Löytyi yksi lääke kaikkia syöpiä vastaan

Voiko-olla-mahdollista

Valtava läpimurto tieteessä: Löytyi yksi lääke kaikkia syöpiä vastaan!

Jaa artikkeli:
Facebook Twitter WhatsApp

https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/67654-valtava-lapimurto-tieteessa-loytyi-yksi-laake-k


Uusi Suomi:


TIEDE JA YMPÄRISTÖ
|
SYÖVÄN HOITO
Yhdysvaltalaistutkijat ovat löytäneet uuden, erittäin lupaavan tavan taistella syöpää vastaan. Uuden hoitomuodon havaittiin tehoavan kaikkiin tutkittuihin seitsemään syöpätyyppiin.
Stanfordin yliopiston tutkijat aikovat siirtyä seuraavaksi eläinkokeista testaamaan uutta hoitoa ihmisillä.

Ihmisen elimistön terveet solut tuottavat proteiinia CD47, joka kertoo elimistön puolustusmekanismille jättämään solun rauhaan. Proteiini on läsnä esimerkiksi veren punasoluissa.

Valitettavasti myös syöpäsolut käyttävät hyväkseen tätä proteiinia. Verisyövän tutkimuksessa syöpäsoluissa on havaittu CD47:ää tavallisesti suurempia määriä kuin terveissä verisoluissa. Proteiinin avulla syöpäsolut huijaavat elimistön puolustusjärjestelmää jättämään itsensä rauhaan.

Kaksi vuotta sitten julkaistussa tutkimuksessa sama CD47-proteiinin tuotanto löydettiin myös esimerkiksi rinta-, maksa- ja suolisyöpien soluista.

Tutkijat kokeilivat hoitoa, jossa syöpäsolut altistettiin CD47-proteiinin vasta-aineelle. Elimistön valkosolut hyökkäsivät välittömästi altistettujen solun kimppuun.

Laitoin linkin, jossa on koko artikkeli.
____________________________________
Tätä päivää on odotettu! - M.M-

15

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinto-on-epäterv

      Hieno keksintö sinulta laittaa linkki, joka ei avaudu, vaikka kerroitkin pääpiirteittään, mistä on kysymys. Olihan tuossa uutisia myös "Alsiin" ja muihinkin muistisairauksiin uusia toiveita parantua lääkkeillä.


      Mutta voisimmeko siirtyä "asiasta viidenteen", koska minulla on 2diabetes, johon syön pillereitä. Siihenkin on mukamas keksitty uusi hoitomenetelmä, mutta minua kiinnostaa, että diapetes voi viedä jalkojen toimintakyvyn, siis miten?

      Toinen asiani on tuo verenpaine. Minulle on kyllä määrätty lääkkeet, mutta kuinka ne ihmiset "porskuttelee" elämässä, jotka ei käy lääkärillä ja saa tietoa, että on verenpaine korkealla, sokeritkin ja entäs se kolesterooli? Ai niin, he kuolevat nuorena tietämättä mitään siitä, että lääketeollisuus olisi hankkinut heidän kustannuksellaan miljoonia! D

      Onko minulla alkava "Alshi", siis muistin menetys, koska en muista yhtään henkilöä kotikylästäni silloin lapsuudessani, että siellä olisi ollut joku "muisinsa menettänyt"? Päinvastoin, nämä kaikki vanhat akat muisti kaiken ja tiesivät myös tulevan, puhumattakaan, miten kukin eli ja oleli! Voe, voe j.n.e.

    • Aloittaja-

      On ilmeisesti koko artikkeli poistettu! ..Se tuntuikin liian hyvältä ollakseen totta.
      Voi juku, niinkö se olikin??

      Mutta tutkijat kuitenkin tekeät työtä, joka voi johtaa syöpätautien voittamiseen.
      Löytyiväthän penicilliinitkin aikoinaan
      Aleksi Fleming skotlantilaisen maanviljelijä Hug Flemingin poika syntyi 1881 ja kuoli 1955.
      Hän oli maailmansodan alettua lääkintäkapteenina sodassa.

      Sodan loputtua hän oli lääketieteen tutkijana ja löysi laboratoriossaan penicilliinit.

      Wikipedia kertoo siitä näin:
      "Fleming havaitsi syyskuussa 1928 laboratoriossaan erääseen bakteeriviljelymaljaan vahingossa päässeen homepesäkkeen ja sen ympärillä kehän, jossa maljassa viljellyt stafylokokit eivät kasvaneet. Fleming ei heittänyt pois pilalle mennyttä maljaa vaan alkoi tutkia havaitsemansa ilmiön syitä. Hän totesi, että kyseinen Penicillium -sukuun kuuluva home eritti kasvupaikkansa ympäristöön ainetta, joka aiheutti stafylokokeissa sekä kasvun estymistä että bakteerien hajoamista.

      Fleming kasvatti lihaliemessä hometta, jonka lajiksi todettiin Penicillium notatum. Hän havaitsi sen erittävän elatusaineeseen ainetta, joka tuhosi joitakin bakteereja vielä laimennoksessa 1/800. Flemingin apulaiset Craddock ja Ridley totesivat sen vaikuttavan moniin erilaisiin bakteereihin kuten pneumokokkeihin, stafylokokkeihin ja gonokokkeihin, mutta sen sijaan se ei tehonnut lainkaan lavantaudin aiheuttavaan tyyfus-basilliin. Fleming antoi aineelle nimen penisilliini sitä erittävän homeen mukaan.

      Penisilliiniä ruiskutettiin myös kaniineille ja hiirille sekä vereen, vatsaonteloon että selkäydinkanavaan ilman mitään haittavaikutuksia. Myöskään ihmisen verinäytteissä aine ei vaikuttanut haitallisesti valkosoluihin. Penisilliini todettiin erinomaisen käyttökelpoiseksi, kun laboratoriossa oli erotettava bakteerikantoja toisistaan puhtaaksi viljelyä varten.

      Fleming julkaisi tutkimuksensa vuonna 1929 aikakauskirjassa The British Journal of Experimental Pathology. Fleming kokeili pensilliiniä vuonna 1932 märkäisen haavan hoitoon paikallisesti siteissä hyvällä tuloksella. "

      Muistan, että kun lentävään keuhkotautiin oli kuollut ihmisiä, niin pencilliini pelasti siitä tappamalla basillit.

      Tämä ainakin on paikkansa pitänyttä tietoa.

    • Aloittaja-vielä

      Koska minulla olivielä se Uuden Suomen artikkeli jäljellä, joka on ilmeisesti nyt poistettu, niin laitan tähän sen loppuosankin, jonka luulin tiedonhaluisille linkistä selviävän.

      Kas tässä Uuden Suomen artikkelin toinen puolikas:
      ______
      Valitettavasti myös syöpäsolut käyttävät hyväkseen tätä proteiinia. Verisyövän tutkimuksessa syöpäsoluissa on havaittu CD47:ää tavallisesti suurempia määriä kuin terveissä verisoluissa. Proteiinin avulla syöpäsolut huijaavat elimistön puolustusjärjestelmää jättämään itsensä rauhaan.

      Kaksi vuotta sitten julkaistussa tutkimuksessa sama CD47-proteiinin tuotanto löydettiin myös esimerkiksi rinta-, maksa- ja suolisyöpien soluista.

      Tutkijat kokeilivat hoitoa, jossa syöpäsolut altistettiin CD47-proteiinin vasta-aineelle. Elimistön valkosolut hyökkäsivät välittömästi altistettujen solun kimppuun.

      Hiirillä tehdyissä kokeissa eläinten elimistöön siirrettiin ihmisen syöpäkasvainta. Vasta-aineella tehty hoito paransi kokonaan kaikki kymmenen tutkittua virtsarakon syöpäkasvainta ja yhdeksän kymmenestä lymfoomasta. Rintasyövistä parani kaikki viisi koe-eläintä.

      Lisäksi suolistosyövän kasvaimet pienenivät hiirillä kolmasosaan ja niiden leviäminen loppui.

      Neljä kuukautta kokeiden jälkeen syöpäsoluista ei ollut hiirissä merkkiäkään. Tutkijat arvioivat, että hoidolla syöpäsolut hävitettiin onnistuneesti hiiristä.

      Ikävä vaikutus hiirillä oli kuitenkin se, että CD47:n vasta-aineet aiheuttivat immuunijärjestelmän hyökkäyksiä myös hyödyllisiä verisoluja vastaan. Hiirten veriarvot paranivat kuitenkin hyvin nopeasti normaaleiksi hoidon jälkeen.

      Toistaiseksi proteiinihoitoa on kokeiltu vasta laboratoriotesteissä ja eläinkokeissa siirretyillä syöpäsoluilla. Tutkijat muistuttavat, että luonnollisesti ihmisen elimistössä kehittyneet syövät suojaavat itseään mahdollisesti myös muilla keinoilla kuin CD47-proteiinilla.

      Hoitomuoto on kuitenkin erittäin lupaava. Stanfordin yliopiston mukaan CD47:n kliiniset kokeet ihmisillä alkavat mahdollisesti tänä vuonna Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Uusi Suomi on jättänyt tutkimushankkeen vetäjälle, professori Irving Weissmanille haastattelupyynnön tutkimuksen nykytilasta.

      Tutkimuksen on noteerannut esimerkiksi arvostettu Science-lehti.

      Muut asiasanat:
      Tiede, Ympäristö, Terveys, lääketiede, syöpä, CD47, proteiini
      Jaa artikkeli:

    • HiljainenTodistaja
      • Aloittaja-

        Facebookissa oli yämä erään kirjoittajan julkaisemana.
        Hiukan kyllä epäilyttikin, että voisiko tämä olla nyt totta....

        Niinhän usein on, että jos kuulostaa liian hyvältä, niin...


      • Ilmeisesti-ei-

        inakaan aprillipila, koska oli julkaistu maaliskuun puolen välin paikkeilla.


      • joskuslukeva

        Näitä jo luettuja lehtiuutisten linkkejä on turha tuoda keskustelupalstoille, varsinkaan MONTA VUOTTA VANHOJA. Pitäisin muutenkin naamakirjan erillään S24 lukijoista.


      • Turha-yrittää

        keskustelun aiheiksi näitä,
        ei niistäkään keskustelua synny .
        On parempi tällä saitilla vain mollata edelleen toinen toistaan.
        Sen he osaavat.


    • Mene.itseesi

      Ketkä he? Itse et osaa muuta kuin kopsata tutkimuksia ja sitten vastailla itsellesi. Siten tulet mollaamaan kun muita ei kiinnosta .

      • Väärin-sanoit

        HÄN ei ole mollannut ketään.

        Mutta kukahan on? Katsohan peiliin päivänvalossa!


      • sairastatouhua
        Väärin-sanoit kirjoitti:

        HÄN ei ole mollannut ketään.

        Mutta kukahan on? Katsohan peiliin päivänvalossa!

        Sairasta käyttää itsestään sanaa hän. Mutta tämä aloittaja moninikki on aina niin tehnyt ja laittaa itselleen monta peukkua. Tapaus tunnetaan, nikkejä ml ja s.


    • fredds

      Uutinen on vuodelta 2012 ja valitettavasti ei muuta ole kuulunut. Noh,tutkimukset ottavat aikansa....

      • Niinpä-

        Niinpä, syöpä on varmaan meidän kaikkien vihollinen, koska se on vienyt läheisiämme liian varhain.

        Kyllä se keskustelun aiheena olisi parempi kuin nuo toisten mollaamiset, mitkä ovat tällä palstalla kiusana.


    • syökääkanaasiat

      Juttuhan on 3 vuotta vanha "uutinen". Asiasta ei ole kuulunut höykäsenpöläystä sen koommin. Mutta joku myy c47-lasinpesunestettä, mitä kaikki syöpäsairaat ryystävät henkensä edestä.

      • Aloittaja-

        Facebookista se oli nyt poistettu. Vuosilukua siinä ei ollut siloin kun sen luin,

        tai ehkä en alkuinnostuksissaani sitä huomannut.

        Epäilin kyllä, kuten jo olen maininnutkin pari kertaa, kuulosti liian hyvältä ollakseen totta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1776
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1377
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1336
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1263
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1209
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1176
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      615
      1138
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      974
    Aihe