Master of Laws MICL

Oikkari

MIten voi olla mahdollista, että täysin Bologanan sopimuksen vastaisesti edelleen ulkomailla (Euroopassa) oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaneet tai jopa suomalaisissa yliopistoissa vastaavan MICL -tutkinnon (Master of International and Comparative Law), joutuvat tekemään ns. ETA-kokeen tai jatkossa lisäopintoja Opetushallituksen määräämän määrän (aika paljon !!), jotta saavat saman pätevyyden kuin perus Oikeustieteen maisteri? Tämä on väärin ja täysin Bolognan sopimuksen vastaista. Ei muillakaan aloilla ole sellaista. Suomi on sitoutunut Eurooppalaiseen normistoon, jossa eurooppalaiset tutkinnot pitää rinnastaa. Barrikadeille!!!! Joku tuleva oikkari voisi tän asian viedä eteenpäin, ja varmasti profiloituisi alalla voimakkaasti ja se oma työpaikka löytyisi heti jatkossa, sillä valtio häviää ihan varmasti tämmöisen vääryyden.

9

2480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jurristi

      No niinpä! Hyvä pointti. Tää on tätä säätntely Suomea - vaikka niin piti olla norminpurkutalkoot ja vaikka mitä. Tähän voisi kyllä joku reipas juristi puuttua ;-).

    • Tulevaoikkari

      Tuo MICL tutkinto on oikeastaan ainut järkevä vaihtoehto jos mielii kansainväliselle uralle. Ei siellä erityisesti arvosteta suomalaista OTM tutkintoa, etenkin kun se tehdää suomeksi, ja ensin mainittu (myös gradu) tehdään englanniksi. Mutta sitten taas jos tuleekin lopulta toimimaan kotimarkkinoilla Suomessa, niin toistaiseksi se on haasteellista MICl-tutkinnolla, jos siis haluaa julkiselle puolelle. Tähän epäkohtaan pitäisi saada pikimmiten oikaisu. Ainakin vähintäänkin lupalakimiehen pesti pitäisi olla avoin MICL -tutkinnolla, ja mahdollisella "yhdellä tentillä" tms. jolla sitten osoitettaisiin että ymmärretään suomalainen oikeussalikäytös.

    • Oikkari1

      Olet täysin oikeassa. Ja nykyisinkin jo meillä kansainväliset firmat rekrytoivat mielellään MICl tutkinnon tehneitä tai ulkomailla OTM tutkinnon (siis vastaavan ) tehneitä. Se että esim. gradu on englanniksi on meriitti. Joku ehdotti toisessa ketjussa MICL tutkinnon lyhenteeksi tittelinä kv-OTM, joka olisikin osuva.

    • lupajuristi1

      Ilmanmuuta lupalakimieheksi pitäisi päästä MICL tutkinnolla ihan suoraankin , voisi olla vaikka asianajajaliiton tai yliopistojen tai jonkun tahon järjestämä päivän-parin koulutus ja käynti oikeudessa seuraamassa (oppimispäiväkirjoineen tms.) ja se olisi sitten siinä. Kyllä suomalaisen oikeussalikäytännön alkeet oppii helposti. Asia pitäisi pikimmiten hoitaa kuntoon.

    • Asialinja

      Asiaa !!! Lisäksi jossain toisessa ketjussa oli hyvä ehdotus, että MICL tutkinnon suorittaneet voisivat käyttää suomeksi titteliaä Kv- OTM. Kannatetaan !!!! Olisi selkeää Tutkinto on kuitenkin mahdollista suorittaa vain huippu-laadukkaissa Helsingin ja Turun yliopistoissa, oikeustieteellisessä tiedekunnassa, jossa siis samat proffat ja luennoitsijat tavallisella OTM puolella ja MICL puolella, että ei siinä olisi mitään ihmeellistä, ja OTM on nimikkeenä jo tuttu työnantajille jne.

    • oikari

      Käytännössä on ihan samasta tutkinnosta kyse OTM = MICL mutta Suomessa toki lyhenne OTM on tutumpi, ja toisaalta taas kun MICL opinnot myös Suomessa oikeustieteellisessä tiedekunnassa (ainakin Hki ja Turku) ovat kokonaan englanniksi, ellei ota jotain vapaavalintaisia suomeksi, niin kielitaito on sitten huomattavasti parempi. HIENOJA TUTKINTOJA MOLEMMAT, ja KÄYTÄNNÖSSÄ SAMA ASIA. Siksi sen pitäisi kyllä näkyä ihan oikeussaleissakin.

    • OTM

      No just näin se on. Molemmat on hienoja tutkintoja. MICL antaa vielä suurematt valmiudet kansainvälisiin tehtävin, mm. "EU juristin" hommiin. Lyhenteenä OTM on ihan toimiva molemmissa tapauksissa suomen kielellä sillä se on lyhenne sanoista oikeustieteen maisteri, josta siis on kyse kummassakin. Ja ne myös opiskellaan / suoritetaan samassa tiedekunnassa.

    • näinmenee

      NYKYPÄIVÄNÄ MICL TUTKINTO ON VIELÄ ARVOSTETUMPI KUIN TAVALLINEN OTM , KOSKA MICL ANTAA PAREMMAT EVÄÄT KANSAINVÄLISIIN TEHTÄVIIN, ESIMERKIKSI EU:SSA. MOLEMMILLE SOPII TOKI SUOMESSA KÄYTETTÄVÄKSI OTM LYHENNE. JA ULKOMAILLA MASTER OF LAWS. SAMASSA TIEDEKUNNASSA SAMOILLA KURSSEILLA VALMISTUTAAN, SAMAT ON OPETTAJATKIN (SIIS PROFFAT), MUTTA MICL ON OPISKELUA ENGL.KIELELLÄ.

    • Anonyymi

      MICL tutkinto antaa todella hyvät valmiudet yritysjuristin hommiin niin Suomessa kuin ulkomailla!! Vielä kun Helsingin yliopisto keksisi järjestää halukkaille jonkun tutkinnon täydennyskurssin MICL -> OTM. Nämä ovat jo ihan arkipäivää ulkomailla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      452
      4901
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1357
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1248
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe