Metallityöntekijät ammattitautien kärjessä

ToinenNimimerkki

Monet meistä on jo tämän tietänytkin. Varotkaa nuoret, jos olette alalle hakeutumassa. Tervettä päivää ette tule näkemään. Tähän lisätään sitten tapaturmat päälle, joista pääsee taistelemaan vakuutusyhtiöiden kanssa.

http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201704202200105693_tb.shtml
"""Ammattitautiin sairastuminen vaihtelee eri ammateissa. Metalli-, valimo- ja konepajatyössä kirjattiin eniten ammattitauteja tai ammattitautiepäilyjä. Kymmentä tuhatta työntekijää kohden 34 työntekijää sai näissä ammateissa vahvistuksen ammattitautiin sairastumisesta."""

ps. mode, tuletko nyt selittää miksi poistat asiallisia viestejä?

10

1762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syylaaduntippumiseen
    • KengätSanooKKK

      Ennenvanhaan sorvareilta meni aina polvet ja selkä. Nykyään eniten taitaa päätä nostaa iho oireet, esim. leikkuunesteistä, joiden vaikutus kasaantuu ja näkyy vasta pitkän ajan päästä. Ihottumat on yleisiä muutaman vuoden leikkuunesteiden kanssa työskenneillä. Jos joku ei tiedä niin leikkuuneste on vesi-öljyseos missä bakteerit mielellään kasvavat ja se virtaa ja ruiskuaa paineella työstökoneessa kaikkialla työstön aikana. Siksi nesteitä pyritään vaihtamaan ja desinfioimaan. Myös hengitystieoireet on yleisiä. Nämä ovat "haittoja", mutta eivät estä töitä. Moni lähteekin metallialalta muiden syiden takia. Stressi ja burnoutkin ovat yleisempiä kuin luullaan.

      • myrkkypajat

        Heh, leikkuuneste vaihdetaan vasta kun koko paja löyhkää ruumishuoneelle niin että haju nousee herrojen sieraimiin saakka ja desinfiointiainetta en ole yhdenkään työnantajan nähnyt koskaan tarjoavan, koska se maksaa eikä ole tuotannolle välttämätöntä!


    • kaswww

      Pajat eivät kuitenkaan ole homeessa kuten esim. koulut.

    • tummamuttaahkera

      metallipajat o monesti semmosia loukkoja.. ei se homekkaa haluu mihi tahansa pesää tehä.

    • tgjgöoyöi

      Nuorempana kyllä liuottimet ja öljyt ja leikkuunesteet sitten kuurattiin käsistä ja mitään rasvojakaan tullut käytettyä.Nyt sitten muutaman vuoden ihottuma käsistä mikä ei millään kortisoneillakaan sitten lähde pois ja kuivuttuaan kivulias.

    • faktat_esiin

      Surkeata hommaa ei ihme ettei kukaan enää halua alalle ryhtyä.

      Monesti ne firmojen isännät ovat vielä sellaisia persoonia joita ei monikaan jaksa kauaa kattella ja useat kynnelle kykenevät duunarit vaihtavatkin alaa kun pajojen palkkauskin on täysin perseestä siihen työmäärään ja työn vaatimuksiin nähden.

      Siitä vaan paikallista sopimista päälle kikyineen päivineen niin paketti on valmis nimittäin se saa duunarin nostamaan kytkintä ja isäntä jää yksin lehdelle soittelemaan tilaustensa kanssa.

      • GRGRGRG

        Tuo on totta että palkkaus on usein perseestä työmäärään tai työn rasittavuuteen nähden. Työn rasittavuuden kokee vasta kun itse sitä tekee (pitkään) ja ihmiset ovat erilaisia erilaisilta kestävyyskyvyiltään. Jos ajatellaan esim. jonkinlaisen työstökoneen vieressä seisomista, niin sitä voisi ehkä verrata siihen että ajaisi autolla johonkin paikkaan, jättäisi sen tyhjäkäynnille, avaisi viiden minuutin välein konepellin ja jatkaisi sitä kunnes 8 tuntia on täynnä. Sitä sitten vuoden ympäri yöt ja päivät. Saahan siitä rahaa, kyllä, mutta vastaako esim. netto 1500€/kk kyseistä vaivannäköä. Siihen vielä kyttäys, kova melu ja vittumaiset työkaverit päälle niin voi alkaa ruoste maistumaan.

        Toki tyytyväisiäkin metallialan työntekijöitä on, mutta tämä nyt oli vain yhden metallipajoja kiertäneen näkemys asiaan. "Hienoin" paikka ei ole aina se paras paikka...


      • YhtäHymyäVain

        Lisäksi leikkuunesteet, jotka ovat monille se ainoa syy miksi ovat joutuneet alaa vaihtamaan. Laitetaan sittenkin kaksi autoa ja jos konepelti ei pauku viiden minuutin välein niin tulee joku räyhäämään ja haukkumaan.


      • ValitkaaHyvin
        YhtäHymyäVain kirjoitti:

        Lisäksi leikkuunesteet, jotka ovat monille se ainoa syy miksi ovat joutuneet alaa vaihtamaan. Laitetaan sittenkin kaksi autoa ja jos konepelti ei pauku viiden minuutin välein niin tulee joku räyhäämään ja haukkumaan.

        Missä tällaisia räyhääjiä ja kyttääjiä on? Outoa ettei ole vielä omalle kohdalle osunut vaikka on tullut pajoja kierreltyä jo jonkin aikaa. Minulla on ainakin kaikenlaiselle vittuilulle nollatoleranssi, kyllä ammattilaisen pitää työnsä saada rauhassa tehdä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe