Pienituloiset pois stadin asunnoista

Stadilla-vuokralla

Stadin asuntoihin suunniteltu tulotarkistus viiden vuoden välein etenee. Tulorajat uusiin ja vaihtoasuntoihin tuli jo, ja hallitus yrittää väkisin saada myös tulotarkistukset viiden vuoden välein. Asetus pitäisi tulla voimaan 2019. Yksin asuva joka tienaa 3001€ tai pariskunta jonka tulot on yli 2551€ per pää, menettäisi asuntosa ja joutuisi siirtymään vapaille vuokramarkkinoille tai omistusasumiseen. Kyllä noilla tuloilla tulee taloudellisesti tiukkaa, 2550 tienaava pariskunta on pienituloinen, mutta ei muka oikeutta stadin kämppään. Onko tämä päättäjien tarkoitus asuttaa kaikki työttömät mamut helsinkiin, saada omaa asunto/vuokrabisnes parempaan lentoon.
Onneksi itsellä lapset nostaa rajaa joten hätää ei ole, mutta moni voi menettää kotinsa. Ei näin sipilä.

15

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdfdgrrt

      Älä huoli, Paljon on ihan kantasuomalaisiakin ihmisiä VVO:n, SATO;N ja muiden kiskureiden kämpässä jotka mahtuu hallituksen rajoihin ja on odottanut ikuisuuden päästäkseen Stadin halpoihin Asuntoihin. Nyt on heidän vuoronsa.

      Olisihan se kiva tietysti että voisi asua halvassa vuokrakämpässä ikuisesti mutta kun niitä ei ole kaikille, niin pienituloisia on suosittava. Ja johonkin se raja on vedettävä. Annoit ymmärtää että vain mamut tulee tilalle, olet tuossa väärässä.

    • hei.me.tienataan

      Ketkäs niihin halvimpiin asuntoihin sitten muka asutetaan? Työttömät/pienituloiset suomalaisetko? Heh heh! Ei todellakaan. Suvakkipäättäjien unelmana on rikastuttaa Helsinki samalla tavalla kuin esimerkiksi Malmö on jo rikastettu.

      • hei_mei_loisitaan

        Kukas niitä maahanmuuttajia pelkää muut kuin kotimaiset laiskajaakot. Tulevat ja vievät meidän asunnot, meidän (kalja)rahat!

        Tosin ne "meidän" asunnot on ryöstetty työtätekeviltä, mutta sehän ei elättiä kiinnosta. Minulle kuuluu ihan yhtä hyvä elintaso, vaikkei koulutusta eikä töitä olisi.

        Joku sosiaalialan ihminen taannoin lipsautti, miten työttömien lkm on likimain sama kuin alkoholiongelmaisten määrä. Onneksi virhe ei ole toistunut.


    • elätit_tulevat_kalliiksi

      Niin, puoliksi veronmaksajien piikkiin piffattu kämppä on luonnollisesti saavutettu etu. johon ei pidä puuttua. Tai jos puututaan, niin sitte me lopetetaan työnteko kokonaan!

      Tätä se on, kun rahaa kaadetaan elättien hyysäämiseen monelta luukulta eikä ketään kiinnosta kokonaissumma.

      Sossunelättien hyysäämisestä ne kalliit asumiskulut johtuvat! Jos ei elättejä tarvitisi hyysätä, markkinavuokrat olisivat halvempia.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusi-vero-ampuu-aivan-suoraan-asunnon-hintaan/xmFuvcpG

    • Kaduntorni

      Ihan turhaa itkua taas. Siirtymäaika tulee ja 5 vuotta aikaa hioa ja miettiä vaikka lainanhakua, osaomistuskämppää tms joilla tulot yli rajan. Ei sinne kaupungin kämppään tarvi ikuisiksi ajoiksi jäädä vaan elintason noustessa toisiin ratkaisuihin ja köyhemmille tilaa.

      Matukorttikin on ihan turhaa lässytystä. Ne jotka ei niistä ole töissä niin yhteiskuntahan sen kaiken niille maksaa niinkuin suomisohvaperunoillekkin asuu ne missä tahansa. Siellä ne on kaupungin kämpissä halvinta pitää kaikki pienituloiset oli naama sitten valkoinen tai musta.

      Saavutettu etuhan tämä on josta ei vaan haluttaisi itsekkäistä syistä luopua. Mistään muusta ei ole kyse.

    • Seontautia

      Assadin lapset tapetaan ennen sinun jälkeläisiäsi.

    • 843857843

      "Stadin asuntoihin suunniteltu tulotarkistus viiden vuoden välein etenee. "

      Missä siitä on linjaus/esitys?

    • 59367

      Kyllä tuo 3000 kuullostaa ihan tähtitieteellisen suurelta luvulta minunkaltaiselleni 1100 bruttoeläkettä saavalta.

      Netto noilla tuloilla lienee n. 2000. Ja puhutaan siis sinkusta. Vuokra Stadin yksiössä tai pikkukaksiossa voisi olla 500. Käteen jäisi asumisen jälkeen 1500 kk. Minun mielestäni julkisten toimijoiden kuten Stadin asuntojen ei pidä noin korkeaa elintasoa subventoida.
      Toinen juttu on sitten se, että jos kaikki työssä käyvät muuttavat pois Stadin kämpistä. On siinä talon lapsilla erikoinen kasvualusta. Yksi ratkaisu voisi olla että nämä rikkaat vuokralaiset lunastaisivat asunnot omikseen ja kaupunki ostaisi kertyneillä rahoilla lisää asuntoja yksityisistä taloyhtiöistä.

      • iurewiu

        "Toinen juttu on sitten se, että jos kaikki työssä käyvät muuttavat pois Stadin kämpistä. On siinä talon lapsilla erikoinen kasvualusta."

        Aika erikoinen näkemys tämäkin kerrostalosta lasten yhteisenä kasvualustana, sillä mikä pakko sitä on kasvatuttaa lapsiaan kerrostalon muilla asukkailla, vai minkälaisessa kolhoosissa sitä hekassa asutaan, vaikka luulisi löytyvän paremmin naapuriapua samasta sosioekonomisesta viiteryhmästä kuin konsanaan jyrkempien tuloerojen asukkaista, vai onko tässä jokin paremmin toimeentulevien syyllisyys-hyödynnettävyys aspekti, niin etteivät kehtaa kieltäytyä kun tietävät naapurin kakarat köyhiksi.


      • 59367

        En tietenkään tarkoittanut että naapurit kasvattavat kenenkään lapsia. Ei kuulu nykysuomalaiseen menoon tuollainen.

        Mutta esim. Ruotsissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa on runsaasti kokemuksia vuokrataloista joista kukaan ei käy ainakaan laillisissa töissä. Onhan se selvää että tämä antaa talon lapsille aikuisen mallin jota usein toistetaan omassa elämässä.

        Kaupungin vuokratalot eivät nykyitilanteessa juurikaan erotu muista taloista. Jos sieltä tosiaan irtisanotaan työssä käyvät, siellä voi alkaa negatiivinen kierre jota ei niin vain pysäytetä.


      • iurewiu
        59367 kirjoitti:

        En tietenkään tarkoittanut että naapurit kasvattavat kenenkään lapsia. Ei kuulu nykysuomalaiseen menoon tuollainen.

        Mutta esim. Ruotsissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa on runsaasti kokemuksia vuokrataloista joista kukaan ei käy ainakaan laillisissa töissä. Onhan se selvää että tämä antaa talon lapsille aikuisen mallin jota usein toistetaan omassa elämässä.

        Kaupungin vuokratalot eivät nykyitilanteessa juurikaan erotu muista taloista. Jos sieltä tosiaan irtisanotaan työssä käyvät, siellä voi alkaa negatiivinen kierre jota ei niin vain pysäytetä.

        "Mutta esim. Ruotsissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa on runsaasti kokemuksia vuokrataloista joista kukaan ei käy ainakaan laillisissa töissä. Onhan se selvää että tämä antaa talon lapsille aikuisen mallin jota usein toistetaan omassa elämässä. "

        Edelleenkin oletat kaikkien tuntevan toisensa kerrostalossa puhumattakaan tilanteesta, että naapurin työtön setä tai täti toimisi kasvumallina. Elämisen evääg haetaan omilta vanhemmilta, hyvässä ja pahassa. Tosin tulevaisuudessa on normaalia olla työtön, sillä robotit vievät kaikki pienipalkkaisten hommat.


    • 1600-tulot

      Kukaan pienituloinen ei tienaa 3000€.

    • PolitrukinNaurua

      On tuossa tuloraja-ajattelussa järkeä. Ar-hinmäki sai parinsadan euron tilavan kämppänsä 20 v sitten opiskeluaikana, jolloin oli pienet tulot.
      Nykyiset tulot lienee 12-15.000 kuussa.

    • riittääkö_raha_kaljaan

      > Kyllä noilla tuloilla tulee taloudellisesti tiukkaa, 2550 tienaava pariskunta on pienituloinen, mutta ei muka oikeutta stadin kämppään.

      Niin, siis 2500 €/kk nuppia kohti eli yhteensä 5000 €/kk tienaava pariskunta on tämän valitusketjun avanneen loisen mielestä pienituloinen, joten pitää saada kämppä ilmaiseksi = muide ihmisten taskusta maksettuna. Koska saavutettu etu!

    • asunnonvaihtoeitoimi

      kovin ylsipuolisesti katsottua, täällä stadissa kämppien vuokrat vaikka kaupungin omatkin, ovat kyllä ihan eri lukemissa kuin vaikka vääksyssä. Ja ihan hyvältä uusi pusteytysjärjestelmä kuulostaa. Jo vuosia on ollut tunne, että stadin asunnoissa todella asuukin kahden kerroksen väkeä. Vaihtopörssi ei vaan toimi, kun toisesta asunnosta etsitään vaikka mitä puutteita muovimattolattioista kylppäreitten kaakeleihin ja parvekelasituksiin. Jos on tod tarve asuntoon tai asunnon vaihtoon, kaakelit ei voi olla se ratkaiseva pointti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe