Hulppeat kielilisät

ylipormestari

Eduskunta jättää vuodesta toiseen kaksikielisyysjärjestelmämme säästötalkoiden ulkopuolelle. Kustannuksista ei julkisuudessa edes haluta puhuta, esimerkkinä kielilisät

Leikkikaksikielisyyttä eikä tätä koko maata kattavaa 3% vähemmistön takia olevaa kaksoishallintajärjestelmää, eivät hyväksy sen paremmin suomen- kuin ruotsinkielisten kuntienkaan enemmistökieliryhmät, nykypolvi taitaa jo Suomen kielen. Suomalaisista 77% vastustaa nykyistä järjestelmää. Lisäksi ylisuuret kaksikielisyyslahjukset kunnille ovat suoraan pois velkaantuneen valtiomme muista raharei'istä - vähäosaiset ja vanhukset tästä jälleen kärsivät, hoitavia käsiä tarvittaisiin lisää .Ainoa voittaja ovat RKP sekä kaksikieliset rahanahneet kunnat.

Nyt 2015 alkaen kielilisää maksetaan ruotsinkielisyyden perusteella ja vain kaksikielisille kunnille. Vuonna 2015 maksetttiin kielilisää noin 94 miljoonaa euroa normaalien valtionosuuksien lisäksi. Valtio jakaa siten kielilisää Suomen 33 kaksikieliselle kunnalle miljardi euroa 10 vuodessa. Summa on merkittävä rahareikä.Kuvaavaa on se, että entiset ruotsinkieliset kunnat eli Luoto, Korsnäs ja Närpiö päättivät helpon lisärahan houkuttelemina ”muuttua” kaksikielisiksi, sillä yksikielisille kunnille ei jatkossa kielilisää anneta. Tuet ovat niin ylimitoitettuja, että kassaan kilahtaa lisäkulujen jälkeenkin ylimääräistä, eli valtaväestön maksamana tuetaan ruotsinkielisten hyvinvointia.

Suomessa pitäisikin siirtyä jo viimein asteittain Pohjoismaisen mallin mukaiseen kielipolitiikkaan, jossa kaikkialla maassa on yksi pääkieli ja joka parhaiten vastaisi Suomen kielitilannetta, tämä edistäisi kielellisesti myös muita tärkeimpiä kaupallisia kieliä, mitä myös EK (elinkeinoelämä) kannanotoissaan on tuonut julki.

4

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alipormestari48

      Vähemmistöpolitiikka
      Yhteiskunnan toimintaa, jonka tarkoituksena on säännellä enemmistön ja vähemmistöjen suhteita.
      Vähemmistöjen torjuva eristäminen pyrkimys sulauttaa vähemmistöt valtakulttuuriin kielellisesti ja kulttuurisesti (assimilaatio- eli sulautimispolitiikka) Tässä Suomi on pahasti epäonnistunut, antaessaan kohtuuttomia kielietuja noin 3% vähemmistölle.
      Perustuslakia pitäisikin päivittää Pohjoismaalaisen kielipolitiikan mukaan, jossa on yksi maan valtakieli, ja muut kielet vähemmistökieliä.
      Kaksikielinen hallinto kielilisät, vievät kohtuuttoman osan Suomen kansantaloudesta, jonka valtaväestö joutuu "pakosta " maksamaa.
      Vähemmistöjen kulttuurin säilyttäminen valinnanvapauden pohjalta (integraatio- eli mosaiikkipolitiikka). on jokaisen kieliryhmän itsensä maksettava.

    • Kun nyt Ahvenanman palstalle kirjoitat, niin täytyy mainita, että kielilisiä ei Ahvenanmaalla makseta. Ruotsin kielen taito vaaditaan, muista kielistä (ei siis suomestakaan) ei saa mitään lisiä.

    • Ahvenanmaa pitäisi erottaa Suomesta. Saaret eivät noudata Suomen perustuslakia.
      Ahvenanmaan erityisasema perustuu vanhoihin sopimuksiin joita ei tarvitse enää noudattaa. Kansainliittoo on hävinnyt ajat sitten. Allekirjoittaja valtioista Neuvostoliittoa ei enää ole.

      Olisi hyvä luovuttaa saaret Venäjälle laivastotukikohdaksi, niin Itämerelle saataisiin vakautta. Venäläiset ovat mukavampia naapureita, kuin ruotsalaiset. Venäjän opiskelun pakkoa ei ole.

    • kielirasismin-kehto

      Ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia, eli universaaleja. Ne kuuluvat saman sisältöisinä kaikille maailman ihmisille ja ovat voimassa kaikkialla, sanotaan YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa.
      Julistuksen 2. artiklan mukaan jokainen on oikeutettu kaikkiin julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, K I E L E E N, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen A L K U P E R Ä Ä N, omaisuuteen, S Y N T Y P E R Ä Ä N tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

      Mitään erotusta ei myöskään pidä tehdä sen maan tai A L U E E N valtiollisen, H A L L I N N O L L I S E N tai kansainvälisen aseman perusteella, johon henkilö kuuluu, olipa tämä alue itsenäinen, huoltohallinnossa, itsehallintoa vailla tai täysivaltaisuudeltaan minkä tahansa muun rajoituksen alainen.
      13. artikla:
      Jokaisella on oikeus liikkua vapaasti ja valita asuinpaikkansa kunkin valtion sisällä.
      **
      Missä viipyy YK:ssa, EU:ssa, Suomessa tai missä tahansa muussa sivistysvaltiossa se suoraselkäinen juristi tai muu oikeusoppinut, joka ensimmäisenä julistaa ja syyttää julkisesti, että Ahvenanmaan koko kielitouhu eli K I E L I R A S I S M I on jyrkässä ristiriidassa YK:n ihmisoikeuksien julistuksen kanssa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe