahaa, kun mikään ylempi voima ei niitä meille valmiiksi määrittele. Hitler ja kumppanit, monen muun ohella toteuttivat Nietzsche vision, ikään kuin huippuunsa harjoitelleet näyttelijät huolella läpi lukemansa käsikirjoituksen. Natsit seuraajineen olivat ihmisiä, jotka joutuivat tuskan valtaan siitä, mistä löytää toiminnalle tarkoitus, siis uusi moraalin määrittäjä. Kas, no luonnosta. Ja se moraalihan olikin kiva, ihan kaikkea saa tehdä, jos vaan toinen ei pysty antamaan takaisin. Tämä hieno idea, joka usein havaitaan alle 5-vuotiaan, mutta useammin murrosikäisen, ja senkin jälkeen putous-tyyppisiä ohjelmia katselevien ja tuottavien ihmisten ajattelussa, on myös sosiaalidarwinismin tukiranka. Siitä toki voi, ja minun puolestani myös saa, kiistellä ihan vapaasti, keksivät Adolf ja kumppanit oman versionsa ihan itse vai lainasivatko jostain mutkan kautta.

        Ja kuten tiedämme, Raamattu on sanasta sanaan totta, läpi kaikkien aikojen ja ikuisesti. Niin tässäkin. Joka ikinen kerta, kun tiedon puusta otetaan hedelmä, toinen puoli siitä osoittautuu mädänneeksi. Tai siis ei oikeastaan toinen puoli siitä hedelmästä, vaan ihmisistä, joille sitä tarjotaan. En juuri tiedä keksintöä, jonka kohdalla näin ei olsii käynyt. Ja lähes aina se on nimenomaan mies, joka siitä hedelmästä sen ongelman saa aikaan. Sillä juuri hänen suonissaan virtaa perisynnin yleisin substanssioituma, testosteroni, tyhmyyden ja tuhon hormoni. Ja kaikein lisäksi aiheuttaa vielä kaljuutta, ylipainoa ja verenkiertoelinten sairauksia.

        Siis se tärkein opetus siis tässäkin oli: LUE RAAMATTUA, aloita jo tänään. SE ON IKUINEN TOTUUS. Toiset sen ymmärtävät, toiset eivät.

        Ja muista: tee lapsellesi palvelus, abortoi hänet, jos hän on poika.


      • Sanasi.ei.ole.totuus
        Sana.on.totuus kirjoitti:

        "Totta kai Darwinilla oli vaikutusta 1800-1900-luvun vaihteen rotuoppeihin, siis ihan riippumatta siitä, mitä Darwin itse ajatteli ja mikä on objektiivinen tulkinta hänen opeistaan. Samaten Darwinilla oli (oman tietämykseni mukaan) vaikutusta Trotskin ajatteluun."

        Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen. Kaikenlaista tieteen puolustajaa näillä haahuilee, yrittäen tehdä tieteestä itselleen uutta uskontoa menettämänsä uskon tilalle. Siinä sitten defensseineen heilutaan kuin hullut heinämiehet, niittäen lakoon "epärationaalisten" kreationistien ja ties minkä jumaluskovaisten "vääriä väitteitä", eli yleensä sellaisia ihan vain trollaamismielessä kirjoitettuja totuuksia, jotka saavat aikaan kognitiivisen dissonanssin ei kovin distinktiiviseen ajatuskulkuihin pystyvissä. Onhan se tietenkin älyllisen kiusaamisen muoto, mutta erittäin hyödyllinen sellainen, koska parhaimmillaan se voi saada pöyhkääjän jopa ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin sen herättämistä tunnekuohuista huolimatta. Harvoin kylläkin, mutta silloinkin se sentään tuottaa iloa trollaajalle.

        Edelleen jää tässä käsittelemättä Darwinin materialisfilosofinen vaikutus. Ihmisen vertautuminen eläimeen oli kova isku raamatulliselle maailmankuvalle, mutta vielä suurempi oli se, että kaikki tapahtuukin ilman Jumalaa, joka määrittelisi toiminnan tarkoituksen ja tekisi järkevästi tavoitteellista. Ainoastaan ihmisen omat sisäiset tuntemukset määrittelisivätkin moraalin, vaikka historian saatossa oli opittu, kuinka mielihalujensa seuraaminen johtaa sangen epämiellyttäviin lopputulemiin, joista vaikkapa muodottamaksi lihominen on oikeastaan sieltä harmittomimmasta päästä. Siinä tietenkin unohtuu, että liian läskin kokeminen harmilliseksi on sisäinen tuntemus sekin ja jokin vaisto tai vietti sitäkin ohjaa.

        Nietzswche ennusti Jumalan kuolevan ja kertoi, ettei maailmassa olekaan hyvää ja pahaa, kun mikään ylempi voima ei niitä meille valmiiksi määrittele. Hitler ja kumppanit, monen muun ohella toteuttivat Nietzsche vision, ikään kuin huippuunsa harjoitelleet näyttelijät huolella läpi lukemansa käsikirjoituksen. Natsit seuraajineen olivat ihmisiä, jotka joutuivat tuskan valtaan siitä, mistä löytää toiminnalle tarkoitus, siis uusi moraalin määrittäjä. Kas, no luonnosta. Ja se moraalihan olikin kiva, ihan kaikkea saa tehdä, jos vaan toinen ei pysty antamaan takaisin. Tämä hieno idea, joka usein havaitaan alle 5-vuotiaan, mutta useammin murrosikäisen, ja senkin jälkeen putous-tyyppisiä ohjelmia katselevien ja tuottavien ihmisten ajattelussa, on myös sosiaalidarwinismin tukiranka. Siitä toki voi, ja minun puolestani myös saa, kiistellä ihan vapaasti, keksivät Adolf ja kumppanit oman versionsa ihan itse vai lainasivatko jostain mutkan kautta.

        Ja kuten tiedämme, Raamattu on sanasta sanaan totta, läpi kaikkien aikojen ja ikuisesti. Niin tässäkin. Joka ikinen kerta, kun tiedon puusta otetaan hedelmä, toinen puoli siitä osoittautuu mädänneeksi. Tai siis ei oikeastaan toinen puoli siitä hedelmästä, vaan ihmisistä, joille sitä tarjotaan. En juuri tiedä keksintöä, jonka kohdalla näin ei olsii käynyt. Ja lähes aina se on nimenomaan mies, joka siitä hedelmästä sen ongelman saa aikaan. Sillä juuri hänen suonissaan virtaa perisynnin yleisin substanssioituma, testosteroni, tyhmyyden ja tuhon hormoni. Ja kaikein lisäksi aiheuttaa vielä kaljuutta, ylipainoa ja verenkiertoelinten sairauksia.

        Siis se tärkein opetus siis tässäkin oli: LUE RAAMATTUA, aloita jo tänään. SE ON IKUINEN TOTUUS. Toiset sen ymmärtävät, toiset eivät.

        Ja muista: tee lapsellesi palvelus, abortoi hänet, jos hän on poika.

        "Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen."

        Luulit vain saaneesi syyn päästä paasaamaan, mutta et suinkaan ollut ymmärtänyt mistä olikaan puhe. Siis tuskinpa kukaan sitä olisi väittänyt, etteikö joku rotunatsi olisi voinut vaikka kuinkakin perusteellisesti perustaa näkemyksensä Darwiniin. Sekoitat nyt asioita. Kyse on siitä, että usein noin esitetään väärin perustein (Hitler-kortti), sekä siitä, ettei Darwin tai darwinismi (biotieteissä) kumoudu mihinkään sillä perusteella, että joku käyttää eettisesti kyseenalaisella tavalla evoluutioteoriaa jossain propagandassaan.

        Sitähän kreationistit itseasiassa tekevät! Vääristelevät evoluutioteorian muuksi ("vahvimpien selviytymiseksi) kuin mitä se edustaa (sopivimpien todennäköisempää suvunjatkamiskykyä ja siihen liittyvää polveutuvaa eliökunnan muutosta), ja sitten vielä sekoittavat siihen jotain sosiologiaa ja etiikkaa sekä väärin dikotomian, ja niiden kautta yrittävät sitten väittää havaittuja biologisia ilmiöitä tapahtumattomiksi!

        "Argumenttinne" siis on muotoa:

        "Koska darwinismi on kauhea syrjivä juttu mistä on seuraunnut kauheutta, niin evoluutioteoria on siis väärässä ja koska evoluutioteoria on väärässä niin luominen on totta."

        Ja paskaahan tuo on!

        Oleellista siis on se, ettei darwinismi (biotieteissä) muutu mitenkään kyseenalaiseksi, vaikka miljoona johtajaa tulkitsisi sen oikeuttavan rotusyrjintää tai muuta natseilua. On surkuhupaisaa, että hihhulit yrittävät "argumentoida" Darwinia tai darwinismia vastaan ymmärtättä, että Darwin käytännössä teki luonnontiedettä, ja darwisnismi sellaisenaan viittaa hänen havaintojensa selittämiseen.

        Ne sosiaali-darwinismit ja (epä)tieteelliset rotuopit sun muut ovat sitten ihan eri juttu, eikä niitä moittimalla voi mitenkään kumota luonnontiedettä. Nämä asiat on käyty jo miljoona kertaa läpi mutta aina te vain jaksatte noita toistella. En yksinkertaisesti edes jaksa puuttua tuohon muunun tekstiisi, kun yksittäisten lauseittesikin takaa paljastuu niin paljon epärehellistä tai epätietoista asennoitumista, että tästä tulisi iäisyysprojekti.


      • Sana.on.totuus
        Sanasi.ei.ole.totuus kirjoitti:

        "Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen."

        Luulit vain saaneesi syyn päästä paasaamaan, mutta et suinkaan ollut ymmärtänyt mistä olikaan puhe. Siis tuskinpa kukaan sitä olisi väittänyt, etteikö joku rotunatsi olisi voinut vaikka kuinkakin perusteellisesti perustaa näkemyksensä Darwiniin. Sekoitat nyt asioita. Kyse on siitä, että usein noin esitetään väärin perustein (Hitler-kortti), sekä siitä, ettei Darwin tai darwinismi (biotieteissä) kumoudu mihinkään sillä perusteella, että joku käyttää eettisesti kyseenalaisella tavalla evoluutioteoriaa jossain propagandassaan.

        Sitähän kreationistit itseasiassa tekevät! Vääristelevät evoluutioteorian muuksi ("vahvimpien selviytymiseksi) kuin mitä se edustaa (sopivimpien todennäköisempää suvunjatkamiskykyä ja siihen liittyvää polveutuvaa eliökunnan muutosta), ja sitten vielä sekoittavat siihen jotain sosiologiaa ja etiikkaa sekä väärin dikotomian, ja niiden kautta yrittävät sitten väittää havaittuja biologisia ilmiöitä tapahtumattomiksi!

        "Argumenttinne" siis on muotoa:

        "Koska darwinismi on kauhea syrjivä juttu mistä on seuraunnut kauheutta, niin evoluutioteoria on siis väärässä ja koska evoluutioteoria on väärässä niin luominen on totta."

        Ja paskaahan tuo on!

        Oleellista siis on se, ettei darwinismi (biotieteissä) muutu mitenkään kyseenalaiseksi, vaikka miljoona johtajaa tulkitsisi sen oikeuttavan rotusyrjintää tai muuta natseilua. On surkuhupaisaa, että hihhulit yrittävät "argumentoida" Darwinia tai darwinismia vastaan ymmärtättä, että Darwin käytännössä teki luonnontiedettä, ja darwisnismi sellaisenaan viittaa hänen havaintojensa selittämiseen.

        Ne sosiaali-darwinismit ja (epä)tieteelliset rotuopit sun muut ovat sitten ihan eri juttu, eikä niitä moittimalla voi mitenkään kumota luonnontiedettä. Nämä asiat on käyty jo miljoona kertaa läpi mutta aina te vain jaksatte noita toistella. En yksinkertaisesti edes jaksa puuttua tuohon muunun tekstiisi, kun yksittäisten lauseittesikin takaa paljastuu niin paljon epärehellistä tai epätietoista asennoitumista, että tästä tulisi iäisyysprojekti.

        Jahas, siinä taas yksi olkikoristeiden ammattituottaja väittää minua "vastaan" asioissa, joista en omassa kirjoituksessani maininnut yhtään mitään. Noin se evoluutioteoria ja kiihkoateismi juuri sotkevat ihmisen pään. Toisilla kielenkäytöstä päätellen jopa ylä- ja alapää menevät sekaisin, paitsi siis kumpikin erikseen, myös keskenään paikkaa vaihtaen.


      • kretujen-rappioituminen
        Sana.on.totuus kirjoitti:

        "Totta kai Darwinilla oli vaikutusta 1800-1900-luvun vaihteen rotuoppeihin, siis ihan riippumatta siitä, mitä Darwin itse ajatteli ja mikä on objektiivinen tulkinta hänen opeistaan. Samaten Darwinilla oli (oman tietämykseni mukaan) vaikutusta Trotskin ajatteluun."

        Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen. Kaikenlaista tieteen puolustajaa näillä haahuilee, yrittäen tehdä tieteestä itselleen uutta uskontoa menettämänsä uskon tilalle. Siinä sitten defensseineen heilutaan kuin hullut heinämiehet, niittäen lakoon "epärationaalisten" kreationistien ja ties minkä jumaluskovaisten "vääriä väitteitä", eli yleensä sellaisia ihan vain trollaamismielessä kirjoitettuja totuuksia, jotka saavat aikaan kognitiivisen dissonanssin ei kovin distinktiiviseen ajatuskulkuihin pystyvissä. Onhan se tietenkin älyllisen kiusaamisen muoto, mutta erittäin hyödyllinen sellainen, koska parhaimmillaan se voi saada pöyhkääjän jopa ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin sen herättämistä tunnekuohuista huolimatta. Harvoin kylläkin, mutta silloinkin se sentään tuottaa iloa trollaajalle.

        Edelleen jää tässä käsittelemättä Darwinin materialisfilosofinen vaikutus. Ihmisen vertautuminen eläimeen oli kova isku raamatulliselle maailmankuvalle, mutta vielä suurempi oli se, että kaikki tapahtuukin ilman Jumalaa, joka määrittelisi toiminnan tarkoituksen ja tekisi järkevästi tavoitteellista. Ainoastaan ihmisen omat sisäiset tuntemukset määrittelisivätkin moraalin, vaikka historian saatossa oli opittu, kuinka mielihalujensa seuraaminen johtaa sangen epämiellyttäviin lopputulemiin, joista vaikkapa muodottamaksi lihominen on oikeastaan sieltä harmittomimmasta päästä. Siinä tietenkin unohtuu, että liian läskin kokeminen harmilliseksi on sisäinen tuntemus sekin ja jokin vaisto tai vietti sitäkin ohjaa.

        Nietzswche ennusti Jumalan kuolevan ja kertoi, ettei maailmassa olekaan hyvää ja pahaa, kun mikään ylempi voima ei niitä meille valmiiksi määrittele. Hitler ja kumppanit, monen muun ohella toteuttivat Nietzsche vision, ikään kuin huippuunsa harjoitelleet näyttelijät huolella läpi lukemansa käsikirjoituksen. Natsit seuraajineen olivat ihmisiä, jotka joutuivat tuskan valtaan siitä, mistä löytää toiminnalle tarkoitus, siis uusi moraalin määrittäjä. Kas, no luonnosta. Ja se moraalihan olikin kiva, ihan kaikkea saa tehdä, jos vaan toinen ei pysty antamaan takaisin. Tämä hieno idea, joka usein havaitaan alle 5-vuotiaan, mutta useammin murrosikäisen, ja senkin jälkeen putous-tyyppisiä ohjelmia katselevien ja tuottavien ihmisten ajattelussa, on myös sosiaalidarwinismin tukiranka. Siitä toki voi, ja minun puolestani myös saa, kiistellä ihan vapaasti, keksivät Adolf ja kumppanit oman versionsa ihan itse vai lainasivatko jostain mutkan kautta.

        Ja kuten tiedämme, Raamattu on sanasta sanaan totta, läpi kaikkien aikojen ja ikuisesti. Niin tässäkin. Joka ikinen kerta, kun tiedon puusta otetaan hedelmä, toinen puoli siitä osoittautuu mädänneeksi. Tai siis ei oikeastaan toinen puoli siitä hedelmästä, vaan ihmisistä, joille sitä tarjotaan. En juuri tiedä keksintöä, jonka kohdalla näin ei olsii käynyt. Ja lähes aina se on nimenomaan mies, joka siitä hedelmästä sen ongelman saa aikaan. Sillä juuri hänen suonissaan virtaa perisynnin yleisin substanssioituma, testosteroni, tyhmyyden ja tuhon hormoni. Ja kaikein lisäksi aiheuttaa vielä kaljuutta, ylipainoa ja verenkiertoelinten sairauksia.

        Siis se tärkein opetus siis tässäkin oli: LUE RAAMATTUA, aloita jo tänään. SE ON IKUINEN TOTUUS. Toiset sen ymmärtävät, toiset eivät.

        Ja muista: tee lapsellesi palvelus, abortoi hänet, jos hän on poika.

        "Yllättävää, että joku uskaltaa näilläkin palstoilla olla noin rehellinen."

        Trollit trollailee, mutta tuohan oli hyvinkin onnistunut töräytys ja pakko vastata siihen lyhyesti: Noin juuri monet kretut ajattelevat. Normaali, rehellinen ja faktoihin perustuva kanta olisi muka vaikea sanoa, koska "ne atterievokit aina vain valehtelevat". Se ei pidä paikkaansa, vaan nimenomaan kretut sortuvat valehtelemaan oman aatteensa puolesta. Sitä näet kutsutaan hienosti "apologetiikaksi", ja kun on hyvä tarkoitus niin sen puolesta saa valehdella.


      • Totuus.on.hanurissas
        Sana.on.totuus kirjoitti:

        Jahas, siinä taas yksi olkikoristeiden ammattituottaja väittää minua "vastaan" asioissa, joista en omassa kirjoituksessani maininnut yhtään mitään. Noin se evoluutioteoria ja kiihkoateismi juuri sotkevat ihmisen pään. Toisilla kielenkäytöstä päätellen jopa ylä- ja alapää menevät sekaisin, paitsi siis kumpikin erikseen, myös keskenään paikkaa vaihtaen.

        Katso Ketosen ja Myllyrinteen pätkä Filosofit kahvilassa. Peilaa sitä "pätemiseesi". Niin. Ennen kuin kuittailet kielenkäytön tai yhtään minkään muunkaan asian tasosta yhtään enempää niin muista, että et sinä tosiaan tuolla länkytykselläsi ainakaan seksiä saa. Muista nämä mietteet, kun jatkat aivopierujesi imppausta... että se siitä "distinktiivisyydestäsi"...


      • Sana.on.totuus
        Totuus.on.hanurissas kirjoitti:

        Katso Ketosen ja Myllyrinteen pätkä Filosofit kahvilassa. Peilaa sitä "pätemiseesi". Niin. Ennen kuin kuittailet kielenkäytön tai yhtään minkään muunkaan asian tasosta yhtään enempää niin muista, että et sinä tosiaan tuolla länkytykselläsi ainakaan seksiä saa. Muista nämä mietteet, kun jatkat aivopierujesi imppausta... että se siitä "distinktiivisyydestäsi"...

        "Katso Ketosen ja Myllyrinteen pätkä Filosofit kahvilassa. Peilaa sitä "pätemiseesi". "

        Peilaile vain ihan itse omaan pätemiseesi. En kyllä edes tiedä, ketä ovat Ketonen ja Myllyrinne, mutta jos oikein arvaan, niin varmaankin pari jonkun nepotistista nysselöpoitsua, jotka yrittävät rautakankimaisen sujuvasti parodioida sketsintekemistä. Vähempikin nolottaa katsojaa :DDD

        "Ennen kuin kuittailet kielenkäytön tai yhtään minkään muunkaan asian tasosta yhtään enempää niin muista, että et sinä tosiaan tuolla länkytykselläsi ainakaan seksiä saa."

        En minä kyllä sinulta mitään seksiä halua, ja aika vaikea on edes kuvitella ketään niin epätoivoista, joka haluaisi :DD Sinun kaltaisistasi halutaan vain sadoa. Ja sitä myös saadaan.

        "Muista nämä mietteet, kun jatkat aivopierujesi imppausta... että se siitä "distinktiivisyydestäsi"..."

        Täytyy kyllä myöntää, että vielä koskaan aiemmin en ole lukenut mitään noin selkeää oman tyhmyytensä tunnusta, en surkeimmankaan trollin kirjoittamana monien monien vuosien aikana. Siinä lajissa ylitit katkeruudessasi kaiken tähän saakka nähdyn.

        Ehkä sinun nettiin kirjoittelemisen sijasta kannattaisi keskittyä vaikkapa harrastamaan saamaan sitä "seksiäsi" vaikkapa näiden Mytysen ja Kellorinteen kanssa, ihan sillai kimpassa niin saatte varmemmin kaikki, jos nyt edes Fonectallakaan enää muistavat, ketä ne ovat, puhumattakaan, että missä pe3lastusarmeijan majassa ne nykyisin budjaa.

        Sen sijaan, että teet sen kymmpiluokan koulupohjaltasi näitä "todella läpiluotaagvia" arvioita muista keskustelijoista, sinun kannattaisi perehtyä edes johonkin aiheeseen vaikkapa vain perusteiden verran. Voit aloittaa vaikka siitä, että selvität sivistyssanakirjan avulla itsellesi, mitä se disdinktiivisyys tarkoittaa :DDD

        Ihan noin muuten haluaisin tietää, että mikä siinä tyhmempänä olemisessa niin paljon vituttaa?


      • Sana.on.totuus
        Sana.on.totuus kirjoitti:

        "Katso Ketosen ja Myllyrinteen pätkä Filosofit kahvilassa. Peilaa sitä "pätemiseesi". "

        Peilaile vain ihan itse omaan pätemiseesi. En kyllä edes tiedä, ketä ovat Ketonen ja Myllyrinne, mutta jos oikein arvaan, niin varmaankin pari jonkun nepotistista nysselöpoitsua, jotka yrittävät rautakankimaisen sujuvasti parodioida sketsintekemistä. Vähempikin nolottaa katsojaa :DDD

        "Ennen kuin kuittailet kielenkäytön tai yhtään minkään muunkaan asian tasosta yhtään enempää niin muista, että et sinä tosiaan tuolla länkytykselläsi ainakaan seksiä saa."

        En minä kyllä sinulta mitään seksiä halua, ja aika vaikea on edes kuvitella ketään niin epätoivoista, joka haluaisi :DD Sinun kaltaisistasi halutaan vain sadoa. Ja sitä myös saadaan.

        "Muista nämä mietteet, kun jatkat aivopierujesi imppausta... että se siitä "distinktiivisyydestäsi"..."

        Täytyy kyllä myöntää, että vielä koskaan aiemmin en ole lukenut mitään noin selkeää oman tyhmyytensä tunnusta, en surkeimmankaan trollin kirjoittamana monien monien vuosien aikana. Siinä lajissa ylitit katkeruudessasi kaiken tähän saakka nähdyn.

        Ehkä sinun nettiin kirjoittelemisen sijasta kannattaisi keskittyä vaikkapa harrastamaan saamaan sitä "seksiäsi" vaikkapa näiden Mytysen ja Kellorinteen kanssa, ihan sillai kimpassa niin saatte varmemmin kaikki, jos nyt edes Fonectallakaan enää muistavat, ketä ne ovat, puhumattakaan, että missä pe3lastusarmeijan majassa ne nykyisin budjaa.

        Sen sijaan, että teet sen kymmpiluokan koulupohjaltasi näitä "todella läpiluotaagvia" arvioita muista keskustelijoista, sinun kannattaisi perehtyä edes johonkin aiheeseen vaikkapa vain perusteiden verran. Voit aloittaa vaikka siitä, että selvität sivistyssanakirjan avulla itsellesi, mitä se disdinktiivisyys tarkoittaa :DDD

        Ihan noin muuten haluaisin tietää, että mikä siinä tyhmempänä olemisessa niin paljon vituttaa?

        Siis distinktiivisyys. Voi luoja, että nauratti. Piti oikeasti miettiä kyllä jonkin aikaa, ennen kuin muistui mieleen tämä suomalaisen viihdetaivaan "komeettakaksikko" esiintymisKetoosijämähtänyt ja Pyllypinne.

        Vai että seksiä kreationismipalstalta, ei hyvä jumala :DDDD Jos joku kreationismipalstalle kirjoittava tulisi ehdottamaan seksiä, juoksisin karkuun niin lujaa kuin vain pääsisin...


    • Kuulehan ROT.

      Kommunismin ongelmallisuuden ymmärtää kyllä jokainen, MUTTA olivatko työväenliikkeen vaatimukset olojensa parantamisesta Sinusta jotenkin väärin? Siitähän pohjimmiltaan kysymys kuitenkin oli.

      Kirkolla oli oma käsityksensä "jumalallisesta järjestyksestä". Tukea kaltoin kohdelluille työläisille ei löytynyt. Ymmärrätkö lainkaan, miten se vaikutti sosialistien näkemyksiin uskonnosta?

      Miksi Sinä opettajana (!?) TIETOISESTI vääristelet ja valehtelet? Mikä Sinua vaivaa?

      • tulkintaa-

        "MUTTA olivatko työväenliikkeen vaatimukset olojensa parantamisesta Sinusta jotenkin väärin? Siitähän pohjimmiltaan kysymys kuitenkin oli."

        Tavallaan totta, mutta haastan silti hieman tuota käsitystä. Marx oli valistusajattelija, joka hahmotteli materialistisia historian liikelakeja ja väitti tuntevansa ne objektiivisesti. Ainakin omasta mielestäni Marx väitti tietävänsä pääoman ja työvoiman ristiiriidan ratkaisun paremmin kuin työväenluokka itse.

        Tuohan on tavallaan se asia, josta puhdasoppiset marxilaiset ja revarit ovat aina tapelleet. Ihan ajatuskokeena: onko Pohjoismainen yhteiskuntamalli ratkaisu vai historiallisten liikelakien toteutumisen jarruttaja? Vai pitäisikö vallankumousta ajaa edelleen, koska objektiiviset historian lait niin vaativat? En tiedä.

        Toki Pääoman (Engelsin kokoamat) todisteet 1800-luvun kapitalismin kurjuudesta ovat totta, mutta oliko Marx oikeassa tulkinnassaan siitä, miten ne ristiriidat pitäisi ratkaista?
        Marx ei nimittäin välttämättä ajatellut sitä, mitä mieltä työväenluokka itse on omasta asemastaan. Häntä kiinnosti "objektiivinen totuus" historian liikelaeista, valistuksen hengessä. Kiinnostaisiko Marxia nykyään se, onko työväenluokka suunnilleen tyytyväinen omaan asemaansa, vai ajaisiko hän edelleen vallankumousta, koska historian liikelakien pitää mennä niin kuin hän tiedemiehenä ajatteli niiden objektiiivisesti menevän. Huolimatta ihmisen evoluution, psykologian ja biologian ymmärryksen kehittymisestä, olisiko hän silti sitä mieltä, että sosialismi on toteuttamiskelpoinen ratkaisu vuonna 2017.


      • tulkintaa- kirjoitti:

        "MUTTA olivatko työväenliikkeen vaatimukset olojensa parantamisesta Sinusta jotenkin väärin? Siitähän pohjimmiltaan kysymys kuitenkin oli."

        Tavallaan totta, mutta haastan silti hieman tuota käsitystä. Marx oli valistusajattelija, joka hahmotteli materialistisia historian liikelakeja ja väitti tuntevansa ne objektiivisesti. Ainakin omasta mielestäni Marx väitti tietävänsä pääoman ja työvoiman ristiiriidan ratkaisun paremmin kuin työväenluokka itse.

        Tuohan on tavallaan se asia, josta puhdasoppiset marxilaiset ja revarit ovat aina tapelleet. Ihan ajatuskokeena: onko Pohjoismainen yhteiskuntamalli ratkaisu vai historiallisten liikelakien toteutumisen jarruttaja? Vai pitäisikö vallankumousta ajaa edelleen, koska objektiiviset historian lait niin vaativat? En tiedä.

        Toki Pääoman (Engelsin kokoamat) todisteet 1800-luvun kapitalismin kurjuudesta ovat totta, mutta oliko Marx oikeassa tulkinnassaan siitä, miten ne ristiriidat pitäisi ratkaista?
        Marx ei nimittäin välttämättä ajatellut sitä, mitä mieltä työväenluokka itse on omasta asemastaan. Häntä kiinnosti "objektiivinen totuus" historian liikelaeista, valistuksen hengessä. Kiinnostaisiko Marxia nykyään se, onko työväenluokka suunnilleen tyytyväinen omaan asemaansa, vai ajaisiko hän edelleen vallankumousta, koska historian liikelakien pitää mennä niin kuin hän tiedemiehenä ajatteli niiden objektiiivisesti menevän. Huolimatta ihmisen evoluution, psykologian ja biologian ymmärryksen kehittymisestä, olisiko hän silti sitä mieltä, että sosialismi on toteuttamiskelpoinen ratkaisu vuonna 2017.

        Kysymys on enemmänkin siitä, MIKSI Marxinkin ajatukset levisivät työväenluokan keskuuteen ja miksi niistä seurasi mitä seurasi.

        Luonnollisesti on kyse myös siitä, voidaanko evoluutiota "syyttää" milloin mistäkin.


      • tulkintaa-
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Kysymys on enemmänkin siitä, MIKSI Marxinkin ajatukset levisivät työväenluokan keskuuteen ja miksi niistä seurasi mitä seurasi.

        Luonnollisesti on kyse myös siitä, voidaanko evoluutiota "syyttää" milloin mistäkin.

        Jep, heitin oman kommenttini herättämään keskustelua enemmänkin kuin sen takia, että olisin kovasti eri mieltä kanssasi. Marxin sanoma meni läpi, eri tulkintojen pohjalta, koska työväen materiaaliset olosuhteet olivat niin karut silloin.
        Darwin oli naturalisti, eikä samalla tavalla poliittinen / ideologinen ajattelija kuin Marx oli.


      • tulkintaa- kirjoitti:

        Jep, heitin oman kommenttini herättämään keskustelua enemmänkin kuin sen takia, että olisin kovasti eri mieltä kanssasi. Marxin sanoma meni läpi, eri tulkintojen pohjalta, koska työväen materiaaliset olosuhteet olivat niin karut silloin.
        Darwin oli naturalisti, eikä samalla tavalla poliittinen / ideologinen ajattelija kuin Marx oli.

        "Darwin oli naturalisti, eikä samalla tavalla poliittinen / ideologinen ajattelija kuin Marx oli. "

        Tuon allekirjoitan. Darwinille tiede oli kaikki kaikessa ja hän jopa lievitti sanontojaan, ettei joutuisi kirkon kanssa ristiriitaan. Itse hän ei edes puolustanut teoriaansa kirkon konservatiivien hyökkäyksiä vastaan, vaan sen teki "Darwinin bulldoggi" Huxsley.
        Darwinhan ei vielä Lajien synnyssä käsitellyt ihmisen kehitystä lainkaan, kun tiesi sen olevan erittäin arka aihe kirkon näkökulmasta.


      • agnoskepo kirjoitti:

        "Darwin oli naturalisti, eikä samalla tavalla poliittinen / ideologinen ajattelija kuin Marx oli. "

        Tuon allekirjoitan. Darwinille tiede oli kaikki kaikessa ja hän jopa lievitti sanontojaan, ettei joutuisi kirkon kanssa ristiriitaan. Itse hän ei edes puolustanut teoriaansa kirkon konservatiivien hyökkäyksiä vastaan, vaan sen teki "Darwinin bulldoggi" Huxsley.
        Darwinhan ei vielä Lajien synnyssä käsitellyt ihmisen kehitystä lainkaan, kun tiesi sen olevan erittäin arka aihe kirkon näkökulmasta.

        Siis Huxley.


    • https://www.csustan.edu/history/was-hitler-influenced-darwinism

      Hitlerin Etiikka s. 49, puhe 27.2.1942

      Hitler lausuu miesten parranajosta, että 'se ei ole muuta kuin jatkumoa evoluutiolle, jota on tapahtunut miljoonia vuosia. Vähitellen ihmisiltä katosi karvapeite.'

      Vuoden 1944 puheessaan Hitler julisti, että ihmisen kaltaiset olennot ovat eläneet maapallolla jo miljoonia vuosia mutta nykyihminen vasta n. 300 000 vuotta.

      Että sellainen kreationisti.

      • Ymmärrätkö ROT, että mielipuolet ja hyvin omituiset tyypit ovat aikaisemminkin valtaan päässeet? Onko esim. uskonnollisen äärioikeiston suosima Trump Sinusta oiva presidentti?

        Entä kykenetkö ymmärtämään sen, että evoluutioteoria ei ollut se syy, miksi Hitler teki mitä teki? Oletko lainkaan tutustunut historiaan? Oletko lukenut mitään siitä, mitkä asiat Hitleriä toimiinsa ajoivat?

        Jo edellä puhuin työväenliikkeen ja uskonnon suhteesta. Käsitätkö, ettei sosialismin piireissä pesinyt ateismi ollut päämäärä vaan keino? Kykenetkö lainkaan käsittämään jo edellä mainitsemiani SYITÄ sille, miksi uskonnot nähtiin negatiivisena asiana?


      • menikö.oikein

        Jos darwinisti tekee jotain väärää, se on darwinin vika, mutta jos kristitty tekee jotain väärää, se ei ole Jeesuksen vika?


    • Krearea

      Tomin saarnamissio alkaa kuulostamaan jo epätoivoiselta, kun natsikorttikin lyötiin pöytään.

      Presidentti wilson sanoi versaillesin sopimuksesta; tämä ei ole rauha, tämä on sodan julistus...

    • >> Darwinin perintö maailmanhistoriassa <<

      Ei tiede yleensä yhtä miestä kaipaa. Jos Darwin olisi uponnut HMS Beaglen mukana valtamerten syvyyksiin, niin joku toinen tutkija olisi tehnyt samat havainnot ja olisi päädytty samaan lopputulokseen.

      Jo aikalaiset hyväksyivät Darwinin esittämän idean siitä, että eliölajit kehittyivät samasta kantamuodosta, mutta Darwinin idea luonnonvalinnasta sai laajempaa kannatusta vasta puolivuosisataa hänen kuolemansa jälkeen. Jonka jälkeen evoluutioteoria on käynyt läpi lukemattomat seulat ja sitä on pikkuhiljaa parannettu ja täsmennetty.

      Toisin sanoen, ei Darwin iskenyt pöytään mitään lopullista paperia, vaan hän ainoastaan pisti prosessin käyntiin.

      • Toinenkin tutkija oli tehnyt samat havainnot. Itse asiassa Darwinin ja Wallacen työt julkistettiin samassa tilaisuudessa. Jo ennen Darwinia useat tutkijat olivat viitanneet hitaaseen kehitykseen luonnossa. Darwin julkaisi siitä ensimmäisenä laajan ja kattavan selityksen. Wallacen teoria oli kuitenkin pääpiirteissään sama.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Toinenkin tutkija oli tehnyt samat havainnot. Itse asiassa Darwinin ja Wallacen työt julkistettiin samassa tilaisuudessa. Jo ennen Darwinia useat tutkijat olivat viitanneet hitaaseen kehitykseen luonnossa. Darwin julkaisi siitä ensimmäisenä laajan ja kattavan selityksen. Wallacen teoria oli kuitenkin pääpiirteissään sama.

        Juuri näin.


    • Mikähän siinä on, että ROT aina vain vaikenee?

      • viisaan-valinta

        Ei ala-arvoisiin ja tietämättömiin kommentteihin vastaamiseen kannata tuhlata aikaansa.


      • Älä_naurata
        viisaan-valinta kirjoitti:

        Ei ala-arvoisiin ja tietämättömiin kommentteihin vastaamiseen kannata tuhlata aikaansa.

        No miksi ROT on sitten vuosikausia jo tehnyt ilmiselvästi tyhmän valinnan ja vääristellyt tiedeartikkeleiden asiaa, ja yrittänyt pönkittää taikauskoaan pseudotieteilyllä ja satiiriviitteillä? Häh? Vai onko se viisaan valinta?


      • Kun ei sillä ole todisteeksi kuin se oma uskonsa.


    • ROT, viittaat historiaan. Missä olit silloin kun muut oppivat kristinuskon ja luterilaisuuden historiaa? Lutherin juutalaisvastaiset opit kopiotiin natsien ohjeistuksiin lähes sellaisenaan.

      http://yle.fi/uutiset/3-9558959

    • InhottavaRealisti

      Minun on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että ROT olisi vakavalla mielellä liikkeellä juttuineen. Hänhän aivan tietoisesti valehtelee ja kertoo puolitotuuksia. Mitään intoa herralla (?) ei myöskään näytä olevan siihen, että keskustelut käytäisiin kunnolla loppuun. Hän lähinnä heittää jonkin väitteen, vastaa muutaman kerran ja vaikenee sitten. Siitä tunnistaa trollin.

      • "Minun on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että ROT olisi vakavalla mielellä liikkeellä juttuineen."

        Ilman muuta on.

        "Hänhän aivan tietoisesti valehtelee ja kertoo puolitotuuksia."

        Sellaista on kreationismi.

        "Mitään intoa herralla (?) ei myöskään näytä olevan siihen, että keskustelut käytäisiin kunnolla loppuun. Hän lähinnä heittää jonkin väitteen, vastaa muutaman kerran ja vaikenee sitten. Siitä tunnistaa trollin."

        Siitä tunnistaa myös kreationistin. Ei kreationismia pysty puolustamaan järkevästi loppuun asti ja siksi ROT:kin vaikenee.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Minun on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että ROT olisi vakavalla mielellä liikkeellä juttuineen."

        Ilman muuta on.

        "Hänhän aivan tietoisesti valehtelee ja kertoo puolitotuuksia."

        Sellaista on kreationismi.

        "Mitään intoa herralla (?) ei myöskään näytä olevan siihen, että keskustelut käytäisiin kunnolla loppuun. Hän lähinnä heittää jonkin väitteen, vastaa muutaman kerran ja vaikenee sitten. Siitä tunnistaa trollin."

        Siitä tunnistaa myös kreationistin. Ei kreationismia pysty puolustamaan järkevästi loppuun asti ja siksi ROT:kin vaikenee.

        Siitä huolimatta minun on vaikea käsittää logiikkaa, jossa paapatetaan suureen ääneen Jumalan armosta ja oman uskon oikeellisuudesta ja valehdellaan kuitenkin sitten täysin tietoisesti.

        Miten tuollainen ihminen voi itselleen toimensa perustella?


      • "Siitä huolimatta minun on vaikea käsittää logiikkaa, jossa paapatetaan suureen ääneen Jumalan armosta ja oman uskon oikeellisuudesta ja valehdellaan kuitenkin sitten täysin tietoisesti.

        Miten tuollainen ihminen voi itselleen toimensa perustella?"

        Eivät kreationistit yleensä valehtelekaan tietoisesti. He vain toivovat niin kovasti uskomustensa olevan totta, että eivät näe tosiasioita:

        Mortonin demoni lienee tuttu?


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Siitä huolimatta minun on vaikea käsittää logiikkaa, jossa paapatetaan suureen ääneen Jumalan armosta ja oman uskon oikeellisuudesta ja valehdellaan kuitenkin sitten täysin tietoisesti.

        Miten tuollainen ihminen voi itselleen toimensa perustella?"

        Eivät kreationistit yleensä valehtelekaan tietoisesti. He vain toivovat niin kovasti uskomustensa olevan totta, että eivät näe tosiasioita:

        Mortonin demoni lienee tuttu?

        Ei ollut nimenä, mutta käytännön kautta ilmiö on tutuksi tullut.



    • blaablaablaablaablaa
    • Kertoo yleissivistyksestäsi, että kirjoitat itänaapurlaisten etunimet anglosaksilaisittain eli päin Helvettiä. Leon po. Lev, Joseph po. Iosif.

      Muu hössötys lienee samaa tasoa.

      • kekek-kekek

        ROT on ilmeisesti taas plagioinut juttunsa engl. kielisestä kreationistisesta lähteestä.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        ROT on ilmeisesti taas plagioinut juttunsa engl. kielisestä kreationistisesta lähteestä.

        Tämähän se on luonnollisin ja varmasti oikea selitys.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      153
      3182
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      92
      2158
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      319
      2123
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      126
      2020
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1799
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1251
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1240
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1130
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1009
    Aihe