Seitsemän henkeä, mikä on köyhyysraja?!?!

Joskuselämä

Tilanne on että firmamme loppui ja niin kauan kuin jotakin on myymättä, emme voi saada toimeentulotukea. Tämän hetkiset tulot ovat palkka 1600/kk, kotihoidontuki 305/kk ja lapsilisä 670. Tästä kun muutaman kuukautta ollaan maksettu talolainaa, vettä, sähköä,vakuutukset ym.niin ei oikeastaan jää rahaa. Meitä on seitsemän. Eikä olla mikään lesta perhe! Joita suku auttaa!! Kaikki ostan alesta, teen kaikki ruoat itse, kaikki halvinta mitä löytyy. Vaan ei millään riitä. Bensaa pakko saada jotta pääsee töihin. Paljokonhan me jäädään toimeentulotuen alapuolelle?! Kysyn vaan.

5

275

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pitkäaikatyötön

   Tavallisimmin käytetty köyhyysraja on 60 % nettomediaanitulosta henkilöä eli kulutusyksikköä kohden. Kotitalouden kulutusyksiköiden määrä lasketaan siten, että ensimmäinen aikuinen on 1, muut yli 13-vuotiaat ovat 0,5 ja 0-13-vuotiaat 0,3. Jos teillä on siis kaksi aikuista ja viisi alle 13-vuotiasta, lasketaan 1 + 0,5 + (5 x 0,3) eli tasan 3 kulutusyksikköä. Noilla tuloilla perheenne on siis köyhyysrajan alapuolella.
   Eivätkös lapsilisät viidestä lapsesta muuten ole nykyään 659,44 euroa? Oletteko hakeneet asumistukea?

  • 7438375

   Toimeentulotuki ei ole pelkästään tulosidonnainen, vaan tosiaan kaikki helposti realisoitava omaisuus voidaan velvoittaa myymään ennenkuin on oikeutettu toimeentulotukeen, kuitenkin halvemman auton saa pitää, jos tarvitsee sitä työssäkäyntiin. Talolaina voi olla ongelmallinen, koska toimeentulotuella ei voi lyhentää velkaa, mutta jos onnistuu neuvottelemaan pankin kanssa pelkkien korkojen maksusta, sillä selviää vähän aikaa eteenpäin, koska toimeentulotuki oletetaan vain väliaikaiseksi tarpeeksi, eikä sen vuoksi puututa varsinaisesti asumiseen ainakaan heti alussa, joten jos toimeentulotuen tarve jatkuu pitempään, niin tilanne arvatenkin muodostuu kestämättömäksi ja silloin muutto halvempaan väistämättä edessä.

  • 767373737

   Pistä muija kodinhoidon tuelta töihin tai jos niitä ei ole niin kortistoon. Työmarkkinatuki on lähes 650e/kk nettona tuolla lapsimäärällä.

   Myös edullisempaa asuntoa kannattaa alkaa hakemaan jos tuntuu ettei rahat riitä.

  • Ruususelta

   Vastuu perheestä kuuluu vanhemmille . Ulkoistaminen yhteiskunnan piikkiin on petos lasten tulevaisuudesta.

   • ajanhenkinäyttääolevan

    Yhteiskunta siirtää nyt mahdollisimman paljon vastuuta henkilöille itselleen :

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005195110.html?cs=email

    Kyse taitaa olla enneminkin nousseista sosiaalisiista kuluista ja siitä että rahat on loppu ,kuin siitä mikä olisi tarve ja vastuu suhde. Itseltä ja perheeltäni evättiin asumistuki nimenomaan tuohon sukulaisuuteen viitaten surassa sukupolvessa samassa kiinteistössä kun asutaan. Tosin ei yli 70 kymppisten eläkeläisten kukkaro kuulu milläänlaila minullle eikä perheeni käyttöön,sen kummemin kuin perheemme asumismenojen kustantaminen.

    Kyse on päätöksissä jostain muuta kuin realisuudesta ja inhimillisyydestä ,sillä kyllä se järjenkäyttö on sallittu päätöksiäkin tehdessä. Ei niitä päätöksiä välttämättä tarvitse tehdä siinä hengessä ,että saadaan säästöä ja jätetään tosiolot huomioimatta ja etsitään pykäliä ,millä yhteiskunta vastuu voidaan pyörtää.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   117
   5102
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2036
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1099
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   74
   1039
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   964
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   365
   893
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   885
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   161
   831
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   796
  Aihe