Syöttekö keittämättä Lidlin pakastemarjoja?

Pakastemansikat

Sanotaan että ulkolaiset pakastemarjat pitäisi kuumentaa tai keittää muutaman minuutin ajan. Mulla on ollut jonkin aikaa Lidlin pakastemansikoita pakastimessa. Sellainen 400 g:n pussi. Pitäisköhän ne kuumentaa kun ovat pakattu Puolassa? Onko kukaan saanut mahatautia Lidlin pakastemarjoista? Tekisi mieli syödä keittämättä kun maku ja koostumus muuttuu keittäessä, mutta mahdanko uskaltaa?

146

11727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OtankoRiskejä

      Sama minnlle, ovatko ulko- vai kotilaisia. Eikös pakastettaessa kuole suurin osa bakteereistakin? Tietysti ulkomaiset marjat saattavat olla erilaisten normien mukaan käsiteltyjä kuin kotimaiset.

    • muumaamustikkako

      Olen keittänyt koska pussin kyljessä lukee että suositellaan kuumentamista.
      Ostan joskus Lidlin pakastemansikoita.

    • myrkkyjä.täynnä.ovat

      Pitäisi ehdottomasti kuumentaa, ettei tule listeriaa.

    • MiesKeittiössä

      Hauduta, niin maku ja vitamiinit säilyy.

      • pöpöt.kuolee.silloin

        Lämpötilan pitää olla vähintään 90 astetta.


      • Muutsi

        Näköjään pitää keittää didin marjat Ostin tässä taannoin sieltä isoja pakastettuja puutarha vadelmia.Laitoin niitä kourallisen kotimaisten mansikoiden ja.itse poimittujen mustikoiden kanssa muutsikoneeseen.Söin oli hyvää .mutta maha kipeä jasekaisin Onneto


    • aina.i.ankeinennnnn

      en oo keittäny eläessäni mitään pakastemarjoja
      jos ne marjoina syön
      höpö höpö hommaa että kaikista ulkolaisista tuotteista
      saa jotain pöpöjä
      en pese enkä kuori edes omenoitakaan koskaan.

      • KotilaisetUlkolaisetKO

        Mitä ne ulkolaiset ovat? Erilaisia kuin kotilaiset?


      • Anonyymi

        Ei kukaan ole sanonutkaan että kaikista, mutta meistä ei kukaan tiedä millaisilla vesillä niitä on kasteltu ja ennenkaikkea millaisilla koirilla niitä on käsitelty.
        Itse sain vakavan suolistobakteerin 12 vuotta sitten ja lääkäri sanoi että vanhat siihen voi kuolla kuten pienet lapsetkin . Se oli kauhea olotila olla sairaalassa . Ja kun tulin kotiin niin en saanut edes käyttää samaa vessaa mieheni kanssa enkä samoja pyyhkeitä käsien kuivaamiseen
        Niin kauna kun katsottiin olevan tartunta vaara , olin ollut silloin ulkomailla ja en osannut tartuntatautien lääkärille edes selittää mistä olisin sen voinut saada . Olimme olleet pizzeriassa syömässä lähikaupungeissa ja otin siellä salaatin mieheni ei sellaista halunnut joten päättelivät että bakteeri oli tullut salaatista jotka oli pesty huonosti . Tälläiset tartunta taudit on lääkärin imoitettava aina.johonkin tartunta virastoon , koska ne ovat vaarallisia


      • Anonyymi

        Puolalaisissa marjoissa on ollut jotain vikaa. Kastelevatko isoja puutarhojaan jollain paskavedellä?
        Olen uskaltautunut syömään puolalaisia omenoita ja luumuja ilman pesemistä. Ehkä kannattaisi pestä. Sama unkarilaisista.


    • ihan sama jo kysyisin
      syötkä metwurstin kinkun ja kalkkunan siivut
      pesemättä ja ketittämättä
      niin ja mitä teet juustoille ennen kun syöt ne
      pitäskö nekin keittää
      kaikki nää on jossain tehty ja mitä lie bakteereja
      saattanu jossain vaiheessa päästä sekaan :o

      • Ihaneriasia

        Kinkut ja juustot ovat kypsiä, eivät raakoja niinku pakastemarjat.


      • Ihaneriasia kirjoitti:

        Kinkut ja juustot ovat kypsiä, eivät raakoja niinku pakastemarjat.

        siitä huolimatta niitä on käsitelty
        eri koneiden ja laitteiden kautta
        että kummassa sitten on enemmän bakteereja
        mansikoissa jotka on kerätty pakattu ja pakastettu
        kun niissä käsitellyissä :D
        niin kauan kun ei syö mitään voi välttyä listerialta
        joskus vedetään myynnistä pois joitain
        elintarvike eriäkin tämän takia.


      • salmonella_

        Marjojahan on voitu kastella vaikka minkälaisilla lantavesillä ja marjat varsinkin vadelmat imevät lantavedet itseensä.


      • Anonyymi
        aina.i.ankeinen kirjoitti:

        siitä huolimatta niitä on käsitelty
        eri koneiden ja laitteiden kautta
        että kummassa sitten on enemmän bakteereja
        mansikoissa jotka on kerätty pakattu ja pakastettu
        kun niissä käsitellyissä :D
        niin kauan kun ei syö mitään voi välttyä listerialta
        joskus vedetään myynnistä pois joitain
        elintarvike eriäkin tämän takia.

        Pöpö kammoinen


      • Anonyymi

        Metwurstit on jo käsitelty kliinisesti puhtaassa keittiössä missä niitä valmistellaan kasvikset ja marjat ovat eri asia , niihin ei tartu samat bakteerit kun mainitsemiisi ruokiin .

        Kunhan tietäisit miten likaiset ihmisen kädetkin voivat olla vaikka ovat ne pesseet .aikoinaan hoitokoulussa kun kävin. Niin meille annettiin tehtävä että piti pestä kädet hyvin.
        Sen jälkeen laittaa ne ultravalon alle joka paljasti jos oli likaa käsissä . Ja vaikka me oltiin kaikki muka pesty käteemme niin ultra näytti selvästi likaiset kohdat sinisinä läiskinä jokaisella .

        Joten meille selitettiin sillä tavalla että jos on leikkaussalissa esim niin on pestävä hyvin huolellisesti aika kuumalla vedellä ja saippualla kätensä että ne ovat todella puhtaat.joten bakteereita voi saada eri syistä , mutta se ei tarkoita että kaikissa marjoissa niitä välttämätä on.
        Niin että hyvähän se on jos saa tietoa asioista . Kun on yhden kerran ollut vaikeasti sairas jostain bakteerista ja eristys huoneessa niin yrittää todella suojella itseään mahdollisilta sairauksilta . Mutta harvemmin näitä juttuja sattuu sinänsä, mutta sitä kurjempi sen kerran kun itselle tulee tartunta


      • Anonyymi
        salmonella_ kirjoitti:

        Marjojahan on voitu kastella vaikka minkälaisilla lantavesillä ja marjat varsinkin vadelmat imevät lantavedet itseensä.

        Ihan niin ja juuri lantavesissä on Koli bakteereita että riittää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöpö kammoinen

        Ei tartte olla pöpö kummoinen jos noudattaa sääntöjä eaim että keittää marjat jotka ovat ulkomaita . Minulla on ollut vaikea vatsabakteeri, mutta silti ei ole kammoa ainoastaan enemmän painoa puhtaudelle .
        Jotkut pyyhkivät pentujensa naamankin tiskirätillä jos pentu on sotkeut , siinähän niitä bakteereita on vaikka miten paljon .
        Toisilta putoaa märkä tiskipyyhe lattialle ja sillä sitten taas kuivataan lautasia ja laseja , niin että paljon pieniä juttuja joita voisi ajatella ilman että kärsii mistään pöpö kammosta .


      • Anonyymi

        Mehän on jo kuumennettu valmistaessa. Joten kukin tekee kuten haluaa syömisensä kanssa. Tieto silti ei ole kenellekkään haitaksi niin että aika lapsellinen kysymys sinänsä


    • jos ostat pakattua kylmäsavu lohta
      missä säiytät sitä kotona jos et syö sitä heti kotiin tultua ?

      • sinnelaitan

        Jääkaapissa.


      • sinnelaitan kirjoitti:

        Jääkaapissa.

        sen säilytyslämpötila on 0-3 astetta
        ei ainakaan meidän jääkaapissa oo niin kylmää
        ohjeiden mukaan se ei oe enää käyttökelpoista
        kun säilytetään väärässä lämpötilassa :D


      • aina.i.ankeinen kirjoitti:

        sen säilytyslämpötila on 0-3 astetta
        ei ainakaan meidän jääkaapissa oo niin kylmää
        ohjeiden mukaan se ei oe enää käyttökelpoista
        kun säilytetään väärässä lämpötilassa :D

        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.


      • aina.i.ankeinen kirjoitti:

        sen säilytyslämpötila on 0-3 astetta
        ei ainakaan meidän jääkaapissa oo niin kylmää
        ohjeiden mukaan se ei oe enää käyttökelpoista
        kun säilytetään väärässä lämpötilassa :D

        Tarkoitat varmaan avattua pakkausta?
        Nehän ovat kaupoissakin avonaisissa kylmähyllyissä, eikä niissä voi olla yhtään kylmempää kuin jääkaapissa.
        Niin pieniä pakkauksia enimmäkseen, että ei minulla ainakaan säily avattuna päivää kauempaa missään. Tuskin kukaan säilyttää niitä viikkotolkulla avattuina jääkaapeissakaan.


      • Tellukka kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan avattua pakkausta?
        Nehän ovat kaupoissakin avonaisissa kylmähyllyissä, eikä niissä voi olla yhtään kylmempää kuin jääkaapissa.
        Niin pieniä pakkauksia enimmäkseen, että ei minulla ainakaan säily avattuna päivää kauempaa missään. Tuskin kukaan säilyttää niitä viikkotolkulla avattuina jääkaapeissakaan.

        kyllä kaupoissa kalat on kylmemmässä
        kun lihat einekset ja leikkeleet
        paketin kyljessä lukee että säilytys 0-3
        ja jos otetaan asia pilkun tarkasti
        niin jääkaappi ei ole oikea säilytyspaikka
        mutta se siitä
        rattoisaa pääsiäismaanantaita.


      • kylmälaitteet kaupoissa voi säätää vaikka pakkasen puolelle.


      • aina.i.ankeinen kirjoitti:

        kylmälaitteet kaupoissa voi säätää vaikka pakkasen puolelle.

        Tottakai voi säätää. Ei ollut mikään uutinen. Voihan tavallisen jääkaapinkin säätää kylmemmälle.

        Tarkoitan sitä, kun on avonainen hylly ja kaupan sisälämpötila parikymmentä astetta. En ole koskaan huomannut, että siitä kalahyllystä, missä on valmiiksi pakatut kylmäsavustetut lohetkin (sillipurkit, kaviaarit, valmiit kalakastikkeet ...), huokuisi ohimennessä erityisen kylmää niinkuin pakastealtaista, eikä ole käsiä palellut yhtään, kun sitä sörkkii.

        Tuorekaloille sitten eri tiski, missä on jäämurskaakin pitämään kylmänä.


      • aina.i.ankeinennnnn
        Tellukka kirjoitti:

        Tottakai voi säätää. Ei ollut mikään uutinen. Voihan tavallisen jääkaapinkin säätää kylmemmälle.

        Tarkoitan sitä, kun on avonainen hylly ja kaupan sisälämpötila parikymmentä astetta. En ole koskaan huomannut, että siitä kalahyllystä, missä on valmiiksi pakatut kylmäsavustetut lohetkin (sillipurkit, kaviaarit, valmiit kalakastikkeet ...), huokuisi ohimennessä erityisen kylmää niinkuin pakastealtaista, eikä ole käsiä palellut yhtään, kun sitä sörkkii.

        Tuorekaloille sitten eri tiski, missä on jäämurskaakin pitämään kylmänä.

        ne on vaan pakko pitää siinä asteessa
        omavalvonta kansio täytettävä joka päivä
        ja tarkistettava että lämpötila on oikea
        ja terveystarkastaja kyllä pitää huolen että pakatut kalat säilytetään oikein
        vilkaiseppa seuraavan kerran lämpömittaria ohi kulkiessa

        ja tuskin se kylmä huokuu kun talvitamineissa meet kauppaan :D

        0-3 on vähän eri kun -18- -20


      • OnkoVähänViisasVai
        hunksz kirjoitti:

        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"

        H.

        Monesko kerta, kun hunkszi kopioi samaa tekstään tänne?


      • OnkoVähänViisasVai kirjoitti:

        Monesko kerta, kun hunkszi kopioi samaa tekstään tänne?

        "OnkoVähänViisasVai"

        Musta tuntuu.
        Jotta yhtä monta kertaa kuin saman asian jankutuksiakin on.

        H.


      • Anonyymi

        En osta koskaan sellaista kaupasta, koska tiedän niistäkin asioista vähän enemmän kun moni muu. Mutta naapurillani savustamo niin hän kyllä savustaa jos on tarvis savukalaan, josta en erityisesti edes pidä .
        En tietenkään syö kalaa joka on käsitelty ja sen jälkeen laitettu pakkaseen .


      • Anonyymi
        aina.i.ankeinen kirjoitti:

        kyllä kaupoissa kalat on kylmemmässä
        kun lihat einekset ja leikkeleet
        paketin kyljessä lukee että säilytys 0-3
        ja jos otetaan asia pilkun tarkasti
        niin jääkaappi ei ole oikea säilytyspaikka
        mutta se siitä
        rattoisaa pääsiäismaanantaita.

        Mätäkuussakin lisätään jääkaapin kylmyyttä niin ei ole riskiä että on liian lämmintä siellä kun siellä kumminkin on pidettävä ruuat kylmänä


      • Anonyymi
        aina.i.ankeinen kirjoitti:

        kylmälaitteet kaupoissa voi säätää vaikka pakkasen puolelle.

        Ihan niin esim kana kaikissa pusseissa on usein se kylmin tila kaupoissa , näkeehän niissä pakaste altaissa niin lämpötilan


    • Doctor Who on palannut.
      Valitettavasti vain kumppaninsa Jenna Coleman alkoi kuningatar Victoriaksi.
      Tilalleen laittoivat nehkerin.
      Tuottajat eivät ymmärrä kuinka typerää on näytellä olevansa tasa-arvoinen.
      Sarja on erityisen hyvin elähdyttävä heille, jotka ovat kauniitten ja rohkeitten kivettämiä, puoli-kuivia savi-hahmoja.
      Palstallamme varsinkin, täällähä kaivataan sitä eläväistä liveä.
      -
      Hedelmien pienikin lämmittäminen alkaa tuhota niiden sisältämät vitamiinit.
      Toukille ja munilleen pieni lämpö tekee hyvää.
      Joku luonnon-hutkija totesikin kerran että marjojen toukat, munineen antavat linnuille jopa 40% tarvitsemistaan proteiineista.


      H.

      • ...täällähän...

        H.


    • yhdeksänkyt luvulla oli löytynyt listeria bakteeria voista
      joka oli tarttunut tuotteeseen valmistuslinjalta
      vieläkö uskallatte syödä voita ?

      • Anonyymi

        Minä syön voileivät voin kanssa ja kun leivon niin lautan aina voita taikinaa valmistaessani äen saanut voi kammoa onneksi


    • En syö, koska en osta ulkomaisia pakastemarjoja.
      Jos olisi pakko ostaa, niin ostaisin vain kotimaisia.
      Näyttää pakastimessa olevan omiakin reilusti jäljellä.

    • MiesKeittiössä

      Pyhäpäivän inhokkihetki, olkaa hyvä:

      Koira, kettu, susi ja sakaali voivat siirtää ns. koiran heisimadon eli ekinokokkitaudin myös ihmiseen. Ekinokokki elää useimmin loisena koiran suolistossa, josta sen munia leviää luontoon koiran ulosteiden mukana. Kun ihminen saa ruoansulatuskanavaansa ekinokokin munia, niistä kehittyvät toukat voivat tunkeutua useihin kudoksiin, erityisesti aivoihin ja maksaan, joissa ne muodostavat ns. hydatidikystoja ja aiheuttavat vakavia oireita. On olemassa kaksi hieman eri tavoin esiintyvää ekinokokkia, Echinococcus granulosus ja Echinococcus multilocularis. Echinococcus granulosus muodostaa yleensä suuria yksilokeroisia hydatidikystia ja Echinococcus multilocularis pienten hydatidikystien lokerostoja.

      Echinococcus granulosuksen levittäjiä ovat erityisesti koirat, joiden ulosteista ekinokokin munat joutuvat ravinnon mukana kesyjen ja villien märehtijöiden sekä sikojen elimistöön. Näiden maksoissa ekinokokin munista kehittyy hydatidikystoja, jotka sisältävät jopa tuhansia ekinokokin toukka-asteita. Syödessään raakana taudin saastuttamien eläinten maksaa tai muita elimiä koirat saavat ekinokokin suolistoonsa ja levittävät taas niiden munia ympäristöön. Echinococcus granulosus voi elää myös ketuissa, susissa, sakaaleissa ja kissoissa. Sen tärkein levittäjä on kuitenkin koira, minkä vuoksi taudin ehkäisemisen kannalta on tärkeää estää saastuneiden teurasjätteiden tai sisäelinten joutuminen koirien ruoaksi.

      Echinococcus alveolariksen (multilocularis) levittäjinä ovat erityisesti ketut, mutta loinen voi elää niiden lisäksi myös koiran ja kissan sekä mahdollisesti myös supikoiran suolistossa. Ihmisen lisäksi tartunnan voivat saada munista mm. villit märehtijät. Luonnossa taudin väli-isäntiä ovat tavallisesti kuitenkin pikkujyrsijät, kuten mm. myyrät ja päästäiset. Euroopassa on (vuonna 2003) alveolaarista ekinokokkoosia mm. Saksassa, Puolassa, Hollannissa ja Ranskassa, pari tapausta myös Tanskassa. Ihmisiin tauti tarttuu tavallisesti marjoista, jotka ovat saastuneet kettujen tai myyrien ulosteista. Alveolaarinen hydatidoosi on paljon hankalampi hoitaa kuin suuria ja tavallisesti yksittäisiä loisrakkuloita aiheuttava granuloottinen ekinokokkoosi.
      http://www.saunalahti.fi/arnoldus/vektorit.html

      Kyllä, höyrystäminen/hauduttaminen vaatii enemmän aikaa.

    • typerä wiki-kopio.

      H.

    • mimmimum-..mi

      Miksi ostaa sellaista tuotetta....jota ei uskalla syödä... Ainoa ennakkoluulo on itselle tullut savukalaan....kerran kauan sitten ostin kokonaisen savusiian....päälikuoren kun otti pois.....sisällä luikerteli pieniä matoja.....kauhistuksen kanahäkki!!....tulee iljettävä olo vieläkin...

      • Olsitsyänyvaan

        Madothan ovat nykysin terveellistä lisäruokaa.


      • mimmimum-..mi

        Sitä vähän ajattelinkin ...et lisämausteena ainakin.. Mutta miten ne elivät vielä savustuksen jälkeenkin...


      • yksvaihtoehto
        mimmimum-..mi kirjoitti:

        Sitä vähän ajattelinkin ...et lisämausteena ainakin.. Mutta miten ne elivät vielä savustuksen jälkeenkin...

        Oliko kylmäsavustettu ja lämpö ei tappanut madonmunia.


      • mimmimum-..mi kirjoitti:

        Sitä vähän ajattelinkin ...et lisämausteena ainakin.. Mutta miten ne elivät vielä savustuksen jälkeenkin...

        Se ei ole ollut läpiasti kypsää varmaankan? Matojen munat kehittyneet madoiksi lämpöisessä.

        Kerran näin, kun joku oli laittanut kuvan facelle kuumasavustetusta lohenpalasta ja kyseli, onko se toisten mielestä niinkuin kuuluu olla. Yleinen mielipide oli kuvan nähtyä, että sisältä vielä raakaa. Siinä nyt ei tosin valmiita matoja ollut vielä ainakaan.
        "Raaka kala paha pala", kuullut sanottavan. Eihän ne madon munat kalassa harvinaisia ole, mutta kuolevat kypsyttäessä.


      • Anonyymi

        Hyi kamala ymmärrän jos ei savukala maista. Ei ollut sitten savustettu kunnolla .


    • Ulkolaisissa, marjoissa ja vihanneksissa voi kasteluvesi olla mitä sattuu.
      Suomessa se on valvottua, ei taida jokapaikassa niin olla.
      Edesmennyt kolmonen sanoi radio-ohjelmassa, että ne pitäisi keittää.
      En tiedä, miten sitten mansikoista kakunkoristeen saa, jos ne ensin kiehuttaa.

      • tutkittujuttu

        Espanjassa kastellaan tomaatit ulostevedellä.


      • tutkittujuttu kirjoitti:

        Espanjassa kastellaan tomaatit ulostevedellä.

        ihmekkös espajalainen tomaatti
        on sata kertaa maukkaampaa
        kun suomalainen keinovalossa kasvatettu.


      • tutkittujuttu kirjoitti:

        Espanjassa kastellaan tomaatit ulostevedellä.

        Tuo Kolmonen puhui siinä radio-ohjelmassa samanlaista.
        Se on jossakin vesi kortilla.


      • on.nääs.maukkaampaa
        aina.i.ankeinen kirjoitti:

        ihmekkös espajalainen tomaatti
        on sata kertaa maukkaampaa
        kun suomalainen keinovalossa kasvatettu.

        Kantsii teidän sitte kusta ja paskoa omiinkii penkkeihinne jos jotain kasvatatte.


      • on.nääs.maukkaampaa kirjoitti:

        Kantsii teidän sitte kusta ja paskoa omiinkii penkkeihinne jos jotain kasvatatte.

        ei kasvateta
        ja meillä on sisävessa :D


      • Anonyymi

        Eihän ne silloin oikein ole kakunkoristeeksi sopivia keittämisen jälkeen , saa keksiä jotain muuta tai sitten laittaa ja luottaa että toimii.voihan niitä ostaa auomalaisia pakastemansikoita, niitä ei kastella lunta vedellä .


      • Anonyymi
        tutkittujuttu kirjoitti:

        Espanjassa kastellaan tomaatit ulostevedellä.

        Ihan niin ja tomaatåtit ovat isoja ja mehevän näköisiä . Mutta en koskaan ota ulkomailla kasviksia mitä ei ole keitetty. Puhumattakaan slaatetteja joissa on majoneesissa kasviksia


    • Älkää ihmeessä ostako ruokaa jota pelkäätte syödä. Jättäkää kauppaan. :))
      Tää ketju on lähinnä huvittava.
      Mistä minä tiedän millä paskavedellä takahikiän peräkylän matinmäen mansikkaviljelyksiä kastellaan. Kuka niitä valvoo? Kunhan marjat vaan on suuret ja komeat.
      Omasta maasta ja omasta metsästä ja omasta puskasta tulee kaikki hyvä ja terveellinen.
      Mutta kun se valikoima on niin rajoitettu, niin pakko kompletoida tropiikin herkuilla. Hedelmäsalaatti tropiikin hedelmistä, tuoremehut tropiikin hedelmistä puserretuina, suuri hedelmävati missä loistaa koko tropiikki on paitsi ruokaa silmälle, erinomainen jälkiruokatarjotin.
      http://1.bp.blogspot.com/-MkpE0634B4s/UOmn_N6CimI/AAAAAAAAMaM/TE_BZ03vpHk/s1600/bodegon frutas colombianas al oleo.jpg

      • Mistäs sen tietää omaa metsäänsäkään, millä ne marjat on kasteltu.
        Ei metsän eläimet vessoja käytä.


      • aivan loistava kommentti
        munkin mielestä kannattaa lopettaa syöminen
        jos uskoo että kaikki on myrkyllisiä
        noi mun kommentit on lähinnä vitsejä tähän ketjuun

        jos kaikki pakettien kyljessä olevat kirjoitukset otetaan tosissaan
        niin toi kylmäsavulohi esimerkki on yks hyvä
        kaikkihan sitä jääkaapissa säilyttää ja syö
        viimeiseen käyttöpäivään asti
        vaikka ohjeen mukainen säilytyslämpötila
        on jääkaapissa liilan korkea :D


      • Niin, aloitushan on vastaisku terveellisille tropiikin hedelmille...pyh jne.

        Kyllä tuoreista hedelmistä puristettu mehu on parasta. Aruban jeeppisafarilla pysähdyimme autiomaakirkon pihalle. Kirkon edustalla musta mies möi puolitettuja hedelmiä. Olin janoinen joten vesimeloni korvasi erinomaisesti samanhintaisen pullotetun veden.

        Hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä on i h a n a a. Täällä Hollannissa niitä löytyy, löytynneeko yhtä laajoja valikoimia Suomesta. No, se nähdään jahka palaan.


      • Tellukka kirjoitti:

        Mistäs sen tietää omaa metsäänsäkään, millä ne marjat on kasteltu.
        Ei metsän eläimet vessoja käytä.

        Voi Tellukka, kyllä Suomen metsissä on lääniä eläinten jätöksille ja sade huuhtelee pahemmat kasautumat pois.
        Toista se kuin että söisi Jesus Maria Garcia Fabion ulostevedellä vasiten kasteltuja herkkuja.


      • Ancelina kirjoitti:

        Voi Tellukka, kyllä Suomen metsissä on lääniä eläinten jätöksille ja sade huuhtelee pahemmat kasautumat pois.
        Toista se kuin että söisi Jesus Maria Garcia Fabion ulostevedellä vasiten kasteltuja herkkuja.

        Meillähän ja muuallakin kautta aikojen on viljapellot lannoitettu lehmänpaskalla.


      • korppis kirjoitti:

        Meillähän ja muuallakin kautta aikojen on viljapellot lannoitettu lehmänpaskalla.

        Niinpä, vaan ei niillä juuri marjoja kasvateta, hyviä ahomansikoita poimittiin pellonpientareilta.

        Minulla on periaate, joka estää ostamasta ulkomaisia marjoja ja tomaatteja.


      • Ancelina kirjoitti:

        Voi Tellukka, kyllä Suomen metsissä on lääniä eläinten jätöksille ja sade huuhtelee pahemmat kasautumat pois.
        Toista se kuin että söisi Jesus Maria Garcia Fabion ulostevedellä vasiten kasteltuja herkkuja.

        Pikkuveli kävi puutarhureitten opintomatkalla Espanjassa ja sanoi, ettei siellä tarvitse tomaatteja kastella lainkaan. Niitten juuret roikkuivat pelkässä keinolannoitevedessä.

        Yritäs arvata, miksi isäni piti karjaa pääasiassa. Ei hän keinolannoitteita käyttänyt kasvihuoneissaan. Noh, hengissä olen vieläkin, enkä tiedä kenenkään muunkaan kuolleen hänen kasvattamistaan tomaateista ja kurkuista.


      • Tellukka kirjoitti:

        Pikkuveli kävi puutarhureitten opintomatkalla Espanjassa ja sanoi, ettei siellä tarvitse tomaatteja kastella lainkaan. Niitten juuret roikkuivat pelkässä keinolannoitevedessä.

        Yritäs arvata, miksi isäni piti karjaa pääasiassa. Ei hän keinolannoitteita käyttänyt kasvihuoneissaan. Noh, hengissä olen vieläkin, enkä tiedä kenenkään muunkaan kuolleen hänen kasvattamistaan tomaateista ja kurkuista.

        Tosiaan joitain vuosia sitten tuosta kohistiin, että millä Espanjassa tomaatteja kastellaan.
        Ulosteetkin todettiin.

        Ei tarvitse arvata, kyllä maalla karjanlanta käytettiin/käytetään lannoittamiseen.


      • Ancelina kirjoitti:

        Tosiaan joitain vuosia sitten tuosta kohistiin, että millä Espanjassa tomaatteja kastellaan.
        Ulosteetkin todettiin.

        Ei tarvitse arvata, kyllä maalla karjanlanta käytettiin/käytetään lannoittamiseen.

        En jaksa muistaa sellaista, mutta sen muistan, että ulkomaalaisesta salaatista oli saatu salmonellaa siksi, että sontavettä räiskyi kastellessa salaatinlehdille.
        Tomaatithan kasvaa sen verran korkeammalla, että ei kai niihin pahemmin räisky.

        On niitä kaikenlaisia hälyjä. Vasta äskettäin oli kuva, kun joku oli löytänyt kananmunan sisältä valmiiksi kehittyneen suolinkaisen. Oli päässyt tarkastuksen läpi jotenkin vaikka muuten ei kuuluu olevan kovinkaan harvinaisia vapaasti liikkuvien kanojen munissa.


      • Ancelina kirjoitti:

        Niinpä, vaan ei niillä juuri marjoja kasvateta, hyviä ahomansikoita poimittiin pellonpientareilta.

        Minulla on periaate, joka estää ostamasta ulkomaisia marjoja ja tomaatteja.

        Minun periaatteeni taas kieltävät minua harjoittamasta marja-ja hedelmärasismia. ;)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Minun periaatteeni taas kieltävät minua harjoittamasta marja-ja hedelmärasismia. ;)

        En tarvitse kaikkea mitä maailmalta tänne rahdataan, hedelmiä joudun ostamaan, kun kaikki ei Suomessa kasva.


    • So.ist.das.Leben

      Suurin osa myytävistä marjoista, joiden sanotaan olevan suomalaisia, ei sitä ole.

      • ehkä torilla
        mutta kaupan pakastealtaassa ei ole mahdollista.


    • Aloitus tehty 1.32 yöllä. Olisit kylmätotuus käyttänyt omaa nikkiäsi. Kerroithan yöllä kroppasi kiittävän kotimaisista marjoista. Joko pakkasesi on tyhjä ja koska kukkarosi tykkää halvoista marjoista niin niitähän löytyy Lidlistä 😜

      • kylmätotuus

        Sinä se jaksat toistuvasti hakata kirvestäsi kiveen noilla arvailuillasi.

        Pakastimessani riittää kotimaisia marjoja seuraavaan satokauteen asti.
        Kaikkein halvimmat, siis täysin ilmaiset marjat, löytyvät marjapensaistani ja asuinpaikkani metsistä.

        Ei minun tarvitse kysyä keneltäkään, mitä tekisin ulkomaisille marjoille, jos joku olisi niitä salakuljettanut pakastimeeni. Niille on paikka biojätepussissa.

        Antoisaa lomaa!


      • kylmätotuus kirjoitti:

        Sinä se jaksat toistuvasti hakata kirvestäsi kiveen noilla arvailuillasi.

        Pakastimessani riittää kotimaisia marjoja seuraavaan satokauteen asti.
        Kaikkein halvimmat, siis täysin ilmaiset marjat, löytyvät marjapensaistani ja asuinpaikkani metsistä.

        Ei minun tarvitse kysyä keneltäkään, mitä tekisin ulkomaisille marjoille, jos joku olisi niitä salakuljettanut pakastimeeni. Niille on paikka biojätepussissa.

        Antoisaa lomaa!

        kylmätotuus
        17.4.2017 1:23
        Minä teen kotimaisista marjoista sekoituksia päivittäin. Tuontihedelmät saavat jäädä kauppoihin.

        Kroppa ja kukkaro kiittävät.


      • kylmätotuus

        Aivan turhaan siirtelet kirjoituksiani ketjusta toiseen.

        Laita mielikuvituksesi uudelleen lentoon ja koeta keksiä joku toinen nimimerkki aloittajaksi.
        Yritä edes! Eihän se maailmaa kaada, vaikka erehtyisitkin jälleen kerran.

        Aurinkoisia kevätpäiviä!


    • eppu2

      En osta ollenkaan pakastemarjoja. Omat riittää.
      Kun ostan tomaattia, ostan kotimaista luomua.
      Mitä karjanlantaan tulee se pitää olla ns, palanutta. Se on parasta luonnonlannoitetta, oikeata kiertoa. (ainakin ennen oli)

    • bessie-

      Jos kuumentamista/keittämistä suositellaan, niin miksipä sitä ei tekisi? Pakastemarja kuitenkin on pakastemarja, korkeintaan tovin voi vielä kohmeisena NÄYTTÄÄ tuoreelta.

      Noin periaatteessa voisin itse ulkolaisten pakastemansikoiden kohdalla tyytyä vain huuhteluun, en vain keksi yhtään järkevää syytä sille miksi niin tekisin. (Huuhtelen suomalaisetkin marjat, tuoreet liki järjestään, pakastetutkin joskus). Ulkolaiset pakastevadelmat keittäisin ilman muuta. Annetut suositukset näet kun perustuvat (epidemia)tilastoihin. Vadelman rakenne tarjoaa pöpöille piilopaikkoja, sileämmästä marjasta ne huuhtoutuvat helpommin pois. Pakastaminen ei tuhoa viruksia, bakteereja, sieni-itiöitä ym., ne jatkavat lisääntymistään sitä mukaa kun lämpötila on niille otollinen.
      Vitamiinien hävikkiä syntyy jo varastoitaessa. Mitä pidempään marjat ovat pakastettuna, sitä suurempi hävikki. Lisää hävikkiä tulee sitten kuumennettaessa/keitettäessä. Sen kanssa on helppo elää? Ellei nyt ihan keittämällä keitä isossa vesimäärässä (jonka heittää pois?), niin aika huoletta voi arvioida, että esim. C-vitamiinista säilyy ainakin 40%.

      Aika monet tuntuvat aina vain ajattelevan, että EU-direktiiveilla määrätään tarkasti mm. kurkkujen käyryyttä. Minä puolestani olen asiaa tarkistamattakin aivan varma siitä, että direktiivit kieltävät ehdottomasti ULOSTEVEDEN (?) käyttämisen puutarhamarjojen ja kaikenlaisten kasvisten kastelussa ja huuhtelussa. Noinkohan on puistonurtsien ja kukkaistutustenkaan kastelu "ulostevedellä" sallittua, eipä taida.

      • Ei minun hushollissani marjat ja hedelmät ole keittämiseen tarkoitettuja. En tee useinkaan sellaista sapuskaa missä tarvittaisi keitettyjä pakastemarjoja. Ostan mielelläni kaupasta pakastemarja-altaasta sekoituksen jossa on vähän kaikkea ja sulatan nopeesti mikrossa sen verran kun tarvin aamumuroihin tai puuroon, jälkiruokaan tai lettujen tai kreppien kanssa syötäväksi, aina juuri sulatettuina, saa olla vähän kohmeisinakin.
        Mun tarvii tunnustaa että en ole edes lukenut mistään suositusta että pakastemarjat pitäisi keittää. Tarvii lukea tarkempaan teksti pussin kyljessä, kun käyn kaupassa.


      • bessie-
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Ei minun hushollissani marjat ja hedelmät ole keittämiseen tarkoitettuja. En tee useinkaan sellaista sapuskaa missä tarvittaisi keitettyjä pakastemarjoja. Ostan mielelläni kaupasta pakastemarja-altaasta sekoituksen jossa on vähän kaikkea ja sulatan nopeesti mikrossa sen verran kun tarvin aamumuroihin tai puuroon, jälkiruokaan tai lettujen tai kreppien kanssa syötäväksi, aina juuri sulatettuina, saa olla vähän kohmeisinakin.
        Mun tarvii tunnustaa että en ole edes lukenut mistään suositusta että pakastemarjat pitäisi keittää. Tarvii lukea tarkempaan teksti pussin kyljessä, kun käyn kaupassa.

        No jaaa, ei kai kukaan osta marjoja tai hedelmiä niitä keitelläkseen... . Pakastemarjoista oli kysymys. Minulla on niitä aina pakastimessa, eivät ne ole vain yhdellä tavalla valmistettaviksi tarkoitettuja. Teen pitkin vuotta marjahilloa ja keitän pakastemarjoista ainakin hillon 'pohjan' johon sitten lisään keittämättömiä marjoja. Miten milloinkin. Joskus teen sellaistakin vanhanaikaista jälkiruokaa kuin kiisseli, mehukeittoja hieman useammin ja marjakastikkeita vieläkin useammin. Vaikka käytänkin näihin suurimman osan marjoista 'tuoreina', aloitan kuitenkin keittämällä osan marjoista ja ne keitettävät saavat olla ulkolaisiakin. Kuinkas minä keittämättä/höyrystämättä saisin marjaisan makuisen ja voimakkaan värisen mehun johon tehdä se kiisseli/mehukeitto/kastike. Sen mehun sitten suurustan (jos suurustan, riippuu mitä olen tekemässä) ja lisään siihen keittämättömiä marjoja. Joko mikrossa sulatettuina tai suoraan jäisinä, tilanteen mukaan. Itse en pidä jääkylmistä, saati kohmeisista marjoista.
        Sesongin aikana syön marjat tuoreina.
        Keittää tai kuumentaa, 2 minuutin keittäminen riittää. Ja minulle riittää usein huuhtelukin, poikkeuksena vadelmat, ne keitän aina.


    • enolekeitänyt

      En ole koskaan keittänyt ostos pakastemarjoja, eikä mitään ole tullut.
      Ohjeet on suosituksia ja ne pitää olla jos niin suositellaan, muutoin se firma voi joutua syytteeseen jos ei varoita. Ite käytän lidlin vadelmia ja mansikoita enkä koskaan keitä niitä sillä en halua hilloa vaan syödä niitä jäätelön kanssa tai laittaa kakunpäälle. Mitään ei ole meille tullut kenellekkän eikä myöskään vieraille.

      Ruokavirmat on joka tuotteessa ylivarovainen, jos joku jotain vähän vihailee aletaan heti toimiin.
      Nytkin on vattuja pakastimessa enkä aio niitä tarvittaessa keittää.

    • hytinäx1

      En ole käynyt siinä kaupassa ainakaan puoleen vuoteen. Ei mitään sitä kauppaa vastaan mutta se on eri suunnalla, eikä varta vasten ole tullut ajeltua sinne. Täällä Ruotsissa parivuotta sitten oli vanhainkodissa tarjottu hedelmä jälkiruokaa pakastevadelmista,keitämättä marjoja ensin, vaikka pussin kyljessä oli ollut kehoitus siihen. 60 henkilöä vanhainkodissa sairastui pahaan vatsatautiin ja kolme heistä kuoli siihen. Sanottiin olevan marjojen vika.

      • marja.mansikka

        Kyllä muistan Suomesssa uutisissa kehitetyn kuumentamaan. On kyllä aikaa siitä.
        Kerran eräät rouvat lämmittävät glögiä vedenkeittimessä ja sairastuvat.
        Perhe lomalta palattuaan sairastuvat vatsatautiin juotuaaan kahvit. Moccamaster kerää vettä ja oli saastunut loman aikana se vesi siihen putkeen.


      • New-age

        Nythän roipelissa oli jokin pöpöliini. Tuottajan nimi? Mulla ei tietoa.
        Marjoja en pakastealtaista ole poiminut. Luulisi, että kotimaassa pakattaisiin hygienisesti. Meillä kait lienee sentään valvontaa. Oletan.


      • Näinhän se oli, hytinäx1, muistan nyt tuon jutun. Menin myös katsomaan mitä pakastevadelmapussin kyljessä luki ja ne oli pakattu Serbiassa ja käskettiin kuumentamaan. Keitin niistä vadelmakiisselin ja laitoin aamiaispöytään mannaryynipuuron kaa syötäväksi. Hyvää oli ja pöpövapaata ruokaa. Kaunistakin.


    • norriina

      Ulkomaisissa pakastemarjoissa on todettu norovirusta, joka tuhoutuu kuumennettaessa 90-asteessa 2 minuutin ajan. Se aiheuttaa ruokamyrkytyksen oksenteluineen ja ripuleineen. Mikään mikrobi ei tuhoudu pakastettaessa. Suomi on toistaiseksi vapaa ekinokokkiloisesta, joten voimme vapaasti syödä metsämarjojamme tuoreina, mikä esim. Keski-Euroopassa ei ole mahdollista. Kala on säilytettävä 0-3 asteessa. Tyhjiössä säilytettävässä kalassa voi kehittyä botuliinia, mikä on yksi myrkyllisimmistä aineista. Se tuhoutuu kuumennettaessa.

    • Koiratpiikille

      Kyllä mä vielä kerään mustikoitakin metsästä, vaikka siellä koiraeläinten loisia asuiskin. Vois muuten kaikki koiraeläimet mun puolesta tappaa sukupuuttoon, koska mustikat on superfoodia!!!

      http://yle.fi/uutiset/3-5345813

      • norriina

        En kyllä kuumentamatta syö kotimaisiakaan, jos loista alkaa löytyä Suomesta. Se tuhoaa keuhkot tai maksan ja mitähän siitä serannee?


    • Noroton

      Huolimatta siitä mistä kauppaketjusta pakastemarjat ostan, niin kypsentämättä en syö ulkomaisia marjoja, enkä lapsille syötä niitä lainkaan, en pakasteena enkä tuoreena.

    • Autolla ajaessa on turvavyön käyttö pakollista. Normaalisti kellekkään ei käy kuinkaan vaikka jättäisikin vyön kiinnittämättä. Useimmat käyttävät turvavyötä "turhaan" koko elinaikansa mutta joskus se kuitenkin voi pelastaa.
      Samantapainen juttu kai se on näiden ulkolaisten pakastemarjojen kanssa. Kuumentamatta syöminen ei automaattisesti sairastuta mutta riittävä kuumentaminen eliminoi riskin sairastua. Kaippa se riski on olemassa, ei kai noita suosituksia tyhjästä anneta.

      Itse käytän ulkolaisia pakastemarjoja korkeintaan marjapiirakkaan ja silloin niitä pakostakin kuumennetaan riittävästi. Raakana syön vain oman puutarhan marjoja.

      • Tänään söimme saksalaisen AH-ketjun pakastemarjoja tuoreen ananaksen ja meloonin kera. Olipa hyvää, marjat olivät sopivan kohmeisia. Pensasmustikkaa, vadelmaa, viinimerjoja, boysenmarjoja, mansikkaa.


      • henrjii

        aikamoista extermä, kun mannermaalla käytetään
        lantavettä kasteluun missä on ihmisen ulostetta,
        ja a hepatiiti saattaa ilmetä vasta jälkikäteen


      • Lähteekö vielä joku ulkomaan matkalle ilman suojarokotuksia. Ne maksavat, mutta suojaavat yllätyksiltä.

        Kun palaan takaisin joudun ottamaan vielä yhden rokotteen varmistamaan suojan jatkuvuuden. Yhteensä 116 euroa.


      • henrjii

        Niin ja B hepatiitiä varten pitää suojautua muuten. matolääkettä kun vielä ottaa
        niin pelaa varman päälle tosin Elintarvikeviraston suosituksia kun noudattaa
        pääsee vähemmällä
        Elintarvikevirasto kehotti keväällä kuumentamaan Keski-Euroopasta tuodut marjat siellä esiintyvän vaarallisen multilocularis-loisen vuoksi. Kotimaisista marjoista virasto ei ole vielä antanut virallista kannanottoa. Hatakan mukaan lausuntoa valmistellaan, ja se julkaistaan heinäkuussa.


      • korppis kirjoitti:

        Lähteekö vielä joku ulkomaan matkalle ilman suojarokotuksia. Ne maksavat, mutta suojaavat yllätyksiltä.

        Kun palaan takaisin joudun ottamaan vielä yhden rokotteen varmistamaan suojan jatkuvuuden. Yhteensä 116 euroa.

        En ota koskaan mitään rokotuksia. Täysin tarpeettomia ellei nyt lähde jonnekin koleran, hepatiitin ja keltakuumeen pesäpaikoille trooppisten satamakaupunkien laitakortteleihin rypemään katuojassa tai kuukauden viidakkosafarille täysin alkeellisiin oloihin.
        ***
        Malariaprofylaxis kannattaa ottaa jos menee anofeles-moskiiton pesimisalueille esim trooppiseen amerikkaan tai afrikkaan alle tuhannen metrin korkeuteen. pitemmäksi aikaa. Hepatiitti A ja B-rokotukset joita ne tuputtaa matkustaville ovat yleensä tarpeettomia ellei nyt mene harrastamaan seksiä prostituuttien kaa jonnekin kehitysmaahan tai muuten vaarantamaan terveyttään tahallisesti. Bisnestä.


      • bessie-
        Paloma.se.co kirjoitti:

        En ota koskaan mitään rokotuksia. Täysin tarpeettomia ellei nyt lähde jonnekin koleran, hepatiitin ja keltakuumeen pesäpaikoille trooppisten satamakaupunkien laitakortteleihin rypemään katuojassa tai kuukauden viidakkosafarille täysin alkeellisiin oloihin.
        ***
        Malariaprofylaxis kannattaa ottaa jos menee anofeles-moskiiton pesimisalueille esim trooppiseen amerikkaan tai afrikkaan alle tuhannen metrin korkeuteen. pitemmäksi aikaa. Hepatiitti A ja B-rokotukset joita ne tuputtaa matkustaville ovat yleensä tarpeettomia ellei nyt mene harrastamaan seksiä prostituuttien kaa jonnekin kehitysmaahan tai muuten vaarantamaan terveyttään tahallisesti. Bisnestä.

        A-hepatiitin voit saada pakastemarjoistakin... . Tai melkein mistä vain. Oman rokotukseni maksoi yksi työnantaja, ei ollut edes vakituinen työpaikka vaan pidempi lomitus. Tulin sitten ottaneeksi kun oikein tuputtivat, vaikka arvelinkin olevani immuuni.


      • bessie- kirjoitti:

        A-hepatiitin voit saada pakastemarjoistakin... . Tai melkein mistä vain. Oman rokotukseni maksoi yksi työnantaja, ei ollut edes vakituinen työpaikka vaan pidempi lomitus. Tulin sitten ottaneeksi kun oikein tuputtivat, vaikka arvelinkin olevani immuuni.

        Riski on hyvin pieni.
        Muuallakin maailmassa osataan pitää huolta hygieniasta ja Euroopassa ei juuri hepatiitti A:ta ole enää. Hepatiitti B taas on pahempi sairaus mutta kuten sanoin, ellei itse tahallaan altista itseään vaaroille (huumeet. suojaamaton seksi jne.) niin olisi todella huono tuuri jos sen saisi jossain lomareissulla.


      • Tautiharavat
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Riski on hyvin pieni.
        Muuallakin maailmassa osataan pitää huolta hygieniasta ja Euroopassa ei juuri hepatiitti A:ta ole enää. Hepatiitti B taas on pahempi sairaus mutta kuten sanoin, ellei itse tahallaan altista itseään vaaroille (huumeet. suojaamaton seksi jne.) niin olisi todella huono tuuri jos sen saisi jossain lomareissulla.

        Kyllä noita tauteja voi suomessakin saada ja vaikka eläkeläismummoilta ja papoilta jos ovat reissanneet ja harrastaneet suojaamatonta seksiä.
        Mummotkin jos ovat bumstereiden kanssa vehdanneet ja papparoiset maksullisten huorien kanssa. Sellaisia ne matkustelevaiset ihmiset ovat että ei tiedä mitä tauteja ovat matkoillaan haravoineet.


      • bessie- kirjoitti:

        A-hepatiitin voit saada pakastemarjoistakin... . Tai melkein mistä vain. Oman rokotukseni maksoi yksi työnantaja, ei ollut edes vakituinen työpaikka vaan pidempi lomitus. Tulin sitten ottaneeksi kun oikein tuputtivat, vaikka arvelinkin olevani immuuni.

        Hebatiitti A tartunta tulee ulosteiden saastuttamasta vedestä. Me otimme A-hebatiittirokottteen, koska viiruksen saanti mahdollisuus Välii Amerikan maissa on kohtalainen. Itselläni oli voimassa oleva jäykkäkouristusrokotus. P: llä ei joten hän otti myös sen.

        Ilman kaiken kattavia vakuutuksia tai rokotuksia en enää lähde matkoille. Riskit on hyvä minimoida kun mökistä maaimalle lähtee. A-hebatiitti kaksoistrokote suojaa meitä nyt lopun elämääme.

        Uskon, että Zuiderdamin sydänkohtaus risteilijäasiakkaalla oli vakuutukset kunnossa. Hänet kiidätettiin maihin leikkaukseen. Alus joutui poikkeamaan reitiltä kun potilas siirrettiin Caymansaarelle sairaalaan.
        Joku tiesi kertoa siirtokuntannusten olleen 15000 taalaa.

        Voi käydä myös niin kuten eräälle tuttavani joka sai sydärin ja kuoli Nykissä, Ruumiin siirto Suomeen ei ollut halpaa hupaa koska hänellä ei ollut tarvittavaa vakuutusta. No, se raha jäi perillisiltä saamatta.😴
        asa


      • korppis kirjoitti:

        Hebatiitti A tartunta tulee ulosteiden saastuttamasta vedestä. Me otimme A-hebatiittirokottteen, koska viiruksen saanti mahdollisuus Välii Amerikan maissa on kohtalainen. Itselläni oli voimassa oleva jäykkäkouristusrokotus. P: llä ei joten hän otti myös sen.

        Ilman kaiken kattavia vakuutuksia tai rokotuksia en enää lähde matkoille. Riskit on hyvä minimoida kun mökistä maaimalle lähtee. A-hebatiitti kaksoistrokote suojaa meitä nyt lopun elämääme.

        Uskon, että Zuiderdamin sydänkohtaus risteilijäasiakkaalla oli vakuutukset kunnossa. Hänet kiidätettiin maihin leikkaukseen. Alus joutui poikkeamaan reitiltä kun potilas siirrettiin Caymansaarelle sairaalaan.
        Joku tiesi kertoa siirtokuntannusten olleen 15000 taalaa.

        Voi käydä myös niin kuten eräälle tuttavani joka sai sydärin ja kuoli Nykissä, Ruumiin siirto Suomeen ei ollut halpaa hupaa koska hänellä ei ollut tarvittavaa vakuutusta. No, se raha jäi perillisiltä saamatta.😴
        asa

        Mun kotivakuutukseen kuuluu matkavakuutus jos nyt sattuisi käymään niin huonosti että leviäisi jonnekin NYkkiin tai Miamin lentokentälle juostessa terminaalista toiseen tai portilta toiselle Mutta kuten jo sanoin, mitään rokotuksia en ole koskaan ottanut enkä usko tulevaisuudessakaan ottavani. En yksinkertaisesti liiku sellaisissa paikoissa tai syö tai juo sellaisissa paikoissa missä riskitekijä olisi niin merkittävä että rokotuksen ottamiseen olisi jotain syytä.
        Tiedän että terveysviranomaiset ja matkatoimistot suosittelevat, mutta minä en ole tähänkään asti niitä tarvinnut ja uskon edelleen tarpeettomien rokotusten tuputtamisen olevan enemmän rahastusta kuin todelliseen riskimahdollisuuteen perustuvaa.


      • Kukin tavallaan. Elämähän on riskien ottamista ja niiden hallitsemista.

        Normikotivakuutuksen matkavakuutus ei korvaa laaja-alaista terveydenhoitoa ulkomailla saati kuoleman tapauksen sattuessa ruumiin kotimaahan kuljettamista.

        Luepas ehdot uusiksi.

        Onhan siinä rahastuksen tuntua kun maksat 118 euroa 45 matkapäivästä, mutta se onkin matkahenkivakuutus. Matkatavarat kuuluvat kotivakuutuksen piirissä olevaan matkavakuutukseen.

        Kävin laivalla terveysasemalla. Kustannukset 65 euroa. Vakuutukseni korvaa ilman omavastuita joka pennin.


    • umpio

      Niin ja sitten tuo kala. Vievät Thaimaahan leikattaviksi (heh) ja pakattaviksi. Mitenhän sen kylmäketjun laita on.
      Oikeasti pähkäilin, että vielä jokin aika sitten Suomesta lähti kalanperkuuseen Norjaan ihmisiä, nyt kalat viedään sinne missä on ihmisiä.

      • Vaiko sinne, missä ei tarvitse maksaa ihmisille palkkaa.


    • jkoksfjokhjfls

      En syö ulkolaisia marjoja lainkaan, miksi ihmeessä niin tekisin???????

      • muuttolinnutkakkii

        Minä pesen kotimaisetkin sillä ulkomaiset linnut ovat saattaneet niihin kakkia lintupöpöjään.


      • madux
        muuttolinnutkakkii kirjoitti:

        Minä pesen kotimaisetkin sillä ulkomaiset linnut ovat saattaneet niihin kakkia lintupöpöjään.

        :D :D hauska - tosi hauska - siis oikeesti...


    • vartavasten

      Minä syön pelkästään ulkolaisia tuotteita.

    • pelkopois

      Ottakaa kaikki rokotukset niin uskaltaa syödä suomalaistakin ruokaa

    • isoäiti_

      Just syön marokkolaisia mansikoita, ihan mansikalle maistuvat.
      Kuinka kauan oon hengissä, saas nähdä, kun ei ole kaikkia mahdollisia rokotuksiakaan.

      • isoäiti_

        Ei ollut pesuohjetta mansikoissa, joten jätin pesemättä.


      • ensikerranvinkki
        isoäiti_ kirjoitti:

        Ei ollut pesuohjetta mansikoissa, joten jätin pesemättä.

        Hienopesu 30 astetta. :)


      • bessie-
        isoäiti_ kirjoitti:

        Ei ollut pesuohjetta mansikoissa, joten jätin pesemättä.

        Uusavuton isoäiti?

        Laita mansikat isoon siivilään ja huuhtele hyvin puhtaalla kylmällä SUOMALAISELLA vedellä. Laita riittävän pieniä eri kerrallaan siivilään tai esim. kerroskattilan reikäosaan. Jätä lävikköön valumaan, vaikkapa lautanen alle ja viileäkaappiin. Mikäli aiot saman tien käyttää kakun koristeluun, niin levittele ne talouspaperin päälle ja taputtele talouspaperilla kuivaksi jos siltä tuntuu. Talouspaperin alle voit laittaa vaikka Savon Sanomat (paperilehti, ei digilehteä) kosteutta imemään, se on taloudellisempaa kuin käyttää pelkkää talouspaperia.


      • bessie- kirjoitti:

        Uusavuton isoäiti?

        Laita mansikat isoon siivilään ja huuhtele hyvin puhtaalla kylmällä SUOMALAISELLA vedellä. Laita riittävän pieniä eri kerrallaan siivilään tai esim. kerroskattilan reikäosaan. Jätä lävikköön valumaan, vaikkapa lautanen alle ja viileäkaappiin. Mikäli aiot saman tien käyttää kakun koristeluun, niin levittele ne talouspaperin päälle ja taputtele talouspaperilla kuivaksi jos siltä tuntuu. Talouspaperin alle voit laittaa vaikka Savon Sanomat (paperilehti, ei digilehteä) kosteutta imemään, se on taloudellisempaa kuin käyttää pelkkää talouspaperia.

        Huom. ruotsalaiset mansikat huuhdotaan puhtaalla, kylmällä ruotsalaisella vedellä. Talouspaperin alle voi laittaa esim. Arbetarbladetin.


      • EiMinuaAinakaan
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Huom. ruotsalaiset mansikat huuhdotaan puhtaalla, kylmällä ruotsalaisella vedellä. Talouspaperin alle voi laittaa esim. Arbetarbladetin.

        tuskin ketään täällä Suomessa kiinnostaa teidän ruotsalaisten mansikoiden syönti käytännöt


      • bessie-
        EiMinuaAinakaan kirjoitti:

        tuskin ketään täällä Suomessa kiinnostaa teidän ruotsalaisten mansikoiden syönti käytännöt

        Äläs nyt. Tuossahan on paljon kiinnostavaa tietoa ja pohtimisen arvoista asiaa. Vähän epäilyttää tuon Arbetarbladetin painomusteen laatu muun muassa. Ruotsi on kuitenkin ulkomaa, osaakohan ne siellä ottaa tällaiset huomioon ja välittävätkö edes.
        Paljon Ruotsin puolella olekelevana olen erittäin helpottunut myös siitä tiedosta, että sielläkin huuhdellaan marjat ja ilmeisesti myös salaatit ym., PUHTAALLA vedellä. Yleensähän ulkomailla käytetään lanta- tai ulostevettä aika paljon, jos nyt oikein olen täällä lukemani ymmärtänyt?


      • bessie- kirjoitti:

        Äläs nyt. Tuossahan on paljon kiinnostavaa tietoa ja pohtimisen arvoista asiaa. Vähän epäilyttää tuon Arbetarbladetin painomusteen laatu muun muassa. Ruotsi on kuitenkin ulkomaa, osaakohan ne siellä ottaa tällaiset huomioon ja välittävätkö edes.
        Paljon Ruotsin puolella olekelevana olen erittäin helpottunut myös siitä tiedosta, että sielläkin huuhdellaan marjat ja ilmeisesti myös salaatit ym., PUHTAALLA vedellä. Yleensähän ulkomailla käytetään lanta- tai ulostevettä aika paljon, jos nyt oikein olen täällä lukemani ymmärtänyt?

        Pussitetuissa salaattimixeissä lukee, syöntivalmiita. 😶


      • bessie-
        korppis kirjoitti:

        Pussitetuissa salaattimixeissä lukee, syöntivalmiita. 😶

        Tietenkin ne ovat syöntivalmiita. Kuka nyt ostaisi valmiiksi pilkottuja, ei-syöntivalmiita salaattimixejä.
        Itse en salaattimixejä ostaisi. En ole kovin innostunut salaateista yleensäkään, enkä valmiista sekoituksista sitäkään vähää. Yleensä ostan sillä hetkellä mieluisimman salaattikerän tms. kokonaisena ja kotona sitten puran ja huuhtelen kerralla koko salaatin. Siitä on sitten helppo ottaa syöntivalmista tarpeen/mieliteon mukaan.


      • bessie- kirjoitti:

        Äläs nyt. Tuossahan on paljon kiinnostavaa tietoa ja pohtimisen arvoista asiaa. Vähän epäilyttää tuon Arbetarbladetin painomusteen laatu muun muassa. Ruotsi on kuitenkin ulkomaa, osaakohan ne siellä ottaa tällaiset huomioon ja välittävätkö edes.
        Paljon Ruotsin puolella olekelevana olen erittäin helpottunut myös siitä tiedosta, että sielläkin huuhdellaan marjat ja ilmeisesti myös salaatit ym., PUHTAALLA vedellä. Yleensähän ulkomailla käytetään lanta- tai ulostevettä aika paljon, jos nyt oikein olen täällä lukemani ymmärtänyt?

        Kyllä, lävikössä kylmävesiraanan alla, juoksevassa vedessä. Oletan että se on puhdasta kun maksammekin siitä70 euroa kuukaudessa.
        Olen kuullut että jossain ulkomailla pestään mansikat vessanpöntössä, Ensin vedetään numero kakkosen jälkeen ja sitten seuraavassa vedessä pestään mansikat.
        Salaatit huuhdotaan sitten sen jälkeen kolmannessa vedessä.
        ***
        Minä ostelen kyllä valmiita mixejä kun niissä on ulkomaalaisia salaatteja kuten ruccolaa joka on suosikkini. Laitan ruccolaa tai ranskalaista mixiä jossa on paljon punalehtistä esim paistin pediksi tarjoiluvadille. Vieraatkin joutuvat silleen pakosti syömään vähän salaattia.


      • bessie-
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Kyllä, lävikössä kylmävesiraanan alla, juoksevassa vedessä. Oletan että se on puhdasta kun maksammekin siitä70 euroa kuukaudessa.
        Olen kuullut että jossain ulkomailla pestään mansikat vessanpöntössä, Ensin vedetään numero kakkosen jälkeen ja sitten seuraavassa vedessä pestään mansikat.
        Salaatit huuhdotaan sitten sen jälkeen kolmannessa vedessä.
        ***
        Minä ostelen kyllä valmiita mixejä kun niissä on ulkomaalaisia salaatteja kuten ruccolaa joka on suosikkini. Laitan ruccolaa tai ranskalaista mixiä jossa on paljon punalehtistä esim paistin pediksi tarjoiluvadille. Vieraatkin joutuvat silleen pakosti syömään vähän salaattia.

        Olen harvoin 'riittävän' tyytyväinen valmiiden sekoitusten ainesosiin ja niiden suhteisiin, mutta en minä ehdottoman kielteisesti niihin suhtaudu. Joissakin tilanteissa kätevä ja nopea ratkaisu.
        Pidän eniten miedon makuisista ja rapean mehevistä salaateista, lemppareitani romaine ja pikkusalaatti. Rucolasta en edes pidä, joten tietenkään en sitä itselleni osta, vieraille kyllä. Väriltään kokonaan vihreä salaatti miellyttää myös silmääni enemmän kuin sellainen jossa jotain rossoa (en pidä:) ja punasalaattia (en pidä:) ja sitä sun tätä.
        Kasvatin pääsiäiskoristeeksi vihanneskrassia. Tiesin entuudestaan etten siitä pidä, mutta ajattelin että onhan maku voinut vuosien mittaan muuttua. Tuolla ne nyt ovat biojätepussin pohjana, ei ole maku muuttunut siinäkään.


      • bessie- kirjoitti:

        Tietenkin ne ovat syöntivalmiita. Kuka nyt ostaisi valmiiksi pilkottuja, ei-syöntivalmiita salaattimixejä.
        Itse en salaattimixejä ostaisi. En ole kovin innostunut salaateista yleensäkään, enkä valmiista sekoituksista sitäkään vähää. Yleensä ostan sillä hetkellä mieluisimman salaattikerän tms. kokonaisena ja kotona sitten puran ja huuhtelen kerralla koko salaatin. Siitä on sitten helppo ottaa syöntivalmista tarpeen/mieliteon mukaan.

        Syöntivalmiitapa syöntivalmiita. 😃


      • bessie- kirjoitti:

        Olen harvoin 'riittävän' tyytyväinen valmiiden sekoitusten ainesosiin ja niiden suhteisiin, mutta en minä ehdottoman kielteisesti niihin suhtaudu. Joissakin tilanteissa kätevä ja nopea ratkaisu.
        Pidän eniten miedon makuisista ja rapean mehevistä salaateista, lemppareitani romaine ja pikkusalaatti. Rucolasta en edes pidä, joten tietenkään en sitä itselleni osta, vieraille kyllä. Väriltään kokonaan vihreä salaatti miellyttää myös silmääni enemmän kuin sellainen jossa jotain rossoa (en pidä:) ja punasalaattia (en pidä:) ja sitä sun tätä.
        Kasvatin pääsiäiskoristeeksi vihanneskrassia. Tiesin entuudestaan etten siitä pidä, mutta ajattelin että onhan maku voinut vuosien mittaan muuttua. Tuolla ne nyt ovat biojätepussin pohjana, ei ole maku muuttunut siinäkään.

        Punalehtiset ovat perheeni kestosuosikkeja :) erityisesti rosso jan mangold. Jäävuorisalaatti taas on ainoa oikea hampurilaisessa. Olen kasvattanut sekä kerä-että lehtisalaattia kasvimaassani, mutta en taida viitsiä laittaa, kun ne yleensä jäävät maahan etanoiden herkuksi.
        Sinulla on vaativampi maku kuin minulla jolle kelpaa melkein mikä vain.


      • bessie-
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Punalehtiset ovat perheeni kestosuosikkeja :) erityisesti rosso jan mangold. Jäävuorisalaatti taas on ainoa oikea hampurilaisessa. Olen kasvattanut sekä kerä-että lehtisalaattia kasvimaassani, mutta en taida viitsiä laittaa, kun ne yleensä jäävät maahan etanoiden herkuksi.
        Sinulla on vaativampi maku kuin minulla jolle kelpaa melkein mikä vain.

        On kyllä niin, että koen yllättävän monet sanoisinko enemmistön suosimat maut epämiellyttäviksi tai jopa vastenmielisiksi. Minulla on hyvin tarkka haju- ja makuaisti, yhdessä tietynlaisen persoonani se saattaa nostattaa pinnalle kaikenlaisia mielikuvia ja assosiaatioita. Luulen, että aika paljon tästä tästä on kohdallani kysymys, ei siis niinkään pelkästään vaativasta mausta. Vaikka en olekaan ihan kaikkiruokainen niin melkein kuitenkin.


    • happamia.sanoi.kettu

      Kiva ketju. Vihdoin ymmärrän, että "pa*kanmarjat" tarkoittaa ulkomaalaisia marjoja. Tähän saakka aina luullut, että tarkoittaa pa*skassa olleita sulamattomia marjoja alkuperämaasta riippumatta.

      • Muistakaa seuraavana satokautena välttää Mouhijärvan seudun marjamaita.

        Nyt on myös syytä olla huuhtomatta salaatteja ja pakastemarjoja viemärivedellä kyseisellä alueella.🍒🍄🌿


      • korppis kirjoitti:

        Muistakaa seuraavana satokautena välttää Mouhijärvan seudun marjamaita.

        Nyt on myös syytä olla huuhtomatta salaatteja ja pakastemarjoja viemärivedellä kyseisellä alueella.🍒🍄🌿

        Kuka hullu niitä nyt viemärivedellä huuhtoo muuallakaan?
        Tai mistäpä sen tietää, kuka mitenkin.
        Kerran näin, kun yksi nainen kaatoi pussista viinirypäleet yleisen vessan käsienpesualtaaseen. Päästi vähän vettä päälle ja kauhoi ne siitä käsineen takaisin siihen samaan pussin ja antoi lapsilleen syötäväksi.


      • KurkkuaKuivaa
        Tellukka kirjoitti:

        Kuka hullu niitä nyt viemärivedellä huuhtoo muuallakaan?
        Tai mistäpä sen tietää, kuka mitenkin.
        Kerran näin, kun yksi nainen kaatoi pussista viinirypäleet yleisen vessan käsienpesualtaaseen. Päästi vähän vettä päälle ja kauhoi ne siitä käsineen takaisin siihen samaan pussin ja antoi lapsilleen syötäväksi.

        Toissa kesänä Suomea kiersi huhu, että Espanjassa tomaatteja ja kurkkuja kasteltiin viemärivedellä kovan kuivuuden takia.
        Ei siitä mitään todisteita ollut ja saattoi olla suomalaisten viljelijöiden alkuunpanema.


      • eghxzpä
        Tellukka kirjoitti:

        Kuka hullu niitä nyt viemärivedellä huuhtoo muuallakaan?
        Tai mistäpä sen tietää, kuka mitenkin.
        Kerran näin, kun yksi nainen kaatoi pussista viinirypäleet yleisen vessan käsienpesualtaaseen. Päästi vähän vettä päälle ja kauhoi ne siitä käsineen takaisin siihen samaan pussin ja antoi lapsilleen syötäväksi.

        Meidän lapset on aina syöneet viinirypäleet huuhtelematta, niinkuin itsekkin syön. Ei ole vatsavaivoja, eikä heti kaikki pöpöt tartu niinkuin bakteerikammoisilla.


      • eghxzpä kirjoitti:

        Meidän lapset on aina syöneet viinirypäleet huuhtelematta, niinkuin itsekkin syön. Ei ole vatsavaivoja, eikä heti kaikki pöpöt tartu niinkuin bakteerikammoisilla.

        No mieluummin sitten kai huuhtelematta kuin kerätä yleisen vessan käsienpesualtaasta niihin noroviruksia.
        Itse huuhtelen niistä enimmät pölyt raanan alla, kun ne on niin mukavasti sellaisissa reikäpohjaisissa rasioissa.


      • Tellukka kirjoitti:

        No mieluummin sitten kai huuhtelematta kuin kerätä yleisen vessan käsienpesualtaasta niihin noroviruksia.
        Itse huuhtelen niistä enimmät pölyt raanan alla, kun ne on niin mukavasti sellaisissa reikäpohjaisissa rasioissa.

        Sitä kun juoksee yleisissä vessoissa päivät päntiönään kantsii pitää laukussa käsidesiä.


    • koikkalaine

      Luin HS:sta jutun ruotsalaisesta Nathaliesta, joka tuo hedelmiä ja hilloa Kolumbiasta. Lie vaikka Paloman tytär, kun kertoi suomalaisesta äidistä ja kolumbialaisesta isästään asumisesta Kolumbiassa. Nyt vaikuttaa marjaparoonittarena Tukholmassa menestyvillä luomutuotteilla.

      • Oliko sinulla linkkiä lukemaasi artikkeliin, koikalaine?
        Asia kiinnostaa, vaikka kysymys ei olekaan tyttärestäni.


      • Kiitos, oli kyllä. Hieno bisnesidea Nathaliella; monia vuosia sitten oli harkinnut itse samaa, mutta pakastekuonnonmehu-uutteiden tuomista. Silloin ei ollut vielä näitä mehubaareja joka lähiön ostarissa niin kuin nykyisin.


      • tarkkasilmäinen
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Kiitos, oli kyllä. Hieno bisnesidea Nathaliella; monia vuosia sitten oli harkinnut itse samaa, mutta pakastekuonnonmehu-uutteiden tuomista. Silloin ei ollut vielä näitä mehubaareja joka lähiön ostarissa niin kuin nykyisin.

        Miten sä vastaat: "Kiitos, oli kyllä."
        Oletko myös koikkalaisena ja 1111123.

        Eli jos pyydät linkkiä, niin et voi vasta ikään kuin olisit jo linkin nähnyt.
        Pientä tarkkuutta, kun keskustelet itsesi kanssa.


      • tarkkasilmäinen kirjoitti:

        Miten sä vastaat: "Kiitos, oli kyllä."
        Oletko myös koikkalaisena ja 1111123.

        Eli jos pyydät linkkiä, niin et voi vasta ikään kuin olisit jo linkin nähnyt.
        Pientä tarkkuutta, kun keskustelet itsesi kanssa.

        Kiitin linkistä luettuani artikkelin. Past tense.
        Minä en ole koskaan minään muuna kuin itsenäni.


      • tarkkasilmäinen
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Kiitin linkistä luettuani artikkelin. Past tense.
        Minä en ole koskaan minään muuna kuin itsenäni.

        En silti ymmärrä miten voit tietää koikkalaisen tarkoittaneen juuri tuota linkkiä.
        En usko pätkääkään.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Kiitin linkistä luettuani artikkelin. Past tense.
        Minä en ole koskaan minään muuna kuin itsenäni.

        Ok, nyt huomaanmitä tarkoitat.
        En päässyt koikkalaisen tarkoittamaan maksulliseen artikkeliin.
        1111123 antoi linkin joka toimi minulle. Kiitos siitä.
        ***
        Tarkkasilmäinen, mitä se sinulle kuuluu, ellet ole jompikumpi joko koikalaine tai numerot.


      • tarkkasilmäinen

        koikkalaine ei laittanut linkkiä.
        Ei kuulukaan vaan näkyy.
        Ole sinäkin tarkkana mitä kirjoitat.


      • bessie-
        tarkkasilmäinen kirjoitti:

        koikkalaine ei laittanut linkkiä.
        Ei kuulukaan vaan näkyy.
        Ole sinäkin tarkkana mitä kirjoitat.

        Kun kerran olet tarkkasilmäinen, niin eikö kannattaisi uskoa niitä tarkkoja silmiään ja lukea näkemänsä präntti ihan kirjaimellisesti, sen sijaan että lukee omituisella tavalla 'tarkkasilmäisesti' ja sitten kirjoittaa oman omituisen tulkintansa alunperin selvästä ja yksiselitteisen ymmärrettävästä tekstistä?


      • asia-ymmärretty

        Huomasin myös, että "tarkkasilmäinen" ei käsittänyt Paloman kiitoksia, jotka hän osoitti linkin lähettäjälle, jossa oli saman yrittäjän nimi kuin koikkalaisella.

        Hassua kuinka eritavalla ymmärämme kirjoituksen ja kaikenkukkuraksi onko ulkopuolisen pakko saivarrella jonkun kiitoksista?


      • täälläeiuskota

        Saivartelu on vähintä mitä palstalla voi kirjoittaa. Jotkut kirjoittavat tarinoita, huomasin kun joku satutäti mainitsi.


    • koikalane

      Yllä oleva linkki Nathaliesta on kyllä samasta aiheesta eli hedelmien maahantuonnista Kolumbiasta, mutta itse luin lauantain hesarin ruokaosiosta, jossa oli koko aukeama kuvin. Erikoista kuinka Bogotan pojat ovat saattaneet paksuksi useita suomalaistyttöjä samoihin aikoihin.
      Miten se oli :tummat silmät yötä tummemmat jne.

      • Olisin mielelläni nähnyt sen artikkelin, mutta en päässyt sinne. Lasteni sinivihreät silmät ovat isänperintöä, ei minulta; olen ruskeasilmäinen. Laillisesti roomalaiskatolisessa avioliitossa syntyneet lapseni eivät ole minkään "paksuksi tekemisen" tulosta vaan suunniteltuja ja toivottuja. Minä tapasin mieheni Colombiassa ja hän ei ollut Bogotasta.
        Nathalie on tullut näköjään enemmän kolumbialaiseen sukuunsa, kuin minun lapseni, noin yleensä.


    • KotilaisiaTarviiKeittää

      Ulko-, ulkolaiset ja koti-, kotilaiset!!!!

    • KävelenOhi

      Miten keitetään jogurtin seassa olevat mm. mustikat, joiden tuontimaasta ei ole aavistustakaan vaikka jogurtti olisi tehty Suomessa?
      Puolan marjojen loistartunta on edelleen ajankohtainen.

    • Anonyymi

      Minä keitän aina kiisseliä pakastemarjoista. Toiset ne sanoo että ulkomailla kastellaan likaisella vedellä mansikkamaita ja muita kasveja , en sitten tiedä mikä on totta mutta keitän aina marjat varmuuden vuoksi.
      Tänään näin netistä ohjelman jossa jokin ihminen kertoi tiskirätistä joka pitäisi keittää kerran viikossa koska siinä on kamalasti bakteereita. Oli tehneet viljelmän laboratoriossa ja oli se kamalaa katsottava miten bakteerit olivat lisääntyneet koe rasiassa ,
      ihan inhotti katsoa. Itse kyllä vaihdan pari kertaa viikossa puhtaan tiskirätin juuri siksi kun työni kautta tiedän miten bakteerit elävät likaisessa kankaassa joka näyttää ihmisilmillä katsottuna puhtaalta . Niin että varmaan on monia muitakin asioita mitkä pitäisi tehdä toisin .

    • Anonyymi

      Keitän ulkolaisia pakastemarjoja parituntia, sen jälkeen heitä koko moskan wc-pyttyyn.

    • Anonyymi

      En syö minkään valtakunnan tai kaupparyhmittymän marjoja tuoreena, pakastettuna, kuivattuna tai keitettynä. Poimin itse marjani, silloin tiedän mistä ja miten ne on poimittu, sekä säilötty, sama koskee sieniä.

    • Anonyymi

      Katso pakaste altaat myös Lidi Suomaliset pakaste marjat jotka heillä on usein tarjouksissa.Jos pelkät ulkomaalisia marjoja? Joita myös pakaste altaat myy S-ketju Kuin K-ketju. Koskaan pakaste tuoteet ei takuu S-ketjun tai K-ketjun ole ON Suomalaisia.Selviää tuoteselostukset aina.

      • Anonyymi

        suomalaisia pakastemarjoja Lidlistä ostanut , niinkuin useimmat muutkin tuotteet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe