Uusi keino rikastua.

kasvain

Kaupunki on keksinyt oivan keinon täydentää kassavajettaan. Nimittäin tämän kevään aikana aiotaan tonkia kaikki syrjäseutujenkin kiinteistöt ja autiotalot, jos sattuisi läytymään vaikka jotain ulkorakennuksia, joissa ei ole rakennuslupaa havaittavissa. Jopa purkukuntoisetkin lauenneet rötiskät pitää ilmoittaa. Vain vasikankoppi katsotaan katokseksi, jos yksi seinä puuttuu.

16

723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksihmettelijä

      Koskas sellainen rakennuslupakäytäntö on mahtanut voimaan tulla, kun ei syrjäseutujen ulkorakennuksissa mitään lupia näy olevan noin yleisesti ottaen.

      • Oikeatieto

        Niin juuri. Toimenpidelupa ainakin pitää olla laajennuksille ynnä muille. Luvattomat laajennukset ja rakennukset pitää nyt ilmoittaa kiinteistöveroa varten.


      • tähänontultu
        Oikeatieto kirjoitti:

        Niin juuri. Toimenpidelupa ainakin pitää olla laajennuksille ynnä muille. Luvattomat laajennukset ja rakennukset pitää nyt ilmoittaa kiinteistöveroa varten.

        Juu, mullakin oli metsässä laavu, mutta kävin äkkiä purkamassa pois, ettei tarvitse mittaamaan ruveta. Sehän voitaisiin katsopa vailkka vapaa-ajan asunnoksi, jos kerran kesässä käy makkaraa paistamassa.


    • niinpätietysti

      Kun kaikkien rakennusten ulkomitat pitää ilmoittaa paskahuuseista ylöspäin, kannattaa pitää kiirettä, koska pitkät rullamitat tulevat lähiseudun kaupoista loppumaan kesken. Kaavake pitää palauttaakin jo toukokuun puoliväliin mennessä.

      • Innostunutta

        Jaaha, onko Paimiossa niin paljon luvatonta rakentamista, että mittanauhat loppuu kaupoista, kun luvattomia mittaillaan.


      • aikaepäselvää

        Pitää jopa ilmoittaa, onko pihasauna eritetty. Ei se voi olla eristetty, jos ovikin jo vallan puuttuu?


      • niinsentäytyyolla
        aikaepäselvää kirjoitti:

        Pitää jopa ilmoittaa, onko pihasauna eritetty. Ei se voi olla eristetty, jos ovikin jo vallan puuttuu?

        On se eritetty, jos kusee nurkkaan!


    • Tullkkoite

      Minä mitään ilmoittele,enkä kaavakkeita täyttele,voin täyttää jos siitä korvauksen saan,en muuten heidän hommia tee mistä heille maksetaan.tulkoot ite mittailemaan jos kiinnostaa. Ei tälläistä ilmaista työtä olekaan. Tervetuloa.

      • Ihmisenikävä

        Meitä on niin moneksi. Maailma olisikin niin ihana, jos kukin toimisi niin kuin kuuluu.


      • eituletolkkua

        Juu, vaikeaa on selvittää ulkorakennusten valmistumisvuotta saatikka loppukatselmuksia 30-luvun autiotaloista sun muista perikunnan paikoista. Miltei mahdoton tehtävä siis edessä ja aikaakin rajoitetusti. Veikkaanpa, ettei juuri mitään tule selviämään, aikaa vaan menee turhiin mittauksiin kiiruummalla aikaa. Voiko turhempaa touhua olla? Vanhoista maatilakirjoista tosin voi summittaisia vuosilukuja vielä löytää, muttei sen ajan ihmiset ole enää kertomassa yksityiskohtia.


      • turhamuualtahakea

        Kuulemma rakennustarkastajan omissa arkistoissa ne parhaimmat tiedonjyväset ovat.


      • eituukesää
        turhamuualtahakea kirjoitti:

        Kuulemma rakennustarkastajan omissa arkistoissa ne parhaimmat tiedonjyväset ovat.

        Kysymyksissä on paljon rakennusteknistä terminologiaa, jota ei maallikot ja hameväki välttämättä osaa tulkita oikein. Siksi vastauksissa tulee olemaan valtavia heittoja. Esim. juuri tuo , mitä tarkoittaa lämpöeristetty. Vaikka rakennus joskus olisikin ollut eristetty, niin onko se sitä enää, kun rotat ovat hakanneet purut alas seinänraosta. Ja mitä tarkoittaa kevytrakenteinen? Onhan navetta kevytrakenteinen, kun toinen puoli sitä on pelkkää heinälatoa, josta tuulikin menee läpi.


      • vaikeetaseon

        Kuistejakin on kuudemma kuudenlaisia. Mistä tavallinen pulliainen tietää, milloin se katsotaan kiinteistöveron alaisuuteen. On lämpimiä, kylmiä, katettuja ja kattamattomia, sitten vielä terassit ja muut patiot. Itsekin luulin, että kuisti on kylmä terassi, mutta jotkut mieltävät eteistä tai tuulikaappiakin kuistiksi.


    • Oikeatatietoa

      Eihän tuo kiinteistövero ole mikään kaupungin keksintö. Sen on jo vanha asia ja kaikkien on pitänyt muutenkin ilmoittaa kiinteistöillä sijaitsevat rakennukset kiinteistöveroa varten. Mutta kun näin ei ole tapahtunut, niin nyt kunta pistää tuulemaan. Sehän on tavallaan rikos, jos ei maksa asiaan kuuluvia veroja.

    • hökkeli

      Osaisiko joku sanoa, onko tämä asia ok, että kaupunki voi tuosta vaan tulla mittailemaan rakennuksia ilmoittamatta ja omistajan ollessa poissa kotoa?

      "Käynti ei vaadi kiinteistönomistajan läsnäoloa, mutta toki voitte olla käynnin aikana paikalla" lukee kaupungilta tulleessa kirjeessä.

      • ihmepeliä

        Näin on kuulemma jo käynytkin, esim. Saaren alueella on joku mittamies hyppinyt talon terassilla omistajan tultua töistä. Mistä sitä enää tietää, koska niillä on rehelliset aikeet mielessä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3161
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1652
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1446
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      983
    Aihe