Hulppeat kielilisät

ylipormestari48

Eduskunta jättää vuodesta toiseen kaksikielisyysjärjestelmämme säästötalkoiden ulkopuolelle. Kustannuksista ei julkisuudessa edes haluta puhuta, esimerkkinä kielilisät

Leikkikaksikielisyyttä eikä tätä koko maata kattavaa 3% vähemmistön takia olevaa kaksoishallintajärjestelmää, eivät hyväksy sen paremmin suomen- kuin ruotsinkielisten kuntienkaan enemmistökieliryhmät, nykypolvi taitaa jo Suomen kielen. Suomalaisista 77% vastustaa nykyistä järjestelmää. Lisäksi ylisuuret kaksikielisyyslahjukset kunnille ovat suoraan pois velkaantuneen valtiomme muista raharei'istä - vähäosaiset ja vanhukset tästä jälleen kärsivät, hoitavia käsiä tarvittaisiin lisää .Ainoa voittaja ovat RKP sekä kaksikieliset rahanahneet kunnat.

Nyt 2015 alkaen kielilisää maksetaan ruotsinkielisyyden perusteella ja vain kaksikielisille kunnille. Vuonna 2015 maksetttiin kielilisää noin 94 miljoonaa euroa normaalien valtionosuuksien lisäksi. Valtio jakaa siten kielilisää Suomen 33 kaksikieliselle kunnalle miljardi euroa 10 vuodessa. Summa on merkittävä rahareikä.Kuvaavaa on se, että entiset ruotsinkieliset kunnat eli Luoto, Korsnäs ja Närpiö päättivät helpon lisärahan houkuttelemina ”muuttua” kaksikielisiksi, sillä yksikielisille kunnille ei jatkossa kielilisää anneta. Tuet ovat niin ylimitoitettuja, että kassaan kilahtaa lisäkulujen jälkeenkin ylimääräistä, eli valtaväestön maksamana tuetaan ruotsinkielisten hyvinvointia.

Suomessa pitäisikin siirtyä jo viimein asteittain Pohjoismaisen mallin mukaiseen kielipolitiikkaan, jossa kaikkialla maassa on yksi pääkieli ja joka parhaiten vastaisi Suomen kielitilannetta, tämä edistäisi kielellisesti myös muita tärkeimpiä kaupallisia kieliä, mitä myös EK (elinkeinoelämä) kannanotoissaan on tuonut julki.

4

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alipormestari481

      Vähemmistöpolitiikka
      Yhteiskunnan toimintaa, jonka tarkoituksena on säännellä enemmistön ja vähemmistöjen suhteita.
      Vähemmistöjen torjuva eristäminen pyrkimys sulauttaa vähemmistöt valtakulttuuriin kielellisesti ja kulttuurisesti (assimilaatio- eli sulautimispolitiikka) Tässä Suomi on pahasti epäonnistunut, antaessaan kohtuuttomia kielietuja noin 3% vähemmistölle.
      Perustuslakia pitäisikin päivittää Pohjoismaalaisen kielipolitiikan mukaan, jossa on yksi maan valtakieli, ja muut kielet vähemmistökieliä.
      Kaksikielinen hallinto kielilisät, vievät kohtuuttoman osan Suomen kansantaloudesta, jonka valtaväestö joutuu "pakosta " maksamaa.
      Vähemmistöjen kulttuurin säilyttäminen valinnanvapauden pohjalta (integraatio- eli mosaiikkipolitiikka). on jokaisen kieliryhmän itsensä maksettava.

      • Folket_har_talat

        Mites persut nyt sitten meinaako ne vaan taas vetää henkeä koko valtuustokauden ? Uhoaa isoilla keukoilla neljä vuotta niin sitten voi taas jälleen ? Puhaltaa helpottuneena palkeet tyhjäks vaalien jälkeen ja todeta porukalla. Eipä riitänny loppukiri tälläkään kertaa podiumille ja miksi ei ?

        Jes ! Ja taas uusi kausi opposiittiossa keuhkoillen.-)

        Siellois muuten helsingissä kohta tuo naisten kymppi et sinne vaan juoksupoika joukkueella kisaamaan. Ei tarvi niin tosissaan hengästyneenä paineissa puuskuttaa.
        Lippa taakse ja sellainen iloinen iloitteleva rentoranteinen jolkuttelu muiden mukana kesäpäivässä riittää.
        Sitten olisi myöhemmin kesällä se sulkavan soutu. Sinne vaan starttiviivalle se leijonamielinen, periksiantamaton ja hyvä keuhkoinen joukkue persu soutupoikien.

        Akka perätuhtolle tahtia ja painetta airoihin keuhkoamaan. Soutupoikien venekuntaa komennollaan voittoon johtamaan .-)

        Voi elämän kevät !
        Tuumi mummo kyykyssä lumihankeen siistiä reikää sulattaessaan.


    • Ohikävellen
    • SuomenkielinenVainottuHo

      Kokkolassa keskipohjanmaan keskussairaalassa työntekijät saa 5 % palkkaa lisää jos ne osaa ruotsinkieltä.

      Pietarsaaressa ei saa koska vaikka osaa ruotsinkieltä ei tuu penniäkään lisää koska on jo totuttu siihen että suomenkielisten pitää osata automaattisesti ruotsia tai ei saa töitä. Ruotsinkielisten ei tarvi osata suomenkieltä ollenkaan ja se vasta olisi vmäisyä jos suomenkielinen saisi kielilisää palkkaansa 5 % kun osaa ruotsia ja ruotsinkielinen ei saisi. Ruotsinkieliset Pietarsaaressa ei osaa ruotsia. Sairaala toimii täysin ruotsinkielisten ehdoilla. Ylihoitaja.Siv Sunberg aikoinaan sanoi mulle kun hain töitä että tämä on Ruotsalainen sairaala ja kaikkien jotka tulee tänne töihin on opittava ruotsinkieli, muuten ei oo asiaa tänne ja kaikki suomalaiset jotka on tulleet tänne töihin on oppineet ruotsinkielen. Niin opin minäkin, mutta ruotsinkieliset eivät ole oppineet koska eivät ole edes välittäneet oppia. Lisäksi hän tämä ylihoitaja lisäsi että liitto ei ole sinusta mitenkään kiinnostunut eli nuorelle vielä puolusti itseään ja mainostinettä turpiin tulee jos liittoon otat yhteyttä.

      Nykyisin sairaala potkii henkitoreissaan. Ensin meidän suomenkielisten piti oppia puhumaan ruotsia. Ruotsinkielisten ei tarvinnut oppia puhumaan suomea. Kaikki kurssi on tähän asti olleet ruotsinkielisiä. Ja poikotointi on kova jos tulee suomenkielinen kurssi ja ei vastaavaa ruotsinkielistä kurssia, jos se on mielenkiintoinen.

      Sairaala onkin potkinut vuosien varrella ulos kaikki hyvät suomenkieliset lääkärit ja hoitajat. Mm lääkäriperhe Belts teki siitä jutun aikoinaan Pietarsaaren sanomat nimiseen lehteen. Suomenkielisten niskapotkulaukaukset ovat jatkuneet tähän päivään asti kunnes on tultu pisteeseen ettei suomenkielisiä lääkäreitä enää juurikaan saada värvättyä.

      Eli on värvätty yli pohjanmeren, pakolaisisina Ruotsiin muuttaneita melkein valmiita lääkäreitä eli lue: kokemattomia opiskelijoita jotka juuri ja juuri kynnelle kykenee eikä osaa suomenkieltä pätkääkään. Eikä kunnioita vanhuksia saatikka naisia, Lue: muihin uskonpiireihin kuuluvia joille nainen ei ole minkään arvoinen. Tähän on Pietarsaaressa tultu ja RKP ajaa asiaa edelleen tuntematta sairaalan tilannetta.

      Rkp eli ruotsalainen kansanpuolue ajaa asiaa edelleen ruotsinkielisten hyväksi suomenkielisiä vainoten syvässä vihassa. Vihassa on enemmän vihaa kuin Sotien jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      914
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      809
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      774
    7. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      766
    8. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      158
      765
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      744
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe