Tuulivoimalaa Kokkolan messualueen lähettyville?

olipauutinen

Luin Keparista. Joku asiantuntija oli huolissaan, jolla on tarvittavat mittalaitteet tuulivoimalan aiheuttamista ongelmista ja haittavaikutuksista. Jos tuulivoimala todetaan jatkossa, tutkimustenmukaan haitaksi, niin miten käy messualueen rakennusten, talojen ja ympäristön?

Kokkolassa tästä ei oilla huolissaan. Jos tuulivoimalat aiheuttavat verenpaineen nousua ja rytmihäiriööitä, onko suotavaa asua tuulivoimaloiden lähellä joita on suunitelmissa rakentaa messualueen lähettyville kilometrin päähän. Asiantuntija on ihmeissään, kun messualueen asukkaita ei asia kiinosta, tai Kokkolaa yleensä ei kiinosta tuuliuvoiumaloiden aiheuttamat ongelmat. Tutkittua asiaa on vähän. Mutta tutkimustuloksia on tehty yhdysvalloissa. Uskoisin, että tutkimustuloksista tulee luotettavaa tietoa lähivuosina. Avaukseni perustuu lehden uutisointiin ja asiantuntijan kommenttiin, jolla on tarvittavat mittalaitteet tuulivoimalan aiheuttamista äänistä ihmiselle.

21

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nocebo

      Mulle tuli jutusta sellainen tunne, että tämä "asiantuntija" lähinnä yrittää edistää omaa bisnestään ja äänimittareidensa myyntiä tällä asialla.

    • faly

      Tuulivoimalan melu aiheuttaa tyypillisesti unettomuutta, verenpaineen nousua ja tinnitusta. Yleisesti ottaen levon määrä ja laatu kärsii, mikä vaikuttaa ihmisiin eri tavoin.Tuulivoimaloiden merkittävin haittatekijä on niiden aiheuttama melu. Kyse on matalataajuisesta ”bassomelusta”, joka vaimenee vain vähän ilmakehässä ja talojen rakenteissa. Tyypillisesti yli 2 MW:n tuulivoimalan tapauksessa tuulen voimakkuudella 8 m/s erottuu selvästi jaksollinen (sekunnin välein toistuva) alle 150 Hz:n taajuinen amplitudimoduloitunut ääni. Tämä melu erottuu varsinkin iltaisin jopa tv:n äänen yli normaalin suomalaisen omakotitalon sisätiloissa 1 500 metrin päässä voimalasta. Melua ei voi vähentää esim. vaihtamalla ikkunat uusiin.Tutkimus tulokset ovat faktaa!

    • kokkolasuck

      On varmaan hienoa asuntomessualueen asukkaille kun sopivalla tuulella kauhia humina käy. Ja ne terveyshaitat, voi voi. Kyllä asuntojen arvo laskee sillä alueella, ja paljon. Itse en ainakaan ostaisi enään asuntoa sieltä, en missään nimessä. Ja jos siellä asuisin niin hakisin kaupungilta korvausta asunnon menetetystä hinnasta! Ja miten käy elban luontokoulujen ym? Lapset taas kärsii. Myllyjen jälkeen siellä ei enään ole mitään luontopolkuja. Ja kuka hullu lastaan edes päästäisi sinne, kun terveyshaitat tiedetään.

    • eaeaea

      Ei voi muutako olla pahoillaan,siitä mitkä kärsimykset asukkaille on tulossa.Kalajoella ja Alavieskassa tämä on jo tosi.

    • No ei tarvitse enää kauan odottaa, kun tutkimustulokset julkaistaan. Faktat lyödään pöytään ja tämän jälkeen rakennetaan lisää tuulivoimaloita, nykyisillä suunnittelu määräyksillä. Niin kuin olemme saaneet lehdestä lukea, uudet voimalat ovat hiljaisempia ja silloin voidaan rakentaa voimaloita lähemmäs asutusta, kun nyt etäisyydet ovat olleet 700 - 1200 metriä. Mutta tulevaisuudessa tämä tulee olemaan 400 - 800 metriä. Itse asustelen lähimmästä tuulivoimalasta 750 metrin päässä, Tuulivoimalat ovat pyörineet jo 4,5 vuotta, itse en ole kokenut voimaloista olevan haittaa. Suurin haitta on ollut, kun puistoa rakennettiin, niin oli isoja kuljetuksia, jotka hetkellisesti tukkivat tien, ettei päässyt kotiin. Ei ole tuulivoimaloiden äänet minun yöuniani häirinneet, olen kyllä lukenut lehdistä ja netistä, että jotku ovat kokeneet äänet ongelmana. Mutta onko todellinen syy siinä ?, kun naapuri saa tuulivoimaloista vuokratuloja ja itse ei saa, niin silloin voimalat koetaan negatiivisiksi. Luulisi Kalajoella olevan paljon tuulivoimaloiden sairastuttamia ihmisiä, kun siellä on jo rakennettuja voimaloita 70 kpl ja lisää on tulossa saman verran, mutta siellä ei ihmiset ole kaavoituksissa valituksia tehneet ja puistot on rakennettu ja nyt Kalajoen kaupunki kerää ison määrän kiinteistöveroja vuodessa. Lisäksi tuulivoimaturismi on laajeneva bisnes, ihmiset tuleva pitkien matkojen päästä katsomaan tuulivoimaloita, alueet ei ole suljettuja, vaan pääsee vierestä katsomaan ja kuuntelemaan. Itse kun kuljeskelen tuulivoima alueella koiran kanssa lenkillä, olen 4,5 vuoden aikana jutellut satojen ihmisien kanssa tuulivoimaloista. Olen kertonut heille oman mielipiteen, kun asustelen voimaloiden likellä. Uskon, että useampi ihminen on sen jälkeen muuttanut oman mielipiteensä tuulivoiman suhteen. Suositten niitä ihmisiä käymään paikan päällä tutustumassa voimaloihin, jotka kokevat tuulivoimalat ongelmaksi. Merijärvellä 20.5 avataan uusi tuulivoimapuisto klo. 12.00 perille löytää kun laittaa navigaattoriin tämän osoitteen: Pahkasalontie 590 Merijärvi. Tilaisuudessa elävää musiikkia ja syötävää. Nyt on hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa voimaloihin ja siellä kerrotaan niistä enemmän kuin lehtien palstoilla ja kysymyksiä voi esittää asiantuntijoille ja saa fakta tietoja nykyisistä voimaloista.

      • kallistajajärjetöntä

        Taidat itse saada niitä vuokratuloja kun pitää massapostittaa tuota tuulivoiman ihanuutta?


    • Huminaakorvissa

      Näitä ongelmia on havaittu ja taas ei. Toisille humina vaikuttaa toisille ei. Tiedä sit onko korvien välissä tuo asia vai ei.

    • surinasimo

      Nyt ovat myllyt pystössä. Tulikohan liian lähelle asusutusta?

    • Refugees

      Onko Kokkolan maahanmuuttajissa tuulivoimanasiantuntijaa. Heiltä voisi ehkä kysyä neuvoja.
      Osa heistä on korkeasti koulutettuja helikopterilentäjiä, ja kuuraketin tekijöitä.

    • Kaenu
      • ettästiiät

        ^^Sivua ei löydy^^


    • En_halua

      Jo oli maisemat muuttuneet messualueella kun siellä ajelin tänään. Enpä muttaisi sinne vaikka olisi varaakin, on ne niin lähellä nuo tuulihäkkyrät.

      • mielimuuttuu

        Tulevaisuudessa ihmisiä kiinostaa asuinympäristön alkuperäiset maisemat ja luonnonläheisyys. Ihminen tietysti voi maisemaa muuttaa, mutta usein siinä epäonnistuu, jos alkuperäistä maisemaa on muuttamassa. Sillä voi olla kielteisiä vaikutuksia, jos on asuntoaan joskus tulevaisuudessa myymässä. Arvomaailma asuinympäristönsuhteen voi muuttua yhdessä tai kahdessavuosikymmenessä, tai kolmessavuosikymmenessä.

        Esimerkki! Kokkolan vanhaakaupunkia oltiin aikoinaan suunitelmissa rakentaa uudelleen uudeksi asuinalueeksi, jos oikein muistan. Nyt arvomaailma on senkinsuhteen muuttunut edukseen, jota arvostetaan ja on turistinähtävyys rakennushistoriallisesti vanhoine puutaloineen ja kortteleineen.


    • Mies458

      Kuinka on voitu antaa lupa rakentamiseen noin lähelle asutusta ? Keskustaankaan ei ole pitkästi. Ongelma-alue kymmeniä kilometrejä, näin olen ymmärtänyt. Infraäänet, välkevaikutukset, kuinka on esimerkiksi tulipaloon, palojen irtoamiseen, jäähän, meluvaikutus ym. varauduttu. Suomessa on käsittääkseni perheitä, jotka ovat joutuneet myymään asuntonsa terveysongelmien takia. Kuka maksaa asuntojen, tonttien ym. arvonaleneman ?

    • Persona12345

      Saako täällä suurteollisuusalueella rakentaa ja tehdä mitä vain ? Jo nyt melkoinen pauke yötä päivää. Kaupungin keskusta ja muut asuntoalueet vieressä. Meluavatko tehtaat vai pelletin purku vai mikä ? Mikä on Kokkolan todellinen ilman- vesistöjen laatu ? Muistuttaa mielestäni toimintaa banaanitasavallassa. Monessa paikassa teollisuutta siirretään kauemmas asumisesta, täälläkö toisinpäin ? Pitäisikö asutus siirtää esimerkiksi Ullavaan ja antaa teollisuuden tehdä täällä mitä halutaan ? Voihan ”merikaupunki”.

      • Älä_mene

        Älä mene Ullavaan, sinne tulee kohta kaivos ja kaikki paikat paskaantuu.


    • Persona788
    • KokkolanBodari

      Miksi ei rohellit pyöri, vaikka tuulee????
      Kävin tänään viemässä peräkärryllisen lehtikuorman puutarhajätteen vastaanotto keskuskeen ja väkeä oli kuin pipoa paikalla.
      Sai siinä lapata lehtiroskaa, mutta ei pyörinyt läheisen tuulivoimalan rohellit.
      Nyt sitä sähköä syntyisi, kun tuulee, mutta tuulivoimalat vaan seisoo paikoillaa.

    • KokkolanBodari

      Miksi ei rohellit pyöri, vaikka tuulee????
      Kävin tänään viemässä peräkärryllisen lehtikuorman puutarhajätteen vastaanotto keskuskeen ja väkeä oli kuin pipoa paikalla.
      Sai siinä lapata lehtiroskaa, mutta ei pyörinyt läheisen tuulivoimalan rohellit.
      Nyt sitä sähköä syntyisi, kun tuulee, mutta tuulivoimalat vaan seisoo paikoillaa.

    • hmmmmmmmn

      no kun ne myllyt pitää ensin kytkeä verkkoon eikä se tapahdu hetkessä. ja sitten on vielä koeajot ja säädöt! luulen että eiköhän se porukka hommansa osaa. ei ne oli mitään bodareita!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe