Keliakia ja autoimmuunireaktiot....

haastetta-piisaa

On jo 26 vuotta kun aloitin tarkan gluteenittoman ruokavalion. Mutta yllätys, yllätys? Vaikka se tauti on pysynyt kurissa; ei oireita eikä suolessa näyttöä (2015 gastroskopia) niin kroppa on oikein innostunut muista autoimmuunijutuista!
Nyt on jo 6 erilaista diagnosoitua tautia, joissa elimistön puolustusjärjestelmä pitää sotatilaa omia kudoksia vastaan! Viimeisin löytö: Basedowin tauti, ja nyt sen yhteyteen puskeva silmien tauti!
Siksi avasin itseironisesti katsellen blogin: Autoimmuuni-Koekaniini!
https://autoimmuuni-koekaniini.vuodatus.net/

Riittää toki itsellä pohtimista: Mistä on kyse? Ja onhan se lääketieteellekin haastetta, johon ei tyhjentävää vastausta ole, miksi elimistön puolustusmekanismit eksyy tehtävässään, niin että eivät tunnista omia kudoksia, vaan tulkitsevat ne vihollisiksi.

Mut ei hätää! Keliakia siis hoidossa, nivelreuma remissiossa (ei lääkkeitä nyt), allergiat ja ajoittaiset astmaoireet; bronkuksien vaivat - kaikki on hallinassa! Haastetta tekee MIKÄ on se syy, miksi immuunijärjestelmä lykkii väärällä tavalla?

Elämä haastaa kuitenkin eteenpäin!!

1

67

Vastaukset

  • Jokainen yksilö on ennalta testaamaton geneettisten ominaisuuksien kokoonpano. Geenien lisäksi terveyteen vaikuttaa myös ympäristö. Otapa siitä sitten selvää.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.