Etälämmittimet mökille?

Helsinki-Tampere

Meillä pidetään mökki kylmänä talvet. 30 vuotta vanha neljän tuuman höylähirsimökki alkaa olla jo yhtä tiivis kuin harakanpesä, jonka lämmittäminen ja kuivaaminen talvella kestää 2-3 päivää. Kun joskus kevättalvella olisi kuitenkin mukava viettää muutama päivä lomaa etukäteen lämmitetyssä kuivassa mökissä, olemme miettineet, olisiko olemassa jonkinlaisia sähköpattereiden kaukosäätöjärjestelmiä (matka mökkiimme Etelä-Suomessa on n. 200 km), jotka toimisivat älypuhelimella tai vastaavalla kaukosäätölaitteella?

4

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GSM-pistorasia

      Halvin on GSM-etäohjattava pistorasiamokkula/kytkin, johon tuupataan kiinni 3 kW lämpöpuhallin. Ohjaus tekstiviestillä. Kustannus jotain 150-200 € luokkaa siitä GSM-härpäkkeen SIM-kortista ehkä joku muutaman jörön kk-maksu.

      Rahamiehet laittaa kiinteät sähköpatterit (vai oliko jo?) ja varustaa ne on/off tai pudotusohjauksella netin kautta tai tekstiviestillä. Vaatii jonkin sortin älypurkin ryhmäkeskukseen -> asennustyökin maksaa. Taitaa olla parin tonnin keikka helposti. Tosin sillä älypurkilla saa yleensä tehtyä montaakin asiaa; saa ehkä hälytyksiä mökiltä (esim. tieto sähkökatkoista), voi ohjata pihavaloja yms. sen lämmityksen lisäksi.

      Sitten on näitä netin yli toimivia systeemeitä. Käytännössä pitää olla langaton netti eli esim. WLAN tukiasema siihen kytketty nettitikku koko ajan päällä (hankintahinta ei ole kuin satku, mutta koko ajan juoksee joku 15 €/kk maksu siitä nettiyhteydestä). Tämän WLAN verkon alueelle voi sitten hankkia ns. IP-ohjattavia pistorasiakytkimiä mutta kaikkea muutakin kivaa saa, kuten lämpömittareita tai sääaseman, joiden mittaustiedot saa kännykkään, tai valvontakameran (hälytykset tekstiviestinä, mutta kännykällä voi katsella myös reaaliaikaista kuvaa). Monimutkaisemman systeemin virittämisessä toimimaan menee kyllä aikaa ja tupakkaa ja lähtee hiukset päästä, kun käyttöohjeet on yleensä mitä on, valmistajan palvelimet nurin, suomessa myytävät mallit jo niin vanhentuneita, ettei niille enää ole valmistajalta tukea/päivityksiä saatavana (joo, ostakaa tekin Foscamin kameroita verkkokauppa.comista) eli kaikki pitää lopulta tehdä yritä & erehdy menetelmällä ja välillä joutuu vaan toteamaan, että nou can do.

    • GSM-pistorasia

      Huom. sen lämpöpuhaltimen on syytä olla mallia raksalämmitin. Halvoissa sisäkäyttöön tehdyissä lisälämmittimissä ei ehkä ropeli jaksa lähteä pyörimään pakkasessa -> ylikuumenee. Lämmityspatteri voisi tässä mielessä olla turvallisempi, vaikka lämmitysaika pitenee eikä 1 kW patteri jaksa nostaa sisälämpötilaa edes plussalle, jos ulkona on kunnon pakkanen.

    • MökkiRobotti

      Minulla on mökillä 200W pakkasvahti. Talven aikana sähköä menee 200kWh. Lämpötila mökissä menee pakkasen puolelle, mutta koska sisällä on lämpimämpi kuin ulkona, ikkunat eivät jäädy. Mökki on siis kuiva. Minulla ei siis ole vesijohtoja, joten jäätyminen ei haiittaa.

    • czero

      Gsm-mokkulaan kannattaa hankkia on prepaid simkortti - ei tule mitään kk- maksuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe